Copa Libertadores - Strona 22

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Copa Libertadores

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 30 sty 2014, 2:12

Ach i ten klimat na latynoskich boiskach. DO tego stadiony z bieżniami. Każdy fan futbolu powinien mieć zalecane tygodniowo około 2-3 spotkań z Ameryki Płd i Środkowej do obejrzenia.

Mi się zawsze lata młodości przypominają przy takich meczach.

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2617
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 30 sty 2014, 2:25

bartbuks pisze:Ach i ten klimat na latynoskich boiskach. DO tego stadiony z bieżniami. Każdy fan futbolu powinien mieć zalecane tygodniowo około 2-3 spotkań z Ameryki Płd i Środkowej do obejrzenia.

Mi się zawsze lata młodości przypominają przy takich meczach.
To prawda, klimat i niezwykle atrakcyjny futbol :)

Ramirez prezentuje się dziś w bramce Deportivo Quito niezbyt pewnie, to już chyba trzecie jego wyjście z bramki kiedy nie udaje mu się złapać piłki.

Tymczasem w Limie dwa rzuty karne, oba zamienione na gole, w efekcie Sporting Cristal prowadzi 2:1.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 30 sty 2014, 2:31

Cement pisze:Ramirez prezentuje się dziś w bramce Deportivo Quito niezbyt pewnie, to już chyba trzecie jego wyjście z bramki kiedy nie udaje mu się złapać piłki.
Nie zapominając już o wrzutce z rogu, ktora o mało co bezpośrednio nie wpadła na krótki słupek. W sumie w 2 połowie Deportivo gra strasznie chimerycznie. Totalne nastawienie na kontry, gdzie cały czas szukają stałego fragmentu gry. Do linii i czeka na faul, bądź nabija na róg.

A w obronie chaos. Jak tak będą wybijać, to im Botafogo zaraz strzeli.

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 30 sty 2014, 3:10

Runda kwalifikacyjna, pierwszy mecz
Deportivo Quito - Botafogo 1:0 (Estupinan 19')
Pierwsza połowa raczej pod dyktando gospodarzy, ale kto wie co by było gdyby nie błędy sędziów na niekorzyść Botafogo. 2. połowę lepiej rozpoczęli Brazylijczycy, Deportivo Quito nie angażowało większej ilości graczy w poczynania ofensywne (kilka obiecujących kontrataków zostało zmarnowanych przez brak wsparcia), ale ostatnie 20 minut to ponownie okres odważniejszej gry gospodarzy. Z obu stron sporo było niedokładności i fatalnych strzałów nawet z 30-35 metrów. Podobnie jak Atletico Paranense, tak i Botafogo będzie musiało odrobić jednobramkową stratę.
bartbuks pisze: A w obronie chaos. Jak tak będą wybijać, to im Botafogo zaraz strzeli.
W obronie większości południowoamerykańskich drużyn panuje chaos ;). Bodaj najsolidniejszym blokiem obronnym jaki widziałem w ostatnich latach była linia defensywna Corinthians z Copa Libertadores 2012 - jak na warunki południowoamerykańskie był to monolit.

No i miło było komentować mecz z kimś, zapraszam do oglądania kolejnych spotkań :).

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 30 sty 2014, 10:43

Cement pisze:No i miło było komentować mecz z kimś, zapraszam do oglądania kolejnych spotkań .
Często oglądam, ale teraz mam BTS na satelicie, więc postaram się regularnie śledzić wydarzenia w Copa America. Co prawda wolę Primera Division de Mexico, bądź ligę argentyńską ;)

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 31 sty 2014, 4:23

Runda kwalifikacyjna, pierwszy mecz

Caracas - Lanus 0:2 (Goltz 19' 87'-karny)
W stolicy Wenezueli nie doszło do niespodzianki, będący zdecydowanym faworytem Lanus odniósł pewne zwycięstwo. Zwycięzcy Copa Sudamericana 2013 dominowali w pierwszych 10 minutach meczu - już w 5. minucie po fatalnym błędzie obrony Caracas jeden z graczy gości znalazł się w sytuacji sam na sam, ale wtedy skutecznie interweniował jeszcze Baroja. W 10. minucie strzał Lautaro Acosty minimalnie minął bramkę gospodarzy. Później Wenezuelczycy nieco się ogarnęli i zaczęli atakować - w 16 min. bardzo mocny strzał głową Quijady trafił prosto w ręce Marchesina. Chwilę później padł jednak gol dla argentyńskiego zespołu - znakomicie wykonujący stałe fragmenty gry Izquierdoz dośrodkował z rzutu wolnego, a Paolo Goltz (obecnie jeden z najlepszych obrońców w Ameryce Południowej) trafił głową do siatki. Początek 2. połowy również był lepszy dla Caracas, ale wkrótce Lanus odzyskał inicjatywę. Najlepszą okazję do wyrównania Wenezuelczycy mieli w 75 min., kiedy to rezerwowy Luis Gonzalez zakończył swój rajd technicznym strzałem z pola karnego - przelobował źle ustawionego Marchesina, ale piłka odbiła się od poprzeczki. W 87 min. po faulu w polu karnym Paolo Goltz pewnie zdobył gola z jedenastu metrów, uderzając z całej siły w środek bramki pod poprzeczkę - Baroja bez szans. W ostatnich sekundach Farias mógł jeszcze zmniejszyć rozmiary porażki, ale jego strzał po świetnym prostopadłym podaniu minął słupek bramki Marchesina. Dodać można, że na ostatni kwadrans pojawił się na boisku były legionista Ismael Blanco, ale poza niecelnym strzałem głową niewiele pokazał. Zasłużona wygrana gości, losy dwumeczu są już w zasadzie przesądzone.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 05 lut 2014, 16:35

