Turniej NBA 2k14 - Zapisy,Regulamin,Ustawki,Wyniki,Tabele

Forumowe gry i zabawy, dział, w którym nie są naliczane posty.
Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Turniej NBA 2k14 - Zapisy,Regulamin,Ustawki,Wyniki,Tabele

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 07 cze 2014, 10:53

Witam Wszystkich

Zgodnie z obietnicą powstaje kolejny temat,a zarazem turniej - tym razem NBA 2k14,które za darmo można ściągnąć z PS+ :)
Z racji tego,że forum piłki nożnej więc coś o zasadach gry w koszykówce możecie znaleźć je tutaj :arrow: http://pl.wikipedia.org/wiki/Reguły_gry_w_koszykówkę
Szczególnie zwrócić uwagę na te uproszczone :)

W tym temacie jak sama nazwa wskazuje będzie wszystko - zapisy,regulamin,ustawki,terminarz oraz najważniejsza tabela...

Zacznijmy od regulaminu
Regulamin

- Każdy z uczestników musi rozegrać 2 dwumecze w tygodniu(łącznie 4 spotkania na tydzień)..
- Dopuszczalne są zarówno tylko i aż dwa przełożenia spotkań o 48h pod warunkiem,że przeciwnik wyrazi zgodę wtedy ustalana jest kolejna ustawka..Gdy jednak przeciwnik nie wyrazi zgody na przełożenie dwumeczu to zostaje przyznany walkower biorąc pod uwagę aktywność w tym temacie
Jeśli nie uda się rozegrać spotkań w wyznaczonym terminie zostaną przyznane walkowery w zależności od aktywności w danym temacie...
- Jeśli uczestnicy spotkania nie dojdą do porozumienia w tym temacie wtedy termin spotkania może ustalić organizator !! Jeśli wtedy spotkanie zostanie nie rozegranemecz uznaje się za nieodbyty
- Jak są chęci i czas spotkania można rozgrywać w ramach awansu...

- Czas trwania turnieju - Ligę rozpoczniemy XXX i zakończymy XXX
- Wybieramy drużynę,która nie ma w składzie zawodnika powyżej overalla 90
- Czas rozgrywki - 6 min kwarta(czyli 24 minut spotkanie),
- Będziemy grali systemem każdy z każdym,mecz i rewanż
- Za zwycięstwo do tabeli przyznawane są 2 punkty,a za porażkę 1 punkt...
- O miejscu w tabeli w razie remisu punktowego decyduję:
* Mecz bezpośredni
* W przypadku remisu zostaje rozegrany dodatkowy mecz(gospodarzem zostaje drużyna,która zdobyła więcej punktów z jednych ze spotkań),jeśli w obu przypadkach będzie remis,o wyborze będzie decydować słynny rzut monetą :D
- Jeśli ktoś w meczu ucieknie w ciągu pierwszych 3 minut spotkania mecz powinnien zostać powtórzony..Jeśli sytuacja wydarzyłaby się później następuje walkower dla przeciwnika
W turnieju biorą następujący uczestnicy:

ddemon - DarDemon89 - Golden State Warriors
rekinho - rekinho_pl - Denver Nuggets
BadBoy - se_lamie_se - Toronto Raptors
Tomusmc - Tomusmc86 - Washington Wizards
czarny_samael - czarny_samael - Chicago Bulls

Terminarz

1. KOLEJKA i 6. KOLEJKA 24.06 - 30.06
czarny samael ( Chicago Bulls) - rekinho ( Denver Nuggets) -:- / rekinho ( Denver Nuggets) - czarny samael ( Chicago Bulls) -:-
BadBoy ( Toronto Raptors) - ddemon (Golden State) 78:115 / ddemon (Golden State) - BadBoy ( Toronto Raptors) 112:79
pauza: Tomusmc ( Washinghton Wizards)

2. KOLEJKA i 7. KOLEJKA 1.07 - 7.07

ddemon (Golden State) - rekinho ( Denver Nuggets) 55:90 / rekinho ( Denver Nuggets) - ddemon (Golden State 80:61
Tomusmc ( Washinghton Wizards) - czarny samael ( Chicago Bulls) -:- /czarny samael ( Chicago Bulls) - Tomusmc ( Washinghton Wizards) -:-
pauza: BadBoy ( Toronto Raptors)

3. KOLEJKA i 8. KOLEJKA 8.07 -14.07

Tomusmc ( Washinghton Wizards) - ddemon (Golden State) 87:99 / ddemon (Golden State - Tomusmc ( Washinghton Wizards) 84:87
rekinho ( Denver Nuggets) - BadBoy ( Toronto Raptors) 89:50 / BadBoy ( Toronto Raptors) - rekinho ( Denver Nuggets) 47:101
pauza: czarny samael ( Chicago Bulls)

