Liverpool (zbiorczy) - Strona 631

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
edmundo
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: edmundo » 07 mar 2014, 13:48

Wracając do sprawy Henrego to jego wypowiedź pochodzi z konferencji poświęconej różnym aspektom sportu w tym finansom, na której był mówcą. Nigdzie nie znalazłem informacji o tym czy wspominał o Suarezie na oficjalnym wykładzie czy w wywiadzie.

Z innej beczki.
Informacja jaką podały Transfery.info (jakiś czas temu) powołując się na Merto jakoby Rodgers był zainteresowany graczem Hoffenheim Robertem Firmino.
http://transfery.info/63336,liverpool-z ... hoffenheim.
Firmino najczęściej ustawiany jest jako ofensywny pomocnik. 22- latek jest obecnie najlepszym strzelcem w swojej drużynie z 12 bramkami na koncie. Strzelił otwierającego gola w ostatnim meczu. Hoffenheim pokonało wyżej notowany Wolfsburg 6:2. W tym sezonie rozegrał 22/23 spotkania.

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 08 mar 2014, 21:57

Lucas Leiva i Mamadou Sakho grali w meczu rezerw z Młotami. Ciekawe czy BR wystawi ich na mecz z Diabłami. Liczę, że rozpędzony Liverpool zmiecie United i pewnie zgarnie kolejne trzy punkty do ligowej tabeli.

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 14 mar 2014, 17:02

- Jest nieźle, Lucas i młody Sakho wracają do gry – mówił na konferencji przed meczem z Manchesterem United szkoleniowiec the Reds.

- Wielki szacunek dla nich za to, że gdy dałem im wolne chcieli dalej pracować. To pokazuje zaangażowanie naszej drużyny. Mieli okazję do odpoczynku, ponieważ pracowali bardzo ciężko ze sztabem medycznym. Mimo to zdecydowali się zostać i w zeszły piątek zagrali w Londynie w meczu drużyny do lat 21.

- Obaj wracają do formy. Pracowali bardzo dobrze przez cały tydzień. Wracają więc do składu i w zasadzie brakuje nam jeszcze tylko Jose Enrique.

- Ci dwaj zawodnicy są bardzo wartościowymi członkami składu. Myślę, że istnieje szansa, iż od teraz do końca sezonu będziemy wykorzystywać ich jako zawodników pierwszego składu lub rezerwowych.

- Lucas i Mamadou są bardzo zaangażowani we wszystko co robi drużyna. Przywitamy ich więc z otwartymi ramionami – zakończył Rodgers.
Dobra informacja przed niedzielnym spotkaniem :)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6240
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 16 mar 2014, 16:35

Gerrardowi przeszedł koło nosa hattrick na Old Trafford.

Awatar użytkownika
edmundo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: edmundo » 19 mar 2014, 17:00

Obrazek tak z ciekawostek znalezionych na TT. Grafika przedstawia listę zawodników którzy w tym sezonie pauzowali cztery albo więcej tygodni. Całkiem nieźle ale nie można zapominać o tym, że LFC gra tylko na krajowym podwórku.

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 19 mar 2014, 19:29

Obrazek
:roftl3:

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 19 mar 2014, 23:16

Obrazek
Nice :)

Awatar użytkownika
cycu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cycu » 21 mar 2014, 16:51

Do Masacry, chyba ze ktos inny tez jest w stanie pomoc.

Tak sie sklada ze bede 26 marca w Liverpoolu i chetnie zobaczylbym LFC na zywo. Tylko czy jest to mozliwe. jestes w stanie cos doradzic? Bilety sa w normalnym nurcie sprzedazowym? a moze masz kolegow z karnetami, ktorym znudzilo sie ogladanie LFC:)?

YNWA

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 26 mar 2014, 20:54

Obrazek

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 30 mar 2014, 16:16

Liverpool: Mignolet, Johnson, Škrtel, Agger, Flanagan, Gerrard, Henderson, Coutinho, Sterling, Sturridge, Suárez

Rezerwowi: Jones, Allen, Aspas, Sakho, Lucas, Cissokho, Moses

Wariant w którym rozjechaliśmy Arsenal i Everton na Anfield. Zobaczymy. Obyśmy nie odczuli braku Allena. Strasznie ważny mecz. Raczej Spursi wyciągną wnioski i znowu nie wyjdą tak wysoką linią obrony.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 mar 2014, 16:31

widziałeś skład Spurs? będę mocno zdziwiony jak nie przegrają

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 30 mar 2014, 16:33

Najgorsze jest to, że trudno byłoby skleić lepszy :roll:

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 30 mar 2014, 16:56

fieldy pisze:widziałeś skład Spurs? będę mocno zdziwiony jak nie przegrają
Ja do każdego meczu podchodzę z dużym dystansem :P

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 30 mar 2014, 18:58

Powiadam i przeklinam, jak w tym sezonie LFC nie zdobędzie mistrzostwa to już nigdy go nie zdobędzie :P Grają aktulanie najlepszą piłkę w Anglii. Mocno ściskam za The Reds kciuki, podobnie jak za Atletico :spoko:

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 30 mar 2014, 21:50

Ostatnio chyba nadmierne gadanie przeciwników nas motywuje. Ole gadał, że woli duet RVP - Rooney od SAS (wiadomo, jego opinia), potem Ci rozstrzelali Cardiff. Następnie mamy Poyeta i jego tekst, że LFC to one man team; strzela Gerrard i Sturridge. Vertonghen ta sama gadka co Poyet, Sherwood gada coś o naszej bardzo słabej obronie; zachowujemy czyste konto. Już oczywiście śmiechem żartem, ale niech nasi przeciwnicy więcej gadają :P

Próbowałem nie zapędzać się i nie myśleć o mistrzostwie, ale po dzisiejszym wejściu na miejsce lidera chyba tak dalej się nie da. Ósme zwycięstwo z rzędu, w lidze w 2014 wciąż niepokonani. Raczej będziemy w wyścigu do samego końca. Wiadomo, że na tę chwilę najważniejszy jest przyszłotygodniowy mecz z West Hamem, ale szczerze mówiąc to nie mogę się doczekać starć z City i z Chelsea. Obyśmy niczego po drodze nie spieprzyli.

Miałem obawy przed dzisiejszym meczem (jak zawsze :lol: ) Jednak kiedy zobaczyłem twarze zawodników Tottenhamu kilka sekund przed rozpoczęciem, to byłem pewien swego. Nie musieliśmy długo czekać - Spursi sami nas uprzedzili. Potem to już było punktowanie rywala przy każdej okazji. Obrona świetnie. Raz tylko Soldado urwał się Aggerowi, ale zagrożenia większego z tego nie było. Stevie pociągał za sznurki, a Hendo z Coutinho robili swoje. Raheem w świetnej formie. Chyba nawet został wybrany zawodnikiem meczu. Słusznie. Suarez i Sturridge na dobrym poziomie, szkoda jedynie, że ten drugi bez bramki. Nie mam nawet na co narzekać. Świetne uczucie.

Podsumowując - największe szanse na misia według mnie wciąż ma City. Jednak o tyle dobrze, że wszystko mamy w naszych rękach. Nie mogę się doczekać następnej niedzieli.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”