Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1663

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%
cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 26 sty 2014, 12:49

Dopiero news na fioletowej mnie uswiadomil - Real ma juz 7 meczy bez straty bramki, najlepszy wynik od prawie 20 lat :shock: Wyglada na to ze zmiana ustawienia sluzy druzynie, jestem pozytywnie zaskoczony praca Carlo, bo widac ze reaguje na to co nie dzialalo na poczatku. Wynik tym bardziej imponujacy jak sobie przypomnimy, jakie sito mielismy w obronie na poczatku sezonu.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 28 sty 2014, 23:11

I znowu 1:0 po nudnym meczu. Mam już dość takich spotkań, gdzie marnuje się na potęgę sytuacje bramkowe (chociaż dzisiaj dużo takich nie było). 8 (?) mecz bez straty bramki, ale mnie to średnio cieszy. Wolałbym obejrzeć jakieś 3:1 albo 4:2. W następnej rundzie będzie znacznie ciekawiej. Dwumecz z Atletico (daje im 90% na awans) będzie okazją do zemsty. No i w niedzielę wyjazd na niezdobyty San Mames.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2461
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 28 sty 2014, 23:54

Nie moge sie doczekac tego meczu z Athleticiem. Bedzie cholernie ciezko, ale wierze, ze uda sie zdobyc 3 pkt. Licze, ze znow zagramy na "0" z tylu choc bedzie o to trudno. Pozostaje tez miec nadzieje, ze Atletico, a przede wszystkim Barca cos straca. Byloby pieknie.

@sigane
A mnie wrecz przeciwnie, cieszy to, ze nadal tych bramek nie tracimy. Widac golym okiem, ze za Carlo poprawilismy gre w defensywie co bardzo cieszy. Moze i ta liczba bramek niekiedy nie jest jakas oszalamiajaca, ale powoli mozna oczekiwac, ze i poprawi sie gra w ofensywie. Jest dobrze, a bedzie juz tylko lepiej.

No i licze Na Jese w podstawowym skladzie w niedziele choc i tak wiem, ze sie rozczaruje.

I jeszcze odnosnie dzisiejszego meczu. Podobal mi sie Illarra. Dobre wyjsciu spod pressingu, ladnie na sprincie minal bodajze dwoch zawodnikow Espanyolu. No i Nacho bardzo poprawny wystep, widac, ze jak Carlo na nego postawi to ten nie zawodzi i zaawsze daje z siebie 100%, a ta zolta kartke z dupy dzisiaj szkoda komentowac.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 28 sty 2014, 23:57

Ile juz ten Varane pauzuje, liczy ktos? Masakra jakas

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 28 sty 2014, 23:59

Plus jest taki, ze juz trenuje, wiec moze pod koniec lutego wroci. Wszak nie pokoi to, ze w tak mlodym wieku ma tak duze problemy z kolanem.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2402
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 sty 2014, 0:03

Mnie dobra postawa w defensywie cieszy, bo można było się już przyzwyczaić, że Real traci bramki w prawie każdym meczu z prawie każdym rywalem, co nie było dobre. To miła odmiana, ponadto Di Maria dobrze odnajduje się w środku pola, a dzisiaj też Illarramendi w końcu zagrał bardzo solidny mecz, zaliczając mnóstwo odbiorów, świetnie asekurując i tracąc niewiele piłek nawet będąc naciskanym (Espanyol ogólnie zostawiał dość sporo miejsca i ich brak walki bardziej zdecydowanym pressingiem mnie rozczarował, bo wyglądali na pogodzonych z losem). Wiadomo, że Illarra nie zastąpi w ofensywie Modricia, ale robił to, czego się od Baska wymaga. To chyba jego najlepszy jak dotąd występ w Madrycie. Martwi tylko ta forma Isco, a rzucanie go na środek ataku to już jakaś desperacja w poszukiwaniu mu miejsca na boisku. Jak Isco ma grać na tej pozycji, to niech lepiej przez ten minuty gra tam Morata. Isco można spróbować wystawić szerzej, na skrzydle, jak już Real ma funkcjonować bez pozycji numer dziesięć.

Jednak ile warte są te wszystkie statystyki w defensywie okaże się dopiero w następnych meczach. Athletic na pewno dobrze przetestuje możliwości Realu w tym zakresie. Ramos i Pepe będą musieli wygrać wiele pojedynków o górne piłki. To będą ciekawe boje, bo Athletic jest w tym mistrzem. Trochę ciekawi mnie jak zagra to Valverde. Athletic lubi mieć u siebie inicjatywę i po prostu cisnąć z silnym naciskiem na odbiór na połowie rywala dopóki nie ma dobrego wyniku. Z drugiej strony niekoniecznie muszą się na to zdecydować akurat z Realem i mogą postawić mocno na obronę jak z Barceloną. Jeśli tak zrobią, może być trudno się przebić.

