Liverpool (zbiorczy) - Strona 626

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 01 lut 2014, 0:15

Bo inne kluby mają arabów którym nie sprawia różnicy to co jest zawarte w kontrakcie :)

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 01 lut 2014, 0:24

Dobra, nagle wszystkie źródła informują, że [ch**] z tego będzie. Jak patrzę na dokonania tego klubu na rynku transferowym, to śmiać się chce. Parodia.

Dobranoc.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 01 lut 2014, 11:43

Sergek ostatnio chyba się w Chaosa bawi i wszędzie widzi czarne chmury :wink:

Konoplanka mógłby się przydać i to IMO gość, która ma wszystko aby zaistnieć w Premier League o ile zaskoczy. Długo się mówi o nim w kontekście Liverpoolu więc pewnie w lecie w końcu trafi na Anfield. Nie zapominajmy jednak, że zimowe okienko transferowe jest zazwyczaj dla desperatów, zespołów, którym nie idzie i piłkarzom, którzy pragną zmienić środowisko. To nie jest dobry czas na adaptację do nowej ligi, zespołu, itd. Taki Konoplanka, który nie grał do tej pory wyżej niż w Dnipro może potrzebować czasu na aklimatyzację.

Można się wzmacniać ale akurat moim zdaniem Liverpool ma wszystko w tym sezonie aby bić się o to top4 z tym co już ma. Zostaje tylko kwestia kontuzji i tego jak ten zespół zniesie presję, która będzie coraz większa z każdą kolejką.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 01 lut 2014, 11:46

Nie ma wszystkiego, brak alternatywy na pozycje Lucasa prędzej czy później da o sobie znać. Walka może i będzie, ale MU wzmocniony Matą to w tej chwili faworyt do dołączenia do City, Arsenalu i Chelsea.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 01 lut 2014, 12:25

Jeszcze bym się wstrzymał z tym MU, z Matą czy nie, ta drużyna na boisku to wciąż burdel na kółkach. Można kupić od cholery nazwisk ale jak dalej nie będzie wizji gry to możemy do końca sezonu tułać się za pierwszą 5. Ja bym się, przynajmniej w tej chwili, bardziej martwił Tottenhamem. Ta drużyna wyraźnie odżyła i zaczyna pokazywać potencjał adekwatny do składu. Nawet w meczu z City od straconej bramki do czasu czerwa byli w stanie ładnie ułożyć sobie Obywateli a to przecież nie jest takie proste. Ważne jak tam będzie z głowami bo do tej pory wszystko Sherwoodowi wychodziło ale wydaje mi się, że w tym roku znowu do samego końca mogą bić się o top4.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 lut 2014, 13:42

ja bym się Spurs najmniej przejmował z całej czołówki (czyli top7), widziałeś ostatnio jak Bentaleb i Dembele zabezpieczali środek? Sherwood póki co ma sporo szczęścia, ale w końcu się rozsypią, no chyba ze zacznie więcej grać Capoue, albo wróci Sandro, bo na chwilę obecną grają bez porządnego zabezpieczenia obrony.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 01 lut 2014, 13:58

Liverpool w sumie też a patrz jak im gra ładnie wychodzi ;) Z silniejszymi przeciwnikami to faktycznie może wyjść ale IMO ze słabszymi zespołami to nie musi być tak odczuwalne bo atuty z przodu Kogutów jednak pozwalają im golić tych gorszych rywali.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 01 lut 2014, 14:02

To oczywiste ze walka rozegra sie miedzy LFC a MU. LFC ma przewagę bo nigdzie nie gra, tylko rozgrywki w Anglii. Caly tydzien przygotowan, szeroka kadra do niczego niepotrzebna. Nikt tu raczej nie podskoczy, Koguty sa wyjatkowo smieszne. Totenham przypomina mi Marsylię, co roku kupuja "niby fajnych" pilkarzy i co roku jest mega klapa.

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 01 lut 2014, 14:09

FRYDERYK SZOPEN pisze:To oczywiste ze walka rozegra sie miedzy LFC a MU
Nie zapominaj, że jest jeszcze Everton. Ja myślę, że Tottenham tanio skóry nie sprzeda. Nie skreślał bym tak szybko Kogutów w walce o piąte miejsce:P

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 01 lut 2014, 14:14

ja myslalem o "4"

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 01 lut 2014, 14:15

Wiem wiem:)

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 01 lut 2014, 14:53

FRYDERYK SZOPEN pisze:szeroka kadra do niczego niepotrzebna
Wyjdź stąd.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 01 lut 2014, 14:58

Ja przeważnie jestem pesymistycznie nastawiony :P Ostatnio to po prostu bardziej widać, bo jest po prostu okazja do siania defetyzmu.

