Arsenal FC - Liverpool FC - Strona 10

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8649
Kontakt:

Re: Arsenal FC - Liverpool FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 lut 2014, 14:20

Ktoś miał wczoraj w Arsenalu urodziny i balowali do rana?

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 08 lut 2014, 14:25

Ozil czlapie juz od dluzszego czasu, te plotki ze jest leniem zapewnie nie wziely sie znikad.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 08 lut 2014, 14:32

Obrazek

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 08 lut 2014, 14:36

W pierwszej połowie Arsenal niestety tragedia. Dużo błędów przy wyprowadzaniu piłki, niepotrzebne, na siłę klepanie w środku pola, w ataku Giroud jest zupełnie niewidoczny i po prostu za wolny... Zdecydowanie nie radzą sobie z pressingiem The Reds, którzy w tym elemencie są świetni. Zresztą i derbach mogło to się podobać (akurat nie mi, ale osobom trzecim lub fanom LFC). Do tego świetnie grają kontrą i skuteczni są ze stałych fragmentów, z których strzelają bramki już na początku a potem dobijają kontrami. Świetnie się im ten mecz ułożył, ale ja bym się tym Liverpoolem tak nie podniecał, bo wydaje mi się że jeszcze wrócą do swojej normalnej dyspozycji i, mam nadzieję, remisów z takimi drużynami jak Aston Villa czy WBA.

Niestety, fatalnie się to ogląda, ale Arsenal sam sobie winny tej nieporadności. Na punkty już raczej tutaj szans nie ma, ale zawsze mogą próbować ratować twarz i wbić ze 2-3 gole.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 08 lut 2014, 14:36

W pierwszej połowie Arsenal niestety tragedia. Dużo błędów przy wyprowadzaniu piłki, niepotrzebne, na siłę klepanie w środku pola, w ataku Giroud jest zupełnie niewidoczny i po prostu za wolny... Zdecydowanie nie radzą sobie z pressingiem The Reds, którzy w tym elemencie są świetni. Zresztą i derbach mogło to się podobać (akurat nie mi, ale osobom trzecim lub fanom LFC). Do tego świetnie grają kontrą i skuteczni są ze stałych fragmentów, z których strzelają bramki już na początku a potem dobijają kontrami. Świetnie się im ten mecz ułożył, ale ja bym się tym Liverpoolem tak nie podniecał, bo wydaje mi się że jeszcze wrócą do swojej normalnej dyspozycji i, mam nadzieję, remisów z takimi drużynami jak Aston Villa czy WBA.

Niestety, fatalnie się to ogląda, ale Arsenal sam sobie winny tej nieporadności. Na punkty już raczej tutaj szans nie ma, ale zawsze mogą próbować ratować twarz i wbić ze 2-3 gole.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 08 lut 2014, 14:41

20 minut ustawiło cały mecz. A przecież był jeszcze słupek Suareza, cholerna szkoda że to nie wpadło, to mógłby być gol sezonu w Premier League. Arsenal nie ma środka, zostali tam kompletnie zdominowani a frustracja Wilshere'a jest tego najlepszym dowodem. LFC imponuje skutecznością i precyzją rozgrywania akcji. Ten Sterling to może być kawal piłkarza za parę lat, bardzo mi się podoba jego gra i sposób prowadzenia piłki. Cholernie jestem ciekaw reakcji Arsenalu i tego, z jakim podejściem wyjdą na drugą połowę.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 08 lut 2014, 14:47

Salas11 pisze:20 minut ustawiło cały mecz. A przecież był jeszcze słupek Suareza, cholerna szkoda że to nie wpadło, to mógłby być gol sezonu w Premier League. Arsenal nie ma środka, zostali tam kompletnie zdominowani a frustracja Wilshere'a jest tego najlepszym dowodem. LFC imponuje skutecznością i precyzją rozgrywania akcji. Ten Sterling to może być kawal piłkarza za parę lat, bardzo mi się podoba jego gra i sposób prowadzenia piłki. Cholernie jestem ciekaw reakcji Arsenalu i tego, z jakim podejściem wyjdą na drugą połowę.
Sterling już wystrzelił i zgasł - teraz będzie tak samo ,trochę chłopak pogra na poziomi ,ale nic z niego nie będzie.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 08 lut 2014, 15:00

Ten Sterling jak na moje to idiota i nie zdziwię się jak kiedyś coś mu odbije i żadnej wielkiej kariery nie zrobi.

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 08 lut 2014, 15:07

metol pisze:Ten Sterling jak na moje to idiota i nie zdziwię się jak kiedyś coś mu odbije i żadnej wielkiej kariery nie zrobi.
Już mu odbiło. Oby nie było gorzej.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 08 lut 2014, 15:16

No, ale póki co chyba gra dobrze, ciężko pracuje i robi swoje. A to najważniejsze. Gorzej jak zacznie kiedyś gwiazdorzyć, ćpać i imprezować. Na razie jest za mały i za cienki, żeby pozwolić sobie na takie cyrki.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 lut 2014, 15:18

Sterling ma 19 lat, więc nie dziwne, że gra falami dobrze. Potencjał ma naprawdę spory i jak dla mnie w tym sezonie jeden z najlepszych jak nie najlepszy młody gracz ofensywny w Anglii. Jak ustabilizuje formę to będzie kawał gracza.

Porównanie z Januzajem tylko za ten sezon ---> http://www.tribalfootball.com/articles/ ... vY8_WJ5PQ8

Awatar użytkownika
cycu
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cycu » 08 lut 2014, 15:21

W sporcie to normalne gdy młody zawodnik rozpoczyna karierę w pewnym momencie jest błysk formy,który pokazuje że zawodnik może wiele osiągnąc. Potem że względu na brak doświadczenia, oglady, warunków fizycznych forma spada, ale potem znowu strzela do góry i rośnie. Tak było w przypadku wielu sportowców jak c.. ronaldo, małysz, stoch czy wielu piłkarzy arsenalu. Wydaje się że sterling teraz nabrał ciała, pewności,siły. I może stanowić o siłę lfc. Dlatego pumpkin nie sądzę.
Chess tan ruszyło w afc ale liczę że czerwoni jeszcze skontroluja i suarez użądli ewentualnie sterling skomplikuje hattrika.
Ynwa

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 08 lut 2014, 15:26

Bez zartow, do Januzja to Sterling nie ma startu. Sterling to wg mnie taki pilkarz ktory juz wyzej wała nie podskoczy, to co w nim miało wybuchnac juz wybuchlo. Cos jak powiedzmy Chamberlein, wystrzelil, ale wiecej nie ma z czego wycisnac, bazuje na szybkosci, w przeciwienstwi do takiego Januzja ktory ma pelny wachlarz mozliwosci, tego typu pilkarz po wskoczeniu na pewien powiedzmy wysoki poziom, ma problem aby pojsc jesczze wyzej.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 08 lut 2014, 15:27

Raz że to 2 różni piłkarze dwa że gracz Liverpoolu już pokazał że ma troszke nie tak w głowie- jeśli się tutaj rozwinie to będzie wspaniałym piłkarzem.Januzaj na dzien dzisiejszy jest dojrzalszy a w tym wieku to kluczowa sprawa.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 lut 2014, 15:29

Ja wcale nie twierdzę, że Sterling jest czy będzie lepszym piłkarzem niż Januzaj. IMHO dla mnie Belg to talent na top na swojej pozycji, ale jeżeli Raheem wyciśnie maks z siebie to też będzie klasowym graczem, którzy będzie ważnym ogniwem drużyny w której będzie grał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”