Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 1312

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Re: Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 09 sty 2014, 19:33

Nie no jeśli chodzi o "bogatego tatusia" to zakupy Parmy i Lazio nie pochodziły z oficjalnych źródeł, więc to dzięki temu zostały przeprowadzone tak drogie jak na owe czasy transfery.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 09 sty 2014, 20:44

Widze, ze (L) ubiegl mnie przytaczajac slowa Di Marzio. Jezeli to prawda I bedziemy chcieli zarobic 100 mln, to tylko sie cieszyc, bo to beda ogromne pieniadze, ktore moga przyniesc wiecej dobrego niz Pogba. Jezeli tylko PSG bedzie gotowe tyle wydac.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 825

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 09 sty 2014, 22:07

Ozdobny pisze:Widze, ze (L) ubiegl mnie przytaczajac slowa Di Marzio. Jezeli to prawda I bedziemy chcieli zarobic 100 mln, to tylko sie cieszyc, bo to beda ogromne pieniadze, ktore moga przyniesc wiecej dobrego niz Pogba. Jezeli tylko PSG bedzie gotowe tyle wydac.
za taką kasę to by się nie było co zastanawiać. Żaden piłkarz na świecie nie jest wart takich pieniędzy. Imo nikt takiej kasy nie zapłaci ;)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 09 sty 2014, 22:11

BadBoy pisze:Imo nikt takiej kasy nie zapłaci
i o to właśnie chodzi

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 09 sty 2014, 22:18

Patrzac z drugiej strony, skoro za Bale Real byl w stanie cos kolo tego wysuplac to wcale nie wydaje sie to takie niemozliwe, tym bardziej jezeli potencjalnymi nabywcami maja byc szejkowie.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 825

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 09 sty 2014, 22:22

Tak, tylko że Bale był już wielką gwiazdą w PL, a Pogba tak na prawdę wciąż jest wielkim talentem. Grającym świetny sezon ale jednak dalej talentem ;)

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 09 sty 2014, 22:50

Szczerze. Ja obecnie wielkiej roznicy w umiejetnosciach miedzy nimi nie wynajduje. W dodatku uwazany za wielki talent Bale dopiero ostatni sezon w Tottenham mial naprawde udany. Z kolei Pogba obecnie razem z Vidalem jest najlepszym pilkarzem Juve w tej kampanii.

Zreszta tak jak w przypadku Bale przy ewentualnym transferze Pogby nie bedzie sie placic tylko za jego umiejetnosci, bo w Europie bigaja zawodnicy od nich lepsi pilkarsko na ten moment, ale takze za potencjal jaki Francuz wykazuje I stad cena moze urosnac do gigantycznych rozmiarow jak to mialo miejsce w ostatnie lato miedzy Realem a Tottenham.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 09 sty 2014, 23:30

Ozdobny widze że nie bardzo interesujesz się co grał Bale w Prem i Pucharach ale gwałt na Interze i Maiconie powinieneś znać. Nie ma ich co na razie porównać, jeden był lata gwiazda w Prem gdzie w ostatnim sezonie grał Kosmos na poziomie Ronaldo.Dodatkowo fenomenalny wystep w LM w barwach Spursów gdzie robił cuda z Interem.
Dlatego nie ma porównania z Pogbą.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 09 sty 2014, 23:37

Potwierdzam, loty obniżył dopiero w Realu, ale to z powodu kontuzji, gdy jest zdrowy jest prze mocny. Wcześniej miał bardzo mocne sezony, a ten gwałt na Interze to jeszcze jak grał bardziej z tyłu.

Pogba jest mega talentem, chciałbym jednak, żeby pozostał. Ma przed sobą z 16 lat gry na wysokim poziomie, a u nas zagra tylko 2.. :suicide:

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 09 sty 2014, 23:44

Interesuje sie i nie wmowisz mi, ze poprzednie sezony mial rowne, bo wcale takie nie byly i bardzo dobre wystepy czesto przeplatal slabymi. Natomiast gwiazda (chyba, ze na swoj wiek) wzgledem sezonow przed poprzednim to za duzo powiedziane. Byl wielkim talentem, ale dopiero porzedni sezon zagral na wysokim poziomie i na miano giwazdy PL zasluzyl w pelni, za co zostal doceniony.

