FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1921

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Jankes
Skład C
Skład C
Reputacja: 1

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jankes » 05 cze 2014, 23:38

Rakitic w tym sezonie na prawdę pokazał, że stać go na grę na najwyższym światowym poziomie. Podobno Barcelona ma za niego dać 20 mln, a zawodnik ma zarabiać 8 mln rocznie. Myślę, że jeżeli będzie dużo grał, to nawet do tak wielkiego klubu jak Katalończycy - może wnieść sporo dobrego.
Co do Cesca, to faktycznie wszystko wskazuje na to, że zagra w Chelsea. Mourinho i Torres ostatnio wypowiadali się na temat jego gry w CFC. Torres wspomniał nawet, że bardzo potrzebują zawodnika, o takich predyspozycjach jakie ma Fabregas. Ciekawe co na to kibice The Gunners ;)

Awatar użytkownika
czarnylis
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarnylis » 05 cze 2014, 23:42

Wszystko na to wskazuje, że Cesc odejdzie, ta wczorajsza gafa Pique to jednak nie żart :? a następcą Fabsa zostanie Rakitic, mówi się o +-20 mln euro jakie trzeba będzie przelać Sevilii.

Chorwat w sumie jest w stanie grać i na pozycji Xaviego jak i na pozycji Iniesty, natomiast tak jak napisałeś EnJoy - naturalnie przyjdzie odciążyć Hernandeza i ja nie wykluczałbym, że wbije się do pierwszego składu grając obok Iniesty. Miał kapitalny sezon, pokazał że potrafi i strzelać i asystować i kreować akcje Sevilli, ale czeka go niezły przeskok i ciekawe jak sobie poradzi. Z pewnością spory plus jest taki, że Rakitić potrafi pracować w pressingu i odbiorze, a z tym druga linia Barcelony miała ostatnio problemy.. a przy tym potrafi to połączyć ze świetną wizją, zmysłem do kreowania sytuacji bramkowych i dobrym strzałem. To niesamowicie ciekawy gracz, mam nadzieję, że sobie poradzi, a wtedy będzie sporo pociechy z Ivana.

Przykład Cesca pokazuje jednak że nie jest łatwo się zaadoptować do tego stylu, a szczególnie pomocnikom odpowiedzialnym za budowanie ataku przychodzącym z innego środowiska. Cesc, który przecież się w Katalonii wychował po pobycie w Anglii nabrał nawyków, których nie zdołał się oduczyć i chyba trochę przez to odchodzi, trzech kolejnych trenerów szukało optymalnego miejsca na boisku dla Fabregasa i nadal takowego nie znaleziono. Ja mam wrażenie jednak, że klub/sztab/trenerzy nie zrobili wszystkiego, nie wykorzystano Fabregasa, nie dano mu optymalnej roli, tylko najpierw chciano zrobic Xaviego w wersji 2.0, a potem gdy to nie wyszło, zaczęło się rzucanie nim po różnych pozycjach co napewno nie pomagało. Z drugiej strony mam też pretensje do samego Cesca, chociaż go lubię, on wolał marudzić że woli grać bezpośrednio, a choćby za Guardioli jeszcze mówił, że dostaje zbyt dużo zadań taktycznych zamiast poprawić mankamenty i przystosować się do stylu Barcy.

Można znów zapłakać po Thiago, rok temu odszedł Alcantara bo minuty zabierał mu m.in Cesc, a teraz odchodzi Fabregas. Masakra, to pokazuje jaki brak wizji panuje w klubie. No i z transferem Rakiticia raczej można się pożegnać z Pogbami i Vidalami do lini pomocy myślę, wygląda na to, że zostanie też Mascherano i będzie liczony jako drugi DM, więc ilościowo się zarządowi zgadza..No chyba, że pożegnamy się z Xavim, właśnie pojawiła się informacja, że jak Hernandezowi nie spodoba się rola w zespole Enrique to ma interesującą ofertę z Kataru.
Ostatnio zmieniony 06 cze 2014, 0:03 przez czarnylis, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2493
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 05 cze 2014, 23:46

Juz wolalem, zeby do Atletico przeszedl. Szkoda goscia.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 05 cze 2014, 23:51

Chemik pisze:Juz wolalem, zeby do Atletico przeszedl. Szkoda goscia.
Jak juz pisalem w temacie Atletico - Rakitic na Vicente Calderon to marzenie scietej glowy. Wiadome bylo, ze pojdzie do Barcy albo Premier League.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 cze 2014, 8:30

Szlag mnie trafi. Trzeba było oddać Thiago, żeby zrobić miejsce dla Fabregasa, a po roku i go trzeba sprzedać??
Dlatego nie jest zal mi Fabsa,a wlasnie Thiago. Ten gosciu mial wszystko zeby zostac gwiazda Barcelony. Szkoda ze tak wyszlo. Ciekawe co sobie mysli Thiago. Pewnie by teraz dostal szanse prowadzenia gry Barcelony. Ale glupi jest, nie posluchal Xaviego i odszedl.
A wlasnie. Creus chce zostac w Barcelonie ale ma intratna propozycje z Kataru. 40 baniek za 4 lata, kuszace. Jednak Xavi woli kontynuowac kariere w Barcelonie, ale uzaleznia wszystko od trenera i roli jaka bedzie pelnic w przyszlym sezonie. Jak dla mnie pozbycie sie teraz Xaviego to nawet nie bedzie strzal w stope, a strzal w jaja.

