Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1029

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 26 lut 2014, 17:26

NeverLie2Me pisze:ak samo sądzę, że jeśli AW odszedłby z Arsenalu to by się posypało
Nie sądzę. Chyba, ze polityka transferowa będzie taka sama jak w poprzednich sezonach to może i tak.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 27 lut 2014, 14:33

Co ciekawe, na RedCafe [największe forum United, w pizde użytkowników, krążo plotki, że siedzą tam czasem osoby z klubu...ich_troje.gif] dyskutowali nad zwolnieniem Moyesa. Wyszło na to, że ludzie, którzy tworzą kontrakty w klubie to są przekoty. Te 300 tysięcy dla Rooneya to dla mediów, głównie to są bonusy, dodatki, wizerunek i jakieś inne duperele, ten 6-letni kontrakt Moyesa również lekka ściema. W kontraktcie Ryżego jest zapewne klauzula, że jak nie wykona planu minimum [top4 i 1/4 LM bodajze] to zostanie ona uruchomiona
Z innego forum :o

Ciekawe na ile to prawda, ktoś przesiaduje na RedCafe i mógłby potwierdzić?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 lut 2014, 15:37

Też o tym czytałem Arwinie. Mnie jednak nadchodzi myśl ze nierealne jest zwolnienie Moyesa.Jest z namaszczenia SAFA i wiemy jak on zawsze bronił zwalnianych trenerów.Ttutaj padniemy ofiarą własnych przekonań.Mnie najbardziej boli styl gry,widziałem doskonała analize meczu z grekami.Zero pomysłu.laga wrzutka,laga wrzutka. Nachodzi mnie pytanie kto ma zwolnić Moyesa? Glazer? ok tylko jesli by miał poparcie Safa- a tutaj jest pies...... bo dalej staruszek ma największą pozycje w klubie i nikt z nim nie wejdzie w konflikt. Dlatego wątpie....pewnie sam Charlton też będzie za Moyesem, kiedyś był za Safem i teraz pewnie będzie to samo.

Ktoś pisał tutaj ze jestesmy jak Milan..chryste iel oni mają kasy? sprzedali 2 najlepszych kopaczy i nie maja 15 mln zeby kogoś kupić....jakby zatrzymali wiadomą 2 i mieli 50 mln funtów na transfery to zbudowaliby ciekawy sklad.My mamy kase,rekordowe kontrakty i jest zle jest tragicznie.Drużyna jest rozjebana od środka.Boje się ze za Moyesem będzie stał SAF z Charltonem i Glazery dopiero uderzą kiedy będziemy na samym dnie.Biorąc pod uwage że odchodzi RIo Vidic NAni Evra Giggs po sezonie a KAgawa RVP Czicza też pokazują nieadowolenie.....czuje że musimy dotknąć dna żeby Moyes odszedl. Nie chce awansu w LM-serio, taki Bayern Barca czy Real zrobią z nas mielonke....nie sory Mielonke to robiła osłabiona ekipa z Grecji - czy ktoś sobie wyobraża nasz mecz z Realem czy BM? Szkoda kibiców szkoda DDG.....

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 27 lut 2014, 17:30

W ekspresowym tempie idziemy na dno i zwyczajnie nie wierzę, że coś się w tej kwestii zmieni. W drużynie kompletnie nie ma energii i chemii. Widać od razu, że piłkarze MU nie mają radości z gry w piłkę, to co robią to odwalanie pańszczyzny, w dodatku pozbawione jakiejś większej logiki. Widać też na pierwszy rzut oka jak taki Januzaj błyszczy bo chłopak poza talentem zwyczajnie ma radochę z grania. Nie wiemy co się dzieje w środku, nie wiadomo czy bez silnego autorytetu jakim był Ferguson wychodzą "charakterki" zawodników czy zespół jak tak beznadziejnie zrezygnowany wizją jaką proponuje im trener. Nie ulega jednak wątpliwości, że zespół jest podzielony. Hernandez ma jakiś problem z Van Persim i się z tym nie kryje, wystarczy popatrzeć na jego wypowiedź na twitterze i reakcję po golu Holendra z Crystal Palace. Kapitan zespołu w połowie sezonu deklaruje odejście. A to pewnie tylko wierzchołek góry lodowej.