Rozumie, ze Wy fani PL lubiecie przejaskarawiac zawodniow z Wysp, ale glosy rozsadku z okresu lata mowily, ze Gareth nie jest war wiecej niz 60 baniek. Znalaz sie natomiast kupiec, ktory mocno zawyzyl te cene i nie widze powodu dlaczego nie mialoby tak stac sie z Pogba.
Ostatnio zmieniony 09 sty 2014, 23:53 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 09 sty 2014, 23:52

Gwiazda i kosmos to dużo powiedziane na temat tego co Bale robil w ostatnim sezonie w Prem? :roftl3:
Oczywiscie że Bale nie jest wart 100 mln, jeśli jednak Ty twierdzisz że Bale nie był gwiazda a Pogba to podobny poziom gdzie mozna wyłapać 60 mln(czy coś koło tego) to rozmowa poprostu nie ma sensu. Prem to chyba na livescore sledziłes .O grze Walijczyka w jego 1 sezonie w lm nie wspomne,I teraz nagle wychodzisz z tekstem że Pogba może być wart 60 mln :roftl3: rozmowa nie ma sensu.

Bale w ostatnim sezonie w Spursach miał staty na poziomie Ronaldo z jego ostatniego sezonu w MU-tylko że Bale nie strzela karnych.To tak dla przypomnienia bo teraz wiem że Bale nie widziałem chyba nigdy przed transferem do Realu.
Ostatnio zmieniony 09 sty 2014, 23:57 przez MGiggs, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6251
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 09 sty 2014, 23:57

Nie ma co porównywać graczy, którzy grają w innych ligach i są na innych poziomach kariery. Z jednej strony pełna zgoda z MGiggsem, bowiem Bale w Spurs robił rzeczy niewiarygodne. Wchodził na boisko w 80 minucie ze skręconą kostką, by 5 minut później strzelić z 40 metrów zwycięską bramkę; innym razem strzelał hattricka przebiegając 3 razy z piłką całe boisko. Pogba jest świetny, ale jak załaduje kilka hattricków to zaczniemy porównywać go do Bale - i nie piszcie tu o różnych pozycjach, bo Bale jeszcze 3 lata temu był obrońcą.

Z drugiej jednak strony ciężko nie zgodzić się z Ozdobnym - niezależnie czy mówimy o 100mln za Bale czy 60 za Pogbę - w każdym wypadku są to kwoty srogo zawyżone. Jak dla mnie nawet 50mln za Oezila to przesadzona kwota. Czemu ktoś miałby nie dać równie wielkiej kasy za Pogba? Takie PSG potrzebuje pomocnika, a tak się składa że jeden z najlepszych, jeśli nie najlepszy, pomocnik młodego pomocnika jest właśnie Francuzem. Myślę że jeśli Juve zawoła za niego 80, to i taką kasę PSG mogłoby wyłożyć. Futbolowy świat jest chory na chajs i trzeba mieć to na uwadze.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 10 sty 2014, 0:01

OK ale Bale po przesunięciu na pomoc stał się lednym z naj skrzydłowych świata- przypomne jego wystepy w LM czy prem po tym zdarzeniu.Co robił z Interem czy maiconem i czy ktoś zna porównywalne wystepy do tego co wtedy zrobił? dodajac bardzo dobra i równą gre w prem z dobrymi statami.Wiem bo oglądałem go co tydzien bo mam sentyment do walijczyków :wink: Wiec jak można kogoś porównać do gracza grajacego poważną piłke 1,5 roku ?

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 10 sty 2014, 0:01

MGiggs pisze:Gwiazda i kosmos to dużo powiedziane na temat tego co Bale robil w ostatnim sezonie w Prem? :roftl3:
Pierwej przeczytaj uwaznie moja wypowiedz, a dopiero pozniej sie smiej :lol:.
MGiggs pisze:Oczywiscie że Bale nie jest wart 100 mln, jeśli jednak Ty twierdzisz że Bale nie był gwiazda a Pogba to podobny poziom gdzie mozna wyłapać 60 mln to rozmowa poprostu nie ma sensu. Prem to chyba na livescore sledziłes .O grze Walijczyka w jego 1 sezonie w lm nie wspomne,I teraz nagle wychodzisz z tekstem że Pogba może być wart 60 mln :roftl3: rozmowa nie ma sensu.
No widze, ze nie ma skoro wychodzisz z zalozenia, ze przy wysrobowanych i zawyzonych standardach przez transfer Bale, twierdzisz, ze Francuz nie moze odejsc za zblizona kwote do klubu, ktory sie byc moze na niego uprze i za wszelka cene bedzie chcial go pozyskac tak jak to bylo w przypadku Garetha.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 10 sty 2014, 0:03

Ozdobny- jesteś naprawde żałosny.Edytowałeś posta we fragmencie o którym mówiłem.Naprawde żenada.....zenada...

Mam się smiac z Ciebie? Pisałeś że nie był gwiazdą Prem..po edycie teraz wypinasz klate... :roll: co to k.. ma być?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”