Liverpool (zbiorczy) - Strona 622

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 01 sty 2014, 17:59

Mecz, który trzeba było wygrać, wygrany. Hull kompletnie bezbarwne, jeszcze do straty bramki coś próbowali ugrać ale potem powietrze kompletnie z nich uszło. Bez wiary w zwycięstwo. I tak ma być, bo czekają Liverpool ważne mecze u siebie w najblższych tygodniach i wszystkie trzeba wygrać!

Aspas potwierdził, że Liverpool to za wysoka półka i spodziewam się w styczniu do odstrzału. Najdalej w lecie

No i ozdoba meczu:
Obrazek

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 02 sty 2014, 16:20

Reported Liverpool and Chelsea target Ivan Rakitic says he is undecided on his future after being linked with a move to the Premier League.
Ciekawe czy to może wypalić. Co sądzicie o nim w drużynie The Reeds??

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 sty 2014, 10:22

jaka radość Hendersona z bramki :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 11 sty 2014, 21:58

Jutro jeden z gorszych wyjazdów. Stoke. Dobre wiadomości są takie, że do składu wracają Sakho i Sturridge. Szczególnie ten drugi będzie ogromnym wzmocnieniem (żeby nie było, Sakho też jest ważny). Brakowało nam go strasznie. Złe wieści są takie, że przydałoby się koniecznie wygrać. Sytuacja w tabeli zrobiła się o tyle nieciekawa, że Spursi, z których można było śmiać się cały sezon, właśnie wyprzedzili nas o jeden punkt. Stoke przegrało u siebie tylko raz. Obyśmy pogorszyli im tę statystykę. I jeszcze trzeba pomóc Evertonowi wrócić tam gdzie jego miejsce :P

Niepokoi trochę cisza co do wzmocnień. Już nawet kij w tego Salaha. Klub jasno pokazał ile może maksymalnie dać za niego, ale Basel chce więcej. Nie to nie. Trudno. Pomocnik bym się nam za to przydał. Liczę, że ktoś taki do nas przyjdzie w tym okienku.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 12 sty 2014, 0:07

Dobre wiadomości są takie, że od 7.00 będę się szykował na wyjazd do stoke o trent. Złe są takie, że w Stoke jest zajebiście zywe naughty forty po za stadionem i baaaardzo Liverpoolu nie lubią, a ja bede musiał sam pod stadion dojechac. [ch**] ubieram koszulkę z Candy i mam wyjebane. W nadzieji, że angielskie gimby nie znajo :lol:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 12 sty 2014, 0:25

Mascara- o co chodziło z tym eventem dla Homo o którym pisałeś w temacie Legi?

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 12 sty 2014, 0:27

http://www.theguardian.com/football/201 ... -club-lgbt

nie jestem w staie sam wyjasnic.... a co sam chcxesz sie przyłączyć :twisted:

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 13 sty 2014, 12:57

Ale my gramy przepiekny dziki futbol. Taki futbol, tylko troszke lepiej, grał Real Madryt na przełomie wieków. Obojętnie ile stracą, zawsze o jedną więcej strzelą. Podoba mi się taka strategia w cholere.

Dziwnie się wczoraj oglądało Lucasa grającego box-to-box bo chłopak się gubił przez to zawsze była dziura w pomocy i Charlie Adam mógł błyszczec tak jak za najlepszych lat przed transferem do nas. Świetny mecz Szkota. Henderson zagrał jak ciota, niestety znowu, zaczynam podejrzewac, że chłopak sie stresuje jak na boisku gra obok Gerrarda. Serio woel pomoc Lucas Allen Henderson bo jest dużo bardziej zrównowazona i nikt nie patrzy sie na Stevena tylko każdy gra swoje. Ale ja juz kiedyś chyba mówiłem, że ten klub niczego poważnego nie ugra dopóki beda w nim wiodace role odgrywali Carragher z Gerrardem. Niestety.
Slrtel wyrasta na lidera bloku defensywnego to było widać i może ta obrona jeszcze nie gra tak jak grac powinna ale postęp w grze Słowaka jest ogromny. Nie wiem czy to Rodgers mu tak kazał czy Martin sam zrozumiał, że ktoś z dwójki stoperów musi dowodzic ale zaczyna grac jak lider. Toure na liderowanie się nie nadaje co juz pisałem w momencie podpisywania kontraktu.

