Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 545

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
11%
Real 2016/2017/2018
3
17%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
33%
Bayern 2020
1
6%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
2
11%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
6%
Inny
3
17%
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6208
Kibicuję: 4rsenal

Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 25 maja 2014, 11:54

U Carlo przede wszystkim imponuje mi elastyczność. Z Milanem zdobył LM zagęszczając środek pola, z Chelsea wygrał ligę grając długą na Drogbę, zaś z Realem oparł drużynę na 2 rakietach na skrzydłach. To nie to co Pep czy Mou, którzy w każdym klubie starają się grać to samo.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Reakcja Xabiego po ostatnim gwizdku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 25 maja 2014, 12:10

"Fuck it, I'm out!" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 25 maja 2014, 12:24

Carbon pisze:Według whoscored było ich jakieś dwadzieścia.
W bramkę było 9... nie wiem czy celny strzał na 10 minut (pytanie czy doliczyli staty z dogrywki, kiedy Real wchodził jak chciał?) można nazwać bombardowaniem.

Prędzej bym powiedział, że w 90minut się Curtła wynudził...

ale zdjęcie faktycznie genialne :)

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 243

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 25 maja 2014, 12:27

Obrazek

Fernando na FB pochwalił się,że również oglądał mecz

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8352

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 25 maja 2014, 12:39

fan_R10 pisze:jak reagowali to nie pamiętam, ale w kółko szpak powtarzał swoje wyświechtane "ofiarnie" "na wolne pole" "niespożyte siły"
A mówił, że coś wyliczył "Tygodnik kibica"? Kiedyś powtarzał to w każdym meczu, od jakiegoś czasu tego nie słyszałem (ale przyznaję, że Szpaka rzadko słyszę), może ten mityczny tytuł przestał się ukazywać, w sumie na oczy nigdy pisma nie widziałem :P

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1939

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 25 maja 2014, 12:51

Chyba sobie jaja robicie mówiąc że bramka na 2:1 to wina Kurtuła,gdyby nie było tam Garetha to każdy by mówił że to była kapitalna interwencja bramkarza.Przy bramce Marcelo niby mógł się zachować lepiej ale to ile miejsca miał Brazylijczyk i to że wszedł w strefę obronną Atletico jak w masło to też wina belga ?

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 25 maja 2014, 13:33

sickstick pisze:U Carlo przede wszystkim imponuje mi elastyczność. Z Milanem zdobył LM zagęszczając środek pola, z Chelsea wygrał ligę grając długą na Drogbę, zaś z Realem oparł drużynę na 2 rakietach na skrzydłach. To nie to co Pep czy Mou, którzy w każdym klubie starają się grać to samo.
Glowna sila tego Realu nie sa skrzydla bowiem nie sa one w znacznym stopniu silniejsze od tych z zeszlego roku. Postep na wielki plus dokonal sie w srodku pola gdzie nie ma betonu jak za Mourinho, a zamiast tego ogladamy mobilnosc, pressing, kreacje i szybkosc w wyprowadzaniu pilki z fazy obrony do ataku. Trio Alonso, Modric i Di Maria (dwaj oststni graja najlepszy sezon w karierze) dalo Realowi bardzo duzo dobrego i bylo kluczowym elemnetem w drodze do zwyciestwa w CL.

Na rownie duzy plus zasluguje gra obronna gdzie nie ma tej niczym nieuzasadnionej nerwowosci jak w latach ubieglych.

Carlo zrobil robote i to jemu powinny sie nalezec najwieksze brawa.

glowas12345
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glowas12345 » 25 maja 2014, 13:54

Wgl Varane wczoraj głupie zachowanie szczeniackie, ale Simeone mógł się bardziej opanować i nie lecieć z łapami do młodzika. A tak to obrazki jak z GD.

Amaru
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Amaru » 25 maja 2014, 15:50

