AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 2036

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 11 mar 2014, 22:35

Pechem to można nazwać coś,co zdarza się od święta.My mamy 'pecha' niemal w każdym meczu.To samo było za Allegriego.Dla mnie to powtarzalność, która najwyraźniej łączy się z tą a nie inną grupą ludzi.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 11 mar 2014, 22:36

Zgadzam się, Wilmore. Bardzo dobry mecz w wykonaniu Milanu. Gdyby Atletico strzeliło 4 gole mniej, to mielibyśmy dogrywkę.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 11 mar 2014, 22:39

Lisek pisze:
mete pisze:Nie przypominam sobie żadne klubu w ostatnich latach, który stoczył się w tak żenujący sposób. U nas siadło wszystko. Dosłownie wszystko. A w lecie zostaną sprzedane ostatnie fundamenty.
Jest jeszcze Valencia, ale oni bardziej stoczyli się prze problemy finansowe.
I mimo wszystko nie mieli takiego poziomu co Milan.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 mar 2014, 22:42

Stawiam, że Galliani błyśnie w wypowiedziach. Pewnie coś w stylu, że doszliśmy najdalej z włoskich ekip w LM padnie.

Pech pechem. To co nam brakuje to klasowych graczy na każdej pozycji. To jest główna przyczyna tego, że leje nas kto chce w LM a w Serie A mamy 10 miejsce i ponad dwa razy mniej punktów od lidera.
Ostatnio zmieniony 11 mar 2014, 22:43 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 11 mar 2014, 22:42

Wilmore równie dobrze można powiedzieć, że gdyby Milan zaczął strzelać i nie traciłby bramek to wygrywałby mecze. Pech może zdarzyć się w 1-2 meczach, a nie we wszystkich ważnych. I mam nadzieję, że nie mówiłeś po 1,5 akcji Juve na mecz bo swoje sytuacje też mieli. Przewaga w posiadaniu nie daje trzech punktów w meczu, trzeba zacząć strzelać przede wszystkim.

Koniec włoskich drużyn w LM, ale to było do przewidzenia. Nie wiem po co były te gadki o tym gdzie jest Juve itp bo niestety zostaliście upokorzeni w Madrycie. Ja dzisiaj liczyłem, że Milan coś ugra, ale głowa mówiła, że szans raczej nie mają. Przy 1:1 nadzieje odżyły, a wynik końcowy ukazał rzeczywistość

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 11 mar 2014, 22:45

Lepiej być upokorzonym w Madrycie niż w Stambule...

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 11 mar 2014, 22:49

MazurXIII pisze:Lepiej być upokorzonym w Madrycie niż w Stambule...
To Ci raczej nie wyszło

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 491

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 11 mar 2014, 22:50

Wilmore pisze:Nie masz dość robienia z siebie błazna?
Ja widzę grające na luzie Atletico w dwumeczu ogrywających łatwiutko Milan wbijając im 5 bramek. W obu meczach nie widziałem gry która jest symbolem Atletico Simeone czyli wielka ambicja oraz nieodstępowanie metra na boisku. Coś takiego jak mogliśmy widzieć w meczach ligowych z Realem. Milan to komiczna drużyna(?). Mogę śmiało obstawiać, że doczekamy się szybciej niedoczekanego stadionu niż wrócimy do LM. Dobre kilka lat minie jak nie zajdą POWAŻNE zmiany. Ja nie widzę poprawy od przyjścia Seedorfa. Odkąd przyszedł zbawiciel to nic się nie zmieniło. Ściągnęliśmy szrot, nie pozbyliśmy się szrotu oraz dostajemy po dupie od każdej drużyny która ma uznanie w Europie. Nie ważne czy leje nas Udinese 2 krotnie czy Atletico. Jestem pewny, że z Allegrim nie dostalibyśmy takiego łupnia w dwumeczu z Atletico. Osobiście nie byłem zwolennikiem Maksa, ale też nie jestem za Seedorfem. Człowiek który dostał posadę za nic. Po znajomościach.

Teraz niech do klubu dotrze to, że nie będzie LM w przyszłych kilku sezonach i niech podadzą pomysł jak utrzymamy to szeroką i przepłaconą kadrę. Jestem ciekaw ile my wydajemy w porównaniu z Bayernem na pensję. Dużo opcji do sprzedania też nie mamy. Jak widzę jest DS, ES oraz Balo. Pierwszy jest jeszcze niedoświadczony aby go sprzedawać już teraz. Drugi natomiast CAŁY sezon kontuzjowany, a jak grał to był zazwyczaj najsłabszym graczem Milanu oraz trzeciemu jak nie wyjdzie pięknie Mundial to IMO wątpię, że znajdą się chętni. Cały świat wie jaki jest Balotelli. W całym dwumeczu nie pokazał niczego coby mi pozwoliło myśleć: "On pociągnie drużynę do przodu". Zresztą kiedy on zrobił wynik dla drużyny z poważną drużyną odliczając SFG. No mogę się mylić, ale w tym sezonie takowego meczu nie było.

