Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 381

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 18 maja 2014, 11:10

Czym się różni książka od Barcelony?

Tym że książka ma tytuł. hyhy.

Gratulacje dla Atletico. Zasłużony mistrz

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 18 maja 2014, 11:16

No to cos ci sie pomylilo. Superpuchar Hiszpanii.
Chyba ze SH nie jest tytulem bo nie pasuje do teorii.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1370
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 18 maja 2014, 11:22

Trzeba być wyjątkowo zacietrzewionym i ślepym by nie widzieć tam spalonego:

http://www.youtube.com/watch?v=VnmgR32mIoY

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 18 maja 2014, 11:26

Piłka odbiła się od zawodnika Atletico, więc żaden spalony. Już ktoś to wczoraj nawet przytoczył. Sędziego usprawiedliwia tylko fakt, że sytuacja trudna do wyłapania.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 18 maja 2014, 11:28

Tyle ze pilke zgrał prawdopodobnie Juanfran, wiec spalonego chyba nie bylo. Po takim (nieuznanym) golu przeciwko Barcelonie czuje ze paru towarzyszy by tu niewytrzymało cisnienia. Mnie osobiscie ta sytuacja klepie. Wiec dalej jej roztrzasal nie bede.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 maja 2014, 11:34

Tam Fabregas jej przypadkiem nie dotknal? Obejrzalem z 10 razy i sam nie wiem.

Piekny dzien dla wszystkich Atleticos. CAMPEONES - dopiero to do mnie dotarlo. Fantastyczne uczucie :)

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 18 maja 2014, 11:37

40-41 sekunda, widac jak pilka odbija sie od piszczela Jaunfrana. Ale jak mowie pal licho ta sytuacja byla niedowychwycenia przez sedziego.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 18 maja 2014, 11:42

Klepie, odpowiedzialem jeno doktorowi na nurtujący go problem

Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 96

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 18 maja 2014, 11:57

Brawo dla Atletico!!! :brawo: W końcu Liga Hiszpańska była ciekawa a nie Real ,Barca, Barca ,Real i 20 pkt. różnicy,raz jeszcze wielkie brawa !!!

Awatar użytkownika
Sędzia
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sędzia » 18 maja 2014, 13:00

Gratulacje. Przez kilkanascie minut nie beyliscie mistrzem, ale sytuacja zmusila do atakow i to mistrzostwo wyszarpaliscie. To jest prawdziwy mistrz Hiszpanii.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 18 maja 2014, 13:40

Wielkie brawa dla Atletico i serdeczne gratulacje dla kibiców tej drużyny. Piękna historia. Dla nich ten sezon już jest wygrany i historyczny. A może być przecież jeszcze piękniej. Dużo miodu zostało już wylane na ten zespół, ale niezmiennie są niesamowici, szczególnie jeśli chodzi o poziom wolicjonalny a to z pewnością już zasługa Simeone. Ma ta drużyna coś nietuzinkowego w sobie, co jest już coraz rzadziej spotykane w piłce. Mam wrażenie, że gdyby porozrzucać tych graczy po różnych klubach nie byliby w chwili obecnej w 70% tak dobrzy. Wydaje mi się, że to właśnie Simeone, atmosfera w zespole i przywiązanie do barw Atletico, które udało się "wszczepić" także najemnikom sprawia, że ta grupa ludzi na boisku wygląda za każdym razem jakby miała zamiar umrzeć za zwycięstwo.

Nie widzę celu w pisaniu zasłużyli bardziej czy zasłużyli mniej w kontekście Atletico i Barcelony. Zasługuje na tytuł ten, który po 38 kolejkach ma najwięcej punktów. Barcelonie i Realowi nikt po drodze tych 87 punktów przecież nie podarował. Gdyby Atletico przy tym swoim zaangażowaniu, poświęceniu i pasji miało stracić tytuł w ostatniej kolejce byłoby mi ich zwyczajnie szkoda. Zwłaszcza jak się popatrzy na zblazowane gwiazdeczki Realu i Barcelony w ostatnich kolejkach, które mimo wciąż trwającej walki o tytuł sprawiały wrażenie zblazowanych i stworzonych do wyższych celów. Przy zestawieniu z graczami Atletico, którzy widać, że coraz trudniej znoszą trudy sezonu i każdy kolejny mecz jest grany na oparach ale wciąż widać szaleństwo w ich oczach można śmiało napisać, że tytuł trafił w odpowiednie ręce.

Bardzo ładne zachowanie kibiców Barcelony po meczu. Frustracja mogła sięgnąć zenitu ale potrafili z klasą pogratulować rywalowi jakby mieli świadomość, że gracze z Camp Nou nie włożyli wystarczająco dużo serca w tym sezonie żeby to mistrzostwo wyszarpać.

