Złota Piłka - Strona 65

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto zasłużył na Złotą Piłkę?

Messi
10
21%
Ribery
22
47%
Ronaldo
15
32%
Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2402

Re: Złota Piłka - France Football

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 13 sty 2014, 20:54

Tomusmc pisze:Jak już chce się być zawistnym jak Ebi to bardziej przyczep się do Messiego, że wyprzedził Franka bo CR w tym roku był faworytem i każdy o tym wiedział. Wygrał w pełni zasłużenie
dlaczego klamiesz? przekleje mojego posta z innego tematu, bo tu bardziej pasuje. no wlasnie do momentu ponownego otworzenia glosowania nikt ronaldo nie wymienial jako faworyta. mowilo sie tylko ribery albo messi. ribery gral swietnie, do tego wygral wszystko. messi gral najlepiej na swiecie i do tego wygral lige hiszpanska, zostajac przy okazji najlepszym strzelcem lig europejskich, ale sie skontuzjowal. do ponownego otworzenia glosowania ronaldo byl na trzecim miejscu, wiec jak dla mnie to troche niesprawiedliwe
Cristiano Ronaldo (27.99 %) , Messi (24.72%) y Franck Ribéry (23.36%)

myslalem, ze przewaga bedzie duzo wieksza. wychodzi na to, ze gdyby nie otworzyli ponownie glosowania w momencie, kiedy messi byl kontuzjowany, a ronaldo strzelal bramki w barazach, to portugalczyk skonczylby na trzecim miejscu - jeszcze do wrzesnia nikt nie wymienial cristiano nawet w dwojce glownych faworytow, co zreszta potwierdzaly kursy bukmacherskie, na ronaldo byl chyba 9, po ponownym otworzeniu 1.40 :? fakin disgrejs. no ale gawiedz piatej z rzedu zlotej pilki dla najlepiej grajacego pilkarza by nie wytrzymala, trzeba bylo cos wymyslic :D

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 13 sty 2014, 20:58

Ebi pisze:Świetnie. Tylko, że realny wpływ na drużynę ma się nie tylko strzelając gole. Dawno zapomniano o bramkarzach czy np. defensywnych pomocnikach.
Cannavaro.

Kto zapomniał? FIFA, czy głosujący? Dlaczego cały czas płacz jest jakby to Fifa wybierała. Wybierali ludzie futbolu. Chcecie sensownego konkursu? To niech ktoś rozpisze czynniki wpływające, punktowanie i przekona FIFA do swojej wizji.

moody znów gdybasz. Gdyby Barca nie dała Messiemu hormonów, to by jedynie mógł wygrać złoty deszcz w agenturze.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 13 sty 2014, 20:59

no gdybam, ale przyznasz, ze przedstawiony przeze mnie scenariusz jest mocno prawdopodobny

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 13 sty 2014, 21:02

Nie kłamię, dla mnie faworytem był CR, a media się w tym temacie przepychały. Messi wygrał cztery razy z rzędu ZP i dlatego był faworytem u buków. Jakbym ja miał ustawić tę trójkę to Ribery byłby drugi, a Messi trzeci

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 13 sty 2014, 21:05

moody90 pisze:no gdybam, ale przyznasz, ze przedstawiony przeze mnie scenariusz jest mocno prawdopodobny
Nigdy się o tym nie przekonasz.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 13 sty 2014, 21:08

oł rili? dzieki za info

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 13 sty 2014, 21:14

bartbuks pisze:
Ebi pisze:Świetnie. Tylko, że realny wpływ na drużynę ma się nie tylko strzelając gole. Dawno zapomniano o bramkarzach czy np. defensywnych pomocnikach.
Cannavaro.

Kto zapomniał? FIFA, czy głosujący? Dlaczego cały czas płacz jest jakby to Fifa wybierała. Wybierali ludzie futbolu. Chcecie sensownego konkursu? To niech ktoś rozpisze czynniki wpływające, punktowanie i przekona FIFA do swojej wizji.

moody znów gdybasz. Gdyby Barca nie dała Messiemu hormonów, to by jedynie mógł wygrać złoty deszcz w agenturze.
Cannavaro był 8 lat temu. Mówię o nagrodach od 2008 roku.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1533
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 13 sty 2014, 21:18

Jak dla mnie zasłużenie wygrał Ronaldo. Myślę, że gdyby Messi nie byłby kontuzjowany, to on by zgarnął znowu Złotą Piłkę. Ale jako, że to tylko gdybanie, to pozostaje mi napisać gratulacje dla CR, niech się cieszy bo za rok nagroda trafia znów do rąk Argentyńczyka 8)

BTW. Niezły botoks ust tej całej Iriny [']

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 13 sty 2014, 21:20

Keres pisze:Jak dla mnie zasłużenie wygrał Ronaldo. Myślę, że gdyby Messi nie byłby kontuzjowany, to on by zgarnął znowu Złotą Piłkę. Ale jako, że to tylko gdybanie, to pozostaje mi napisać gratulacje dla CR, niech się cieszy bo za rok nagroda trafia znów do rąk Argentyńczyka 8)
Jedna z nielicznych normalnych wypowiedzi na temat ZP. Z jednym błędem za rok pewien Urugwajczyk zabierze tą nagrodę :chill:

Mefju
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefju » 13 sty 2014, 21:23

Takie tam pieprzenie bezsensowne. Najbardziej prestiżową nagrodę indywidualną na świecie za rok 2013 zdobył gracz, który na nią bezsprzecznie zasługiwał, więc o co te nerwy? Kto za parę lat będzie pamiętał 'w jakim stylu'*? Nikt. Liczy się to, że będzie to zapisane w annałach i to, że Ronaldo będzie miał to trofeum u siebie w szafce, tylko tyle.

Od 2010 nie liczy się ile kto wygrał, ale jakie miał statystyki/osiągi. W poprzednim roku Portugalczyk nastrzelał bramek więcej niż ktokolwiek inny, zapewnił nimi wiele punktów Realowi, wygrywał nimi mecze ergo, zasłużył na tę nagrodę.

Jedyne co nam zostaje (kibicom Barcelony) to nadzieja, że jakoś zmotywuje to Messiego, i że w tym roku rywalizacja między tymi dwoma panami będzie nie mniej zacięta niż dotychczas :wink:

*nikt nie będzie mówić o barażach, o przedłużonym głosowaniu, spinie z Blatterem, będzie liczył się sam fakt posiadania trofeum.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 13 sty 2014, 21:23

Sesto Elemento pisze: pewien Urugwajczyk zabierze tą nagrodę
Wydaje mi się, że Caseres nie wybije się aż tak w Juve 8)

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 13 sty 2014, 21:25

Tomusmc pisze:Wydaje mi się, że Caseres nie wybije się aż tak w Juve 8)
:idzze:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 13 sty 2014, 21:43

Mefju pisze:Takie tam pieprzenie bezsensowne. Najbardziej prestiżową nagrodę indywidualną na świecie za rok 2013 zdobył gracz, który na nią bezsprzecznie zasługiwał, więc o co te nerwy? Kto za parę lat będzie pamiętał 'w jakim stylu'*? Nikt. Liczy się to, że będzie to zapisane w annałach i to, że Ronaldo będzie miał to trofeum u siebie w szafce, tylko tyle.

Od 2010 nie liczy się ile kto wygrał, ale jakie miał statystyki/osiągi. W poprzednim roku Portugalczyk nastrzelał bramek więcej niż ktokolwiek inny, zapewnił nimi wiele punktów Realowi, wygrywał nimi mecze ergo, zasłużył na tę nagrodę.

Jedyne co nam zostaje (kibicom Barcelony) to nadzieja, że jakoś zmotywuje to Messiego, i że w tym roku rywalizacja między tymi dwoma panami będzie nie mniej zacięta niż dotychczas :wink:

*nikt nie będzie mówić o barażach, o przedłużonym głosowaniu, spinie z Blatterem, będzie liczył się sam fakt posiadania trofeum.
A o tym niepamiętaniu to jednak czasem mit i ludzie pamiętają :wink: Tak samo jak "styl w jakim wygrała/przegrala jakaś tam ekipa jest nieważny, za kilka lat nikt nie będzie pamiętał". Dla przykłady w Polsce ciągle pamięta się np. mecz na wodzie, wciąż to Holendrów a nie Niemców wspomina się jako najlepszą ekipę tamtego turnieju, choć minęło 5 lat to wciąż żywe pozostaje wspomnienie największego piłkarskiego złodziejstwa czyli legendarny półfinał LM na SB Chelsea-Barca - fakin disgrejs (ot choćby ten cytat). Sneijdera też oszukali już kilka lat temu a wciąż przypomina się jego nazwisko w konktekście utraty prestiżu tej nagrody (i zmiany zasad głosowania co rozpieprzyło plebiscyt)

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 13 sty 2014, 22:00

Pierwsza myśl - "Jezu, przepuściłem galę rozdania...". Druga już była pozytywna. 8) "Wreszcie Ronaldo, wreszcie król dostał to, co do niego należało, świetnie!". Cóż innego mam napisać? Wszedłem na stronę Barcelony i ktoś napisał dobry komentarz - że to jeden z niezwykłych dni w roku, bo kibice Realu i Barcelony w jakiś sposób się połączyli, a kibice Bayernu mają ból dupki. Jeśli ktoś uważa, że Ribery'emu naprawdę należała się ta nagroda, to jest w błędzie. To "Złota Piłka", dostanie ją zawodnik za wybitne osiągi indywidualne.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 13 sty 2014, 22:02

Obrazek

:lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”