Amaru
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Amaru » 29 sty 2014, 0:16

Sorry ale ja tez nie widzę nic przeciwko wygrywaniu meczów skromnym 1-0 gdy ma sie zapas bramkowy z pierwszego spotkania...tym bardziej że mogło być jeszcze spokojniej gdyby skuteczność była lepsza...dzisiaj chodziło o to aby w miarę bezpiecznie bez spiny awansować i to się udało, a w niedziele mamy cięzki mecz z Bilbao więc jak na moje nie ma co marudzić nad nudnym 1-0! Mecz był pod kontrolą i cel został osiągnięty. Co do rekordu bez straty bramki to bardzo fajnie bo w życiu bym nie pomyślał że nasza obrona obojętnie w jakim składzie z obecnej kadry jest do tego zdolna :twisted: a tutaj mamy już 7 czy może 8? mecz bez straty bramki :afro:
Teraz trzeba czekać na Bilbao ale ja coś dziwnie jak nigdy jestem dobrej myśli... a czy to dobre przeczucie czas pokaże...mam nadzieje że jutro Athletic się wymęczy z sąsiadami z Madrytu i niech grają nawet 120 minut :D
Ps. wybiera się ktoś może do Niemiec na mecz z Schalke?

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 29 sty 2014, 0:18

Może źle się wyraziłem :P Fajnie, jak drużyna tak jak teraz, stanowi monolit w defensywie, ale zamieniłbym jedną lub dwie stracone na kilka goli strzelonych więcej.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 29 sty 2014, 0:22

Przeciez ostatnio strzelilismy 5 bramek Betisowi, wiec nie narzekaj :P Jak pisalem, gra w ofensywie sie jeszcze poprawi, Ronaldo ostatnio kaleczy, a przeciez wiecznie nie bedzie gral tak slabo, wiec jak i wroci jego forma to mozna sie spodziewac jakiegos hattricka. Jakos jestem dziwnie spokojny w kwestii meczow, kiedy bedziemy regularnie strzelac okolo 3 bramek.
No i jeszcze slowo o Isco. Wiem, ze jest mlody, ale nie poznaje go. Na poczatku sezonu gral swietnie, a teraz ewidentnie bez formy. Na LM sie przyda w pelnej dyspozycji, wiec pozostaje miec nadzieje, ze niebawem wroci stary Isco.

Amaru
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Amaru » 29 sty 2014, 0:30

Może źle się wyraziłem :P Fajnie, jak drużyna tak jak teraz, stanowi monolit w defensywie, ale zamieniłbym jedną lub dwie stracone na kilka goli strzelonych więcej.

Z tymi strzelonymi to jest tak na dwa razy bo ogólnie ostatnio dużo więcej nie trafiamy...mimo iż sytuacje mamy...Sam Ronaldo tak lichej skuteczności to juz pewnei nie miał przez kilka miesięcy a może i lat:P Za to w obronie mimo iż zacieśnili poślady to mamy sporo szczescia ze jak przeciwnik dochodzi do sytuacji 100% to ją marnuje jak amator lub nasi bramkarze stoją na wysokości zadania...

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 29 sty 2014, 8:46

http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=50078
Iker Casillas zapisał się w historii Realu Madryt jako bramkarz, który nie stracił gola przez najdłuższy czas. Kapitan Królewskich, dzięki zachowaniu czystego konta w meczu z Espanyolem, zgromadził 682 minuty bez potrzeby wyjmowania piłki z siatki. Do dzisiaj rekord należał do Buyo, który w sezonie 1994/95 nie dał się pokonać przez 658 minut.
jest czym sie chwalic tym bardziej ze w czasie bicia rekordu Iker interwieniowal az 13 razy. Wielki wyczyn ;)

Mefju
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefju » 29 sty 2014, 12:07

Chemik pisze:No i jeszcze slowo o Isco. Wiem, ze jest mlody, ale nie poznaje go. Na poczatku sezonu gral swietnie, a teraz ewidentnie bez formy.
Wszystko spowodowane brakiem odpoczynku. Ponadto wychodzi to, ze nie odbył z zespołem obozu przygotowawczego. W nowy sezon Isco wszedl 'na gazie' ze starego sezonu. Po sezonie w Maladze byly jeszcze w miedzyczasie Mistrzostwa Europy U-21, gdzie Isco wraz z Thiago dzielili i rzadzili, dzieki czemu Hiszpania wygrala turniej (ktorys z nich zostal nawet MVP turnieju). Bylo wiadomo, ze bez odpoczynku w przerwie miedzy sezonami, nie pociagnie na fali wznoszacej dlugo. Teraz to sie odbija. Ciagle szukanie dla niego nowej pozycji tez nie sprzyja uregulowaniu formy.

aveiro
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 22

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aveiro » 29 sty 2014, 13:53

Jese potwierdza opinie najbardziej utalentowanego wychowanka Realu od lat. Szkoda, że Carlo nie daje mu więcej szans, bo Hiszpan na chwile obecną to zawodnik do gry w wyjściowym składzie. Wczoraj był najlepszy na placu.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 31 sty 2014, 13:51

Obrazek
Tak bedzie wygladac nowe Bernabeu.

Awatar użytkownika
Kluchman