Eliminacje do Euro 2016 - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Re: Eliminacje do Euro 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 23 lut 2014, 16:30

Gdyby nie to, że drugie miejsce ma awans a trzecie idzie do baraży, to bym się bał, ale tak myślę, że trzecie miejsce no to minimum, więc przynajmniej w barażach powinniśmy wziąć udział. :smoke:

Awatar użytkownika
raf2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: raf2 » 23 lut 2014, 16:45

Gibraltar - Polska - 7 września, 20:45
Polska - Niemcy - 11 października, 20:45
Polska - Szkocja - 14 października, 20:45
Gruzja - Polska - 14 listopada, 18:00
Irlandia - Polska - 29 marca, 20:45
Polska - Gruzja - 13 czerwca, 18:00
Niemcy - Polska - 4 września, 20:45
Polska - Gibraltar - 7 września, 20:45
Szkocja - Polska - 8 października, 20:45
Polska - Irlandia - 11 października, 20:45

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 23 lut 2014, 16:57

raf2 pisze:w listopadzie z Irlandią 0-0 zremisowaliśmy więc na równym poziomie mniej więcej jesteśmy
Rok temu przegraliśmy natomiast 0:2. Czyli dwumecz w plecy.

Jeśli chodzi o grecką grupę to brzmi rzeczywiście dramatycznie. Jeśli pomyśleć, że na Euro zagra ktoś z grona Rumunia, Węgry, Irlandia Płn. albo nawet Finlandia. To wskazuje do czego doprowadzi ta reforma.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 23 lut 2014, 17:28

emdżej pisze:To wskazuje do czego doprowadzi ta reforma.
ale do naszego wansu juz nie bardzo :P

Awansuja 2 druzyny a 3 w barazu (oprocz tej najlepszej), hurra optymizn itp. jednak czy uzasadniony? watpie, niemniej trzeba bedzie wiele spieprzyc aby do tej czolowej trojki sie nie zalapac w 6zespolowej grupie.. ale czy to dla nas Mission impossible? nie, jestesmy w stanie tego dokonac :!: Jednego jestem pewien nadzieja na awans bedzie do ostatniego meczu a juz po pierwszym meczu kazdy nastepny bedzie o byc albo nie byc...

Irlandia lapie sie do wielkich imprez, maja team wyrobnikow ale team :!: szkocja w dlugim kryzysie ale wszytsko kiedys sie konczy...

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 23 lut 2014, 17:29

czeher pisze:Awansuja 2 druzyny a 3 w barazu (oprocz tej najlepszej), hurra optymizn itp. jednak czy uzasadniony? watpie, niemniej trzeba bedzie wiele spieprzyc aby do tej czolowej trojki sie nie zalapac w 6zespolowej grupie.. ale czy to dla nas Mission impossible? nie, jestesmy w stanie tego dokonac :!: Jednego jestem pewien nadzieja na awans bedzie do ostatniego meczu a juz po pierwszym meczu kazdy nastepny bedzie o byc albo nie byc...
True, true... :beer:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 23 lut 2014, 19:06

Zapiszemy się w historii. Będziemy pierwszym rywalem Gibraltaru w meczu o punkty.

Doprawdy sądzicie, że miejsce w trójce to pikuś? Niemcy poza zasięgiem, a na dwa pozostałe mamy Polskę, Irlandię i Szkocję. Gruzja to też nie jakieś San Marino tym bardziej jeśli potrafimy remisować z Mołdawią i punkty mogą urywać. Optymizm co niektórych jest przerażający :lol: Tyle hańbiących porażek a tu dalej "dobre losowanie". Przecież nawet w ostatnich eliminacjach mieli 4 miejsce, el. MŚ 2010 5 miejsce. Gdzie tu to trójki?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 23 lut 2014, 19:15

No tak, trafiliśmy na potęgi w postaci Irlandii i Szkocji, które są od nas dwie... gdzie tam dwie, trzy półki wyżej, więc powinniśmy usiąść i płakać, że przejebaliśmy kolejne eliminacje... które nawet się nie zaczęły. Logiczne.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 23 lut 2014, 19:22

