Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 14 maja 2014, 21:35
Bassu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 14 maja 2014, 22:00
Dał tyłka niesamowicie na koniec namaszczając MoyesaFergie![]()
Tutaj akurat się zgadzamy,no bo niby to kto inny?Dostępnych opcji na rynku brak i imo van Gaal wydaje się idealny jeśli popatrzymy na to kto jest do wyrwania.Klopp,Pep,Pellegrini czy Mourinho na pewno nie.Może Simeone albo Carlo jeśli przegra finał LM.Ja mam tu obawy ok jak mówisz prawdopodobnie charakter ma dobry na porządki i budowę, ale nie możemy sobie pozwolić w żadnym przypadku na kolejny sezon bez LM. Jest ryzyko w tym momencie może lepszej kandydatury nie ma, ale gdyby była ja bym go nie grał. I tutaj tylko przychodzi do głowy poprzedni rok w którym było od liku kandydatur Mou, Guardiola, do wyciągnięcia z PSG Ancelotti, Blanc, Pellegrini etc. a Fergie wybrał tą pierdołę. Oby to nie odbijało się długo czkawką, bo jak LVG zawiedzie może być nieciekawie i to bardzo.
Oczywiście nie mówię,że trzeba było odpalić Evrę,Ferdinada czy Vidica wcześniej,ale sensowne alternatywy plus nowy trener trochę wcześniej mogły by dać lepszy efekt.I tutaj wracamy do van Gaala,trzeba było komuś takiemu jak on dać to United dwa lata wcześniej i dziś pewnie mielibyście solidne fundamenty pod nowe United.A tak macie zespół pogrążony w kryzysie z którego odchodzą zawodnicy ,którzy stanowili o sile tego klubu zarówno na boisku jak i w szatni.Czy ja wiem. Przed poprzednim sezonem nie było takiego, który by powiedział że mamy gorszy skład od LFC czy Arsenalu, a nawet Chelsea, więc też bez przsady. Teraz łatwo forować wyroki.
ryba_82
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 15 maja 2014, 0:36
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 17 maja 2014, 11:34
Tu się nie zgodzę. Ferguson zostawił po sobie ukształtowany zespół z mentalnością mistrzów, który był pomieszaniem rutyny z młodością. Ostatni sezon Fergusona w Manchesterze był jednym z lepszych w ostatnich latach dla MU. Zabrakło tylko sukcesu w LM, ale drużyna była na tyle dobra, że była w stanie go odnieść. Zabrakło trochę szczęścia i sędziego, który nie wyjebałby Naniego. Szkot zaniedbał tylko dwóch pozycji - środka pomocy, o który dopominano się przez lata i alternatywy dla Evry. Fergie chciał też mocne nazwisko na skrzydło ale tu przegraliśmy walkę o Hazarda i Mourę więc skończyliśmy z Zahą, który na ten moment jest totalnym niewypałem. Szkot jednak przebudował bardzo ładnie obronę gdzie Jones i Smalling nieźle się zaadaptowali, na newralgicznej pozycji jaką jest bramka cierpliwie wprowadzał De Geę i sprawił, że ten gra na miarę swoich możliwości. W ataku też za bardzo nie było o co się przyczepić. Ferguson zostawił następcy też Kagawę, który w momencie odejścia z BVB był gorącym towarem, pożądanym niemal w każdym klubie. Inna rzecz, że Samuraj nie potrafi się do końca zaadaptować w Anglii i zagadką jest czy ma jeszcze jakąś przyszłość w Premier League.ryba_82 pisze: Tak przy okazji to dodam iż będzie ciężko wrócić United do ścisłego topu Premier League.Po odejściu Fergusona przychodzi czas na zmianę pokoleniową w drużynie i wydaje się,że tutaj kolejny błąd(po wskazaniu palcem na Moyesa) popełnił SAF,który chyba odszedł za wcześnie zostawiając zespół potrzebujący gruntownej przebudowy lub.........za późno,tak by ewentualny następca miał sezon czy dwa na wymianę poszczególnych ogniw bez wymiernej straty wyników jak i jakości w drużynie.
Kamil232 pisze: Jak dla mnie właśnie czyszczenie obrony poszło za bardzo, Vide trzeba było zostawić, Evre też, kupić Shawa jednego do środka i jedziem. Zawalno poprzedni rok gdzie kupił się pierdołe do środka pola, dobrze ze przynajmniej Mata się przyda tyle tylko, że akurat jak chcemy nadal grać dwójką z przodu to przydałby się inny skrzydłowy typu Hazard. Przez to teraz kuleje, bo mamy 4 napastników więc wypadałoby grać dwójką, a jednocześnie skrzydłowych, którzy nie nadają się do szerokiej gry, a schodzenia do środka i do tego braki w środku. Zobaczymy jak to LVG poustawia. W każdym bądź razie oby mu się udało bo jak mówiłem drugi zawalony sezon to już będzie masakra.
Morrow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 17 maja 2014, 14:28
http://www.transfermarkt.de/de/vanja-mi ... 57474.htmlMorrow pisze: No i mamy pierwszy transfer. Kupiliśmy bramkarza serbskiej młodzieżówki - Milinkovicia. Gość ma 17 lat.
League