W ataku nie ma duetu SAS, jest trójkąt SASAS. Sterlin&Sturridge&Suarez. Młody Anglik w niczym w mojej opinii nie ustępuje obecnie dwóm starszym kolegom. Strasznie przypomina mi Younga z Aston Villi. Widać duża mądrośc w jego grze, widac, ze popracował nad mięsniami nóg bo juz nie daje się tak łatwo przerwacać i widać, ze nie stracił nic na szybkości. Jak jeszcze troszke głowe będzie miał chłodniejsza w kluczowych momentach to będzie najlepszym skrzydłowym w Liverpoolu od czasów Macmanamana, bez kitu. Sturridge Król wrócił i od razu widac wielka klase w jaego grze, po kontuzji ani sladu i teraz do końca sezonu przydałoby się dmuchać i chuchać na niego bo taki trójką z przodu powinien nas wprowadzić do Ligi Misiów w przyszłym sezonie bez problemów. Suarez chyba dołek formy ma za sobą, może mu dobrze zrobił dłuzszy odpoczynek bo chłopak znowu był nie do upilnowania, znowu spokojny, bez małpich gestów i znowu zabójczo skuteczny.

Na trybunach jak zwykle Travelling Kop spisało się elegancko i jak ktoś z dumą zaintonował We Are Liverpool to ja nie pamiętam zeby za mojej warty by ło to spiewane, a chłopaki mi mówili potem, ze w czasach gangu Evansa jak dobrze szło to połowe czasu było to spiewane. Mówiłem, że widze duzo analogii pomiędzy tamtym okresem i teraźniejszością. DObrze, że Rodgers to nie jest taka ciepła klucha jak Roy, a Sturridghe to nie Fowler, Henderson nie Redknapp, Sterling nie Macca itd bo skonczyłoby sie tak samo.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 14 sty 2014, 12:54

Obrazek

Formacja Liverpoolu na meczu ze Stoke City. Widać, że troche eksperymentalne, sczególnie z Skrtelem jako Libero i Gerrardem w miejscu defensywnego pomocnika. I o ile wg mnie fajnie wyglądała sam defensywa o czym już pisałem, że Słowak mi cholernie imponował, to Gerrda powinien zastąpić Lucas a tego Allen. Steve w odbiorze radził sobie całkime fajnie, gorzej jak przyszłomu być łącznikiem obrony i ataku. On nigdy nie był dobrym rozgrywającym, kiedyś wymiatał jako box-to-box, potem jako ofensywny pomocnik ale z rozgrywaniem zawsze miał problemy. Nie przypadkowo najlepiej grał jak u boku miał Hamanna i później Alonso. Szkoda, że Walijczyk Allen jak zaczynał grac na naprawde dobrym poziomie znowu odniósł kontuzję. W ten sposób raczej w Liverpoolu nie wygra swojej kariery.

No i najciekawsza rzecz w tym wszystkim. Kto wyleci żeby zrobic miejsce Sturridgowi?

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 14 sty 2014, 15:07

Mam nadzieję, że ten eksperyment z SG ustawionym na DP nie będzie za często powtarzany. Steviego zawsze strasznie swędzi noga by posłać długą piłkę. Spokoju w środku nam niestety nie zapewni. Mam nadzieję, że Allen będzie szybko gotowy. Co do ataku - Brendan po prostu będzie mógł porotować składem. Sam bym na razie na ławce zostawił Coutinho. Ostatnio nasz mały geniusz chyba wygląda trochę słabiej niż przeważnie. Jeszcze super by było jakby poćwiczył wykończenie, bo to czasami jest wręcz straszne. Tak czy siak - czy to będzie Sterling czy Brazylijczyk, z przodu będziemy tak samo groźni.

