Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1053

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 26 kwie 2014, 16:26

wloski pisze:
Morrow pisze:kiedy ma praktycznie zerowe
Czy o czymś nie wiem? Bo za bardzo nie interesuje się MU, ale żeby Giggs już kogoś w życiu trenował to jeszcze nie słyszałem. Praktycznie zerowe, a zerowe to lekka różnica.

Mam nadzieję, że nawet jeśli wszystkie spotkania z Giggsem na ławce wygracie do końca sezonu (co zdarzało się i za Ferrary w Juve) to nie przyjdzie nikomu do głowy zatrudnienie Walijczyka na stałe (dopóki nie potwierdzone jest podpisanie umowy z Van Gaalem). Juventus też chciał z Ciro zrobić drugiego Guardiole, a drużynę prowadził tak żałośnie, że sezon był po I części stracony.
Tym bardziej, że Ciro zbierał szlify u Lippiego w kadrze. Ja tam uważam, że nie ma reguły - trochę inny przykład, ale Conte też chcieli wywozić na taczkach z Bergamo.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 kwie 2014, 17:18

Widząc zdjęcia z treningu, konferencje Giggsa trudno nie odnieść wrażenia że odejście Moyesa z przydupasami jest wszystkim na ręke i większości wróciła radość z zycia :mrgreen: .Tak jak pisał Morrow i zauważali wszyscy od początku- Moyes nie zdobył szatni- jak się nie zdobywa szatni i nie posłuchu to nie ma szans na wynik.W szatni musialo byc sporo smrodu i pewnie się o tym dowiemy.

Widok Giggsa na ławce trenerskiej będzie najlepszym momentem tego sezonu.Najlepszy i najwybitniejszy piłkarz w historii klubu z wieloma rekordami będzie na te pare meczy trenerem- coś pięknego i wyjątkowego dla każdego fana MU. PO Moyesie będzie trzeba sprzątać.Facet od 1 meczu rozpier.. druzyne o czym wielokrotnie pisałem.

NIc od dzisiaj zaczynamy wracać gdzie nasze miejsce.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 26 kwie 2014, 17:33

MGiggs pisze:Facet od 1 meczu rozpier.. druzyne o czym wielokrotnie pisałem.
Początek aż taki zły nie był. Wygrana z Wigan, pierwsze zdobyte trofeum, kolejno ze Swansea 4:1, już nie pamiętam kto to napisał (Morrow?), ale faktycznie na Liberty Stadium gracze United osiągnęli wynik, który będzie trudno komukolwiek pobić. Myślę, że jeszcze przed derbami można było w miarę pozytywnie patrzeć, a właśnie po tym 1:4 zaczęły się kontuzje, no i gorsze wyniki.

W sumie jakby nie patrzeć to Moyes się w miarę sprawdził w LM. Faza grupowa bardzo udana, pierwsze miejsce zdobyte bez problemów. Z Olympiakosem niby kompromitacja w pierwszym meczu, ale chrzanić to, skoro w rewanżu zespół pokazał pazur. Z Bayernem wiadomo, że i tak było całkiem nieźle, zarówno na Old Trafford, jak i na Alianz do momentu gola Evry.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 kwie 2014, 19:30

ponoć klauzula w kontrakcie Reusa dopiero od przyszłego roku wchodzi w życie (30mln)

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 26 kwie 2014, 19:55

fieldy pisze:ponoć klauzula w kontrakcie Reusa dopiero od przyszłego roku wchodzi w życie (30mln)
*35, trwają rozmowy żeby przedłużył kontrakt i klauzula będzie wtedy zlikwidowana, obecny kontakt ma do 30.06.2017, o Marco jestem spokojny przynajmniej w tym względzie że na pewno do Bayernu nie pójdzie

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 kwie 2014, 20:29

Tłiter się spiera czy ten koles to on :roftl3:

Co do meczu- Giggs miał 1-2 treningi ale powiedział ze chce grać z pasja i każdemu zawodnikowi powiedział żeby dobrze sie na boisku czuł. To było widać na boisku jakim obciążeniem był Moyes na ławce, nagle wszyscy walczą biegaja i każdemu się chce .Wiem ze to tylko Norwich ale dzisiaj zagralismy jak za SAFA a 2 połowa był mega pokazem piłki.
Pochwalić można każdego poza Cleverleyem- facet obecnie prezentuje się wręcz komicznie

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 26 kwie 2014, 20:39

Jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale w tym meczu można było oglądać jakby inną drużynę. Wiadomo - niski poziom przeciwnika i 1 mecz pod nowym menedżerem, gdzie każdy chcę się jak najlepiej pokazać zrobiły swoje, ale mimo wszystko dziś United się oglądało po prostu przyjemnie. W 1 połowie jeszcze trochę Moyesowania momentami, ale 2 to już MU jak za Fergusona. Chyba odejście Moyesa rzeczywiście piłkarze przyjęli z ulgą, bo grali swobodnie jakby cały sezon prezentowali podobną formę. Dobrze by było wygrać pozostałe 3 mecze, zawsze to jakieś pocieszenie w tym nędznym sezonie.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 26 kwie 2014, 23:51

Swoją drogą jakie i z kim były powiedzmy, 3 najwyższe wyniki Moyesa??