Ebi pisze:Optymizm co niektórych jest przerażający :lol:
So True. Gibraltar to jedyny przeciwnik, z którym mamy chyba te 99% szans na wygraną. A reszta? Gruzja wcale nie jest taka najgorsza, w eliminacjach do MŚ zremisowali z samą Francją. ;)
Niemcy to wiadoma, raczej są poza naszym zasięgiem i marzeniem będzie zdobycie punkciku z nimi. Z Irlandią zawsze nam się trudno grało, ostatnio niby zremisowaliśmy, ale praktycznie rok temu przegraliśmy w tym tzw. "meczu przyjaźni" 2-0. Szkocja też jest bardzo mocna, mają świetną parę napastników. Także trzecie miejsce to faktycznie byłby dobry wynik, ale znając nasze szczęście, to trafilibyśmy wtedy na kogoś naprawdę mocnego. :?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 lut 2014, 19:24

Akurat Gruzja potencjal pilkarski ma naprawde niezly i jestem pewien, ze napsuja nam oraz Brytolom sporo krwi, szczegolnie w Tbilisi.

Strasznie ciekawi mnie ten Gibraltar. Przegladalem ich kadre jakis czas temu i maja nawet jakiegos grajka w Championship, a jeszcze inny gra gdzies w pierwszej lidze izraelskiej, wiec cos tam chlopaki kopia, a przeciez w swoim pierwszym oficjalnym meczu zremisowali ze Slowacja, ktora kadre ma porownywalna do naszej ;)

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 23 lut 2014, 19:30

Sammyy pisze:No tak, trafiliśmy na potęgi w postaci Irlandii i Szkocji, które są od nas dwie... gdzie tam dwie, trzy półki wyżej, więc powinniśmy usiąść i płakać, że przejebaliśmy kolejne eliminacje... które nawet się nie zaczęły. Logiczne.
Nie rozumiesz. Nikt tu nie płacze. Tylko delikatnie zwraca uwagę, że taki optymizm jest nieuzasadniony i trzeba się namęczyć ze Szkotami czy Irlandasami zamiast pisać "dobre losowanie, miejsce w trójce spokojnie itp).

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 23 lut 2014, 19:45

Jak zwykle pieprzysz bzdury i odwracasz kota ogonem. Nikt tu nie popadł w hurraoptymizm, każdy sensownie zwraca uwagę, że grupa jest całkiem niezła i przy sprzyjających wiatrach można powalczyć o awans. Irlandia i Szkocja to nie są potęgi, przed którymi należy klękać. To drużyny, z którymi możemy powalczyć na równi. Może trochę lepsze od nas, może Szkocja delikatnie słabsza, ale i z jednymi, i z drugimi możemy osiągnąć pozytywne rezultaty. To samo zresztą dotyczy Gruzji, ale to jednak drużyna od nas słabsza, i tutaj strata punktów będzie tak samo rozczarowująca, jak chociażby z Mołdawią. Trafiliśmy do grupy, która jest poziomem zbliżona do tej z ostatnich eliminacji. Nie są to dla nas zespoły nie do przeskoczenia. Nie zaskoczy mnie drugie miejsce. Nie zaskoczy mnie czwarte miejsce. Tak więc to jest dobre losowanie, bo mamy spore szanse na zajęcie lokaty dającej awans lub baraże. Gdybyśmy trafili na przykładowo Holandię, Belgię plus Islandię/Czarnogórę, to byłoby pozamiatane.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 23 lut 2014, 20:13

Nie ma to jak nie rozumieć prostych zdań a potem się obrażać i pisać "pieprzysz bzdury". Ja np. nie rozumiem fizyki termonuklearnej, ale nie nazywam tego pieprzeniem bzdur. Więcej pokory.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 23 lut 2014, 20:27

Cały Ebi. Przypieprza się o coś dla samego przypieprzenia, a jak przyjdzie co do czego, to próbuje nieudolnie zgrywać elokwentnego. Zauważyłem już, że logika nie jest Twoją mocną stroną, ale spróbuję Ci coś wytłumaczyć.

