Manchester United (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Anka
One I Love
Reputacja: 0

Post autor: Anka » 05 lip 2005, 0:09

beckhs pisze:No wlasnie Glazer to jedna wielka niewiadoma. Moze uczynic z MU wspanialy klub (nie chodzi mi o taki jak Chelsea !!!!) lub moze doprowadzic do upadku.

Zauwaz Ania ze Chelsea zyskala sobie 80% kibicow po tym jak kupil ja ROmek, a MU zawsze mialo wiernych kibicow i przejecie klubu przez Glazera niczego nie zmieni !!!
Ależ oczywiście. Piszą tamtego posta nie miałam na myśli tego, że kiedy Glazer sprowadzi na Old Trafford jakiegoś wielkiego gracza to nagle fani załóżmy Liverpoolu staną się kibicami MU. ;) Manchester zawsze miał swoją historię, tradycję i zawsze słynął z fanów, którzy mu kibicują bez względu na wyniki. Malcolm Glazer tego nie zmieni. ;) Zgadzam się całkowicie z tym, że Amerykanin jest dużą niewiadomą, ale zauważ beckhs, że Abramovich także do samego końca nie pokazał tego, co zamierza z Chelsea... zrobić. Nie mniej jednak 'Czerwone Diabły' są w diametralnie innej sytuacji niż 'The Blues' bodaj trzy czy dwa lata temu - Londyńczycy byli bliscy bankructwa, MU jest zaś bliskie pewnego rodzaju ośmiesznenia się na arenie międzyeuropejskiej: zespół, który jest zawsze w gronie faworytów do zgarnięcia Ligi Mistrzów czy mistrzostwa Anglii od paru lat poważnie zawodzi...

Liczę, że Glazer z MU zrobi zespół lepszy - że nie zacznie sprowadzać za wszelką cenę zawodników znanych, lecz piłkarzy, którzy coś mogą z klubem osiągnąć, dzięki swym umiejętnościom. ;)

Wróć do „Anglia”