Cement dziś Botafogo - Deportivo Quito. Rozumiem, że spotkam Cię w tym temacie?

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 06 lut 2014, 1:22

bartbuks pisze:Cement dziś Botafogo - Deportivo Quito. Rozumiem, że spotkam Cię w tym temacie?
Melduję się :D Aczkolwiek oglądam Atletico Paranense - Sporting Cristal. Niesamowita walka w Kurytybie, Peruwiańczycy jeżdżą na tyłkach i walczą na maksa, pierwszą sytuację Brazylijczycy mieli dopiero w 15 min. (zablokowany strzał), ale odpowiedź była natychmiastowa - po dobrze rozprowadzonej przez Lobatona akcji zmierzający prawdopodobnie do siatki strzał Leguizamona został zablokowany. Lobaton gra dziś świetne zawody, groźne stałe fragmenty gry i świetne podania, może po którejś z kontr coś wpadnie.

Dosłownie w tej chwili idiotyczne zachowanie Balbina i Sporting Cristal w 10 :/ a tak dobrze to wyglądało...

edit: a, przepraszam, w zamieszaniu nie ogarnąłem, że Zezinho też wyleciał (słusznie), więc siły nadal równe :)

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 06 lut 2014, 1:30

Tobie też tak przycina transmisja??

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 06 lut 2014, 1:32

Z Atletico Paranense - Sporting Cristal? Nie przycina, działa świetnie. Oglądam tutaj http://www.rojadirecta.me/goto/mtvch3.blogspot.com/. Linki z RojaDirecta są z reguły bardzo dobrej jakości.

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 06 lut 2014, 1:34

No ja oglądałem z roja ale strasznie cięło. Dziękówa o niebo lepiej :beer:

Jak tak dalej pójdzie to mecz będą kończyć 5 na 5 :P

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 06 lut 2014, 1:42

Sesto Elemento pisze:No ja oglądałem z roja ale strasznie cięło. Dziękówa o niebo lepiej :beer:

Jak tak dalej pójdzie to mecz będą kończyć 5 na 5 :P
Proszę bardzo ;)

Zgadza się, tak jak wspominałem, Peruwiańczycy się nie patyczkują i niesamowicie walczą. Jest to zrozumiałe, bo u siebie wygrali tylko 2:1, więc nie mogą sobie pozwolić na utratę bramki. Tak agresywnie grającej drużyny jak dziś Sporting Cristal nie widziałem już dawno w południowoamerykańskich pucharach. A może przebłysk nieprzeciętnych umiejętności Lobatona pozwoli nawet na zdobycie gola - jestem za Peruwiańczykami, także dlatego, że zwycięzca tego dwumeczu trafi do grupy z The Strongest La Paz, moją ulubioną południowoamerykańską drużyną - wolę aby mieli za rywali Sporting Cristal aniżeli Brazylijczków.

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 06 lut 2014, 1:47

Nie znam się pewnie w 1% tak jak Ty w tym temacie ale zawsze warto zobaczyć dobry mecz. Tak sobie pomyślałem co by robili gracze Barcy czy Realu w takim meczu, chyba zeszli by z płaczem po pierwszych 15 minutach że ich biją i nie mówię tu o bramkach :P

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 06 lut 2014, 2:25

Ależ dramatyczny mecz - po świetnym dośrodkowaniu Frana Meridy z rzutu wolnego (swoją droga, Hiszpan daje doskonałą zmianę, rozruszał grę ofensywną Atletico) Manoel trafia głową do siatki, a minutę później po kolejnym rzucie wolnym Avila wyrównuje.

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 06 lut 2014, 2:27

Jaka wrzutka do Avilii :whistle: domyślam się, że przypadkowo ale pięknie wykończył.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”