AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 2037

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 11 mar 2014, 23:17

Jakbyś nie zauważył to Juve na początku dawało dupy z wieloma drużynami, ale dali radę wyjść na prostą. Moja obrona wynika tylko i jedynie z żenujących zarzutów kibiców Milanu. Nie musiałem tego robić bo opisałem tylko to, co zrobili Rossoneri w tym dwumeczu śmiejąc się z Nas wcześniej, że odpadliśmy z grupy. Fakt, że trzymałem za nich kciuki nic tu raczej ich rozsądkowi nie podpowiedział. Są ciency i jakoś nie rusza mnie Twoja opinia. Poza tym jakby miało się Ciebie lepiej czytać to naucz się używać znaków chłoptasiu (to do League)
Ebi pisze:Bo jak słyszę żale kibiców Juve o brak awansu to brzmi
A czy ja mam gdzieś żal?
MazurXIII pisze:bo było nie było Milan jako JEDYNY włoski klub bronił honoru włoskiej piłki w fazie pucharowej LM
Przykro mi, nie obronił. Pisałem wcześniej, że liczyłem na nich to Ty pierwszy zaatakowałeś. Jeśli twierdzisz, że w tym dwumeczu gdzie Milan dostał 1:5 nie był żenujący (być może to słowo Cie uraziło) to nie wiem jak postrzegasz swój klub
Ostatnio zmieniony 11 mar 2014, 23:21 przez Tomusmc, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2151

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 11 mar 2014, 23:21

Ale jaki pech? Póki nie wróci forma Pazziniego Milan po prostu nie ma zawodników skutecznych ani zawodników, którzy świetnie się czują blisko pola bramkowego.
W takich warunkach Milan musi stwarzać albo bardzo klarowne sytuacje (niczym bramka Llorente w meczu z Juve), albo mieć bardzo dużo sytuacji.

Kilka liczb:
Costa: 86 strzałów, 21 bramek
Balotelli: 107 srzałów, 10 bramek

Villa: 53 strzały, 13 bramek
Kaka: 47 strzałów, 5 bramek

Garcia: 42 strzały, 7 bramek
Muntari: 28 strzałów, 4 bramki

Koke: 27 strzałów, 5 bramek
Robinho: 36 strzałów, 3 bramki

(to czterej kolejni najskuteczniejsi ligowi strzelcy obu ekip).
Milan: 218 strzałów, 22 bramki
Atletico: 208 strzałów, 46 bramek

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 mar 2014, 23:29

A tak przy okazji to Galliniemu Al-Alhy zabrało jedno kluczowe zdanie. Teraz chyba już nie będzie mógł mówić o DNA :). Ciekawe co teraz wymyśli.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 11 mar 2014, 23:34

I tu cały pies pogrzebany (napastnicy, a raczej brak egzekutora formatu Pippo).Do tego dodałbym totalny brak profesjonalizmu w szatni IMHO.Kapitanami są pizdowaci Kaka' albo Montolivo i oni mają wstrząsnąć Balo, Robinho, Mexesem czy Muntarim? Jeszcze dokładają do tego tygla takiego jednego Marokańczyka, który umiejętności może ma, ale gdziekolwiek nie był stwarzał problemy?Albo innego Frqancuza, który wyleciał z Valencii za brak porofesjonalzmu?To jest ten Milan?Gdzie charaktery (nie mówię o umiejętnościach) pokroju Baresiego czy Maldniego? Gdzie liderzy z prawdziwego zdarzenia? To jest obecnie klub, w którym czołowy piłkarz mógł oficjalnie dymać córeczkę prezesa i nikt nie widział w tym żadnego konfliktu interesów...

Edit 1 -
Tomusmc pisze:Nie wiem po co były te gadki o tym gdzie jest Juve itp bo niestety zostaliście upokorzeni w Madrycie.
Poszło o to zdanie. To że Milan był dziś i ogólnie w tym sezonie jest żenujący to nie podlega dyskusji, i tylko fantaści oderwani od rzeczywistości zwalają wszystko na mityczny 'pech'.

Edit 2 - co do poniżej - RACJA :rotfl4:
Ostatnio zmieniony 11 mar 2014, 23:39 przez MazurXIII, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 mar 2014, 23:37

Po prostu brakło Matriego...

