Man Utd - Arsenal - Strona 15

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Re: Man Utd - Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 12 lut 2014, 23:20

Czy ktoś na początku sezonu spodziewał się, że dwa zespoły prosperujące do miana mistrza Anglii razem zagrają tak cienki mecz? To naprawdę było słabe widowisko, wielka kopanina. Moyes ostatnio dość nerwowo reaguje podczas meczów, nie wiem czy to pozowanie. Arsenal na nasze szczęście był nieskuteczny. Ja nie rozumiem tego, czemu w kolejnym meczu znowu zagraliśmy taką tragedię jak z Fulham. Znowu skrzydła i znowu wrzutki. Znowu zmarnowany potencjał. Znowu Januzaj i Kagawa poza składem. Znowu De Gea nam uratował punkty, Valencia także. Smutno patrzeć na taki zespół. :(

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 12 lut 2014, 23:24

Carbon pisze:Czy ktoś na początku sezonu spodziewał się, że dwa zespoły prosperujące do miana mistrza Anglii razem zagrają tak cienki mecz?
Daleko nie trzeba szukać. Arsenal - Chelsea stał chyba na gorszym poziomie, ewentualnie zbliżonym

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 12 lut 2014, 23:27

Piszecie o Ozilu, a jak od długiego czasu oglądam Arsenal w tym sezonie to mam wrażenie, że Wilshere cofnął się w rozwoju albo co najmniej zatrzymał w miejscu. Nie są to już takie fajerwerki jak grał kilka sezonów temu. W czym leży rzecz? Taki Ramsey w tym sezonie rozwinął się niesamowicie i pokazał, że potrafi bardzo dobrze grać a Wilshere...gra tak nijako jak dla mnie. Możliwości ma ogromne, ale z meczu na mecz ich nie pokazuje.

Czy taki skład Arsenalu jaki dzisiaj wyszedł ma duże szanse zagrać tak samo w środę z Bayernem?

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 12 lut 2014, 23:32

Magnum pisze:Özila gra jednak głównie opiera się na prostopadłych podaniach do przodu a nie dynamicznym przyspieszniu.
No dobra, ale on właśnie swoim celnym i szybkim zagraniem mógł uruchomić dobrą akcję (nieco ją udynamicznić - wiem słabo to brzmi). Przecież nie oczekuje od niego, że pójdzie niczym taran między trzech rywali. Patrzę na niego w tym meczu przez pryzmat tego co mógł jeszcze zrobić. IMO mógł dać drużynie jeszcze więcej i to właśnie w takich meczach to coś ekstra na co wydaje się 40 melonów powinno się uwidaczniać. Pewnie gdyby dzisiaj miał szybkie skrzydła, to ze 2-3 asysty by zaliczył...

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2329
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 lut 2014, 23:39

Akarin pisze:Czy taki skład Arsenalu jaki dzisiaj wyszedł ma duże szanse zagrać tak samo w środę z Bayernem?
Dokładnie taki sam nie ma żadnych, bo Arteta jest zawieszony :P Ale pewnie poza tym będzie podobnie, chociaż myślę, że może zagra np. Chamberlain albo coś. Albo może Poldi..?
Duch pisze:Pewnie gdyby dzisiaj miał szybkie skrzydła, to ze 2-3 asysty by zaliczył...
To chyba sedno jego gry. Dlatego też z chwilą gdy na noszach zjechał Walcott wielu z nas stwierdziło, że wraz z nim odjechały szanse na majstra.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 12 lut 2014, 23:41

Boję się tego meczu z Bayernem ,jak zagramy tak jak dzisiaj to Bayern nas zgwałci.Flamini powinien zagrać za Artete i tyle pewnie ze zmian, tzn mam nadzieję że nie zagra np Monreal za Gibbsa ,bo jego gra z lepszymi zespołami zazwyczaj kończy się tym że jest najsłabszy na boisku.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 13 lut 2014, 0:06

W sumie spodziewałem się gorszego występu, więc było całkiem ok. Na plus Cleverley, który chyba był dzisiaj najlepszy w naszych szeregach. Na plus również Smalling i Valencia za postawę w defensywie. Najbardziej zawiódł Rooney, który w kolejnym meczu był zupełnie bezbarwny i nie rozumiem, czemu znowu dograł do końca. RvP był tylko odrobinę lepszy.

Awatar użytkownika
NeverLie2Me
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NeverLie2Me » 13 lut 2014, 0:21

Powoli zaczynam tracić cierpliwość do Girouda... Gość ma warunki, no może oprócz szybkości, a my gramy ciągle klepkę jak na pojebanego obrotowego z nim. Kto to w ogóle wymyślił...?? W AFC potrzeba silnego, zdrowego, szybkiego murzyna!

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 13 lut 2014, 0:33

No ,a co można z nim więcej zagrać ? Umie się zastawić ,dobrze gra głową i jest dobry technicznie ,tyle albo aż tyle.Do prostopadłych się nie nadaje ,zwrotność jak u słonia + fatalna skuteczność.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 13 lut 2014, 0:41

Nie zebym sie czepiał ale jakie to 6 okazji wykreował Ozil? 1 w miare fajna akcja z Cazorla i to chyba wszystko.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2329
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 13 lut 2014, 0:47

Link ze Statszone'a masz :P

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 13 lut 2014, 0:49

Smashing Pumpkins pisze:Boję się tego meczu z Bayernem ,jak zagramy tak jak dzisiaj to Bayern nas zgwałci.Flamini powinien zagrać za Artete i tyle pewnie ze zmian, tzn mam nadzieję że nie zagra np Monreal za Gibbsa ,bo jego gra z lepszymi zespołami zazwyczaj kończy się tym że jest najsłabszy na boisku.
A ja się boję meczu z Arsenalem. Mecz meczowi nierówny. Zresztą pisałem po meczu z Liverpoolem, że takak sytuacja tylko ich wzmocni.

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 13 lut 2014, 0:57

Idąc Twoim tokiem rozumowania, to Arsenal powinien zmieść z ziemi Manchester. A w ich grze nie było widać ani trochę sportowej złości i podrażnienia wynikiem z Anfield.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 13 lut 2014, 0:57

Nadmierna skromność to błąd ,takie podejście jest bez sensu.Bayern na ten moment w każdej formacji ma przewagę ,poza Ozilem nikt by się nie załapał do podstawowego składu Bawarczyków.Co do środka obrony można by się jeszcze zastanowić ,ale z tego co widziałem pare meczy to Bayern gra bardzo wysoko pressingiem to i środkowi obrońcy aż tak dużo okazji do wykazania się nie mają.

Jesteśmy drużyną aspirującą do mistrzostwa ,a to co zagraliśmy dzisiaj z drużyną ,która jest jednym wielkim bajzlem na ten moment może prowadzić tylko do łez.Smutny wieczór - już tak słabego United prędko nie zobaczymy.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 13 lut 2014, 1:01

Smashing Pumpkins pisze:Nadmierna skromność to błąd ,takie podejście jest bez sensu.Bayern na ten moment w każdej formacji ma przewagę ,poza Ozilem nikt by się nie załapał do podstawowego składu Bawarczyków.Co do środka obrony można by się jeszcze zastanowić ,ale z tego co widziałem pare meczy to Bayern gra bardzo wysoko pressingiem to i środkowi obrońcy aż tak dużo okazji do wykazania się nie mają.
W temacie Bayernu wrzucano Mertesackera jako lepszego od Boatenga i Dantego :wink:

Dzisiaj Bawarczycy mieli bodaj 82% posiadania piłki. Czy to ma znaczenie? Mówimy o meczu z fatalnym HSV. Pressing był colernie wyoki, nawet obrońcy rozgrywali nie na "połowie połowy" ale w okolicach linii środkowej.
dexter12 pisze:Idąc Twoim tokiem rozumowania, to Arsenal powinien zmieść z ziemi Manchester. A w ich grze nie było widać ani trochę sportowej złości i podrażnienia wynikiem z Anfield.
Mało to przykładów z historii? Widzę, że Iznaghi w avatarze. Czy to czasem nie Milan wygrywał LM edwo łapiąc się do czwórki ligowej i w dodatku po sprzedaniu Szewy? Czy to czasem nie Milan jako jedyna włoska ekipa awansowała do 1/8 czego nie uczyło Juve i Napoli bijące się o majstra? Spokojnie, rok temu Arsenal też był skazywany na pożarcie.

PS. Poczytajcie sobie forumowe posty po rewanżu - wielu np. nie dawało szans Bayernowi w starciu z hiszpańskimi kolosami.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”