Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 1309

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Re: Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 07 sty 2014, 11:05

Na juvepoland jest obszerny wywiad z Marotta. Nasz dyrektor miedzy innymi sugeruje, ze nie bedzie zadnych transferow w zimie, bo druzyna spisuje sie dobrze I nie ma co w niej naprawiac. Ponadto nikt kluczowy od nas nie odejdzie I chodzi tu glownie o Fabio oraz Mirko, chyba ze sami wyraza taka wole. Marotta wspomnial takze o letnim mercato, o ktorym powiedzial dosc jasno, ze Juventus jest druzyna od kupowania a nie sprzedawania I zadna gwiazda na czele z Pirlo I Pogba nie odejdzie. Dodatkowo z agentem Francuza prowadzone sa negocjacje w celu przedluzenia kontraktu.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 07 sty 2014, 11:29

(L)oczkerson pisze:Bo Fiorentina jest na nas wściekła i nikogo nam nie sprzeda. Co nie zmienia sprawy, że Quagliarellę, Marrone i Islę to by bardzo chętnie wzięli :lol:
Dokładnie, a ja z chęcią za Juana Cuardado bym ich wymienił (oddając całość za połówkę Kolumbijczyka, bo z Udinese to by była formalność).

Co do samego piłkarza, to jest b. dobrze grającym zawodnikiem z przodu, mającym świetne przyśpieszenie, trochę taki czarny Camoranesi mi się przypomina i to bardzo, bo Mauro mało udzielał się w obronie Capello z Juanem jest podobnie.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 sty 2014, 13:57

http://bleacherreport.com/articles/1911 ... -statement

Świetna analiza meczu z Romą. Te 3 screeny z 21 minuty doskonałe.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 07 sty 2014, 14:08

Conte osiągnął spory sukces ucząc Teveza i Llorente, aby wracali i wspomagali drużynę. Nie wyobrażam sobie, żeby mieli grać teraz w podstawie inni napastnicy. Widać jak ta para kurczowo trzyma się taktyki i spełnia wszelkie oczekiwania, asystując i strzelając bramki.

Tevez jest mocarny na ziemi, za to Ferdek w powietrzu jest mega wypas, byle jaka świeca leci na niego to na 95% wiadomo, że ją ściągnie :shock: .

Wychodzi ktoś z pozostałej trójki to zawsze wdaje się rozleniwienie, dlatego myślę, że skład na 3-5-2 mamy kompletny, ale do innego systemu brakuje nam aż 3 zawodników, dlatego Conte w czasie sezonu nie będzie eksperymentował tylko wyciągał z tej kadry co najlepsze.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6608

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 07 sty 2014, 14:21

wloski pisze:Conte osiągnął spory sukces ucząc Teveza i Llorente, aby wracali i wspomagali drużynę.
Przy Conte to i Matri dość dobrze stosował pressing. Z tym, że nie robił tego, o czym wspomniałeś w dalszej części wypowiedzi czyli:
wloski pisze:spełnia wszelkie oczekiwania, asystując i strzelając bramki
:mrgreen:
wloski pisze:skład na 3-5-2 mamy kompletny, ale do innego systemu brakuje nam aż 3 zawodników, dlatego Conte w czasie sezonu nie będzie eksperymentował tylko wyciągał z tej kadry co najlepsze.
Kogo brakuje do 4-3-3? Na moje oko to tylko prawego napastnika zakładając, że na lewą stronę obrony powędruje Chiellini.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 07 sty 2014, 14:41

Boromir pisze:Kogo brakuje do 4-3-3? Na moje oko to tylko prawego napastnika zakładając, że na lewą stronę obrony powędruje Chiellini.
boje sie odrobine bonucciego na srodku w czteroosobowej obronie.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 07 sty 2014, 15:01

Nie no Chiellini na LO to strata umiejętności, więc potrzebujemy gracza w to miejsce.

Jeśli chodzi o atak, to jeśli Tevez nie chciałby grać na boku (podobno w MC tego nie chciał) to mamy kłopot i potrzeba dwóch skrzydłowych...

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 07 sty 2014, 16:02

Wyglada na to, ze naszego zimowego mercato nie biedzie tak jak to powiedzial Marotta. Za malo jest plotek I spekulacji w mediach na temat naszych potencjalnych wzmocnien. Chcialbym jedynie aby odeszli De Ceglie I Motta.
Ostatnio zmieniony 07 sty 2014, 17:00 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 07 sty 2014, 16:17

Motta może i odejdzie, ale DJ chyba się nie ruszy. Gnój zaśmierdziały będzie wymyślał sobie za wysokie kontrakty, żeby tylko nie odejść, a on ma umowę do 2017... :badziewie: .

Edit: A tymczasem po 5 minutach przeczytałem info, że...

Wszystko dogadane między Juventusem i Livorno w sprawie transferu Marco Motty (na zdjęciu), donosi Goal.com. Aktualnie brakuje tylko zgody samego zawodnika. Obrońca zostanie wypożyczony do końca sezonu, a Bianconeri nadal będą wypłacać część pensji zawodnika. Cała operacja została dogadana telefonicznie w minioną sobotę przez Fabio Paraticiego i Stefano Capozuccę, dyrektora sportowego toskańczyków. Innym zainteresowanym Mottą klubem było Sassuolo, które teraz przeniosło uwagę na inne opcje transferowe.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 617
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 07 sty 2014, 21:47

wloski pisze:Conte osiągnął spory sukces ucząc Teveza i Llorente, aby wracali i wspomagali drużynę.
Tevez to akurat zawsze tak grał.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 07 sty 2014, 21:56

Grał nie grał, ale żeby bywał i czasem skrajnym lewym pomocnikiem, co było grane z Realem to raczej nie. Ostatnią taką sytuację to pamiętam z Eto, jeśli chodzi o napastników, którzy nie mają naturalnego pociągu do bronienia.

PS. Tak wiem, Cavani tak gra, ale Cavani to jest mistrzostwo. Od zawsze marzyłem, żeby grał u nas.

Awatar użytkownika
rkn
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkn » 07 sty 2014, 22:36

etoo akurat u mourinho w lm gral bocznego obrońce czasami

e: sorry nie to konto, cos mnie wylogowalo i przez przypadek wbilem na stare

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 07 sty 2014, 22:46

Ja za dwa konta dostałem perma xD

No to przecież mówiłem o Eto, że tak grał... chyba nie muszę dopowiadać o LM i Mourinho, każdy pamięta jak brnęli do finału.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 07 sty 2014, 23:07

a to sie źle zrozumielismy, sorry :)

a co do kont to prosilem żeby rkn zbanować, żeby mi sie nie mylily

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 07 sty 2014, 23:33

Zerknąłem na statystyki z poprzedniego sezonu Teveza w City i według Whoscored tylko raz zanotował występ na lewej flance.
Obrazek
Oczywiście one wszystkiego nie mówią, bo to jak naprawdę było mógłby stwierdzić ktoś, kto regularnie oglądał mecze, Ryba na przykład. Niemniej Tevez przed sezonem kurtuazyjnie dawał zielone światło dla gry na każdej pozycji, podkreślając przy tym, że najlepiej mu operować w bądź z głębi pola karnego. Faktem jednak jest, że Carlosa można znaleźć w obrębie całego pola karnego. Co do samej gry Argentyńczyka, to po prostu uwielbia być w ruchu - wydaje mi się, że właśnie tym kupił kibiców i Conte przede wszystkim, że po prostu operuje od pola karnego do pola karnego. Tak było w Manchesterach, swego czasu w Argentynie czy teraz, począwszy od meczu z Lazio, w Turynie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”