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 11 mar 2014, 23:45

Aha - myślę, że w lecie stracimy minimum 3-4 czołowych zawodników. Mam tu na myśli Balo, De Jonga, kogoś z obrony (śmierdzi mi tu sprzedażą De Sciglio za gruby hajs niestety)...przed Milanem co najmniej 2 sezony bez LM (wariant optymistyczny), bo Napoli czy Roma odjechały w siną dal,a Inter w lecie szykuje się na duże zakupy.O Juve nawet nie wspominam.
Tu potrzeba pokaźnego zastrzyku gotówki - operacji na którą najwyraźniej Berlusconiego nie stać.Kiedy ostatnio Milan był w takim kryzysie to Berlu wyczarował Szewczenkę, a chwile później (sezon/dwa) Pippo,Rui Costę (w międzyczasie Redondo), Rivaldo...ktoś sobie wyobraża transfery tego formatu obecnie (np. Aguero)...aha...

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 12 mar 2014, 1:11

Wilmore pisze:Pechem to był mecz z Juventusem, gdy mogło się skończyć ciężkim laniem, a skończyło się na wygranej Juventusu po prezencie od Milanu i genialnym strzale Teveza, czyli dwóch golach z półtorej akcji.
A to obrony Abbiatiego po strzale Lichsteinera nie widziales? Tak jak nie bylo poprzeczki Pirlo czy slupka Pogby? :rotfl4: Oj Wy pechowcy. Jestescie obecnie cieniem dawnej potegi, a nie skupiskiem wszelakiego braku szczescia i pecha jak to forujesz od czasu przegranego mistrzostwa, ktore juz sobie dodawales w lecie 2011 roku.
Sammyy pisze:Zgadzam się, Wilmore. Bardzo dobry mecz w wykonaniu Milanu. Gdyby Atletico strzeliło 4 gole mniej, to mielibyśmy dogrywkę.
Kapitalne :D.

Pardoksalnie taka przegrana w LM i mizeria w lidze powinna w lecie zmusic zarzad tak wielkiego klubu jak Milan do ruchow, ktore pchnelyby go do przodu. Niestety pod rzadami Berlusconiego, jego corki i Gallianiego nie czeka Was nic dobrego w najblizszych latach.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 12 mar 2014, 9:23

Myślę,że kibice Juve są ostatnimi jeśli chodzi o wypowiadanie się o formę pucharową.Ich drużyna od lat ch pokazuje w Europie
przecież to jest logika na poziomie clonera albo wilmore'a, nawet mi sie nie chce tłumaczyć czemu. zacznijcie myśleć zanim coś napiszecie, pozdrawiam serdecznie

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 12 mar 2014, 10:16

W lidze z druzynami od miejsca 1 do 9 Milan ugral zawrotne 7 punktow, a z pierwsza 5 dorobek punktowy spada do 1 oczka. Gdyby jednak nie mityczny pech, ktory widzi tylko Wilmore to AC Milan bilby sie o scudetto. A tak zespol pozbawiony przez los rownych szans musi na dodatek pozegnac sie z Europa przynamniej na 1 rok.

Wiec chlopaki wstrzymajcie konie. Obecny stan nie jest wina zarzadu, nieodpowiedzialnej polityki transferowej Gallianiego, slabych pilkarzy na wiekszosci pozycji, pogubionego przez 1,5 roku Allegrego czy zoltodzioba Seedorfa, ktory trenerki dopiero sie uczy. To wszystko wina pecha i jezeli wykorzystalscie juz caly jego zapas na przestrzeni ostatnich lat to teraz wypada wypatrywac zlotej ery dla Milanu.