Pytanie co dalej. Szopen słusznie prawi, akurat nie zgodzę się, że akurat w La Liga komuś z wielkiej dwójki na szczyt jest wdrapać się stosunkowo łatwo. Przy takiej konkurencji potentatów, którzy mogą sobie pozwalać na sprowadzanie Neymarów czy Bale'ów za astronomiczne kwoty to jest wręcz nieosiągalne. Tym większy szacunek dla Rojiblancos. Trudniej jednak jest się na tym szczycie utrzymać, po osiągnięciu sukcesu dalej generować taki poziom zaangażowania i realizacji założeń taktycznych. Pomijając to, że kadra będzie potrzebowała solidnych wzmocnień bo przy takiej walce na wielu frontach eksploatacja zawodników jest straszna co pokazuje przykład Costy. Jestem cholernie ciekawy przyszłorocznego Atletico i czy będą w stanie znów rywalizować z wielką dwójką do samego końca.

Ten sezon dla kibiców Atletico jest już jak piękny sen a przecież może być jeszcze lepiej. W tym finale trudno jednoznacznie stawiać na nowego mistrza Hiszpanii, są wyniszczeni sezonem, kontuzjami i widać, że nawet mimo chęci już coraz trudniej im przychodzi grać te mecze ale wbrew wszystkiemu nadal się trzymają dzielnie. Pytanie tylko czy po tym ogromnym sukcesie jaki stał się ich udziałem ciśnienie trochę nie zejdzie i nawet wbrew głowie i chęciom, świadomość wygranego tytułu trochę nie przeszkodzi w Lizbonie gdzie po drugiej stronie będzie biegał szalenie zdeterminowany Real, dla którego ten mecz będzie decydował o całym sezonie. Z drugiej strony dobrze, że rywalem w tym meczu będzie Real, odwieczny rywal, któremu będzie można się odpłacić za lata upokorzeń. Liczę na wojnę.

Pieniądze postawiłbym na Real, Atleti osłabione, żądza mistrzostwa zaspokojona i dodatkowo wymęczone. Ale serce chce żeby ten zespół zgarnął podwójną koronę. A już pokazali w tym sezonie, że skreślanie ich na jakimkolwiek etapie może być lekkomyślne.

Mefju
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefju » 18 maja 2014, 13:42

specjalnie dla "wyjątkowo zacietrzewionego i ślepego " mazura z rzysmkimi cyframi w nicku

co nie zmienia faktu, ze altetico zasluzylo, i jestem przekonany, ze nawet jakby to wpadlo, to atletico by wrzucilo znow sosty bieg i wturlalo kolejna bramke.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 maja 2014, 14:20

Przywitanie zawodnikow na lotnisku w Madrycie.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 18 maja 2014, 15:44

Genialna sprawa :beer:
do mnie tez dopiero zaczyna docierac. musze sobie wrocic do radosci wczoraj na stadionie, bo szczescie i wzruszenie chlopakow plus bardzo ladne zachowanie kibicow na CN, o czym juz pisalo, naprawde mozna powspominac ze lzami w oczach :brawo:

Ile gratulacji!!!dzieki wszystkim. Wczoraj chyba ilosc wejsc na ten watek pobila jakas "historyczna" liczbe :love:

Co do meczu, to dopiero zamierzam czytac, co zostalo napisane chociazby na watku Barcelony. Ogladajac jeszcze raz jakos wydal mi sie bardzo wyrownany a Barca zagrala na pewno inaczej, tak, jak mozna sie bylo spodziewac. Gdyby nie ta bramka Godina...Gdyby gol Messiego nie byl ze spalonego...(troche mnie to niepokoilo, ale z powtorek wygladalo, ze jednak spalony byl) etc. ale tak mozna by gdybac :wink:

Teraz troche radosci, ale chlopaki na pewno mysla o LM a mnie martwi sprawa z Costa...ale cos za cos.

Jeszcze tak a propos Courtoisa- najlepsze dla Atleti byloby go kupic, a Belg po takim sezonie zespolu mysle, ze by sie porzadnie nad tym zastanowil. ale to nie
wchodzi w gre, bo nas nie stac...Mialo byc kolejne juz wypozyczenie, ale pod warunkiem, ze Courtois sie zgodzi na przedluzenie kontraktu z CFC na kolejne kilka sezonow. ale w swietle obecnych wypadkow nie wiadomo, jak bedzie. najbardziej mnie dobijaja plotki, ze Thibaut zamiast dolaczyc do Chelsea,
pojsc na wypozyczenie do jakiejs druzyny z Prem (jesli juz nie zostac na kolejnym wypozyczeniu u nas), mialby trafic jeszcze gdzie indziej (do Barcy?) :(
Nie wiadomo, co bedzie a jeszcze mysle, ze w jakims stopniu sytuacje skomplikuje (ewentualna) sprzedaz Costy do CFC wlasnie...
Cos na zasadzie, sprzedamy Coste- Thibaut moze zostac na kolejny sezon. i tego wlasnie sie najbardziej boje, czy taki deal juz nie zostal przyklepany :(
Oby to sie wyjasnilo jak najszybciej.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 maja 2014, 16:29

W belgijskiej prasie mowia dzisiaj, ze po ewentualnym transferze Costy, do Atleti moze trafic Romelu Lukaku. Dla mnie ta opcja jak najbardziej odpowiada - jestem fanem talentu mlodego Belga.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”