Liga Mistrzów: Bayern - Arsenal - Strona 15

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 187

Re: Liga Mistrzów: Bayern - Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 19 lut 2014, 16:55

Widzę, ze z niewinnego porównania niektórzy chcą zrobić jakaś większa ideologie :P

To może jeszcze dodamy, ze Goetze jest młodszy, co świadczy na jego korzyść :mrgreen:

Dla mnie obydwaj gracze sa świetni. Cieszę sie, ze mamy u siebie Goetze, a pamietam jeszcze jak w 2009 r. uważałem, ze Oezil mógłby zagrać w Bayernie (mogę nawet przywołać jakiegoś posta z tamtego okresu) ;)

Berele Lewartow, czy ja wiem czy oni sa aż tak odmienni? Obaj sa ofensywnymi pomocnikami, mogą grać zarówno za napastnikiem (gdzie i jeden i drugi czuja sie najlepiej) , jak i na boku. No może jeszcze Goetze wiecej strzela niż podaje (i pewnie dlatego sprawdza sie jako fałszywa dziewiatka), a Oezil raczej woli podawać, tu jeszcze jakaś różnica jest ;)

Mefju
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefju » 19 lut 2014, 17:09

Według mnie różnica między Goetze a Ozilem jest orgomna. Młody Niemiec to zawodnik idealnie czujący się pod grą. Kiedy ma piłke przy nodze czuje się jak w raju. Częste zrywy, dryblingi, młodzieńczy polot - to wg mnie cechuje Goetzego.
Ozil z drugiej strony, mimo, ze moze wystepowac na tej samej pozycji co Goetze, to zawodnik, ktory na dlugie okresy meczu czlapie i znika z pola widzenia. On nie musi miec pilki przy nodze caly czas. Potrafi zagrac idealnie, puscic prostopadla pilke, asystowac, ale do tego wszystkiego starcza mu 2-3 kontakty z pilka. Zaczyna znikac z boiska, ale idzie kontra, pilka do Oezila i ten juz wie co z nia zrobic, wie jak obsluzyc napastnika, jak podac aby ten mial jak najdogodniejsza pozycje. Troche co innego jak Goetze.

Oezil po prostu woli madrze stac, niz bezproduktywnie biegac i uganiac sie za pilka :P

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 19 lut 2014, 17:53

Michał M pisze:Widzę, ze z niewinnego porównania niektórzy chcą zrobić jakaś większa ideologie :P

To może jeszcze dodamy, ze Goetze jest młodszy, co świadczy na jego korzyść :mrgreen:

Dla mnie obydwaj gracze sa świetni. Cieszę sie, ze mamy u siebie Goetze, a pamietam jeszcze jak w 2009 r. uważałem, ze Oezil mógłby zagrać w Bayernie (mogę nawet przywołać jakiegoś posta z tamtego okresu) ;)

Berele Lewartow, czy ja wiem czy oni sa aż tak odmienni? Obaj sa ofensywnymi pomocnikami, mogą grać zarówno za napastnikiem (gdzie i jeden i drugi czuja sie najlepiej) , jak i na boku. No może jeszcze Goetze wiecej strzela niż podaje (i pewnie dlatego sprawdza sie jako fałszywa dziewiatka), a Oezil raczej woli podawać, tu jeszcze jakaś różnica jest ;)
Żeby nie było ,ja też uważam obu za świetnych graczy ,ale póki co Ozil od 3 sezonów należy do topowych graczy a Goteze dopiero od niedawna zawitał do nich.Ten sezon ze statystyk Goteze ma lepszy ,ale moim zdaniem to kwestia adaptacji w nowym środowisku i drugi sezon Mesuta w arsenalu już będzie znacznie lepszy.