Awatar użytkownika
fekalia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 519

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fekalia » 12 mar 2014, 17:13

Wojna kto gorzej skompromitował się LM jest śmieszna. Oby dwa kluby odstawiły żenadę. Kto z was by nie wygrał tej wymiany zdań i tak jest już skazany na porażkę.
Do czego to doszło, że kibice klubów z Włoch zamiast przechwalać się trofeami są skazani na takie dyskusje.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 12 mar 2014, 17:27

To była tylko pomeczowa wymiana zdań, nic więcej ;) dzisiaj wszyscy się uspokoili i z podniesioną głową dalej będziemy wspólnie kibicować Serie A i liczyć, że za rok będzie lepiej czy to będzie Juve, Inter, Roma czy Milan. Ja powiedziałem, że trzymałem kciuki za niespodziankę w Madrycie bo moje zdanie zawsze było takie żeby w Europie kibicować Juventusowi i reszcie reprezentantów. Mogłem wyrazić swoje rozgoryczenie po wczorajszym pogromie i niepotrzebnie wdałem się w taką wymianę zdań, ale cóż zrobić, tak to już jest na forum :)

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 492

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 12 mar 2014, 23:08

Tylko Mazur mógł być taki inteligentny aby po ostrym laniu doczepić się Juventusu.
Ozdobny pisze:Niestety pod rzadami Berlusconiego, jego corki i Gallianiego nie czeka Was nic dobrego w najblizszych latach.
Myślę, że jakby Silvio oddał klub Baśce tak, żeby ten już nie miał nic w nim do powiedzenia to mogłyby nadejść szybko czasy. Szybko pozbyłaby się Gallianiego oraz o transfery też nie bałbym się. Ona po prostu jedynie co teraz pełni w klubie to rolę córusi prezesa - nic więcej. Nie ma żadnego zdania praktycznie.
Tomusmc pisze:Mogłem wyrazić swoje rozgoryczenie po wczorajszym pogromie i niepotrzebnie wdałem się w taką wymianę zdań, ale cóż zrobić, tak to już jest na forum :)
Polecam nie wdawać się w forumowe kłótnie. Ja sobie odpuściłem od nowego roku i dobrze mi z tym.

Alex ponoć uzgodnił warunki kontraktu z Milanem. Taką informację podaje SKY. W skrócie ściągamy kolejny szrot :brawo:

Wyniku najbliższego meczu z Parmą wam nie zdradzę, ale mogę was zapewnić, że Milan w tym meczu będzie miał pecha.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 12 mar 2014, 23:25

Ten Alex z PSG? Moze jeszcze Puyol?

Swoja droga to darmowy Fabian nie bylby zla opcja na bramke.
Slim91 pisze:Wyniku najbliższego meczu z Parmą wam nie zdradzę, ale mogę was zapewnić, że Milan w tym meczu będzie miał pecha.
To przeciez oczywiste :rotfl4:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 13 mar 2014, 0:00

Alex ponoć uzgodnił warunki kontraktu z Milanem. Taką informację podaje SKY. W skrócie ściągamy kolejny szrot :brawo:
Nie wiem czy wiesz, ale Alex jest podstawowym graczem PSG, który najpierw posadził na ławce Sakho a teraz wygrał rywalizacje z Marquinhosem. Jest nadal w dobrym wieku a pensja ma być dwa razy niższa niż Mexesa. Także zanim coś napiszesz to warto wiedzieć parę zdań na temat gracza. Brazylijczyk to nie gracz a'la Essien tylko gracz grający na bardzo wysokim będący w topowej formie w karierze i grający w jednej z lepszych ekip na kontynencie. Ogólnie dziwie się, że mamy jakiekolwiek szanse na niego, ale z tego co pamiętam to już jak 8 lat temu byliśmy z nim łączeni to wypowiadał się, że chciałby pograć we Włoszech.

Alex na takich warunkach to świetny deal - wiek podobny do Mexesa, pensja prawie 2 razy mniejsza i nadal wysoka forma gracza. Idealny transfer za free mimo ponad 30 lat.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 13 mar 2014, 0:07

Ja tam nic przeciwko Alexowi nie mam, ale gra dlatego, że wygryzł Sakho - nie było o to trudno bo on się zatrzymał w rozwoju ładne parę lat temu, nie gra Marquinhos, który jest szykowany do pierwszej jedenastki na przyszły rok (teraz też gra, ale na Bastie,Nice,Valenciennes) także taką trochę rolę bufora pełni dla młodego Brazylijczyka.PSG po sezonie go odda i weźmie kogoś innego na trzeciego stopera bo duet Brazylijczyków będzie grać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”