Oczywiście gratulacje dla Atletico. Jestem pełen podziwu jak funkcjonuje ta ekipa. Bez wielkich transferów prócz Falcao(który i tak później został sprzedany) w ostatnich latach zrobili wielką drużynę. Tak buduje się zespół Galliani. W dalszych fazach będę dla Atletico.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 11 mar 2014, 22:59

Myślę,że kibice Juve są ostatnimi jeśli chodzi o wypowiadanie się o formę pucharową.Ich drużyna od lat ch pokazuje w Europie,a zważywszy,że w tym sezonie posiadają każdą formację co najmniej europejskiej klasy - odpadnięcie w grupie z Turkami to blamaż większy niż 5-ka w dupę - po otwartej grze - od Atletico walczącego z Realem czy Barcą u siebie w lidze jak równy z równym.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 11 mar 2014, 23:02

Już nie będę mówił o boisku na którym nawet Widzew mógłby wygrać z Realem bo to był mecz kto strzeli bramkę to przechodzi. Zapewne nie oglądałeś lub widziałeś powtórki więc nie ma po co rozmawiać. Wolę Juve, które powalczy z LE (chociaż tego nie jestem pewien) niż Milan, który dostaje piątkę w dwumeczu jako jedyny reprezentant Włoch

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 11 mar 2014, 23:04

Tomusmc pisze:Wolę Juve, które powalczy z LE (chociaż tego nie jestem pewien) niż Milan, który dostaje piątkę w dwumeczu jako jedyny reprezentant Włoch
Czyli Barcelona powinna żałować, że rok temu dotarła do półfinału zamiast odpaść już na jesieni i zagrać w LE?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 11 mar 2014, 23:08

blackmore pisze:
Tomusmc pisze:Wolę Juve, które powalczy z LE (chociaż tego nie jestem pewien) niż Milan, który dostaje piątkę w dwumeczu jako jedyny reprezentant Włoch
Czyli Barcelona powinna żałować, że rok temu dotarła do półfinału zamiast odpaść już na jesieni i zagrać w LE?
Barcelona grała i gra o najwyższe cele w lidze to raz, a dwa nie porównujmy 1/8 do 1/2 ok? Bo to też jest słabe. Ja nie jestem zadowolony z Juventusu, ale zarzucanie Nam po takim dwumeczu, że w grupie odpadliśmy jest raczej nie na miejscu. Ja się obronię boiskiem, które wyglądało jak chlew, a Wy teraz czym?

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2454

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 11 mar 2014, 23:13

Tomusmc pisze:
blackmore pisze:
Barcelona grała i gra o najwyższe cele w lidze to raz, a dwa nie porównujmy 1/8 do 1/2 ok? Bo to też jest słabe. Ja nie jestem zadowolony z Juventusu, ale zarzucanie Nam po takim dwumeczu, że w grupie odpadliśmy jest raczej nie na miejscu. Ja się obronię boiskiem, które wyglądało jak chlew, a Wy teraz czym?
Bronienie się boiskiem to żenada, skończ bo już słabo się to czyta a ja kibic Juve. Juve nie przegrało przez boisko w stambule lecz swoją indolencję piłkarską w europie, nikt nam nie zabronił nie dać plamy z turkami u siebie na świetnym boisku jak i dać dupy podwójnie z duńczykami. Śmiesznie ta twoja obrona brzmi w kontekście Milanu który odpadł z drużyną na jakiej poziomie nie są żadne drużyny w LE...

słabe te twoje argumenty jak boisko w stambule. schowaj dume do kieszeni
Ostatnio zmieniony 11 mar 2014, 23:17 przez League, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 11 mar 2014, 23:14

Tomusmc pisze:Już nie będę mówił o boisku na którym nawet Widzew mógłby wygrać z Realem bo to był mecz kto strzeli bramkę to przechodzi. Zapewne nie oglądałeś lub widziałeś powtórki więc nie ma po co rozmawiać. Wolę Juve, które powalczy z LE (chociaż tego nie jestem pewien) niż Milan, który dostaje piątkę w dwumeczu jako jedyny reprezentant Włoch
Generalnie nie chcę uczestniczyć w dyskusji, ale doprawdy jeszcze kogoś bawi argument o boisku? Jedna wygrana w sześciu meczach z Kopenhagą, remis w Danii i u siebie z Galatą to mało? Bo jak słyszę żale kibiców Juve o brak awansu to brzmi jakby zdobyli 12 punktów (jak Napli np.) i faktycznie pogoda pozbawiła ich awansu. Tymczasem cała faza grupowa w wykonaniu Juve była kiepska, sporo goli po karnych itp. Nie chcę prowokować, ale naprawdę w tym przypadku trzeba schować dumę do kieszeni.

PS. Widzew nie wygrałby z Realem w jakichkolwiek warunkach.

To, że Milan dostał piątkę jako JEDYNY reprezentant Włoch jest zaslugą odpadającego Juve chociażby,.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 11 mar 2014, 23:16

Aha.Rozumiem.Przez wszystkie mecze na szczeblu grupowym mieliście boisko jak chlew.Jak macie takie warunki do grania to może czas zatrudnić traktorzystów z Valerengi Oslo?Jeszcze raz - na miejscu kibiców Juve siedziałbym cicho, a nie wszczynał wojenki na zasadzie po co wcześniejsza spinka etc. , bo było nie było Milan jako JEDYNY włoski klub bronił honoru włoskiej piłki w fazie pucharowej LM.Klub będący w permanentnym kryzysie od jakiś 2 lat (cezura to sprzedaż Ibry i Silvy - od tego momentu niesamowity zjazd w dół)...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”