FMy - Strona 733

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
frytaiwsios0C
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: frytaiwsios0C » 31 sty 2014, 12:49

no ok !

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 31 sty 2014, 13:10

Z nudów zacząłem karierę Eintrachtem Frankfurt. Oczekiwań zbyt dużych nie miałem, bo kadra mimo, że była mocna to jednak dosyć wąska, a hajsu na transfery żeby wzmocnić ławkę zbytnio nie dostałem. Początek w lidze wyglądał obiecująco- wygrałem 5 z pierwszych 6 meczów, ale wszystko zmieniło się gdy doszła Liga Europy. Często na mecze ligowe musiałem wystawiać zmęczonych zawodników co zazwyczaj kończyło się strasznym pogromem(7-2 z Dortmundem i 6-1 z Schalke). Rozgrywki ligowe ostatecznie skończyłem na 11 miejscu. Pewnie byłoby lepiej, ale nieoczekiwana forma w europejskich pucharach zmusiła mnie do odpuszczenia ostatnich spotkań.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ciężko mi wskazać najlepszego zawodnika, bo większość zazwyczaj grała w kratkę przeplatając świetne występy z beznadziejnymi, ale mimo wszystko na największe wyróżnienie zasługuje Vaclav Kadlec, który we wszystkich rozgrywkach zdobył 33 bramki.

Awatar użytkownika
NeverLie2Me
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NeverLie2Me » 31 sty 2014, 19:32

Ja się borykam ze straszną i nieuczciwą nieskutecznością. Oddaje 25 strzałów przy 60% posiadaniu i zdobywam 1 bramkę, przeciwnik 2 strzały, 2 bramki. Coś zrobili z tym patchem...

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 05 lut 2014, 1:43

Polecicie jakiegoś bramkarza :?: Niesamowity problem mam z tą pozycją. Przeszedłem już przez kilka klubów i jeszcze nie miałem godnego bramkarza. Średnia ich not to granice 6.6. :roll:

Awatar użytkownika
YoOoOgI89
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: YoOoOgI89 » 05 lut 2014, 8:57

Grałem wieloma klubami ale najlepszy bramkarz jakiego miałem to chyba Hugo Loris z Tottenhamu, często mi sam mecz wygrywał a do tego bronienie karnych to chyba jego specjalność. Nie wiem za ile można go wyjąć z klubu ale bardzo polecam. :D

Awatar użytkownika
NeverLie2Me
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NeverLie2Me » 07 lut 2014, 8:08

Igor Akinfeev jest do wyciągnięcia za nieduże pieniądze

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 07 lut 2014, 15:14

fm 2013. 18 sezon już bedzie :) tylko trzeba zacząć a tego mi sie już za bardzo nie chce, zbyt monotonne się to stało. Przez ten czas udało mi się pobić chyba wszystkie rekordy MU i ligowe, indywidualne i te drużynowe. Chelsea chciała zmienić własciciela, C.Ronaldo okazał się bardzo dobrym managerem.. a De Gea skończył kariere jako ostatni w mojej drużynie ze początkowej ekipy MU po 599 meczach.

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 07 lut 2014, 17:23

Ja w FM12 mam rok 2048 i jeszcze pewnie wiele sezonów przede mną na tej karierze. Zaczynałem od Romy z która wygrałem wszystko, pózniej była północno irlandzka Dromara z która zdobyłem mistrzostwo i puchar Irlandii Pn., krótko trwała moja przygoda z Irlandią i przeniosłem się do najniższej 6 ligi do Histon. Tutaj jedna z moich najlepszych karier w grach managerskich :P Chyba 13 lat prowadziłem Histon od 6 ligi wprowadzając ich do Premier League, wygrywając ligę, Ligę Mistrzów i inne puchary, w 2 sezonie dominacji w Angielskiej Exstraklasie. Następnie przeniosłem się do Chilijskiego Colo-Colo, pograłem tam jedynie poł sezonu bo czułem, że to nie to, odszedłem do NEC Nijmegen gdzie myślałem, że spędzę długie lata. Jednak spędziłem tam jeszcze mniej czasu niż w Chile i uciekłem po paru meczach :D W podjęciu takiej decyzji pomogło mi info, że zwolniła się posada w Romie która sobie dośc przecietnie poczynała zajmując 4 miejsce. I tutaj znów pare ładnych lat pracy, kompletna dominacja, niszczyłem wszystkich strzelając co sezon po 150 bramek w lidze i wygrywając finały LM po 5-0. Lata mijały, a taka dominacja zaczynała nużyć. Szybka analiza, w Ukrainie dominacja Szachtara i Dynama, trzeba to zmienić :P , obejmuję Karpaty Lwów, w którym spędzam 7 sezonów, jednak dopiero po 4 latach strącam z fotelu mistrzoswkiego Szachtar, następne lata to seryjne zdobywanie mistrza i pucharu, w LM już tak różowo nie bylo, mimo, że wyniki dośc przekonujące eliminowanie takich firm jak Barca, Real czy man City, to tylko dwa razy osiągnąłem półfinał.
Obecnie jestem po zwolnieniu się z Karpat i podjąłem pracę w Zagłębiu Lubin :D

