Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1675

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%
Amaru
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Amaru » 24 mar 2014, 1:02

Szkoda tego meczu...jestem zirytowany ale w sumie nie wiem czy na frajerstwo Ramosa czy piz......ość Neymara skuteczność Benzemy a może na sędziego...nie wiem...może i Ronaldo przegiął w swoim komentarzu odnosnie meczu ale z drugiej strony ten sam sedzia na CN nie dyktuje ewidentnej '11' za faul Mascherano a w rewaznżu w sytuacji bardziej wątpliwej jest "11" i czerwona - rozumiem różnych sędziów i różne standardy swoich decyzji ale tutaj ewidentnie brak konsekwencji...

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 24 mar 2014, 1:15

Amaru pisze:ten sam sedzia na CN nie dyktuje ewidentnej '11' za faul Mascherano
Nie dyktuje też ewidentnego faulu na Fabregasie. Diluj z tym.

Amaru
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Amaru » 24 mar 2014, 1:22

Nie dyktuje też ewidentnego faulu na Fabregasie. Diluj z tym.
Lub karnego Adriano na Khedirze... targować się nia mam zamiaru...chodzi mi o to że w dwóch bardzo podobnych (jak nie identycznych)sytuacjach ten sam pan podejmuje znacznie różne decyzje... ot to dziekuje i dobranoc

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 24 mar 2014, 1:34

Ooo, rzeczywiście przypomniałeś mi tą sytuację z ręką, z którą nie miał co zrobić jak piłka na niego wleciała. Rzeczywiście podręcznikowy karny :D
Możesz się śmiało targować, wszak to Ci zostało. Nikt Ci nie zabrania, ja chętnie się jeszcze pouśmiecham.

Wg mnie sędzia nie miał większego wpływu na oba spotkania. Dzisiaj zarówno Benzema jak i Messi mieli piły na zduszenie rywala a nie popisali się skutecznym wykończeniem. Różny przebieg klasyków, oba wygrane tylko jedną bramką, ale myślę, że zasłużenie. No dzisiaj to sędzia Realu nie przekręcił na pewno, jak to CR mawia. Ale wy sympatycy Realu nie musicie się martwić o ligę, choć wiem że ostateczny triumf nie smakuje tak samo skoro nie jest się w stanie wygrać z głównymi pretendentami u siebie. Ja bardziej bałbym się o decimę, bo znów mogą być szumne zapowiedzi i znów może wymsknąć się z rąk.

Amaru
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Amaru » 24 mar 2014, 1:40

Ooo, rzeczywiście przypomniałeś mi tą sytuację z ręką, z którą nie miał co zrobić jak piłka na niego wleciała. Rzeczywiście podręcznikowy karny :D
Możesz się śmiało targować, wszak to Ci zostało. Nikt Ci nie zabrania, ja chętnie się jeszcze pouśmiecham.
to uśmiechaj się dalej.... tylko ze nie o tą sytuacje mi chodziło... ;/ chodziło mi o faul po strzale Benzemy w poprzeczke...
ale może coś na szybko znajde w necie to wrzuce
Ale wy sympatycy Realu nie musicie się martwić o ligę, choć wiem że ostateczny triumf nie smakuje tak samo skoro nie jest się w stanie wygrać z głównymi pretendentami u siebie. Ja bardziej bałbym się o decimę, bo znów mogą być szumne zapowiedzi i znów może wymsknąć się z rąk.
Wy rok temu tez z Nami nie wygraliście a jakoś chyba objekcji nie miałeś przy swietowaniu majstra...a co do LM to widzę ze kibice głownych rywali bardziej się jarają i nakręcają wypowiedziami co niektórych zawodników niż same osoby zainteresowane które tego typy wywiady udzielały...