Można by było przełknąć i straty punktów, i katastrofalne wyniki (nasz dotychczasowy bilans w 2014 we wszystkich rozgrywkach: 3 wygrane, 7(!!!) porażek, 2 remisy) gdyby był jakikolwiek punkt zaczepienia. Nie ma nic. Moyes prowadzi zespół 8 miesięcy i ani razu nie można było powiedzieć: "[k****], wreszcie jest jakiś zalążek nowego United". Nic z tych rzeczy. Gramy cały czas równie beznadziejnie, bez pomysłu i bez polotu, żadnych wariantów ofensywnych, żadnego wykorzystania tego co działało świetnie w drużynie Fergusona, żadnych nowych rzeczy od nowego trenera poza mechanicznym wpieprzaniem piłki z bocznych sektorów w pole karne- żeby było śmieszniej za tym też nie widać aby kryły się jakieś ustalenia. Ciężko powiedzieć co Ci ludzie ćwiczą przez cały tydzień bo po 8 miesiącach ciężko mi wskazać jakikolwiek dopracowany element naszej taktyki. Nie wiem czy drużyna gra przeciwko Szkotowi, czy rzeczywiście jest on trenerskim nieudacznikiem, ale w tej chwili naprawdę trudno sobie wyobrazić, że przy tej kadrze, przy tych zasobach finansowych i tym co ten zespół prezentował jeszcze miesiąc przed przyjściem Moyesa, można by było obecnie MU prowadzić gorzej. No bo poważnie, wygrać z mistrzem Anglii 3 mecze na 12 rozegranych? Tego nie da się wytłumaczyć w żaden logiczny sposób.

Co gorsza, ciężko powiedzieć co ma Moyes jeszcze zrobić żeby go wylali. Chyba tylko spuścić klub do strefy spadkowej. Nie wiem czy nie potrzebujemy jakiejś kosmicznej kompromitacji i nie mówię tu o odpadnięciu z LM z Olympiakosem po jakimś 1:1 czy 1:2 na Old Trafford. Mam na myśli coś co wreszcie przeleje czarę goryczy w oczach zarządu bo w oczach kibiców wydaje się, że granica została już dawno przekroczona. Nie trzeba być ekspertem żeby widzieć, że Moyes nie panuje nad drużyną, że ona z nim nie współpracuje, że nikt nie jest gotowy dla niego się zabijać na boisku. Nie wiemy i nie dowiemy się czy Szkot po prostu ma pecha i trafił na fatalną glebę po swoim poprzedniku, która nie jest w stanie przyjąć kogoś innego czy po prostu jest tak beznadziejnym fachowcem. Naprawdę oglądając mecze United trudno oprzeć się wrażeniu, że Moyes obiera aż tak paskudny i w dodatku nieefektywny styl gry. Z drugiej strony w lecie nierealnym wydawało się, że można przeprowadzić tak fatalne okienko transferowe a jednak...

Mam zdecydowanie dość tego sezonu i nie mam na myśli fatalnych wyników. Nie mam żadnej radości z oglądania MU, te mecze tylko mnie męczą i frustrują, a to jest rzecz, której wybaczyć nie potrafię bo piłka nożna jednak powinna być rozrywką i przyjemnością. Co gorsza nie mam już sobie nadziei na poprawę, której miałem całkiem spore pokłady nawet mimo początkowych niepowodzeń. Jeśli zespół, z którym sympatyzuję nie jest w stanie grać dobrej piłki to niech chociaż wypruwa z siebie flaki i pokazuje co znaczy przywiązanie do klubowych barw. W zamian za to dostaje co kilka dni przestraszonego trenera i zblazowanych piłkarzy. Jak my kibice mamy wierzyć w to, że będzie lepiej skoro nie wierzą ani trener, ani piłkarze?

To wszystko to jednak moje słodkie pieprzenie a problem pozostaje nierozwiązany. Pytanie co dalej. Ten sezon jest już stracony, to nie ulega wątpliwości. Nawet jak jakimś cudem Olympiakos sam postanowi się wyeliminować z LM to chyba nikt zdroworozsądkowo myślący nie sądzi, że jesteśmy w stanie zwojować obecną edycję. W Premier League sezon też już poszedł na straty, marzenia o LM to myślenie życzeniowe, nie prezentujemy od 8 miesięcy absolutnie nic co pozwoliłoby nam liczyć na to top4.

Wiadomo, że Moyes, niezależnie od swojego warsztatu, z tą grupą nic nie zwojuje. on tu nie ma autorytetu, po Fergusonie jest niewielu trenerów, którzy mogliby przejąć tę grupę i ją natchnąć. Już wiemy, że Moyes na pewno nie zalicza się do tego grona. Teraz warianty są dwa. Albo Szkot po sezonie odchodzi i ktoś buduje MU od nowa na tym co nasz obecny coach pięknie zaorał albo zarząd idzie w zaparte, wierny tradycjom i instynktowi Fergusona i daje Moyesowi kolejny sezon, wielkie fundusze, pozwala zrobić wielką czystkę w szatni i budować swój autorytet z odmienioną kadrą. Przyznam szczerze, że trzeba by było mieć ogromne jaja żeby mu pozwolić na coś takiego widząc jak beznadziejnie gramy i staczamy się na dno. Co gorsza, ten drugi wariant wcale nie wydaje mi się nieprawdopodobny patrząc na nasze dotychczasowe poczynania. Innych opcji nie widzę.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 lut 2014, 18:55

tutaj np. ladnie pokazane jak Kagawie nikt nie ufa, gdy miał dobrą pozycję, przeważnie piłka szła na skrzydło, albo laga do przodu. Pare razy dostałby Japończyk piłkę i już by bylo groźniej. Ale po co, skoro można dać na skrzydło i wrzucać i wrzucać i wrzucać...

