Piłka Ręczna - Strona 38

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Re: Piłka Ręczna

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 17 sty 2014, 20:17

BadBoy pisze:Trzecie miejsce to jest minimum. Ja tam liczę na awans z dwoma punktami i walkę o drugie miejsce ze Szwecją :chill:
Nie zapominaj,że w grupie będą Chorwaci,z którymi sobie nie radzimy i Francuzi gdzie z nimi porażkę...Będzie ciężko o 1/2 no ale chłopaki nie takie horrory stwarzali :P

E: Źle zrozumiałem nie końcowe miejsce a miejsce w grupie...Dla mnie dzień się już skończył film się urywa :lol:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 17 sty 2014, 20:22

Jeszcze beda niespodzianki, tacy Rosjanie to moga rowniez sprawic niespodzianke z Szwecja, bedzie ciasno.. mysle ze Francja wyjdzie z letargu i zajmnie 1 miejsce w grupie i 2 w ME :P

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 846

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 17 sty 2014, 20:22

Fuck zapomniałem o żabojadach :suicide: a to co robią już na początku meczu z serbami to zakrawa o sparing :badziewie:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 17 sty 2014, 20:27

francja miazdzy... moze wreszcie uda nam sie wygrac z chorwacja :P

a tak w ogole to z kim gramy w niedziele, przy zalozeniu ze francja wygra i zajmniemy 2 miejsce? to gramy z 2 miejscem z tamtej grupy ? Szwecja czy jak tam jest terminarz ustawiony?

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 151

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 17 sty 2014, 20:30

Jak nie udało nam się wygrać z Chorwacją jak byliśmy w mega formie to teraz raczej też nie .. A zresztą jak nasi skrzydłowi widzą Alilovica to mają kisiel w gaciach.
Ja mam tylko nadzieję,że są jeszcze jacyś młodzi zawodnicy ,ciekawi co będą się nadawać do kadry ,bo jak nie to po Rio 2016 może być po tej kadrze ..

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 17 sty 2014, 20:40

Ten Amalo to jest niezły kocur :D

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 17 sty 2014, 20:40

krzysiu pisze:Jak nie udało nam się wygrać z Chorwacją jak byliśmy w mega formie to teraz raczej też nie ..
jak beda tak myslec to napewno nigdy nie wygraja ... a poza tym z Francja az tak tego kisielu nie mieli i byl to zdaje sie najlepszy wynik z francja od lat. Dla mnie ogolnie francja > chorwacja.
Final Dania - Francja

krzysiu
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 17 sty 2014, 20:52

No wiem,że nie wygrają ale Nasi zawsze mieli kisiel raczej w majtkach jak widzą Omeyera bądź Alilovica - nie wiem czym to jest spowodowane ,ale tak jest. Mi nie chodzi o banie się drużyny Chorwacji bądź Francji , bo tego nigdy nie było , tylko obawa przed ich czołowymi bramkarzami ;)

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 17 sty 2014, 20:56

No i Balić robił z nami co chciał :wink:

krzysiu
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 17 sty 2014, 21:20

Teraz to robi co chce ,ale nie w reprezentacji :)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 17 sty 2014, 23:10

Zapominacie, ze przeciw naszym mecze zycia rozgrywali poza wymienionymi i Stanic, i Landin, i Bitter, i bramkarze Slowenii, Wegier, Macedonii i wielu innych druzyn. Tak jak pisalem wczesniej, skutecznosc to jest zmora tej druzyny od lat, o ile ostatnio byly turnieje gdzie zwyczajnie nie tworzylismy dobrych sytuacji w ataku, gra z przodu byla siermiezna i rzucalismy z ciezkich pozycji co ulatwialo kreowanie bramkarzy przeciwnikow na bohaterow, tak na tym turnieju jest w tej kwestii wyrazny progres ale nawala sama skutecznosc, patrz np. rzuty karne czy zmarnowane okazje podczas grania w przewadze.

Style gry Chorwatow i Francuzow nigdy nam nie lezaly i stad porazki, za to zwykle pasuja nam Dunczycy. U nas bardzo duzo zalezy od skrzydel. Poki co fajnie funkcjonuje Lucak ale kwestia czasu jest to jak spuchnie bo nie ma zmiennika. Teraz jest tez nowa twarza, jak rywale poswieca mu wiecej uwagi to moze zgasnac. Lewe skrzydlo w ataku nie dziala. Wisniewski fajnie funkcjonuje jako zadaniowiec i niezle broni ale z przodu marnuje na potege. Dobrze bronimy w tym turnieju i to jest pozytyw, w ktorym nalezy szukac nadziei, Szmal nie istnial z Francja a i tak bylismy bardzo blisko, jak tylko Kasa doklada swoje w bramce i gramy swoje to mamy mecz taki jak dzis w drugiej polowie gdzie totalnie zniszczylismy Rosjan.