Czy większość Polaków przed losowaniem wzięłaby taką grupę w ciemno? Tak.
Czy poza grupą F, mielibyśmy gdzieś teoretycznie większe szanse na zajęcie drugiego miejsca? Nie.

Wnioski? Dobre losowanie (stwierdzenie, o które się przypieprzyłeś).
Mogliśmy trafić na dużo silniejsze drużyny, a na słabsze niekoniecznie.

Awatar użytkownika
lukas_k
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas_k » 23 lut 2014, 21:06

Ja też skomentuję losowanie. Czysto teoretycznie to bardzo dobre. Z Niemcami będą super mecze, Irlandia i Szkocja to nie są potęgi techniczne, więc czysta walka, Gruzja groźna, ale najbardziej w Tbilisi, a Gibraltar? Cholera wie na co ich stać, a na dodatek gramy jako pierwsi z nimi na wyjeździe. No cóż, patrząc realnie na to co nasi wyprawiali to nie jestem pewien czy zajmiemy drugie miejsce. Graliśmy wiele razy z Irlandią i czy byliśmy lepsi? Może, ale wyniki średnio to potwierdzają. Przynajmniej tyle dobrze, że mecze kibicowsko będą bardzo dobre.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 23 lut 2014, 21:14

Nie pisz mi o "większości Polaków". Ja zwyczajnie odnosze się do wypowiedzi na forum.
Tomusmc pisze:No w końcu! Dobra grupa i trzeba spiąć poślady na baraże! Niemcy poza zasięgiem, a reszta póki co do ogrania
Sammyy pisze:No to Irlandia. Nawet o 2 miejsce można powalczyć ;)
Michał M pisze:Dobre losowanie dla Polaków :!:

Niemcy oczywiście poza zasięgiem, ale reszta jak najbardziej do ogrania, powinnismy powalczyć o 2 miejsce. Na pewno lepsza grupa niż w ostatnich kwalifikacjach ;)
piotrcies pisze:No, to już wszystko jasne, spokojnie awansujemy. Teraz pytanie z kim zagramy w turnieju głównym?
raf2 pisze:
Ebi pisze:Niby nie jest źle, ale patrząc na ostatnie wyniki to nie wiem skąd animusz. Przecież oni nie potrafili nawet wygrać w Mołdawii czy choćby raz z Czarnogórą (ekipami na poziomie odpowiednio Gruzji i Szkocji). Irlandia to też zespół chyba lepiej notowany od nawałkowej ekipy.
w listopadzie z Irlandią 0-0 zremisowaliśmy więc na równym poziomie mniej więcej jesteśmy
Magnum pisze:Gdyby nie to, że drugie miejsce ma awans a trzecie idzie do baraży, to bym się bał, ale tak myślę, że trzecie miejsce no to minimum, więc przynajmniej w barażach powinniśmy wziąć udział. :smoke:

Nie zabieram nikomu szans, niechże Polska zacznie grać na miarę swojego potencjału, bo tak jak wspominałem (powtarzam się, ale niekiedy trzeba) animusz nie jest niczym uzasadniony. Szkocja czy Irlandia ostatnie eliminacje miały całkiem udane, Gruzja to nie żaden kelner. Ostatnie eliminacje potrafiliśmy wyprzedzać tylko San Marino (2x) i Mołdawię a tutaj radocha z Irlandii i Szkocji. Na dzień dzisiejszy to nie wiem czy oni zdobędą 4 punkty z Gruzją.

Jesteś logikiem z wykształcenia?

Przypieprzyłem się o twierdzenie, że to dobre losowanie? Nie. Napisałem, że optymizm/animusz/radocha jest nieuzasadniona, bo na dzisiaj te ekipy są wyżej od nas.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”