Playstation - temat ogolny - Strona 35

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Re: Playstation 3 - temat ogolny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 29 mar 2014, 7:46

po co kupować teraz ps4? żeby grać w jakies androidowe indyki? przecież na to gier na razie nie ma, jedynie infamous wyszedł sensowny i może nba 2k14 ale tam jest mechanika z ps3

spoon
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spoon » 29 mar 2014, 8:58

Ps4 to całe 4x tyle mocy graficznej, co x360, na procku też za dużo nie zyskuje, jedyne, co może fajnie działać, to gddr5. Xbone jeszcze gorzej. Moim zdaniem nie ma podstaw, żeby oczekiwać jakiejkolwiek rewolucji, zwłaszcza w porównaniu do pc. Z gier na razie mam trzy popierdułki z ps+, Killzone i MGSa. I tak: popierdułki pociągnełoby ps2 po małym zjechaniu grafy (i są o dziwo najlepsze w zestawie), Killzone może i jest ładne, ale nic ponadto, pierwsze Killzone z ps2 rozwala tą część bez problemu, MGS, wiadomo, kruciutki, ładny, ale nie aż tak (na wszystkich konsolach jest podobna grafa, tylko ps4 ma 60 klatek i fullhd), wkurza pop up, jak się za szybko kręci kamerą. Infamous jest poza sferą moich zainteresowań.
Jeśli ktoś koniecznie chce kupić update gena i lubi wyścigi, to xbone i Forza 5 jest o wiele atrakcyjniejsza od ps4. x360 z FM4 jeszcze bardziej.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 08 kwie 2014, 23:47

Nie mogę znaleźć odpowiedniego tematu więc napiszę tutaj ;) ściągnąłem z PS+ PES 2014 i napiżdzam w Become a Legend i tu moje pytanie, czy ja mogę podnieść swoje staty treningowe czy mogę operować tylko tymi punktami co mam? BTW polecam, świetna odskocznia od Fify, ale tylko w tym aspekcie bo dla mnie ogólnie dużo gorszy konkurent :)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 20 kwie 2014, 22:49

Wziąłem się poważniej za grę w tryb "Sezony" w FIFIE13. W związku z tym ciekawi jak Wam się układa ten rodzaj gry. Mianowicie czy zdarzyło się Wam zaliczyć jakiś spadek, od której ligi przestało być lekko, łatwo i przyjemnie itp.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 20 kwie 2014, 22:54

Ja grałem w to regularnie, ale ostatnio się opuściłem. Teraz jestem chyba w drugiej lidze, w pierwszej byłem przez dwa sezony całkiem niedawno i po raz pierwszy :) ogólnie do czwartej ligi dotarłem z sezonu na sezon i później zaczynały się schody. Spadków osobiście mam mało w stosunku do awansów więc nie jest źle ;) do tego 6 pucharów. W sumie w każdej lidze jest ciężko bo nigdy nie wiesz kto siedzi po drugiej stronie, ale to dzięki Sezonom zdecydowanie podbudowałem swoje umiejętności żeby później coś wywalczyć w turnieju na forum :beer:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 20 kwie 2014, 23:00

Tomusmc pisze:ale to dzięki Sezonom zdecydowanie podbudowałem swoje umiejętności żeby później coś wywalczyć w turnieju na forum :beer:
I właśnie to mnie niedawno zmobilizowało do gry. Na razie mam za sobą wygraną 10. ligę, a aktualnie jestem w 9-tej, ale awans do ósmej już mam zapewniony. Potrzebuję tylko dwóch punktów do wygrania ligi, a meczów jeszcze pięć. Dziwi mnie tylko niewielki rozrzut geograficzny rywali na jakich trafiam. Głównie Włosi i Francuzi, do tego dwaj Polacy, dwaj Amerykanie, Anglik, Hiszpan i to tyle. Sześć nacji przy 18-tu meczach to naprawdę mało.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 20 kwie 2014, 23:17

Ja osobiście kompletnie nie wiem z jakimi nacjami miałem do czynienia bo nie sprawdzałem, ale wiem na pewno, że najwięcej meczów gram z Realem :roll: czasami zdarzało się parę takich meczów pod rząd co było bardzo irytujące. Wiele razy był też Bayern i City, ale Królewscy do przesady ;)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 20 kwie 2014, 23:27

Na szczęście tylko raz rywal mi się powtórzył jeśli chodzi o klub i była to Borussia Dortmund. Pewnie też trafiałbym często na Real, Barcelonę czy inny Bayern, bo zapewne większość takimi zespołami gra, ale ja lubię mniej popularne drużyny. Takie więc głównie wybieram (za każdym razem inną żeby była jakaś odmiana) i szukam rywala z taką samą oceną gwiazdkową. Ale przy dużo słabszych ekipach to już ciężko znaleźć rywala. Próbowałem zagrać Jagiellonią, ale nie znalazło mi nikogo z dwugwiazdkowym klubem. Catania i Górnik to jedyne takie mniejsze drużyny z jakimi grałem.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 20 kwie 2014, 23:32

Ja tam gram ciągle Juventusem ;) raz zagrałem Polską i wygrałem z Boca Juniors 3:2 :P

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 21 kwie 2014, 19:40

Ja w sezonach zagrałem kilka spotkań, aby odpocząć od Ultimate Team. Wziąłem Sociedad, taktyka 433v5. Awansowałem do 8 ligi (sezon po sezonie) i dałem spokój. Wróciłem do UT, gdzie gra się kompletnie inną piłkę. Tam zbudowałem dość mocny skład i włóczę się pomiędzy wyższymi ligami. Miałem nadzieję, że może EA zrobi coś dla ludu i poprawi te idiotyczne błędy silnika meczowego (sweaty skład+wrzutka = sukces). Ale niestety ciemny lud, też musi wygrywać najprostszymi środkami. Krew mnie zalewa jak Godin i Ramos są przeskakiwani przy główce przez Giovinco, czy innego karła :P

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 21 kwie 2014, 21:44

bartbuks pisze:Giovinco
Ty już daj mu spokój :P

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 22 kwie 2014, 11:55

Już mi pokazują miejsce w szeregu, czyli po dwóch spokojnych awansach zaczynają się schody. Niezbyt dobrze to o mnie świadczy, bo to ósma liga. :lol:
Dziś remis i dwie wkurzające porażki po...0:1. Żeby było śmiesznie obie z PSG, obie po golach Meneza w 86. minucie. Zły jestem zwłaszcza na pierwszą, bo rywal do przerwy nie oddał żadnego(!) strzału, a w całym meczu miał ich więcej niż ja. Cóż, trzeba się jakoś utrzymać. :lol:
P.S. Naprawdę nikt tak nie gra drużynami poniżej czterech gwiazdek?

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 06 maja 2014, 18:49

Może polecili byście jakąś dobrą grę typu Uncharted, The Last Of Us, Tomb Raider.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 06 maja 2014, 19:23

Może "Remember Me"?

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki