Co zrobić żeby liga była lepsza?

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
R@f@ł
Grafomańskie harakiri
Reputacja: 0

Co zrobić żeby liga była lepsza?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: R@f@ł » 18 sie 2004, 20:36

Polska liga jest słaba. I nic nie da tłumaczenie że "są gorsze ligi" i że "i tak nie jesteśmy najgorsi". No tak przecież naprzykład Macedonia jest gorsza no i Andora i Walia a nawet Finlandia. Super. Tylko powiedzcie czy możemy być dumni z Mistrzostwa Polski, i innych sukcesów Lanie 5:0 połowy drużyn już mnie nudzi a weteranem nie jestem. Oglądanie meczu do jednego gola nie sprawia frajdy jaką przynosi np. w Anglii piłka. Przedwczoraj odejrzałem jak zwykle mecz Ligi Angielskiej tym razem Arsenal - Eveton. Tamtym tempem gry, technką piłkarzy i wogóle całkoształtem meczu można sie zachwycać. A przecież w Anglii to narma! Narmalny mecz jak co tydzień. A u nas szlagier Wisła - Legia jest 2 razy słabszy. Więc po co powiększać ligę Żeby grały w niej zespoły typu Górnik Łęczna albo Dospel? Do tej pory sam byłem za 16 drużynami ale trzeba to lepiej przemyśleć. Najlepszym przykładem jest liga Szkocka. 12 drużyna 4 rundy i nikt nie narzeka, nie ma problemów a w Lidze grają same solidne drużyny. Najgorsze w tym wszystkim jest to że to wszystko, cała liga, stoi w miejscu. I póki co nie doczekamy sie WIsły w LM. Czemu? Bo taki Dospel punktów w rankingu europejskim nie zdobędzie.

Awatar użytkownika
KUBA
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Re: Co zrobić żeby liga była lepsza?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KUBA » 18 sie 2004, 21:19

trzeba poprostu zmniejszyć zarobki piłkarzom i trenerom.wtedy piłkarze nie będą przenosić się z klubu słabszego finansowo do mocniejszego finansowo,tylko dlatego że do spają większe zarobki.dlatego jest katastrowalna różnica między wisłą k. a dospelem

Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DORIAN » 18 sie 2004, 21:46

No nie wiem czy to bedzie dobre wyjscie bo z polska liga to jest tak klub wypromuje i sprzedaje,mysle raczej ze wina lezy w tym ze Prezesi chca za szybko sie wzbogacac :x

Fan_Legii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fan_Legii » 18 sie 2004, 21:49

Trzeba uwierzyć w sukces i niedawać skandalicznych premii jak w 1997 roku prezes widzewa 200 tys.zł. na łeb. Niech wreście przejmie ktoś stołek kto sie zna na tej robocie w PZPN

Awatar użytkownika
R@f@ł
Grafomańskie harakiri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: R@f@ł » 18 sie 2004, 21:52

Fan_Legii pisze:Trzeba uwierzyć w sukces i niedawać skandalicznych premii jak w 1997 roku prezes widzewa 200 tys.zł. na łeb. Niech wreście przejmie ktoś stołek kto sie zna na tej robocie w PZPN
I nawet o tym myślałem.Tylko kto będzie pasował na to miejsce w PZPN.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 18 sie 2004, 22:30

Ja bym kupił Buffona, Carlosa, Henryego, Nedveda i wszystkie gwiazy do Wisły wtedy byśmy dali rade!

Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DORIAN » 18 sie 2004, 22:44

Tomusmc pisze:Ja bym kupił Buffona, Carlosa, Henryego, Nedveda i wszystkie gwiazy do Wisły wtedy byśmy dali rade!
po co pisac takie glupoty jesli widomo ze to sie nigdy nie zdarzy :) lepiej napisac cos sensowniejszego :D Forza juve :twisted:

Awatar użytkownika
Milosz_FCI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Milosz_FCI » 18 sie 2004, 22:46

za duzo Ceema stary , jakby Moggi zobaczyl twoje lany transferowe to by sie przewrócil :)

Awatar użytkownika
LAZIO
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAZIO » 18 sie 2004, 23:36

nic nie da sie zrobic ze by Polska liga byla lepsza
nasza liga jest skazana na nie powodzenie :cry:

FORZA S.S. LAZIO

A ROMA SOLO LA LAZIO

ULTRAS LAZIO---> PER L'ONORE DI ROMA ONORE E GLORIA

Fan_Legii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fan_Legii » 20 sie 2004, 11:14

Lazio gdybyśmy my z tego serwera wybrali 5 którzy by ta piłką rzadzili to byśmy dali radę, jesteśmy młodzi wiemy co jesteśmy warci

MariuszPSG
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MariuszPSG » 20 sie 2004, 11:44

Zawsze można coś zrobic tylko po pierwsze:
- nie sprzedawac dobrych zawodnikow do zagranicznych klubów, bo oni tylko na kase lecą tak samo jak kluby
Po drugie:
- trzebe w naszą lige inwestowac :)

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 20 sie 2004, 12:54

zmniejzyc lige tak , avy pojedynki Wisła-Legia były 4 razy w sezonie:D

Awatar użytkownika
lukas5000
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas5000 » 26 sie 2004, 18:53

według mnie nalezy zmniejszyć lige do 10 zespołów i rozgrywać mecz kazdy z kazdym po 4 razy wiec mielibyśmy więcej meczy o stawke i każdy by musiał dać z siebie wszystko.
Mielibyśmy wtedy 36 meczy i wiecej spotkań tybu legia - wisła i wtedy nie było by nażekań że gra sie ze słapszymi zespołami.
A po 2 należy wylać Listkiewicza bo on szkodzi polskiemu futbolowi.
I jeszcze jedno nie należy pozbywać się gwiazd z polskiej ligi skoro słyszy sie że zimą ma odejść najlepszy zawodnik polskiej ligi czyli Maciej Żurawski to o czym wisła maży w pszyszłym sezonie w europejskich pucharach przecież kużba nie szczela goli nawet w rezerwach .

co sądzicie o tych przepisach???

WISŁA KRAKÓW NAJLEPSZA JEST I ZAWSZE TAK BĘDZIE!!!!!!!!

Fan_Legii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fan_Legii » 26 sie 2004, 19:36

No masz racje trzeba żeby kazdy zespół grał o wsyzstko w każdym meczu :)

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 08 lip 2005, 20:12

Widze, że ostatnia wypowiedź z tego tematu jest z dnia 26 sierpnia, wiec juz prawie rok temu, ale temat jest nadal aktualny i trzeba coś zrobić, aby polska liga nie była taka słaba jaka jest obecnie.

Wreszcie zaczęło się coś w tym kierunku robić, chodzi mi o zwalczanie korupcji. Jest odpowiednia kimisja, zajmują sie tym odpowiedni ludzie, którym zależy na wykryciu prawdy. Myśle, ze teraz już niemal wszyscy będą się bać załatwiać lewe interesy w polskiej piłce, choć wiadomo, ze w 100% nie uda się tego wyeleminować.

Poza tym trzeba rozpocząć budowe stadionów, szkołek piłkarskich, ośrodków treningowych itd. co z tym jest związane. Dzięki temu to się będzie po części samo nakręcać. Będą profesjonalne szkółki piłkarskie to będą młode talenty, jak będą odpowiednie stadiony, to będzie dużo ludzi przychodzić na mecze, także po to, aby oglądać te talenty. A jeżeli będzie dużo ludzi to będzie więcej pieniędzy. Choćby ze sprzedazy biletów, ale także będzie wiecej sponsorów i tak to się zacznie kręcić...

Ogólnie myśle, że powoli zaczyna zmierzać w dobrym kierunku, mam nadzieje, że za kilka lat polska piłka będzie stała na o wiele wyższym poziomie niż obecnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”