Reczna reprezentacyjna jest o tyle fajna, ze tu ciezko cos przewidziec, mozemy rownie dobrze skonczyc w finale jak i przegrac teraz wszystko do konca. Turniej turniejem, ta grupa ma dokonac pewnego progresu w grze i wdrozyc nowych zawodnikow tak zeby podczas turnieju w Polsce pojawilo sie kilka nowych filarow. Poki co jestesmy na dobrej drodze nawet jak skonczy sie bez medalu.

Bardzo sie ciesze, ze zarozumiali Serbowie skonczyli zabawe. Zadna repra w recznej mnie tak nie irytuje.

krzysiu
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 18 sty 2014, 8:12

No,ale właśnie chyba nie ma tych nowych zawodników - przecież sami piłkarze ręczni domagali się ,żeby ich sukces wykorzystać dla reprezentacji a także dla przyszłości kadry - znów nie wyszło .. Ale nie jest to możliwe,że ciągle bramkarze grają przeciw nam mecze życia - rozumiem obronić tam te 35albo więcej procent ,ale nie jak się rzuca w nich z prostych pozycji. Niestety ,ale skrzydła są słabe , a bez tego będzie ciężko . Kasa wszystkiego nie wyciągnie . Z resztą sam Marcin Lijewski przyznał,że skuteczność jest od dawna naszą zmorą - nie wiem od czego to zależy ; teraz to już za późno ,ale może zawodnicy powinni bardziej indywidualnie podchodzić do tego typu spraw i rozwijać się w kwestiach rzutu.. Choć wydaje mi się,że jak w drugiej lini mielibyśmy takich zawodników jak MIchał Jurecki to byłoby świetnie- bo on i wbiegnie w 9 metr i uderzy z daleka :)

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 18 sty 2014, 11:36

Muszę przyznać, że ręczni mnie zaskoczyli. Po dwóch frajerskich i zapewne dość bolesnych porażkach, batach w pierwszej części meczu z Ruskami podnieśli się i pokazali charakter rzadko spotykany wśród polskich sportowców (legendarny gen frajerstwa).

Ktoś mi wyjaśni czemu musieli wygrać dwoma golami? Nie mogli czterema na przykład?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 18 sty 2014, 11:40

bo wtedy rosja mialaby gorszy stosunek... co za tym idzie serbia awansowalaby do dalszej fazy. Efekt tego taki, ze mielibysmy 0pkt bowiem nie licza sie pkt zdobyte na druzynie, ktora odpada z mistrzostw (czyt. Rosja)

Polska przegrala 1 bramka z serbami a wygrala 2 z rosja czyli +1
serbia -1
a rosja 0

przy wygranej 2bramkami Polakow, wsyztskie druzyny mialy 2pkt wiec licza sie mecze bezposrednie meidzy nimi

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 18 sty 2014, 12:46

Będzie ciężko, wygrana ze Szwedami i Białorusinami to minimum, żeby myśleć o dalszej grze, a zważając na to, że Chorwacja raczej z Rosjanami się łatwo rozprawi to trzeba będzie ich też pokonać. Wiadomo, że nam od lat nie siedzą, ale szansa zawsze jest. Sławek w morderczej formie, Dzidziuś po kontuzji coraz lepsza dyspozycja i nawet Jaszka, który wcześniej się kopał w czoło zagrał kilka niezłych akcji. Właśnie środkowego rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia nam potrzeba, Jaszka niestety w kadrze nie pokazuje tego co w klubie, a Jurkiewicz nigdy typowym środkowym nie był. Fajnie, że Łucak gra bez kompleksów, bardziej mi się podoba na skrzydle od Orzechowskiego, który jest raczej rozgrywającym. Przydałby się też jakiś pewny lewoskrzydłowy, bo Krajewski to może być dobra 2 opcja, niestety zawsze mieliśmy problem ze skrzydłami.
Jak już pisałem szansa jakaś jest, w turnieju wszystko możliwe.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”