Dużo mam czasu na gry bo po nieciekawej kontuzji kolana w sierpniu, jestem na zwolnieniu już 5 miesiąc. Do tego jeszcze czekaja mnie dwie operacje rekonstrukcji wiązadeł więc zejdzie jeszcze zanim wrócę do normalności.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 11 lut 2014, 0:51

Jestem w głebokim szoku, pierwszy raz tak miałem w tej zakichanej 14. Chyba powoli łapię tę grę :peace:

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 15 lut 2014, 18:04

Obrazek

Chyba słabo :pijemy:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2263
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 15 lut 2014, 18:52

Dobry profil w FMie Armin :beer:

Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 99

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 19 lut 2014, 12:56

Chłopaki potrzebuję Facepacków Lig Skandynawskich ,macie jakieś namiary?? :wink:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 01 mar 2014, 21:10

Meh. Dawno tu nic nie pisałem. Ale to głównie dlatego, że nie mam już tyle czasu co kiedyś na grę. Od ponad pół roku klepię jedną i tę samą karierę... i dopiero udało mi się skończyć 6 sezon. No, ale to też dlatego, że mecze gram "szczegółowo", a i lubię sobie podłubać coś więcej, zamiast przeskakiwać tylko od meczu do meczu.

Tabele ligowe: http://oi60.tinypic.com/s14x02.jpg

Rozczarowany jestem Borussią Dortmund. Skład mają całkiem fajny, ale wyniki kiepskie. Jeszcze na początku wyglądało to całkiem spoko, ale z sezonu na sezon jest coraz gorzej. A mają w składzie chociażby Gundogana, Goetze, Reusa, Dzeko czy świetnego regena, którego im sprzedałem, bo nie miałem dla niego miejsca w ataku... szkoda. W dodatku przez te 6 sezonów żaden klub nie został przejęty przez bogatego inwestora, przez co jedynym sensownym przeciwnikiem jest Bayern.

Jeśli chodzi o puchary:

1 sezon: http://oi58.tinypic.com/347i6fn.jpg
2 sezon: http://oi60.tinypic.com/358544j.jpg
3 sezon: http://oi60.tinypic.com/2s0i7vt.jpg
4 sezon: http://oi57.tinypic.com/mieatt.jpg
5 sezon: http://oi58.tinypic.com/2i23o8j.jpg
6 sezon: http://oi57.tinypic.com/n4bfwl.jpg

Pierwszy sezon LE, potem już tylko LM. Co tu pisać... Przy odrobinie szczęścia do wygrania było dosłownie wszystko. Finał LE przegrałem przez krótką ławkę. Nie mogłem skorzystać z dwóch podstawowych grajków, 3 czy 4 grało na ~80% kondycji, a i tak niewiele zabrało. W 4 sezonie przegrałem w półfinale przez swoją głupotę. Wygrałem w Londynie 3:1 i w rewanżu postanowiłem oszczędzić kilku graczy, dostałem więc 0:3 i odpadłem. No i poza tymi dwoma porażkami (0:1 z Napoli i 0:3 z Chelsea) przegrałem jeszcze tylko jeden mecz z MU, ale awansowałem bilansem bramkowych. Trzy porażki w pucharach jak na 6 sezonów gry to zajebisty wynik ;)

Skład (mniej więcej):

Adler - Schwaab, Wollscheid, Lichnovsky, regen - Goretzka, Bender - Halilovic, Draxler, Schurrle - Maupay
regen - Corchia, regen, regen, Alex Sandro - Capoue, regen - Wellington Nem, Baptistao, regen, Damiao
+ kilku regenów na wypożyczeniach

Najlepszym moim grajkiem jest zdecydowanie Schurrle, co sezon ~30 bramek we wszystkich rozgrywkach plus jakieś ~20 asyst. Zaraz za nim jest Goretzka, Draxler i regen grający na lewej obronie (po Alabie najlepszy lewy w grze chyba). Halilović ma KAPITALNE wolne, z których potrafi walnąć 10-15 bramek w sezonie. Dla samych wolnych warto go mieć w składzie. Maupay i Damiao grają na zmianę, w zależności od przeciwnika, więc ciężko stwierdzić, który bardziej jest potrzebny drużynie. Obaj zaliczają co sezon po 20+ bramek.