Amaru
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Amaru » 24 mar 2014, 2:04

na życzenie lub tutaj poczatek filmiku

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 24 mar 2014, 9:31

Amaru pisze:Wy rok temu tez z Nami nie wygraliście a jakoś chyba objekcji nie miałeś przy swietowaniu majstra...
Oczywiście, że nie, ale wiem że z tyłu głowy to siedzi. Poza tym bezpośredni bilans Real ma w tym roku tragiczny, bo zaledwie 1 punkt na 12 możliwych, wraz z dwoma przegranymi spotkaniami z Barceloną. Za Vilanovy Barca wywalczyła u siebie remis z Realem, nie wspominając już o bilansie z Atletico. Fajnie, że przyszła weryfikacja gry Królewskich, bo trochę za wcześnie leciały peany w stylu "tylko Real może zatrzymać Bayern, dwie najlepsze drużyny, etc". Jak zwykle w przypadku Realu za wcześnie.

A no i zostawcie jednego z dwójki Pepe - Ramos na ławie w takich meczach. Po raz kolejny zwoje puszczają.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 24 mar 2014, 10:02

ze niby przegrana po ~30min grania w 10 eliminuje teze, ze Bayern i Real to dwie najmocniejsze druzyny obecnie? Zobacz sobie niektore posty jakie byly nawet u nas na forum nawet w momencie kiedy Real przycisnal Barce. To ile ten zespol osiagnie w LM jest mocno definiowane przez fakt, jak czesto srodek obrony straci mozg, niestety

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 24 mar 2014, 10:11

cruel pisze:Bayern i Real to dwie najmocniejsze druzyny obecnie
Jedno jest pewne: Real nie jest druga najsilniejsza druzyna obok Bayernu. Jest Bayern a pozniej kilka druzyn, chocby Chelsea i Barcelona ktore w NICZYM nie sa gorsze od Realu.
A jesli masz inna teorię, to podaj argumenty. Aha, zebys nie miał watpliwosci, zwyciestwa nad Almeria mnie nie przekonują. I jesienne zwyciestwo do spolki z panem w czerni nad Juventusem rowniez nie.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 24 mar 2014, 10:18

Cruel a po czym stwierdzić, że Real to druga najsilniejsza drużyna? Po laniu ogórków, po spektakularnym zwycięstwie nad czwartą siłą bundesligi? Po czym konkretnie? Widziałem chyba Ebiego piszącego, że "taki Real zmiecie Bayern w pył" :) Dalej już nie czytałem, bo nie oglądałem meczu przy komputerze, a też nie chciało mi się za bardzo cofać do poprzednich stron.

I to teraz tak: Benzema miał zdaje się dwie czy trzy pamiętne sytuacje (setki) z których jedna to niegwizdnięty spalony. Do tego dwie bramki, nie po jakiś solo action tylko po śmiesznych błędach obrony, czyste frajerstwo (ot zwykłe dośrodkowania). Ronaldo wyłożył się jak długi przed polem karnym. I tyle z groźnego Realu.
Barca miała setkę Messiego i Neymara. Słupek Alvesa. Ronaldo wyłączony, Bale z jedną akcją w drugiej połowie. Modric praktycznie zjedzony przez środek Barcelony.
Real przegrał Klasyk po raz kolejny, tym razem ważniejszy niż ten wcześniejszy. W dodatku u siebie. Na razie nic nie świadczy o tym, że Real znajduje się na drugim miejscu podium albo - o zgrozo - na pierwszym w światowym futbolu.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2402
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 mar 2014, 14:26

Jak Pepe lub Ramos zawalą w swoim stylu jeszcze jeden ważny mecz w tym sezonie (finał CdR, jakiś mecz w CL) to niestety trzeba będzie coś z tym zrobić i po sezonie wymienić jednego z nich na nowszy model. Kolejna wpadka oznaczałaby, że z tą dwójką nic już nie ugramy. Bo obaj piłkarsko są bardzo dobrzy, ale jak przychodzi co do czego, zawsze zawalą przez czystą głupotę. W odejście Ramosa nie wierzę, więc będzie musiało paść na Pepe. Kto za niego? Aymeric Laporte. Byłby drogi, ale to talent podobny do Varane'a. Wysoki, świetny w powietrzu, szybki, dobrze wyprowadzający piłkę. Szkoda, że Varane po tej poważnej kontuzji wciąż nie jest w optymalnej formie, bo może zagrałby wczoraj od początku. Niestety obecna para stoperów ma u mnie już tylko jedną szansę, bo ile można.

Niestety w Realu Carlo jest jeden feler, którego nie było w Realu Mou. Przy Realu Mou Messi nie miał tyle swobody w grze. Zawsze ktoś na niego naciskał, zawsze ktoś przy nim był. Wczoraj miał mnóstwo miejsca i to wykorzystał. Z drugiej strony Undiano odwrócił wczoraj swoje standardy i gwizdał wszystkie drobne "faule" na piłkarzach Barcelony w środku pola, czym irytował dużo bardziej niż tymi sytuacjami, o których się mówi.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 24 mar 2014, 15:07

W sumie wychodzi na to, ze Pepe zajebal nam najwazniejszy mecz LM rok temu z Borussia, a Ramos byc moze zajebal nam najwazniejszy mecz w lidze w sezonie obecnym. Tez tego nie ogarniam, bo w 90% meczy ta para gra naprawde dobrze, ale raz na jakis czas co odwalaja to glowa mala.

Jestem tez w ogole ciekaw, jakby ktos zrobil statystyke - ile meczy / punktow zawalil Realowi Ramos. Wliczajac przede wszystkim jakies czerwa, bo karny to jedno, ale granie w oslabieniu to drugie. Czuje ze taka statystyka moglaby byc przerazajaca.

I dziwne o tyle, ze jakos w reprezentajcji mu mniej odwala...

Edit: zreszta, co pisalem na forum 2 listopada 2013, widac ze sie sprawdza:
cruel pisze:Tak mnie naszla jedna refleksja - ten zespol nie osiagnie niczego wielkiego (w sensie LM np.) dopki nie nastapi zmiana pokoleniowa w obronie. Niewazne co zrobi przod, to w ktoryms momencie chlopakom z obrony wylaczy sie myslenie i cos odjebia. I nie chodzi tu juz nawet o dzisiejszy mecz, bo Rayo + 3:0 moglo dac rozluznienie, ale ogolna refleksja: na 4 osoby z bloku obronnego, 2 to swiry (Pepe i Ramos), jeden gra w tylach mocno roznie (Marcelo), a jedynym solidnym pozostaje Arbeloa. Pepe niewaznie ile wyczysci, to w losowym momencie odjebie cos z dupy, jak karny dzis, bledy w GD czy zawalenie meczu z Borussia sezon temu; Ramos podobnie, tykajaca bomba zegarowa, szczegolnie pod katem czerwonych kartek. Poki nie dostaniemy kogos stabilnego do partnerowania Varane'owi, to dalej bedzie jak jest.

Tak stwierdzilem ze sie podziele.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2461
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 26 mar 2014, 21:07

Diego López; Carvajal, Varane, Pepe, Marcelo; Xabi Alonso, Modrić, Illarra; Bale, Cristiano Ronaldo i Benzema.
W koncu Illarra. Nic innego niz wygrana nie wchodzi w gre.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2402
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 mar 2014, 22:53

Albo druga połowa będzie zdecydowanie lepsza albo po mistrzostwie.

Xabi znowu zawalił gola i znowu gra słabo. Chyba przydałby mu się odpoczynek w następnym meczu.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2461
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 26 mar 2014, 22:56

Asier gra bardzo dobrze w pierwszej polowie. Jeszcze jakby jakas bramka wpadla w drugiej polowie :] Bale pod koniec pierwszej polowy mogl wybrac kilka lepszych rozwiazan, a i tak wolal ladowac prosto w Beto. Ogolnie nie ma szalu, strzelic cos, bo obecnie to Barca ma 2 punkty przewagi i w przypadku remisu mistrzostwo sie oddala, a tak przy wygranej mamy kontrole nad tabela.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”