AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 2046

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 18 mar 2014, 18:55

Galliani to #Rai: "At this moment I prefer not to talk or say anything"

Galliani: "I speak to Silvio everyday, I won't give up"
Najlepiej teraz schować głowę w piasek :!:
Już nie wyskakuje z tekstami że należy pamiętać o przeszłości i że jesteśmy najbardziej utytułowanym klubem :?: :!:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 mar 2014, 18:56

Jak juz pisalem wczesniej Blind znakomicie odnajduje sie takze na pozycji defensywnego pomocnika ;)

Clasie to cofniety rozgrywajacy.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 18 mar 2014, 19:00

A Blind nie jest bocznym obrońcą ? Ja może z dwa razy go widziałem, więcej czytałem, ale też takie informacje, że jest trochę przereklamowany (tj. nigdy nie uda mu się przeskoczyć ojca), ale nie wiem ile w tym prawdy.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 18 mar 2014, 19:07

Jego nominalna pozycja to defensywny pomocnik ale gra też na lewej obronie .

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 18 mar 2014, 19:08

Podobno Monaco pyta o Ballo. Prawda to?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 mar 2014, 19:09

EnJoy pisze:A Blind nie jest bocznym obrońcą ? Ja może z dwa razy go widziałem, więcej czytałem, ale też takie informacje, że jest trochę przereklamowany (tj. nigdy nie uda mu się przeskoczyć ojca), ale nie wiem ile w tym prawdy.
Normalnie jest bocznym obronca, ale de Boer czasami wystawia go tez na defensywnym pomocniku i tam rowniez spisuje sie wysmienicie. Informacje o przereklamowaniu mogles takze przeczytac w moich postach bodajze 2 lata temu, ale od tamtego czasu Daley poczynil tak ogormne postepy, ze glowa mala. Obecnie jest dla mnie w absolutnym TOP 10 zawodnikow Eredivisie bez dwoch zdan.

Zreszta kilka miesiecy temu na jakims angielskim portalu widzialem liste pilkarzy, ktorzy poczynili najwieksze postepy w 2013 roku i Blind byl tam na pierwszym miejscu, a pod uwage brani byli wszyscy pilkarze z lig europejskich.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 18 mar 2014, 19:13

Ozdobny pisze:Podobno Monaco pyta o Ballo. Prawda to?
Narazie pyta tak samo jak rzekomo pytali o Robinho czy Mexesa, ale wiadomo że Mario to bez porównania bardziej łakomy kąsek :D

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 19 mar 2014, 9:47

Seedorf podobno bezpośrednio poprosił Berlusconiego o transfery Mahera i Dorii.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 mar 2014, 19:26

Cristante could play with Primavera for the part of the season because Seedorf has no faith in him.
Il Barone: Seedorf has told us that he doesn't want 3/4 of the current Milan players in the squad.
Crudeli: Seedorf? A former great player does not mean that he's a great coach.
Ciekawi mnie dlaczego Seedorf nie wierzy w Cristante a ma zaufanie do Essiena dla przykładu.

Niektórzy już mówią, że Milan sprzedał De Sciglio do Realu. Z naszym zarządem nigdy nic nie wiadomo. Niby na razie mało wiarygodne plotki, no ale...

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 19 mar 2014, 20:37

There are voices that the Milan dressing room is split into 3 groups. One group consists of the Italians + Kakà, De Jong and Muntari.
The second group consists of players like Rami, Taarabt, Constant, Emanuelson and Balotelli and then there's the third group of the rest.
Podziały w szatni do niczego dobrego nie doprowadzą to raz,dwa - info o niechcianych 3/4 piłkarzy przez trenera jak już wyszło na światło dzienne to też nie wróży morale drużyny w końcówce sezonu.

