Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 313

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Buzka
Junior
Junior
Reputacja: 0

Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Buzka » 11 sty 2014, 18:28

Oj trzeba, nie trzeba. Zupełnie inna kwestia... Kibic Realu nie będzie przepadał za Barceloną, podobnie jak za Atletico. Taka kwestia mości panowie. Chyba, ze ktoś tytułuje się sympatykiem, to już inna przypadłość.

Trudna sprawa, aby kibic Barcelony "lubił" Espanyol. Tudna sprawa, aby kibic Betisu lubił Seville.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 11 sty 2014, 18:43

Buzka pisze: Kibic Realu nie będzie przepadał za Barceloną, podobnie jak za Atletico.
Nie ma reguły. Ja do Atletico nic nie mam. Ba, mam nawet ich koszulkę, bo mi się bardzo podobała. Barcelony nienawidzę, ale do Atletico specjalnych uczuć sympatii czy antypatii nie czuję. Dzisiaj będę za remisem (ewentualnie wygraną Atleti), choć przeczuwam wygraną Barcy.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2485
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 11 sty 2014, 18:51

Ja Barcy tak samo jak Sigane nie lubie (delikatne okreslenie), tak samo Atletoco choc w mniejszym stopniu niz Katalonczykow. Z ligi wloskiej np nie lubie Milanu i Juventusu wiec roznie to jest.

Co do meczu to dzis wyjatkowo za Atleti. Wlasciwie to kazdy wynik poza wygrana Barcy mnie ucieszy, byleby pkt stracili

Awatar użytkownika
lukas_k
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas_k » 11 sty 2014, 18:57

Ja też mimo sympatyzowania z Realem nie czuję jakiejś wielkiej wrogości do Atletico ;)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2418
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 sty 2014, 19:01

Bo Atletico nie daje powodów, by go nie lubić. Tylko Diego Costa miał kilka swoich chorych akcji. Ja w różnym stopniu lubię większość drużyn Primera Division.

Barcelona natomiast potrafiła nawet z piłkarza, którego bardzo lubiłem i ceniłem, z twardego, walecznego mężczyzny, jakim był Javier Mascherano, zrobić pajaca. Wystarczyło trochę treningów z Guardiolą i Mascherano z jednego z najlepszych i najpoważniejszych piłkarzy na swojej pozycji stał się boiskowym pajacem. Trudno taki klub lubić.

Buzka
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Buzka » 11 sty 2014, 19:12

To, że akurat kibic Realu dziś kibicuje Atletico to rozumiem, sam bym pewnie tak zrobił. Ale bycie kibicem Realu i lubienie Atletico, to dla mnie coś abstrakcyjnego. Nie wyobrażam sobie, abym mógł lubić Espanyolowi (chyba że jutro), tak samo jak nie wyobrażam sobie, aby np. kibic Arsenalu lubił Suprs czy Chelsea.

PS Będąc przy Ultra Sur, nie chciałbym być w skórze kibica Realu stwierdzającego, że lubi AM, albo jest mu obojętne.
Barcelona natomiast potrafiła nawet z piłkarza, którego bardzo lubiłem i ceniłem, z twardego, walecznego mężczyzny, jakim był Javier Mascherano, zrobić pajaca. Wystarczyło trochę treningów z Guardiolą i Mascherano z jednego z najlepszych i najpoważniejszych piłkarzy na swojej pozycji stał się boiskowym pajacem. Trudno taki klub lubić.
No zobacz, zły Pep. Dobrze, że już od nas odszedł, bo niszczył całe święto piłkarskie, jakim są mecze Barca-Real.

PS Czepianie się Pepa przez kibiów Realu sprawia mi ogromna przyjemność :D Nikt Was tak nie gwałcił jak on. Dawaj jeszcze coś o Guardioli :D Może coś o palcu, który wsadzil w oko Karance?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2418
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 sty 2014, 19:36

Ale ja mam w nosie, co o tym sądzi jakiś koleś z Ultras Sur. W jakimś tam niedużym, a więc podobnym do Atletico, stopniu obecnie sympatyzuję z np. Athletic Bilbao, czyli klubem od początku uważającym się za wielkiego wroga Realu. Tylko co z tego? Mi osobiście nie dali powodu, by ich nie lubić, nie interesuje mnie polityka.

Nie podchodzę do tego na tej zasadzie, że jak kibicuję Realowi, to automatycznie muszę nie lubić klubów, a właściwie to drużyn (bo jest to zmienne choćby w zależności od trenerów i piłkarzy) X, Y, Z. Barcelona też kiedyś była dla mnie neutralna. Co prawda wtedy byłem bardzo młody, mniej wiedziałem i mniej się interesowałem, to były dawne czasy, ale jednak.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 11 sty 2014, 19:57

Obrazek

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 sty 2014, 19:59

Jazda chlopaki. Zrobcie to, a dzisiaj Bruksela nie zasnie.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 11 sty 2014, 20:30

Napisalby ktos cos o meczu?Dopiero wlaczylam i widze tylko, ze poki co 0:0 :wink:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 11 sty 2014, 20:31

Ale nudy. No żeby mecz takich dwóch ekip, które ładują worki bramek i preferują ofensywny styl gry rozgrywały takie padaczne spotkanie? Litości, niechże coś drgnie!

A już najlepiej niech gola wbije Atleti, bo wtedy Barca wpuści Nejmarów i Messich.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 11 sty 2014, 20:37

Moze dociagniemy do przerwy z tym 0:0...

Co do milosci i nienawisci do klubow, to bedac kibicem Atletico wcale nie czuje jakiejsc strasznej nienawisci do Realu czy jego kibicow...Chyba, ze graja z nami :lol: Moge nawet bez wstretu obejrzec ich mecz :oops: :wink:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 11 sty 2014, 20:39

Ebi pisze:Ale nudy. No żeby mecz takich dwóch ekip, które ładują worki bramek i preferują ofensywny styl gry rozgrywały takie padaczne spotkanie? Litości, niechże coś drgnie!
Od wczoraj oglądasz piłkę? Myślisz, że ktoś się chce otworzyć? Grają z dużym respektem. Przecież to mecz na szczycie i dopiero jest pierwsza połowa.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 sty 2014, 20:51

Emocje ogromne. Wypalilem chyba z 10 szlugow.

Koke w formie moglby byc decydujacy, ale niestety jest od niej daleki.

Obawiam sie, ze w II polowie Neymar z Messim zrobia roznice i bedzie dupa.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 11 sty 2014, 20:54

W sumie troche sie dziwie, ze Barcelona takim skladem wyszla. Ogladalam zaledwie 15 minut, wiec nic powiedziec nie moge, na ten moment remis bylby dobry. Oczywiscie czekam na bramke Atleti, ale obawiam sie, zeby sie wynik nie podwyzszyl raczej w 2 strone :( No, ale moglo byc gorzej po 1 polowie. Zobaczymy.

E: Koke ostatnio wyraznie slabiej od jakiegos czasu :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”