Polscy kibice - Strona 273

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 25 lut 2014, 14:57

Gdyby race stały się legalne to już by ich tak dużo nie odpalano. Bo tu nie chodzi o ich atrakcyjność, ale o łamanie przepisów. Legalnie by nikogo race nie kręciły.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 25 lut 2014, 14:58

DDK pisze:Po prostu wiem, ze nie ma szans doprowadzić do sytuacji że race byłyby odpalane tak jak są teraz.
Dokładnie.

Wszelkie dyskusje o legalizacji są zwodzeniem i "udawaniem greka", przez obydwie strony negocjacji i nie będę się rozpisywał dlaczego, serio jak ktoś tego nie kuma to szkoda na niego czasu. Niech odpali... sopcasta i kibicuję Barcelonie, czy innemu tam Manchesterowi.

Zresztą o ogólnopolskim stowarzyszeniu też się nie wypowiadam (również w perspektywie owych negocjacji), Legia opuściła OZSK i to jedyna dobra teraz droga :)
Cris7 pisze:Wydaje mi się, że to najbardziej patologiczna sytuacja. Utrzymywanie martwego prawa.
Prawo trzeba zmienić, bo jest skandalicznie represyjne i nie życiowe.

Odpalanie racy powinno być tylko wykroczeniem z mandatem rzędu 200 zł i już (kwestie represji za ten czyn takich jak obecnie to jakiś absurd) + zamykanie stadionów za poważne avanti z piro, a nie tak jak jest teraz zamykanie stadionów za efektowną oprawę, stanowiącą istotny element przyciągania publiki na trybuny (bo piłkę mamy jaką mamy i jeszcze długo tak będzie).
DDK pisze:A race zostały rzucone nie bez powodu.
I to jest istota dyskusji. Jakiś koleś z Bytomia będzie mówił Sharksom co mają robić na swojej trybunie na swoim stadionie - no to są jaja :lol:

Nie ma co rozkminiać "kto, co, był", bo kibic za dala się nie wpier... i to jest podstawowa absolutnie elementarny zasad. Race na murawie lądują serio z określonego powodu, często ma to związek z takim, a nie innym postępowaniem leśnych dziadków z zarządu. Jest to środek ostateczny, ale i skuteczny do egzekwowania swoich postulatów.

Dyskusja o specyfice stosowania tego środka z osobami z poza kibicowskiego światka, na dodatek na ogólnie dostępnym forum w neciku śmiało podpada pod Himalaje absurdu. Dla tego ja sobie odpuszczam :)

Edyta bo zapominałem dodać: Jebać wszystko race na boisko!!! :lol:
Ostatnio zmieniony 25 lut 2014, 15:02 przez franz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1555
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 25 lut 2014, 14:59

emdżej pisze:Gdyby race stały się legalne to już by ich tak dużo nie odpalano. Bo tu nie chodzi o ich atrakcyjność, ale o łamanie przepisów. Legalnie by nikogo race nie kręciły.
Jak nie zamykali stadionow za race to i tak czesto towarzyszyly oprawom, bo po prostu swietnie sie to prezentuja.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 25 lut 2014, 15:00

Ja wiem, że to świetnie się prezentuje, z tym się zgadzam. Samemu zdarzało mi się trzymać odpalone race. Ale już od dawna nie jest to głównym powodem odpalania ich.
Ostatnio zmieniony 25 lut 2014, 15:01 przez emdżej, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 25 lut 2014, 15:01

Najczesciej jest, bo po prostu do niektorych opraw race sa niezbedne.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5298
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 25 lut 2014, 15:04

Dziękuję Panowie za pomoc w dyskusji, chyba już nic nie muszę dodawać :)

A to dlaczego zostały rzucone to wewnetrzne sprawy Wisły, problem nie dotrzymywania słowa danego kibicom przez ludzi z zarządu.

Co do zamykania stadionów, grzywien i rac to już wszystko napisaliście, co chciałem tutaj wyjasnić. Szczerze to jak miałbym strzelać kto mnie poprze w tym to wiedziałem że to Wy będziecie :D

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 25 lut 2014, 15:07

Colner chyba jest już poważnym człowiekiem. Przestał być kibolem :?

Edyta:

PS Cracovia nie kumała się ostatnimi czasy z Polonią Bytom? Sory za pytanie, ale coś mi chodzi po głowie, pewnie zle - tak więc sorki :wink:

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 25 lut 2014, 15:11

DDK pisze:Dziękuję Panowie za pomoc w dyskusji, chyba już nic nie muszę dodawać :)

A to dlaczego zostały rzucone to wewnetrzne sprawy Wisły, problem nie dotrzymywania słowa danego kibicom przez ludzi z zarządu.

Co do zamykania stadionów, grzywien i rac to już wszystko napisaliście, co chciałem tutaj wyjasnić. Szczerze to jak miałbym strzelać kto mnie poprze w tym to wiedziałem że to Wy będziecie :D
Czemu tak od razu nie napisałeś?

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 25 lut 2014, 15:12

Duch pisze: Odpalanie piro/wrzucanie go na boisko to skrajny idiotyzm skoro wiadomo, że zawsze znajdzie się jakiś komendant/wojewoda, który zamknie trybunę czy cały stadion. Kto na tym traci? Tylko klub, ale co was kibiców szumnie nazywających się fanatykami to obchodzi?
Ale z drugiej strony, co to obchodzi osoby, ktore na stadionie Wisly i tak by sie nie pojawily? ;)

Franz pewnie maja wspolne kontakty dzieki Arce.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 25 lut 2014, 15:13

NoName1989 pisze:Franz pewnie maja wspolne kontakty dzieki Arce.
No tak dzięki - już 15 więc ciężko funkcjonuję :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8747
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 lut 2014, 15:16

franz pisze: to jest istota dyskusji. Jakiś koleś z Bytomia będzie mówił Sharksom co mają robić na swojej trybunie na swoim stadionie - no to są jaja
Pytałem po co zostały rzucone, to nikt nie potrafił odpowiedzieć. Czasem zachowujecie się banda dzieciaków z piaskownicy.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 25 lut 2014, 15:20

NoName1989 pisze:Ale z drugiej strony, co to obchodzi osoby, ktore na stadionie Wisly i tak by sie nie pojawily?
Ja tam na Wiśle jestem często w delegacji i wole śledzić mecz przy akompaniamencie dopingujących kibiców, a nie przy pustej trybunie/trybunach :wink:

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 25 lut 2014, 15:23

To ci szumnie nazywajacy sie fanatykami kibice, nie sa tacy zli? :P

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 25 lut 2014, 15:25

NoName1989 pisze:To ci szumnie nazywajacy sie fanatykami kibice, nie sa tacy zli? :P
Nie bierz mnie pod włos. Dobrze wiesz, że nie o to mi chodziło :wink:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 25 lut 2014, 15:26

cloner pisze:Pytałem po co zostały rzucone, to nikt nie potrafił odpowiedzieć.
Bo to nie Twoja sprawa. Rzucili to rzucili (swoje powody mieli), jak jesteś ciekawski zatrudnij się w GW/policji.

A rzucanie inwektyw w styl: "Czasem zachowujecie się banda dzieciaków z piaskownicy" po mega żałosnym tekście:
cloner pisze:Ale te race rzucane na boisko mogliście sobie darować. Nigdy piro nie będzie legalne.
Jest co najmniej niepoważne.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”