Rakitic w Barcelonie. Jestem jak najbardziej za. Czytam rozne plotki nawet takie, ze przejdzie za 15 baniek plus jakis zawodnik Barcelony. Oczywiscie wolalbym Koke czy Reusa. Niemiec ma niska klauzule i za 35 baniek jest mozliwosc jego wyjecia. Zubi to powinien koczowac w Dortmundzie zeby przekonac samego zawodnika do przejscia.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 337

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 06 cze 2014, 9:04

Alez szkoda tego Rakiticia, juz nie mogl sobie innego klubu wybrac :? ona ma rok do konca kontraktu, ze Sevilla tak tanio puszcza?

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 06 cze 2014, 9:18

cruel pisze:Alez szkoda tego Rakiticia, juz nie mogl sobie innego klubu wybrac :? ona ma rok do konca kontraktu, ze Sevilla tak tanio puszcza?
Tak, ma kontrakt do 2015

Ruch dobry, okazja ale w dobrym znaczeniu tego słowa, ale to "tylko" załatanie dziury po Cesku i rozwiązanie problemu który samemu się przed chwilą stworzyło
Trzeba robić transfery do linii obrony i na pozycję pivota a tu nagle wszystko ucichło

btw Co wy (Bienias & inni na innych stronach :P ) macie z tym Reusem ? Na jakiej pozycji miałby grać ?

edit: Liczyłem że ktoś wpadnie w "pułapkę" i napisze, ze na prawym ataku też może grać :smile2: 8)
Ostatnio zmieniony 06 cze 2014, 9:50 przez grzegorzfcb, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 06 cze 2014, 9:44

Na każdej w ataku, podobnie zresztą jak Kun. tyle że w przypadku niemca Barca wydałaby 2x mniej kasy. Ter Stegen też by miał chyba "łatwiej" w szatni ;)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 cze 2014, 9:52

Jak Rakitić będzie grać dla Barcelony to smuteczek. Ivan nie idź tą drogą!

Swoją drogą wygląda na to, że miałem rację MGiggsie i Mou jak najbardziej widzi Cesca w swojej drużynie i swojej taktyce. Zresztą zobaczysz jak zmieni się Chelsea jak Mou rzeczywiście zgarnie Cesca i Costę, może zatrzymają Lukaku, a jeszcze się mówi o Filipe Luisie. W końcu będą mieli jakośc z przodu i zobaczysz inną Chelsea, oczywiście mocnego faworyta do mistrzostwa Anglii.
Ostatnio zmieniony 06 cze 2014, 10:01 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 06 cze 2014, 10:00

Rakitic najlepszy pilkarz ostatniego sezonu ligowego w Hiszpanii. To moze byc pierwszy transfer od czasu przyjscia D.Alvesa(i Keity) gdy Barcelona kupuje mocno wyrozniajacego się pilkarza z rodzimej ligi. Oby z rownie dobrym skutkiem jak w przypadku Brazylijczyka.

// palnalem bzdure, przeciez Alba jest ostatnim. Ale skutek podobny do Alvesa, swietnie sie sprawdza.
Ostatnio zmieniony 06 cze 2014, 10:05 przez FRYDERYK SZOPEN, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2472

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 06 cze 2014, 10:01

Kluchman pisze:Jak Rakitić będzie grać dla Barcelony to smuteczek. Ivan nie idź tą drogą!
niby w czym Real jest lepszy od Barcy?
Nie idź tą drogą, dobre, 2 warte siebie kluby

edit. No tak ale jak już jest to niech tam gra a Realowi średnio potrzebny
Ostatnio zmieniony 06 cze 2014, 10:06 przez League, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 cze 2014, 10:02

League pisze:niby w czym Real jest lepszy od Barcy?
W tym, że go lubię i Rakiticia lubię. Nie chcę oglądać piłkarza, którego lubię w klubie, którego nie lubię. Proste, nie?

Real Rakiticia najprawdopodobniej nie chce, bo by bardziej o niego zabiegał, a tu nic na to nie wskazuje. Po prostu jest tyle innych klubów, a on musi iść akurat do Barcelony... :P
Ostatnio zmieniony 06 cze 2014, 10:15 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 06 cze 2014, 10:14

Chciałoby się napisać idźcie być kibicami Madrytu gdzie indziej. Smuty, smuty. Oj jaka szkoda, że idzie do Barcelony, zmarnuje się.

Wielu narzeka, że za tak małe kwoty sprzedajemy, ale jeśli transakcja Chorwata zamknie się w 20 milionach, to jest to wyczyn imponujący. Nawet kosztem Fabregasa. Bo Rakitic potrafi rozegrać cały sezon na poziomie, w odróżnieniu od Cesca, który będąc 3 lata w Barcie rozegrał 1,5 dobrej rundy i nie zaistniał praktycznie z żadnym poważnym rywalem. Ot taka mała różnica.

Nie wyobrażam sobie by w klubie pozostał taki Song. Wypadałoby ściągnąć na jego miejsce kogoś o zbliżonym profilu. LE widzi Fernando z Porto.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 06 cze 2014, 10:36

A Fernando już nie jest w City?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 cze 2014, 10:42

Nie wyobrażam sobie by w klubie pozostał taki Song. Wypadałoby ściągnąć na jego miejsce kogoś o zbliżonym profilu. LE widzi Fernando z Porto.
Masche ma zostac przywrocony na pozcyje pomocnika wiec luka po Songu bedzie zalatana

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”