Po raz pierwszy od dłuższego czasu mamy duże szanse na TOP 4. Prawdą jest, że skład mamy dość, powiedzmy, niezrównoważony. Styczeń był dobrą okazją by to trochę zmienić. Według mnie Brendan po meczu z Tottenhamem odnalazł idealne dla nas ustawienie, gdzie jednak podstawą jest trójka dobrych pomocników. No i co wtedy się dzieje? Wypada nam Allen i Lucas. Choć ten drugi nie jest w za dobrej formie, swoją robotę robił. Wtedy z nieba spada nam styczeń. A my co robimy? Zajmujemy się Salahem już od dłuższego czasu. I po co? Poświęciliśmy na niego o wiele za dużo czasu, by Chelsea przyszła i w kilka dni dopięła transfer. Jeszcze jakiś czas temu poszły plotki na temat naszych negocjacji z Basel (oczywiście, to jest nic pewnego, ot jakiś gość chyba ze znajomościami, więc wiadomo :mrgreen: ) Ponoć ugadaliśmy się z Basel dość szybko, mieliśmy zapłacić im umówioną kwotę. I byłby nasz. A my co? Ponoć wysłaliśmy ofertę "trochę" mniejszą i Basel się trochę zdenerwowało :lol: Niestety to nic pewnego, ale bym się nie zdziwił gdyby tak było. Cisza. Okienko mija, a o żadnych transferach nic nie słychać. No to nagle wzięli się za Konopliankę czy jak to się tam dokładnie pisze kilka dni przed zakończeniem okienka. Transfer, który naprawdę mógłby nas wzmocnić, bo wiadomo, że nie ma co katować Sterlinga cały sezon. No to wyszło jak wyszło. Z zawodnikiem się dogadaliśmy, testy medyczne przeszedł, ponoć się ugadaliśmy, to w ostatniej chwili właściciel Dnipro nie podpisuje potrzebnych dokumentów. Zdarza się, ma do tego takie prawo. Tak jak my zatrzymaliśmy Suareza. Nie dostaliśmy nikogo i należy się modlić by znowu nas nie zaatakowały kontuzje, bo już teraz śmigamy z sympatycznym Alym Cissokho w obronie. I teraz tak naprawdę można stwierdzić, że my nie umiemy robić interesów. Za FSG udały nam się dwa transfery (no można też Hendersona dołożyć do tego, ale on dopiero teraz zaczyna się spłacać) Coutinho i Sturridge. Zawodnicy, którzy raczej byli niechciani w swoich klubach i negocjacje poszły łatwo. Salah i Ukrainiec powiększają listę wartościowych zawodników o których się staraliśmy, a których nie ściągnęliśmy. Ormianin z BVB, Willian, składaliśmy również ofertę za Costę, więc można uznać, że coś było na rzeczy. Teraz dochodzą kolejni zawodnicy. No i jak tu się nie zdenerwować? I teraz nie wiadomo czyja jest w tym wina. Brendana raczej nie, bo on ma mało do gadania jeżeli chodzi o transfery. Jego wpływy w tej sferze zostały dość ograniczone. Czy to też ten nasz owiany tajemnicą komitet transferowy, który wybiera Rodgersowi zawodników? Brakuje nam w klubie jakiegoś ogarniętego człowieka, który będzie umiał ściągnąć na Anfield odpowiednich zawodników. Trochę może popłynąłem w tym akapicie, ale wierzę, że aż tak źle nie wyszło.

I teraz kwestia walki o czwórkę. Zapowiada się wyrównane starcie. Według mnie najgroźniejszym, na tę chwilę, dla nas rywalem jest Manchester. No po prostu sobie nie wyobrażam ich poza ligą mistrzów. Pytaniem jest jak zadziała na nich przyjście Maty. Evertonu i Tottenhamu też nie ma co skreślać. Co do tych pierwszych - według mnie najważniejszy jest dla nich szybki powrót Lukaku. Tottenham poczuł krew i pomimo tego, że większą część sezonu można było się z nich śmiać, dzielą nas tylko trzy punkty. Mamy teraz więcej wyjazdów na stadiony ekip ze środka tabeli. Ważne jest, by nie potracić tam punktów. Na Anfield przyjeżdżają do nas wszystkie wielkie ekipy (tylko wyjazd na OT), a tam raczej możemy ugryźć każdego ligowego rywala. Zobaczymy. Coś jeszcze miałem napisać, ale nie pamiętam.

I w tej kolejce nasi bezpośredni rywale mają dość trudne mecze. Nie pogardziłbym jakby któryś stracił punkty. Może zadziała legendarna noga Charliego Adama? Ostatnio to przewidziałem. Oby teraz też.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 lut 2014, 15:07

Sergek pisze:Za FSG udały nam się dwa transfery (no można też Hendersona dołożyć do tego, ale on dopiero teraz zaczyna się spłacać) Coutinho i Sturridge. Zawodnicy, którzy raczej byli niechciani w swoich klubach i negocjacje poszły łatwo. Salah i Ukrainiec powiększają listę wartościowych zawodników o których się staraliśmy, a których nie ściągnęliśmy. Ormianin z BVB, Willian, składaliśmy również ofertę za Costę, więc można uznać, że coś było na rzeczy. Teraz dochodzą kolejni zawodnicy. No i jak tu się nie zdenerwować? I teraz nie wiadomo czyja jest w tym wina.
Liverpool od lat nie gra już w Lidze Mistrzów. Może nie jest aż tak atrakcyjny dla piłkarzy, jakby się kibicom wydawało?

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 01 lut 2014, 15:12

Nie mam pojęcia, może i tak. Choć co do Ormianina z sympatycznym nazwiskiem - znowu przytoczę dziennikarzy, więc nic potwierdzonego, ale ostatnio na Anfield było jakieś spotkanie kilku bardziej zorientowanych reprezentantów tego zawodu. Nie pamiętam kto tam dokładnie był, ale z 100% przekonaniem stwierdził, że co do transferu Henricha to czekaliśmy na $$$ z Suareza, wszystko było ugadane. Na Aspasów pieniądze były.

Oczywiście, znowu gdybam, ale to tak w ramach ciekawostki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”