Wątpię by sprzedali DS, raczej jak coś to pójdzie Balo,ale.. w kuluarach mówi się o Casemiro, Coentrao i Moracie jako piłkarzach mogących wziąć udział w transakcji za De Sciglio(oczywiście nie wszystkich,szkoda :P)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 mar 2014, 20:41

Milan sprzedając czołowego gracza nigdy nie idzie na wymiany. Jak opchną Mattie to kasa się szybko rozpłynie.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 19 mar 2014, 20:44

mete pisze:Milan sprzedając czołowego gracza nigdy nie idzie na wymiany. Jak opchną Mattie to kasa się szybko rozpłynie.
Tak było,mam nadzieję że to się zmieni. Oczywiście mam nadzieję, że Matia zostanie jak najdłużej.
Z innych plotek to ten niby nasz Agazzi ma byc kartą przetargową w walce o Marchettiego.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 mar 2014, 20:47

Plotka o odejściu De Sciglio jest tak nieprawdopodobna, że znając nasz zarząd jestem gotów uwierzyć, że odejdzie po sezonie. Też chciałbym go jak najdłużej w Milanie, ale będzie ciężko.

Bronzetti potwierdził, że Milan "sprzedał" Kakę za 109 mln co City w 2009 roku, ale protesty kibiców zmusiły ich do zmiany decyzji.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 20 mar 2014, 15:31

Mario Balotelli has received preferential treatment which has angered players.

Seedorf often interrupts practice with long, seemingly unending speeches.

Milan's players only practice in afternoon, which means morning are free. i.e: nightlife beckons.
Seedorf divides the reunions before matches between position rather than doing an entire meeting.

Berlusconi met Barbara, Galliani and three Milan players to discuss Seedorf.
Co za burdel w tym klubie się dzieje.. z każdej strony jakieś info o podziałach.
Ciekawe czy ktoś się do tego odniesie.
Podczas wczorajszego programu Diretta Stadio nadawanego przez stację 7 Gold rozmawiano między innymi o niedzielnym proteście Curva Sud Milano. W studiu gościł Giancarlo Capelli, znany jako Il Barone. Historyczny lider czerwono-czarnej tifoserii powiedział: "Jeszcze przed zmianą trenera opublikowaliśmy komunikat, w którym ogłosiliśmy, że popieramy Allegriego. Wszyscy dziennikarze byli za Seedorfem i krytykowali Curvę. Potem nie osiągnięto oczekiwanych wyników, a Seedorf powiedział nam, że nie chce 3/4 drużyny, jaką zastał w Milanie. Powiedział nam to tydzień po swoim przybyciu. Galliani? Był najlepszym specjalistą od transferów przez ostatnie 30 lat, ale z pieniędzmi Berlusconiego każdy byłby dobry. Barbara Berlusconi jest nową postacią, podczas gdy czas Gallianiego minął. Uważamy, że nie może być przyszłością Milanu, podobnie jak ja nie mogę być przyszłością Curvy. Balotelli? Jego piłkarskie umiejętności nie podlegają dyskusji, ma wielki talent. Nie przepraszał nas. Podczas spotkania było obecnych dziewięciu piłkarzy: Balotelli, Pazzini, Abate, Bonera, De Jong, Muntari, Poli, Kaká i Amelia. Zajrzał również Seedorf. Balotelli nic nie powiedział, mówił tylko reprezentujący Curvę Luca Lucci. W ostatnim czasie widzieliśmy, że Balotelli nie cieszy się z goli i powiedzieliśmy mu, że nie byliśmy zadowoleni z jego pozaboiskowej postawy. Spuścił głowę i nic nie odpowiedział".

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 20 mar 2014, 22:45

Bądźmy realistami, po sezonie zostaną sprzedani:
1) Balotelli
2) El-shaarawy
3) De Siglio,
Oczywiście, wszystko będzie argumentowane faktem, że trzeba ratować budżet bo nie gramy w LM. Jestem o tym święcie przekonany, a dyskusje na temat znaczących wzmocnień są tylko naszym pobożnym marzenie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”