Nie wiem czy to nie było już wspominane na forum, ale dziś karierę oficjalnie zakończył Luis Garcia. Jeden z moich ulubionych czerwonych, jakich miałem okazję oglądać. Aż się przypominają wieczory z Juventusem czy Chelsea. Powodzenia dalej.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 17 sty 2014, 1:44

Przenosze tutaj, bo w domku dużo postów, a temat już stricte Liverpoolu dotyczy:
franz pisze:
masacra pisze:Swoja drogą genialny herb, co?
:shock:

A.F.C Liverpool został założony przez kibiców i wybrali oni sobie taki herb? Mają rozmach skur... :wink: Swoją drogą, to jak to jest w Liverpool'u? Kibice The Reds "określają się politycznie"? :wink: Właściwie ten herb mówi wszystko, ale warto dowiedzieć się z pierwszej ręki :) A no i jak to jest z Evertonem, czy jest jakiś podział na dzielnice od zawsze będące zdeklarowanymi fanami, jednych albo drugich, czy może sytuacja przemieszana, a może jest jeden hegemon a Ci drudzi w ukryciu. Przepraszam za ciekawość, ale jak ma okazje to zapytam :)
masacra pisze: Liverpool zagra jakis dwumecz z Legią

Aż tak zle życzysz swojemu klubowi, że będzie musiał rozpoczynać eliminacje w europoucharach od pierwszych rund :wink:
Everton i Liverpool to jeden kij. Tu nie tyle że nie ma dzielnic tu nie ma podziałow na rodziny. Na tym polega specyfika tego miasta i jego zajebisty urok wg mnie. Wejdziesz do taksówki, zobaczysz taryfiarza w koszulce Evertonu z 2 min poświęcicie na kilka epitetów i jedziecie sobie dalej opowiadając sobie co wam sie podoba a co nie w ulubionych klubach. Takie miasto, tacy ludzie. Może byłoby inaczej jakby rzeczywiście był jakis geograficzny podział, no ale jak całe zycie mieszkasz obok kibica Evertonu, a potem twoja siostra wychodzi za mąż za innego kibica Evertonu to na noże cięzko walczyć.... :wink:

W polityke my się tu nie mieszamy, ale wiadomo i nie ma co ukrywać faktu, że Liverpool to miasto robotnicze i przewagę głosów zdobywa tu raczej Labour Party, chociaż jakąs regułą to nie jest czego jestem żywym dowodem :wink:
Ogromna rzesza ludzi zraziła się do polityki i polityków w ogóle po Hillsborough i ja im sie nie dziwie tak naprawdę.

A z herbem i całym AFC jest zupełnie osobny temat... dosc powiedzieć, że jakby nie upór jednego kolesia, który miał w rekach papiery to cała inicjatywa byłaby o wiele bardziej popularna i zdobyłaby o wiele wiekszy rozgłos... Ja osobiscie nie mam z tym nic wspólnego, chociaż na początku duzo się przy tym kręciłem... Sukcesu nie odniesli prawie w ogóle z tym, przez swój osli upór, a mogłobyc nawet tak jak w Manchesterze gdzie podobno na mecze ich amatorskieg United potrafiło po 10 tys ludzi przychodzic. Na Afc było najwięcej moze z 500... a pod aktem załozucielskim podpisało sie ponad 1000...

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 17 sty 2014, 2:10

masacra pisze:Everton i Liverpool to jeden kij. Tu nie tyle że nie ma dzielnic tu nie ma podziałow na rodziny.
Nie to co w Trójmieście:D Jak uzbieram to się zgłoszę żebyś mnie na mecz zabrał :D :beer:

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 18 sty 2014, 17:36

Confirmed #LFC team v Aston Villa: Mignolet, Johnson, Cissokho, Skrtel, Toure, Gerrard, Henderson, Sterling, Coutinho, Sturridge, Suarez

Confirmed #LFC subs v Aston Villa: Jones, Kelly, Lucas, Moses, Allen, Aspas, Alberto

Wyczuwam jakiś strasznie hokejowy wynik. Cieszy powrót Allena.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6263
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 19 sty 2014, 9:36

Mieliśmy wczoraj powrót starego dobrego Suareza
Obrazek
Jak widać pewnych zachowań nie da się oduczyć.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 19 sty 2014, 11:58

Luis strasznie na siłę szukał tu faulu. Sam początkowo myślałem, że poszedł niezły nur. W MOTD tę sytuację dobrze naświetlili. Kontakt był między kolanem Guzana, a nogą Suareza. Nieduży, ale był. Z perspektywy z tego obrazka tego się raczej nie da zobaczyć.

O samym meczu nawet nie chce mi się nic pisać. Albo Brendan dał się ponieść wyobraźni albo chciał zwrócić uwagę Henryego na to, jak bardzo potrzebuje kasy.

link do motd - http://plhighlights.net/projects/liverp ... 8-01-2014/ :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”