FMy - Strona 735

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 26 kwie 2014, 8:43

47,5 miliona? :shock:

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 26 kwie 2014, 10:08

A ja tak narzekałem, a teraz idzie mi bardzo fajnie :)
Gram Wigan:
W lidze na prowadzeniu od samego początku sezonu (mamy grudzień)
W lidze Europy wygrałem wszystkie 6 spotkań, mimo że aż w 4 z nich grałem rezerwami :D Miałem Valencię, Plzno i jakiś amatorów. W ostatniej kolejce, gdy byłem już pewny awansu, ale chciałem utrzymać pierwsze miejsce w tabeli grałem właśnie z Valencią, mocno rezerwowym składem, od 29. minuty przegrywałem 0:1 po karnym i straciłem obrońcę, który wyleciał za czerwoną kartkę. Mimo to wygrałem bardzo pewnie 3:1 :D
W Pucharze Ligi przeszedłem już 2 rundy, w ćwierćfinale zmierzę się niebawem z Fulham.
W Pucharze Anglii dopiero zacznę zabawę.

Objąłem także od początku Reprezentację Polski, choć nigdy tak nie robiłem. Sukcesy przyszły jednak same, w grupie Eliminacyjnej udało mi się ugrać 2. miejsce, dzięki zwycięstwu 4:0 na Ukrainie, w barażach trafiłem na Irlandię, pierwszy mecz w Warszawie przegrałem 0:1, ale w rewanżu wygrałem w delegacji 2:1 i awansowałem :) Mam jednak trudną grupę: Włochy, Chile, Kostaryka...

Generalnie fajnie mi się gra i chyba już się mnie wszyscy słuchają!

Awatar użytkownika
NeverLie2Me
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NeverLie2Me » 26 kwie 2014, 10:41

Sam robiłeś taktykę czy coś z neta?

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 26 kwie 2014, 11:19

Bo ta gra nie jest taka straszna, jak tu wszyscy narzekają, wiele osób robi błąd, że od początku przebudowuje skład, zbyt wielu zawodników wstawia do pierwszej jedenastki, a potem błąd na błędzie, bo ta gra brak zgrania strasznie karze... Ale już po jakimś czasie idzie wszystko pięknie ogarnąć, zmusić zespół do gry według własnej wizji itd... Wszystko potrzebuje czasu i spokoju :)

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 26 kwie 2014, 12:19

Boromir, jaką masz frekwencje na meczach?

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 26 kwie 2014, 12:27

Oczywiście sam robiłem taktykę, gram 4-2-3-1 z dość wyraźnym rozgraniczeniem ról piłkarzy.

Shaun Maloney szaleje, w 20 meczach ma 12 bramek i 13 asyst, Mitroglou strzela sporo, a jak go zastępuje Holt to też trafia. Jordi Gomez, którego chciałem się pozbyć też super sobie radzi.
W obronie prym wiedzie Kamil Glik, w środku pomocy Grzesiu Krychowiak, a bramki strzeże zarąbiście Łukaszek Fabiański :D

A o Tarczę Wspólnoty z Manchesterem United przegrałem dopiero w rzutach karnych i to mimo tego, że pierwsze 6 karnych moi piłkarze zamienili na bramki...

Awatar użytkownika
NeverLie2Me
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NeverLie2Me » 26 kwie 2014, 14:05

Ja próbuje już od jakiegoś czasu zrobić taktykę z dwoma schodzącymi - strzelającymi skrzydłowymi (coś jak Roben, lewa noga na prawe skrzydło i odwrotnie) i chyba tym razem się udało :) Też próbuje na 4-2-3-1 (chyba najbardziej uniwersalne ustawienie) tylko boczni obrońcy "kompletny wysunięty", z 2. pomocników - 1. cofnięty playmaker, 2. box-to-box, skrzydła tak jak pisałem, środkowy - wysunięty rozgrywający i mam właśnie problem jaką pozycję ustawić napadziorowi, bo jakoś gradu bramek nie ma. Do tego z nowym patchem już nie ma killer corrners...

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6645

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 27 kwie 2014, 9:03

ubek pisze:47,5 miliona? :shock:
Yhy. Euro :smoke:

Jestem na 73 miejscu na liście najbogatszych klubów świata. Ot tak po prostu samo się zrobiło.
Biały pisze:Boromir, jaką masz frekwencje na meczach?
Obrazek

I również przychylam się do zdania, że to łatwa edycja. Głupia, ale łatwa.

Awatar użytkownika
lukas_k
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas_k » 27 kwie 2014, 11:02

Ale jakim cudem masz tyle kasy w Chrobrym? I jakim cudem masz takiego inwestora? ;)

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 27 kwie 2014, 23:31

Grał ktoś jakimś klubem z Hiszpanii(nie chodzi mi o TOP 3) i wygrał ligę :?: Gram któryś tam sezon Deportivo i tylko raz miałem do nich(Barcelona,Real) stratę mniej niż 8 pkt. Nie wiem gdzie może być problem oprócz tego, że co roku Barcelona lub Real wygrywają regularnie jak w poprzednich sezonach w rzeczywistości. Może problem jest dość młody skład na których opieram graczy :?: Mimo iż jestem kilka lat w Primera to dalej maksymalną tygodniówkę mogę dawać w wysokości 300 tysięcy zł(75 k euro na oko) co jest oczywiście mało i strasznie utrudnia mi ściąganie piłkarzy. Regularnie odrzucam oferty z Hughesa(203 mln zł), Fierro(200 mln zł), Berardi(125 mln zł) oraz za jednego z regenów blisko 180 mln zł.

Drugim problem jest to, że moi środkowi pomocnicy dostają dość niskie noty. W sezonie jest to średnia ok. 7,00. W poprzedniej wersji choćby Poli dostawał ok. 7,30.

