Tu mamy odpowiedź dlaczego Seedorf pozostanie na następny sezon i pewnie jeszcze dłużej.Milan owes Seedorf €16 million before taxes on the remainder of his contract according to @Gazzetta_it
Seedorf mnie zawiódł. Nie mówię o wynikach, bo tego się spodziewałem. Tu Mourinho czy Guardiola cudów by nie wyczarowali. Po pierwsze mając szatnie pełną takich charakterów rezygnacja z porannych treningów to jasne przyzwolenie na taki a nie inny tryb życia. Podobno wczoraj odbył się po raz pierwszy poranny trening za kadencji Holendra. Po drugie fajnie, że Clarence widzi, że większość kadry się nie nadaje, ale takie informacje powinien przekazać Berlusconiemu i Gallianiemu a nie kibicom (którzy de facto i tak o tym wiedzą) i teraz mamy coraz większe podziały, coraz więcej brudów wychodzi i atmosfera pewnie siada. Po trzecie zwalanie wszystkiego na Allegriego tylko dlatego, że miał ten jaja pokazać mu, że już się nie nadaje na grę na poziomie Serie A jest nie na miejscu. Allegri jaki był taki był, ale miał klasę. Seedorfowi tego na razie brakuje. Po czwarte tak jak już pisałem wyników nie oceniam, ale jego personalne wybory mi się zupełnie nie podobają.
Seedorf pewnie zostanie na przyszły sezon. Chyba, że stanie się coś nieoczekiwanego, więc poczekam z jego oceną, ale jak na razie bardzo się zawiodłem na tym co sobą prezentuje. I ogólnie pod wrażeniem jestem Inzaghiego, który był i jest nadal moim typem na trenera, który zna swoje umiejętności i miał jaja powiedzieć nie.