4. KOLEJKA i 9. KOLEJKA 15.07 -21.07

czarny samael ( Chicago Bulls) - ddemon (Golden State) -:- / ddemon (Golden State - czarny samael ( Chicago Bulls) -:-
BadBoy ( Toronto Raptors) - Tomusmc ( Washinghton Wizards) -:- / Tomusmc ( Washinghton Wizards) - BadBoy ( Toronto Raptors) -:-
pauza: rekinho ( Denver Nuggets)

5. KOLEJKA i 10. KOLEJKA 22.07 -28.07

BadBoy ( Toronto Raptors) - czarny samael ( Chicago Bulls) -:- / czarny samael ( Chicago Bulls) - BadBoy ( Toronto Raptors) -:-
rekinho ( Denver Nuggets) - Tomusmc ( Washinghton Wizards) 112:56 / Tomusmc ( Washinghton Wizards) - rekinho ( Denver Nuggets) 63:89
pauza: ddemon (Golden State)

Tabela

1 rekinho ( Denver Nuggets) 6 6-0-0 561-332 12
2 ddemon (Golden State) 6 3-0-3 526-501 9
3 Tomusmc ( Washinghton Wizards) 4 1-0-3 293-384 5
4 BadBoy ( Toronto Raptors) 4 0-0-4 254-417 4
5

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Re: Turniej NBA 2k14 - Zapisy,Regulamin,Ustawki,Wyniki,Tabel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 07 cze 2014, 14:00

ja sie zapisuje oczywiscie druzyny typu miami trzeba wywalić bo wtedy gra nie ma sensu, lebronem można spamować postery przez 4 obroncow

no i jesli chodzi o 'uciekanie' z meczów to tutaj jakies wieksze widełki trzeba dać, bo serwery 2k są mega spieprzone i co 3-4 mecze kogoś wyrzuca w trakcie spotkania

biore knicksów ;)
Ostatnio zmieniony 13 sie 2014, 21:53 przez rekinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 07 cze 2014, 14:11

rekinho pisze:ja sie zapisujem oczywiscie druzyny typu miami trzeba wywalić bo wtedy gra nie ma sensu, lebronem można spamować postery przez 4 obroncow

no i jesli chodzi o 'uciekanie' z meczów to tutaj jakies wieksze widełki trzeba dać, bo serwery 2k są mega spieprzone i co 3-4 mecze kogoś wyrzuca w trakcie spotkania

biore knicksów ;)
Drużyny typu Miami tzn konkrety które drużyny wywalamy(Ja wymieniłem wcześniej 4 pasuje? Czy wywalamy więcej?)

Większe widełki na uciekanie meczów? Jakbyś mógł coś wymyśleć napisz konkret - ja dałem taki,bo szczerze? W NBA 2K13 zagrałem bodajże on-line z 2 razy i za każdym razem były bęcki...Nie wiem jak z serwerami,także fani NBA,którzy grają w tą grę proszę o pomoc w stworzeniu " idealnego regulaminu" dla wszystkich :)

Jak pisałem zapisy będa jutro po godzinie 12...Będzie trzeba podać zarówno psn i drużynę(jakie będa możliwe) :P

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 07 cze 2014, 14:28

Ja zagrałem jeden mecz i dostałem takie baty, że raczej nie ma sensu się tu zapisywać ;) musiałbym więcej pograć a to trochę potrwa więc jak już to dołączę do drugiej edycji

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 07 cze 2014, 14:42

Tomusmc pisze:Ja zagrałem jeden mecz i dostałem takie baty, że raczej nie ma sensu się tu zapisywać ;) musiałbym więcej pograć a to trochę potrwa więc jak już to dołączę do drugiej edycji
Ja zagrałem 2 mecze online w NBA 2k13 również dostałem baty,ale to nie znaczy,że w 2k14 będzie inaczej...Zapisuję dla samego udziału,wiem,że przy ewentualnych kolejnych edycjach - będzie lepiej...

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 07 cze 2014, 14:49

tomus zapisuj sie, raczej wiekszosc osób pierwszą styczność z nba ma wlasnie teraz, kiedy gra trafila do plusa

jak ktoś chce dzisiaj sparing to piszcie pw, po meczu postaram wam sie napisać co źle robiliscie i co mozna zmienic

druzyny ktore trzeba wywalic napisze potem jak odpale konsole, zastanawiam się czy rocketsów też nie wyoutować, harden potrafi trafiać na poziomie 10/20 za 3 jeśli ktos nim spamuje (chodzi o kontestowane rzuty w dodatku ;/), parsons to samo a howard jest najlepszym centrem w grze, prawie nie do powstrzymania. spursi imo mogliby zostać, overall mają swietny ale nie mają żadnego dominatora i trzeba nimi po prostu bardzo dobrze umieć grać żeby wygrywać, nie da sie grać na pałę bez skilla jak miami czy thunder

jesli chodzi o wychodzenie z gry to po prostu mozna sie dogadać, ze dogrywa sie taką ilosc kwart, która zostala do rozegrania w trakcie rozłączenia meczu, mam nadzieje, ze nikt nie bedzie specjalnie wyciagał kabla od internetu żeby symulować problemy z netem.