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 lut 2014, 18:58

Podobają mi się też wycieki w prasie- tutaj RVP czicza tutaj Zaha, Vidic odchodzi i nadal gra z opaską.Widać ogromny smród w szatni, za Safa tego nie było bo każdy wiedział jak to się zakończy.Moyes nie panuje nad zespołem,piłkarze to widzą i czują.
Z Grekami przeprowadzilismy 2 akcje przez 90 minut, naprawde po co awansować? BY dostać z 6 czy więcej? Pisałem w listopadzie że Moyes rozłożył nas na łopatki i niestety się nie myliłem od listopada wiedziałem że bedą jaja ale że takie...w ciągu roku z mistrza Anglii który przez sędziego odpada z Realem do ekipy która jest 7 w tabeli i ogrywa ją OP a sam MU stwarza 2 sytuacje w meczu :lol:

Po co nam 150 mln na transfery? Jak Roo z RVP nie podają sobie, kazda piłka to dzida na skrzydło...kapitalny film z Kagawa który pokazuje się do gry szuka sobie miejsca jako AM ale nie dzida na skrzydło.Po co nam Vidal z Kroosem jak wszystko bedzie trzeba wrzucać? Jesli Moyes zostanie to będzie upadek z wieloma milionami jakiego obecna piłka nie widziała

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 lut 2014, 19:10

teraz po miesiącach pracy Moyesa już wiecie czemu chciał Bainesa ze sobą zabrać na OT

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 27 lut 2014, 22:03

Film z Kagawą pokazuje jak jest. Piłkarz stworzony do gry kombinacyjnej nie nadaje sie do zespołu prowadzonego przez tego trenera.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 28 lut 2014, 16:15

No ale Ferguson też nie potrafił w pełni wykorzystać potencjału drużyny. Było zapewne tak, że trafiła się okazja, a Ferguson chciał zmienić taktykę na nieco nowszą i specjalnie po to kupował Kagawę, ale ewidentnie mu coś nie wyszło. Jedynym pozytywnym momentem w karierze Shinjego na OT był hattrick z Norwich, tak to albo przesiadywał na ławce, albo grał piach, a z tego co pamiętam w ostatnim sezonie za Fergusona dość często graliśmy środkiem i Kagawa jakoś specjalnie się nie wyróżniał na tej pozycji. Chyba już nie wydobędą z tego chłopaka więcej niż do tej pory, chyba że zatrudniony zostanie trener, który będzie miał na niego pomysł, bo z Moyesem za sterami nie zanosi się na to.

Lękam się tego, że Moyes dostanie 200 milionów na transfery, to może okazać się albo spektakularną porażką albo cudem, który odwróci jego dotychczasowe poczynania o 180 stopni, ale po jego celach transferowych bardziej skłaniałbym się ku tej pierwszej opcji.

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 28 lut 2014, 19:29

Patrząc na styl gry to za 200 mln można zrobić minimum trzy drużyny złożone z drwali.

"ide pracować z bohaterem memów" ot co mogą sobie pomyśleć nowi kiedy tutaj przychodzą, bo autorytetu to ten gość nie wzbudza żadnego.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 28 lut 2014, 19:44

Przy Moyesie lepiej kupic Andiego za 35 mln , dac mu Felsa obok a na boku Adama i jakiegoś leszcze.W środku też by się jakieś czołgi przydały.

Filmik z Kagawa a przede wszystkim obrazki z Fulham i analiza była bezlistosne- nie wykorystujemy srodkowego pasa do gry,widać że tego nie trenujemy.Po co Kroos jak lepszy byłby Adam, po co nam RVP jak moze być Karol?

Wczoraj oglądałem Walijczyków z Napoli i byłem zachwycony-styl gry trójkąty, ułożenie taktyczne, wyjscie z presingu we własnym polu karnym(rewelka!!!) na tym Moyes powinien się wzorować.Jeśli ktoś by tam zainwestował 200 mln z ich myslą szkoleniową to mamy sukces.U nas to jest jeden pieprzony dramat.Z każdym dniem czuje że z Moyesem pomęczymy się jescze sezon, niestety jeśli on dostanie wielką kase na transfery.....

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 lut 2014, 19:46

Obrazek

Javier wbija szpilkę w RvP?

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 28 lut 2014, 20:13

Przeciez juz zdementował

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 02 mar 2014, 18:00

http://devilpage.pl/index/news/komentar ... m-sezonie/

Co sądzicie o ewentualnych kandydaturach Van Gaala i De Boera? Choć to tylko gadanie bo dziś Ferg kolejny raz poparł Moyesa.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 02 mar 2014, 18:01

Van Gaal o ile pozwolicie cos napisac. Ten gosc zrobil z Barcy Barce. Ten gosc zrobil z Bayernu Bayern. ale... ale on potrzebuje czasu watpie zeby dali mu taki w United.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”