Borussia Dortmund (zbiorczy) - Strona 118

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 116

Re: Borussia Dortmund (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 09 sty 2014, 11:20

Doumbia jak jest zdrowy to jest świetny, ale ostatnio ma spore problemy z kontuzjami. Jego sytuacja przypomina trochę tę Rossiego. Stracił praktycznie cały poprzedni sezon, a w tym na 19 kolejek zagrał tylko w 11, przy czym leczył 3 różne urazy. Nie do końca jestem pewien, czy branie grajka, który zagra 5-6 spotkań i potem na 3-4 wypada ma sens. Gdyby udało się ograniczyć liczbę jego urazów, to faktycznie mógłby to być świetny transfer. Sporo do zyskania, ale i sporo do stracenia.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 09 sty 2014, 21:30

A dlaczego nie Dżeko? W City przeważnie grzeje ławę, a to przecież nadal dobry napastnik, zresztą już przymierzany wcześniej do BVB. Powró do Bundes, w której przecież na dobre zaistniał, mógłby mu dobrze zrobić.

Awatar użytkownika
Andrys
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andrys » 09 sty 2014, 22:01

Aker pisze:skrzydłowy Jacenty, ja czytałem o Ramosie, Vollandzie i tym typku z Liege (ma łasdne staty za zeszłą rundę).
Ezekiel? Oglądałem z dwa razy Liege przy okazji obstawienia na nich to zdecydowanie się wyróżniał. Ten drugi napastnik zresztą też, ale nie pamiętam nazwiska.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 09 sty 2014, 22:04

Tu chodzi raczej o Michy Batshuayi, ktory jest zreszta lepszy od Ezekiela moim zdaniem :)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 09 sty 2014, 22:07

Cris7 pisze:A dlaczego nie Dżeko? W City przeważnie grzeje ławę, a to przecież nadal dobry napastnik, zresztą już przymierzany wcześniej do BVB. Powró do Bundes, w której przecież na dobre zaistniał, mógłby mu dobrze zrobić.
Ciężko powiedzieć czy Dzeko gdzieś się wybiera. Z City odeszli już Balo i Tevez a on dalej tkwi w Manchesterze. W tym roku Mundial a mu to jakoś nie przeszkadza. Przegrywa rywalizację z Negredo i raczej nic się nie zmieni ale jakoś nie wygląda żeby Bośniak uciekał z Anglii żeby grać więcej. Tym bardziej, że ciężko przewidzieć przyszłość BVB przy tak regularnej ucieczce gwiazd. Za to przed Obywatelami maluje się niezła przyszłość.
Ostatnio zmieniony 09 sty 2014, 22:09 przez Morrow, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Andrys
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andrys » 09 sty 2014, 22:08

No, go miałem na myśli pisząc 'ten drugi' :D Bardzo możliwe, tak jak wspomniałem wyżej, widziałem ich w akcji całe dwa razy, no ale wtedy akurat lepsze wrażenie wywarł Ezekiel, dlatego też go zapamiętałem.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 10 sty 2014, 0:26

Morrow pisze:
Cris7 pisze:A dlaczego nie Dżeko? W City przeważnie grzeje ławę, a to przecież nadal dobry napastnik, zresztą już przymierzany wcześniej do BVB. Powró do Bundes, w której przecież na dobre zaistniał, mógłby mu dobrze zrobić.
Ciężko powiedzieć czy Dzeko gdzieś się wybiera. Z City odeszli już Balo i Tevez a on dalej tkwi w Manchesterze. W tym roku Mundial a mu to jakoś nie przeszkadza. Przegrywa rywalizację z Negredo i raczej nic się nie zmieni ale jakoś nie wygląda żeby Bośniak uciekał z Anglii żeby grać więcej. Tym bardziej, że ciężko przewidzieć przyszłość BVB przy tak regularnej ucieczce gwiazd. Za to przed Obywatelami maluje się niezła przyszłość.
Może gdyby Dżeko nie był Bośniakiem, to czułby większe parcie na odejście, aby grać na mundialu. A tak to miejsce w kadrze ma i tak, nawet jak nadal w City będzie grał od większego dzwonu jako nr 3. Wiele zależy od tego jakim jest gościem i czy to co jest mu wystarcza.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 10 sty 2014, 11:17

Dzeko to zawodnik dość drogi zarówno jeśli chodzi o wykup jak i kontrakt, BVB szuka kogoś niedrogiego i wydaje mi się że wybór padnie na Michy Batshuayi'ego, zwłaszcza, że sam zawodnik chce odejść przy najbliższym okienku transferowym i Standard nie powinien mu tego blokować. Dodatkowo z Liege do Dortmundu daleko nie jest (2h jazdy autem).
Michy Batshuayi pisze:- Już tego lata miałem interesującą propozycję, ale zdecydowałem, że nie odejdę ze Standardu bez trofeum mistrzowskiego lub korony króla strzelców. W Europie mam dwa wymarzone kluby – Arsenal ze względu na podejście do młodych piłkarzy i Borussię, ponieważ jest połączeniem sportowej duszy i jakości – wyjawił napastnik.
W ostatnim czasie BVB lubi kupować zawodników z trudnym nazwiskiem, więc młody idealnie powinien się wpasować w te kryteria 8)

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 11 sty 2014, 13:10

dzisiaj sparing z Liege wiec kto wie cz dzisiaj sobie działacze między sobą nie porozmawiają o przeprowadzce Batshuayi'ego do BVB ;)

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 11 sty 2014, 15:59

wybaczcie spam, ale Kuba fajne wrzucił fotki, które pokazują team spirit jaki jest w BVB

Obrazek

Obrazek

Niestety Robert to już chyba myślami w Bayernie...

Obrazek

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 sty 2014, 0:11

Borussia zaklepala Dong-Won Ji z Augsburga, ktory dolaczy do zespolu latem. Napastnik, nie znam go za bardzo, ale to chyba nie jest nastepca Lewandowskiego :)

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 25 sty 2014, 12:11

dzisiaj mecz, wreszcie :) defensywa mocno eksperymentalna (znowu :(), ale jeżeli chodzi o pomoc i napad to w środku pola chciałbym widzieć Sahina (bardziej DM) i Mikiego (tak Heńka, bo z przodu mu nie idzie to niech gra takiego CM-a, myślę, że sobie tutaj lepiej poradzi), na skrzydłach Kuba z Obamą, playmaker Marco i szpica Lewy. whoscored.com optuje za składem z Kubą na ławce i Kehlem na DM, mam nadzieję, że tak nie będzie.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 25 sty 2014, 12:23

Dziś przeczytałem, że Reus uwielbia Justina Biebera. Straciłem do niego szacunek. :roll:

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 25 sty 2014, 12:32

Typowo, jak patrzę po fryzurze to i pewnie Kuba też go uwielbia :D.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 25 sty 2014, 12:43

Podobno jeszcze większym fanem Justina jest Alaba. :suicide:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”