teraz mi sie przypomniało - indiana też powinna polecieć imo, ale to wszystko mozna ustalic, wypisze druzyny które moim zdaniem są overpowered i dodam kilka, którymi sie fajnie bedzie grało (czyli poziom knicksów/grizzlies/nets) mniej wiecej

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 07 cze 2014, 19:17

w końcu się pobrało,więc mogłem trochę sam się rozejrzeć...Pierwsze wrażenie to wydaje mi się,że zrezygnujemy z drużyn,które mają choćby jednego zawodnika powyżej overalla ~90 + drużyna San Antonio Spurs..Myślę,że to najbardziej rozsądne wyjście chyba,że przejdziemy na drużyny europejskie,bo tam praktycznie wszyscy są tacy sami...
Z drużyn fajnie grających zostanie choćby Golden State,Portland,Minnesota,Brooklyns,Dallas,Sacramento,Memphis,Toronto,Cleveland,Detroit + Washigton bo nie wierzę,że nikt nie będzie chciał grać Gortatem :P To daje co najmniej 11 drużyn a tylu użytkowników nie przewiduję....

Myślicie,że to będzie dobry wybór? Macie czas do jutra do godziny 12 - inaczej powyższy pomysł wejdzie w życie i w rozgrywkę :)

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 07 cze 2014, 19:33

chyba,że przejdziemy na drużyny europejskie,bo tam praktycznie wszyscy są tacy sami...
zero funu z grania takimi waflami, po co sobie psuć nerwy kiedy sie open lookow nie trafia

golden state jest z 3x silniejsze niż minnesota ;)

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 07 cze 2014, 20:38

rekinho pisze: golden state jest z 3x silniejsze niż minnesota ;)
No dobra to nie będzie 11 a 10 wartościowych drużyn do grania...
Szczerze? Chciałem wybrać Minnesotę ze względu na Rubio i Love :P haha

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 07 cze 2014, 21:03

rubio w grze jest cienki, love też nic specjalnego

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 07 cze 2014, 21:46

rekinho pisze:rubio w grze jest cienki, love też nic specjalnego
Ale u mnie każdy zawodnik jest cienki :P
Ja pierdziele jak w tej grze robi się zasłony,pierwszy mecz online w plecy Warriors 81-70 Rockets ale ogólnie tragedia,przeciwnik se robił wsady,14 strat a ja głównie do Hardena i cosik z dystantu,gra pod swoim koszem nigdy nie byla moja mocna stroną :/ Co jak co ale granie z kompem(NBA2K13), a online to tak jak w fifie dwie różne bajki :D Nic pośmieję się w turnieju :P
To jak zostajemy przy tym co postanowiłem - żaden zawodnik nie będzie miał 90 + Spurs? Czy może gramy wszystkimi dostępnymi drużynami kto pierwszy ten lepszy od jutra o 12:P

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 07 cze 2014, 22:32

Ja pierdziele jak w tej grze robi się zasłony
kołko trzymasz w zaleznosci jaką zasłone chcesz - krótko to fejk zasłony, rolujący ustawia zasłone i od razu biegnie w strone kosza, średnio to normalny p&r, długo to pick&pop, czyli rolujący nie roluje tylko ucieka na dystans szukac pozycji do rzutu

co do druzyn to daj mi czas do jutra rana, bo juz nie odpalam konsolki dzisaj, i wypisze jakie moim zdaniem są na równym poziomie, jak bedzie pasowało to git, jak nie to sie cos innego ustali ;)

aha, jestem kretynem - jutro wieczorem jade do dziewczyny na 1-1,5tyg wiec nie bedzie mnie przy konsoli ;/ mogę coś pyknac jutro do 15nastej albo jak wrócę to mogę grać codziennie, jesli wam to nie pasuje to trudno, zagram w drugiej edycji ;)

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 08 cze 2014, 13:13

dobra, moje propozycje druzyn

-bulls
-cavaliers
-grizzlies
-knicks
-mavericks
-nets
-nuggets
-pistons
-raptors
-suns
-blazers
-warriors
-wizards

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 08 cze 2014, 14:29

Czyli praktycznie dodałeś Bulls oraz Phoenix - a zamiast Minnesoty dodałeś Knicków gdzie jest Anthony powyżej 90...Czyli jednak zostaniemy przy moim czyli wybieramy drużynę,gdzie nie ma zawodnika powyżej 90...

Zapisy trwają do 15 czerwca 2014 godz 23:59 choć możliwe,że jeszcze je przedłużymy o kilka dni...
Przypominam,że w turnieju musi wziać udział przynajmniej 4 osoby,aby ten się odbył

Ja zagram Golden State Warriors

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 08 cze 2014, 14:32

Chętnie bym zagrał chociaż nie mam pojęcia o grze :P ale niestety wczoraj miałem szyty palec i nie wiem czy się zagoi do tego czasu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gry Forumowe”