A co do ich podobieństwa na boisku ,oprócz pozycji na których mogą grać to nie za bardzo mają podobną charakterystkę.Ozil nie ma dobrego dryblingu ,przy tym jest wolny i jego gra na skrzydle(chociaz w Realu czasem tak grał pewnie) to sabotaż,a u młodszego niemca te umięjetności są na wysokim poziomie.O zaletach Ozila nie ma co się rozpisywać bo każdy je zna.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 19 lut 2014, 19:43

Skład Bayernu:

Neuer - Dante, Thiago, Martínez, Mandzukic, Robben, Boateng, Götze, Lahm (K), Alaba, Kroos

Ławka: Starke, van Buyten, Contento, Rafinha, Schweinsteiger, Mueller, Pizarro
Czyli Martinez jako DM a Lahm wraca na prawą obronę. Kroos-Thiago-Martinez powinni opanować środek pola. Mam nadzieję, że Gotze na lewej bedzie grał a Robben na prawej.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2335
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 lut 2014, 19:52

Szczesny; Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs; Flamini, Wilshere; Oxlade-Chamberlain, Ozil, Cazorla; Sanogo

O [k****]. Tyle w temacie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 lut 2014, 19:52

Wenger pokazuje, że jego druzyna ma Yaya. Sanogo w pierwszym składzie :!:

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 19 lut 2014, 19:55

Wenger odleciał z Sanogo , ale w sumie nic nie ryzykujemy ,gorszy od Giroud nie będzie.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 19 lut 2014, 20:24

Lahm na swojej prawdziwej pozycji a na DM-ie klasycznym Martinez (Rafinha na ławie i słusznie bo jest słaby), no panowie, ja tu widzę handicapa dla Bayernu, kurs pewnie koło 3,0 u buka.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 lut 2014, 21:38

zawsze się coś musi spierdolić, Ozil jak ostatni idiota karnego bez rozbiegu chce strzelić (jak z Marsylią, gdy też nie trafił), kontuzja Gibbsa (Monreal dużo słabszy) no i ten karny. Karny bezdyskusyjny oczywiście, choć Wojtku bym tu psów nie wieszał, Robben za łatwo wszedł w pole karne i Szczęsny musiał zaryzykować. Glupi jest przepis, ze jest i karny i czerwo, bo jeden faul praktycznie zamyka rywalizację w dwumeczu już po 30 minutach gry. Była szansa na wygraną, teraz trzeba wytrzymac napór i skończyć mecz z czystym kontem.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 19 lut 2014, 21:39

Boatenga mógł sędzia na upartego wyrzucić ,szkoda :(

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 19 lut 2014, 21:42

Bo tanga trzeba dwojga, Arsenal mniej wystraszony-w zasadzie nie wystarszony- najlepszej druzyny swiata niz wczoraj milionerzy z szejkowni Barcelony.

Arsenal wygladal lepiej na moje oko, ale teraz chyba jest kaplica.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 19 lut 2014, 21:48

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 19 lut 2014, 22:34

Może ktoś już pytał, ale o co chodzi z tym Sanogo?

Awatar użytkownika
Luminos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luminos » 19 lut 2014, 22:37

Może to tylko moje wrażenie, ale do czerwonej kartki, grał lepiej od Giroud. Potrafił zadryblować, w powietrzu też wygrywał pojedynki. Później mecz się dla niego skończył.
Pierwsza bramka to geniusz Kroosa, ale za drugą zganię bodajże Wilshera (chyba on rozgrywał tego wolnego). Zamiast poczekać aż wszyscy się ustawią, to nonszalancko kopnął piłkę do przodu.

Ehh...Łudziłem się :rotfl:

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 337

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 19 lut 2014, 22:38

Szkoda Arsenalu, do momentu czerwa byli lepsi, ale niestety dwumecz roztrzygniety. Ale Arsenal pokazał, ze Bayern przycisniety i zmuszony do obrony łatwo sie gubi, dobrze wiedzieć

Swoją droga wyglada na to, ze Mou to jedyny trener na świecie, który będąc w 10 potrafi wciąż czynić zespół groźnym

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”