Co do transferów. Najwięcej wydałem na Damiao (36 mln. euro - taka moja fanaberia, bo chciałem konkretnie jego), potem regen, który teraz przychodzi do mnie (23 mln. euro), Draxler (21 mln. euro) i kolejny regen (20 mln. euro). Głównie kupuję grajków za 10-20 mln. euro, ale mam w składzie sporo zawodników kupionych poniżej 10 baniek, więc skład zbudowałem mimo wszystko dość tanio.

Kilka talentów (regenów nie wrzucam, chyba, że ktoś chce):

Igor Lichnovsky: http://oi57.tinypic.com/106n6lw.jpg
Leon Goretzka: http://oi59.tinypic.com/205f31h.jpg
Alen Halilović: http://oi61.tinypic.com/1109k48.jpg
Julian Draxler: http://oi61.tinypic.com/28vyia1.jpg
Neal Maupay: http://oi62.tinypic.com/29vc5d4.jpg

Dużym plusem na pewną są finanse. Najwięcej zawodnicy zarabiają po 115 tysięcy euro tygodniowo (nieco mniej ważni po 100 tysięcy, a reszta już wedle mojego uznania) i póki co nic nie wskazuje na to, że będę musiał podnieść ten próg. A i to ewentualnie nie będzie problemem, bo już teraz mam ~80 mln. na transfery i spory zapas kasy na kontrakty. Nie dość, że zarabiam na wynikach, to jeszcze pełno regenów ściągam za grosze, ogrywam na wypożyczeniach i puszczam za dużą kasę dalej. Nie dla wszystkich mam miejsce i nie wszyscy pasują mi do stylu gry, a to ważne, by wszystko ze sobą współgrało.

Zauważyłem też kilka bzdur:
1. Skoczność jest mega ważna u środkowych pomocników. Obrońcy i bramkarze AI przeważnie grają górą i takie piłki przejmuje się regularnie, co ma ogromny wpływ na posiadanie piłki.
2. Kreatywność u środkowych pomocników nie ma absolutnie żadnego znaczenia. W żaden sposób nie wpływa to na jakość ich zagrań.
3. Boczni obrońcy mogą mieć gówniane dośrodkowanie, a i tak będą łapać dużo asyst po wrzutkach.
4. Determinacja i pracowitość nie ma żadnego wpływu na to, czy utalentowany junior się dobrze rozwinie. Liczy się ambicja i profesjonalizm, dwa ukryte atrybuty, które w grze można sprawdzić poprzez opinię o zawodniku. Każdy junior z opisem "bardzo ambitny" na 100% rozwinie się na max możliwości, jeśli będzie regularnie dostawał szanse.
5. Scouting w grze jest do dupy.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8397

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 26 mar 2014, 12:14

Tak trzeba było wczoraj zagrać z Man City.
Obrazek

Awatar użytkownika
lukas_k
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas_k » 27 mar 2014, 17:23

U mnie jakie cuda w FM`ie :shock: W półfinale LE zagram z Elfsborgiem, który w grupie wyeliminował Nordsjaelland i Salzburg, a w kolejnych rundach Slovan Liberec, Club Brugge i AC Milan. Do ćwierćfinału doszedł Botew Płowdiw, który w eliminacjach odprawił AZ Alkmaar, w grupie był lepszy od Utrechtu, Bragi czy Genk, a w fazie pucharowej wyeliminował Valencię i Lazio. Spory sukecs zanotowało także Neftci Baku, który wyszło z grupy z Dniprem, Sheriffem i Bordeaux. W całej mojej wieloletniej przygodzie z tą serią nie spotkałem się jeszcze z takimi sukcesami klubów z Bułgarii, Szwecji czy Azerbejdżanu.

PS: Legia wreszcie awansowała do LM, ogrywając m.in. Viktorię Pilzno w IV rundzie. A w grupie podobnie jak w realu LE: oklep od Bayernu, oklep od Marsylii i jeden remis Zenitu. 1 punkt, 1 bramka strzelona, 15 straconych. Ładnie ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”