Wykorzystujecie(są w ogóle :?: ) jakie błędy gry związane z taktyką :?:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 kwie 2014, 19:04

Moj pierwszy save w Football Manager Classic na PS Vita - swoja droga swietna gra poza malymi wyjatkami, moge smialo polecic.

Obrazek

Transfery:

Iuri Medeiros (Sporting Lizbona B)
Ondrej Duda (Kosice)
Rafal Wolski (Fiorentina - wypozyczenie)

W lidze srednio, nie spelnilem oczekiwan, bo zajalem 4 miejsce, a mialem awansowac do LM. Za to znakomicie spisalem sie w Pucharze Portugalii, ktory wygralismy w swietnym stylu w finale z Porto 2-0. W LE wygralem grupe (Lech, PAOK, Botev), ale potem dostalem z Dnipro (0-5 na wyjezdzie i 3-0 wygrana u siebie). Puchar Ligi bez historii - odpadlismy juz w grupie.

Taktyka:

Obrazek

I moje mlode gwiazdki:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 07 maja 2014, 9:34

Skończyłem pierwszy sezon Wigan - bardzo długo go grałem...
Cele przed rozpoczęciem rozgrywek postawiłem sobie 2:
- awans do Premier League,
- awans do Ligi Europy (czyli: albo wygrać Capital One Cup, albo wygrać Ligę Europy, albo wygrać FA CUP, lub dojść do finału)

W lidze od początku radziłem sobie bardzo dobrze, miałem tylko dwa dłuższe kryzysy formy - na przełomie listopada/grudnia i marca/kwietnia. Pozycję miałem jednak niezagrożoną i udało się wygrać Championship.
W Europie szło znakomicie, w fazie grupowej 6 zwycięstw, potem przeszedłem 1/16, ale na 1/8 się wyłożyłem bardzo pechowo ze Steauą. Nie miało to już jednak większego znaczenia, bo cel zrealizowałem w finale Capital One Cup ze Stoke :) Poszło gładko, najtrudniejszą przeszkodą był Everton, na szczęście trafiłem na The Toffees dopiero w półfinale i mimo porażki w pierwszym meczu zdołałem u siebie odrobić straty z nawiązką.
W Pucharze Anglii odpadłem szybko po zaciętym dwumeczu z Liverpoolem...

Tak czy siak cele zrealizowane.
Wszystkie transfery okazały się niezwykle udane. Glik rządził i dzielił w obronie, Fabiański bronił znakomicie, Krychowiak miał najwięcej występów z wszystkich środkowych pomocników, a Mitroglou nie zawiódł (32 bramki i 16 asyst). Najlepszy w teamie Shaun Maloney, który jednak na końcu sezonu doznał kontuzji. Mimo to zaliczył 24 bramki i 24 asysty!
McManaman i McClean też nie zawiedli, zdobyli po 14 bramek i zanotowali po ponad 10 asyst, mimo, że przez sporą część sezonu byli kontuzjowani.

Teraz czas na czystki w zespole, wielu piłkarzy musi odejść, zobaczymy ilu uda się opchnąć.
Najważniejsze jednak są cele transferowe. Muszę wzmocnić następujące pozycje:
- prawa obrona - Allan Nyom (jest bliski pozyskania najlepszego gracza na tej pozycji w całej grze, oby się udało!)
- lewa obrona - długo polowałem na Aarona Cresswella, ale w zimowym okienku sprzątnęło mi go Newcastle. To ja im podbiorę chyba Haidarę, choć wciąż się rozglądam. Na dobrą sprawę dwóch mógłbym ściągnąć, bo Espinoza był raczej najsłabszym ogniwem w moim zespole, a Garcia i Crainey już u mnie nie pograją.
- środkowy obrońca - jeśli się uda. Na celowniku mam Abdennoura, jest chętny do mnie przejść.
- ofensywny pomocnik - poluje na Anthony'ego Knockharta z Leicester. Powinno się udać,
- skrzydłowy - jakiegoś młodego, utalentowanego potrzebuję, który zaakceptuje rolę zmiennika, bo mam 3 znakomitych, którzy na pewno poradzą sobie w Premiership.

Zobaczymy ile kasy dostanę, bo przy negocjowaniu nowego kontraktu był mały bug w grze, mimo że już było po sezonie, a ja awansowałem, to negocjowali ze mną jakbym ciągle był w Championship.
Jak nie dostanę kasy na wzmocnienie tych pozycji, to pewnie spadnę natychmiast.

No ale teraz czas na MISTRZOSTWA ŚWIATA z Reprezentacją Polski! Żadnego farbowanego lisa w kadrze (choć kusiło dać szansę Dybali, ale Milik i Sobiech się ładnie rozwijają). Obaczym jak to będzie :P

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6645

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 07 maja 2014, 12:21

A ja dalej w Chrobrym, gram samymi wychowankami i tak myślę, że środek tabeli w Ekstraklasie to jest chyba max co da się ugrać w ten sposób. Dobrze, że ta kasa jest to zobaczę, czy po rozbudowie obiektów treningowych i szkółki będą lepsi newgeni przychodzić, bo raczej taka rozgrywka bezcelowa raz na 10 lat Puchar Polski wygrać...

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 07 maja 2014, 12:58

Ale beka:D Nieźle mi poszło w przygotowaniach do mistrzostw Świata :D Zagrałem 5 meczów:
Obrazek

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 07 maja 2014, 16:16

Maskara! Wygrałem już i z Chile (5:2) i Włochami (2:1), którzy poza strzeloną farciarsko bramką nie stworzyli sobie ani jednej sytuacji :D
Na Kostarykę wystawiam rezerwy i ogień w fazie pucharowej :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”