O cholerka to powiedzmy że jestem w stanie napisać kilka zdań :mrgreen: A więc jestem przeq....ko szcześliwy :afro: Dawno moja drużyna nie sprawiła mi tyle radości i mimo że to w sumie moje 4 świętowanie zwycięstwa w LM to chyba najbardziej wyczekiwane i na pewno w najbardziej dramatycznych okolicznościach...a takie wyszarpane zwycięstwo smakuje kilka razy bardziej niż jakby miało się skończyć na przykład łatwo i przyjemnie 3-0 :D Uważam że jesteśmy zasłużonym zwycięzcą i mimo że nie wyglądało może to rewelacyjnie...to pokazaliśmy charakter i walkę do końca która w końcu zakończyła się happy endem...W piłce też trzeba mieć trochę szczęścia (Atletico miało je przy bramce Godina) a nad Nami słońce zaświeciło w 93 minucie ale mogło w sumie też trochę wcześniej bo kilka razy w polu karnym Atletico też się ładnie zagotowało...Real zdobył tą swoją "10" i mam nadzieję że wprowadzi to trochę spokoju w kwestii oczekiwań kibiców czy samego zarządzania klubem - chociaż jak trenerem został Mourinho to i tak się wiele zmieniło organizacyjnie czy mentalnie na plus...
Mvp meczu Di Maria za nim w kolejności Ramos no i chyba Modrić mimo że i tak nie była to jego najlepsza wersja. Na plus też Carvajal, Bale czy Varane...
Brava dla Atletico które mogło przejść wczoraj do historii i skarcić Real tak ze ostatnie lata tej rywalizacji mogły zostać puszczone w niepamięć...a dodatkowo mogli zadrwić z lokalnego rywala...Może dziwnie to zabrzmi ale jakby wczoraj Atletico grało w finale z inną drużyną (Bayern, Chelsea) to pewnie mimo animozji chciałbym ich zwyciestwa w tym finale...Simeone zrobił naprawdę zajebistą drużynę mając do dyspozycji kadrę odbiegającą od innych europejskich potentatów! Ja uciekam dalej świętować w końcu mamy "biały tydzień" :beer:

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 25 maja 2014, 17:58

Amaru pisze:Na plus też Carvajal,
Tu mnie zaskoczyłeś. Moim zdaniem obok Khediry to najsłabsze ogniwo w Realu. Mnóstwo strat, mizerne dośrodkowania... zresztą kilka razy było widać frustrację na jego twarzy, zatem był świadomy, że mu nie idzie...
glowas12345 pisze:ale Simeone mógł się bardziej opanować i nie lecieć z łapami do młodzika.
Podobnie jak z gestami w stronę sędziego. Szkoda, zawsze taka klasa i gentleman, a wczoraj zrobił niezły cyrk.
Conrado pisze:Przy bramce Marcelo niby mógł się zachować lepiej ale to ile miejsca miał Brazylijczyk i to że wszedł w strefę obronną Atletico jak w masło to też wina belga ?
Nie, ale strzał niski, w środek bramki... powinien to obronić. Jednak jak dla mnie to taka symboliczna scena. Gol na 3:1, dobicie rywala i nawet Courtois nie dał rady, a przez tyle czasu taki pewniak. Zresztą, jestem ciekawy jak sobie poradzi w Premiership. de Gea miał trudne początki, ale sam Ferguson mówił, że to normalne i chłopak musi się zaaklimatyzować. Zobaczymy jak będzie z Belgiem.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 25 maja 2014, 18:06

obok Khediry to najsłabsze ogniwo w Realu
Byli gorsi jak np. Ronaldo, Benzema czy Casillas.
zawsze taka klasa i gentleman, a wczoraj zrobił niezły cyrk
Jak ktoś założy garnitur, to nie znaczy, że jest gentelmanem. Simeone jako wzór cnót wszelakich. Padłem. Jakim był piłkarzem, takim jest trenerem. Przy sytuacji z Varanem pokazał swoje prawdziwe oblicze.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1370
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 25 maja 2014, 18:28

Ateltico gdzieś tak w 70 minucie postawiło autobus i myślało, że to wystarczy...Mieli nawet szanse, bo taki Ronaldo był kompletnie niewidoczny,ale cóż...to jest piłka -margines udzielający sukces od porażki wynosił wczoraj 2 minuty, a nikt nie napisze, że Real tego zasłużenie nie wygrał (choć trochę za wysoko).
Najbardziej śmieszy mnie uderzanie w grobowe tony kibiców Barcy - pokazują chłopaki swoje prawdziwe oblicze...

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 25 maja 2014, 19:47

MazurXIII pisze:pokazują chłopaki swoje prawdziwe oblicze...
Co :D Jakie oblicze pokazujemy? Tyle rzeczy robię nieświadomie...

glowas12345
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glowas12345 » 26 maja 2014, 14:14

Myślał ktoś z was na temat przyszłorocznej edycji LM? Real po wygraniu będzie miał chrapkę na obronę tytułu, co ciekawe część drużyn w następnej nie zagra i dodatkowo są takie co dawno nie grały. Barcelona po rewo/ewolucji, Atletico raczej na pewno nie zostanie z tą kadrą co ma, Bayern Guardioli musi czymś zaskoczyć inaczej skończą jak w tym sezonie, ManU nie ma, Liverpool nie grał kilka lat więc dla nich każdy wynik będzie dobry, City jedynie regularnie się wzmacnia, może Chelsea Mou? We Włoszech nowa Roma, tak samo we Francji Monaco. Są drużyny nowe, a te które zostały będą w przebudowie, zapowiada się ciekawa LM od jesieni :)

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 26 maja 2014, 14:48

Bedzie o czym gadac pod koniec okienka.
Teraz mozna sobie powrozyc z fusow i na jedno wyjdzie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”