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 kwie 2014, 23:58

5-0 w Leverkusen 4-0 z Norwich w Carling i 2 x 4-1 z Swa i Villa.

Giggs w 1 meczu osiąga najlepszy wynik w lidze z najwieksza ilościa celnych strzałów w sezonie i na moje oko najlepsza grą defensywną(rywal do 4-0 bez poł okazji ).Dodam że to nie tyle zasługa Giggsa co brak Moyesa.Giggs pozwolił grac to co lubią i były efekty.Jeśli ktoś pisze że to tylko Norwich to znaczy że nie widział naszych popisów w tym sezonie. Nagle się okazało że jakiś impuls spowodował że ekipie chciało sie grać i czerpali przyjemnosć z gry.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 kwie 2014, 8:15

no pewnie, że to dlatego, ze Moyes odszedł. Tylko nie wiem, czy Moyes ich tak blokował i kazał im grać tak, że nie wiedzieli co grają, czy sami się nie starali grać dla Moyesa... wczoraj w drugiej połowie to było United Fergusona, ktore musi gonić wynik. Do czego zmierzam - Moyes był oczywiście głownym winowajcą, ale piłkarze też świeci nie byli, bo jak pokazali wczoraj - grać jeszcze potrafią.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 kwie 2014, 8:37

Oczywiście że piłkarze nie byli świeci- tutaj sprawa ma głębsze dno o czym już pisałem.Oczywiscie ze gracz ma dawać z siebie wszystko z 2 strony widzi jednak maga taktycznego którego 1 taktyką była gra wrzutkami.Dodatkowo wypowiedzi w których bylo widac że facet nie wie co robi(po Fulham byl zdziwiony :lol: ).Podobno treningi czesto bez piłek....no przepraszam nie chce się zabawiać w domysły ale sporo syfu musiało być o ktorym nie wiemy.Każdego dnia widzieli ze mag trenerski rozwala ekipe na każdym kroku i w takich momentach cięzko się czasami zmobilizowac- oczywiscie nie bronie piłkarzy ale pilkarz zeby dać z siebie maxa musiu podświadomie umrzeć za trenera za boisku( co robił SAF mentalnie z graczami dobrze wiemy)- za Davida tego nie było,przegrał szatnie,taktycznie dramat i piłkarze nie dawali z siebie maksa a taktyka nie pomagała.

Ten mecz z wczoraj to wypisz wymaluj Ferguson.Pełna kontrola na boisku, w 1 połowie moze bez mega setek ale rywal nawet nie powąchał pola karnego- dążenie do gola i,przyspieszenie w 2 i dobicie rywala.Jakby mi ktoś wyjął mecz MU z przed sezonów.U mojsa nie zagralismy na OT tak spokojnego i wygranego meczu w lidze.Zawsze były jaja,fatalna defensywa,nieskutecznosc a o tym ze ogorki nas gniotły mówić chyba nie musze.Tutaj Norwich wpada i 1 okazje sobie robi przy stanie 4-0 a cały czas sie czuło że mogą wpaść kolejne.Nie oddalismy do 4-0 inicjatywy nawet na chwile.
Gdzieś na forum czytałem o wygranej z AV. No tak 4-1 czy 4-0 to podobne wyniki, tylko AV prowadziła a benteke miał 3 doskonałe okazje w 2 połowie na remis.Nie ma co porównywać.
Odejscie Mojsa przywróciło uśmiech,cieszy mnie że nie będę 2 sezonu z tym partaczem oglądał.Wierze że dobry trener z paroma nowymi graczami wróci na należne nam miejsce.

Przypomnę- najlepszy ligowy wynik na OT,najwiecej celnych strzałów w sezonie i najlepsza(subiektywnie) gra obronna w tym sezonie.To nie może być przypadek

Takk jeszcze o Moyesie to ciekawe co będzie robił 8) chodzą plotki że ma iść do Kogutów :mrgreen: jednego rywala mniej

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 28 kwie 2014, 10:13

Aker pisze:
fieldy pisze:ponoć klauzula w kontrakcie Reusa dopiero od przyszłego roku wchodzi w życie (30mln)
*35, trwają rozmowy żeby przedłużył kontrakt i klauzula będzie wtedy zlikwidowana, obecny kontakt ma do 30.06.2017, o Marco jestem spokojny przynajmniej w tym względzie że na pewno do Bayernu nie pójdzie
Możesz być spokojny, nikt go w Bayernie nie będzie chciał :P Ze swoją mistrzowską grą głównie z kontry kompletnie nie pasuje do naszego stylu gry ;) Prędzej zawita do nas Draxler ;)

Sorry za mały OT w temacie MU.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 28 kwie 2014, 17:33

Jak widać nostalgia u Moyesa trwa :wink:

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
BarcaQzYN