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 17 maja 2014, 14:44
Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 maja 2014, 15:00
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 19 maja 2014, 15:10
Ebi

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 19 maja 2014, 15:15
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 19 maja 2014, 15:17
maxskr
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 19 maja 2014, 15:22
Ale nie jest powiedziane, że Giggs się na trenera (dobrego) nadaje.janop pisze:Giggs się przy nim poduczy, a do czasu odejścia van Gaala większość kolegów Walijczyka opuści klub.Ebi pisze:Bardzo dobry wybór, ale tylo na jakieś 2, góra 3 sezony. Posprząta burdel, odświeży kadrę, popchnie skostniałą taktkę do przodu, ale potem trzeba będzie kogoś poszukać kto pociągnie to dalej
Żadną mantrę. Zwyczajnie po 2-3 latach pracy van Gaala psuła się atmosfera i kluby zaliczały zjazd. On się na dłuoterminowego trenera nie nadaje, ma inne zalety,.maxskr pisze:Dobra wiadomość, czas na porządki. Czemu każdy powtarza jak mantrę to, że przychodzi na góra 2-3 lata? Ma 63 lata rocznikowo, a byli trenerzy, którzy mając ponad 65 spokojnie pracowali i odnosili sukcesy. Jak się wszystko będzie dobrze układać to czemu ma nie zostać na dłużej?
Ebi
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 19 maja 2014, 15:25
BeBaD

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 19 maja 2014, 15:37

Carbon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 19 maja 2014, 15:38
To fakt, ale też jeśli komuś kiełkuje w głowie myśl, by w przyszłości powierzyć ten projekt Ryanowi (a ci, którzy go obserwują na co dzień, wiedzą, czy ma do tego smykałkę, wszak w sztabie działa już od pewnego czasu), opcja doświadczonego managera-mentora, który odejdzie i zrobi miejsce Giggsowi wydaje się dobra. Jeśli Ryan ma do tego talent, za 2-3 lata będzie idealny moment, by go zacząć wykorzystywać w poważnej pracy.Ebi pisze:Ale nie jest powiedziane, że Giggs się na trenera (dobrego) nadaje.janop pisze:Giggs się przy nim poduczy, a do czasu odejścia van Gaala większość kolegów Walijczyka opuści klub.Ebi pisze:Bardzo dobry wybór, ale tylo na jakieś 2, góra 3 sezony. Posprząta burdel, odświeży kadrę, popchnie skostniałą taktkę do przodu, ale potem trzeba będzie kogoś poszukać kto pociągnie to dalej
No bo to są pobożne życzenia. W takiej sytuacji trudno cokolwiek wyrokować, ale Giggs wydaje się idealnym przyszłym szkoleniowcem United (o ile będzie się do tego naprawdę nadawał), lepszym niż każdy inny, dlatego ludzie pokładają w nim wiarę.BeBaD pisze:No własnie też jestem ciekaw dlaczego tak wielu widzi w Giggsie przyszłego menagera United. Są jakieś przesłanki że będzie dobrym trenerem ? bo dla mnie to tylko domysły i pobożne życzenia
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 maja 2014, 16:03
fieldy
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio