Testy w drużynach młodzieżowych

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Testy w drużynach młodzieżowych

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 15 lip 2005, 21:39

Mam takie pytanko. Jak chcialbym np isc sobie do klubu Manchester United nie ?? Nie chodzi mi tu o pierwsza druzyne tylko te mlodziezowe gdzie mozna isc na testy i jak sie jest dobrym to mozna trenowac ...

Wie moze ktos jakego rodzaju sa takie testy i gdzie sie do czegos takeigo zglosic i czy wogole mozna ?? :wink:

Jak wiecie cos to piszcie ...

POZDRO

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Re: Testy w drużynach młodzieżowych

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 15 lip 2005, 21:57

RoRo pisze:Mam takie pytanko. Jak chcialbym np isc sobie do klubu Manchester United nie ?? Nie chodzi mi tu o pierwsza druzyne tylko te mlodziezowe gdzie mozna isc na testy i jak sie jest dobrym to mozna trenowac ...

Wie moze ktos jakego rodzaju sa takie testy i gdzie sie do czegos takeigo zglosic i czy wogole mozna ?? :wink:

POZDRO
Nie mozesz sie sam zglosic :!: , jak jestes naprawde dobry to cie sami wypatrza. Moze nie od razu Man utd, ale jakies polskie napewno. A jak to wyglada :?: Poprostu trenujesz z rowiesnikami a trenerzy ci sie przygladaja, jak beda chcieli cie sprowadzic to jeszcze badania lekarskie. Jak jestes naprawde dobry to sie po ciebie zglosza, nic na sile :D Ja mialem w 2004r jechac na testy do 3ligowego klubu ale zlapalem kontuzje(skrecony staw kolanowy i krwiak, ta kontuzja ciagle sie odnawia wiec juz chyba nie bede mogl grac) :cry:
pozdro

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Re: Testy w drużynach młodzieżowych

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 15 lip 2005, 22:09

mimek pisze:
RoRo pisze:Mam takie pytanko. Jak chcialbym np isc sobie do klubu Manchester United nie ?? Nie chodzi mi tu o pierwsza druzyne tylko te mlodziezowe gdzie mozna isc na testy i jak sie jest dobrym to mozna trenowac ...

POZDRO
Nie mozesz sie sam zglosic :!: , jak jestes naprawde dobry to cie sami wypatrza. Moze nie od razu Man utd, ale jakies polskie napewno. A jak to wyglada :?: Poprostu trenujesz z rowiesnikami a trenerzy ci sie przygladaja, jak beda chcieli cie sprowadzic to jeszcze badania lekarskie. Jak jestes naprawde dobry to sie po ciebie zglosza, nic na sile :D Ja mialem w 2004r jechac na testy do 3ligowego klubu ale zlapalem kontuzje(skrecony staw kolanowy i krwiak, ta kontuzja ciagle sie odnawia wiec juz chyba nie bede mogl grac) :cry:
pozdro
Co ty gadasz nabory są organizowane i to w różnych kategoriach wiekowych( W Holandii tak jest) Nie wiem czy w Angli ale pewnie też są takie "castingi" :D . W chelsea są obozy letnie i z nich też się wyłaniają zawodnicy(np Terry). RoRo musisz mieć jakieś dojsicie.
Teraz powem historie ale nie wiem czy to prawda:
Taki typ z moje miasta wyprowadział się do Holandii , jego ojciec był dyrektorem sieci supermarketów i że była na takich testach w Ajax Amsterdam. Ja tego typa zanłaem i nie był starsznie dobry( gorszy odemnie :D ) i się dostal póżniej dzwonił do mojego kolegi i mówił że tam tacy super nie przychodzą. Nie wiem czy to prawda :roll: Bo jak by taki np. Żurawski poszedl tam w wieku 10 lat i to teraz grał o niebo lepiej !!! Tzreba mieć talent ale szkolenie też tam jest nieziemskie.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 15 lip 2005, 22:16

N owlasnie tez mysllaem ze organizowane sa takie nabory do druzyn mlodziezowych. No ale przeceiz jak mieszkaja sobie tam jacys luidzie i chca poslac swojego syna do szkolki MU to pewnoe musza zaplacic cos co miesoiac ale chyba bedzie mogl grac nie ?? To ejst bez roznicy czy jestem z Poslki czy z Ugandy.

Wlasnie w Ajaxie cos takeigo jest i dlatego jest tam tylu utalentowanych ludzi i az 4 druzyny mlodziezowe po 50 osob w kazdej :]

Zna ktos moze jakies szczegoly ??

POZDRO

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 15 lip 2005, 22:25

Ale Rossi zobacz ze RoRo w peirwszym poscie zapytal sie o druzyny mlodziezowe a nie szkolke :!:
Jest zasadnicza roznica miedzy szkolka a druzyna juniorow, bo akurat do szkolki sa organizowane "castingi" i zawodnicy trenujacy w szkolce mieszkaja w internecie i za pobyt w szkolce chyba sie cos placi(ale nie jestem pewny) a jak ktos chce grac w druzynie juniorow to przeciez nie zrobia castingu, tylko poprostu wyslannicy obserwuja gracza i wtedy zapraszaja go na testy.
POZDRO

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 15 lip 2005, 22:40

mimek pisze:Ale Rossi zobacz ze RoRo w peirwszym poscie zapytal sie o druzyny mlodziezowe a nie szkolke :!:
Jest zasadnicza roznica miedzy szkolka a druzyna juniorow, bo akurat do szkolki sa organizowane "castingi" i zawodnicy trenujacy w szkolce mieszkaja w internecie i za pobyt w szkolce chyba sie cos placi(ale nie jestem pewny) a jak ktos chce grac w druzynie juniorow to przeciez nie zrobia castingu, tylko poprostu wyslannicy obserwuja gracza i wtedy zapraszaja go na testy.
POZDRO
Chyba jakieś male nieporozumienie :D
Ja też mówie o druzynach młodzieżowych takich profesionalnych , sekcjach i chyba RoRo o to sie pytał :roll: Ale przcieżnajwiększe klubu mają swoje szkółki i własinie RoRO chcialby pójść ta takiej szkółki(akademi) Szkółka i drużyna juniorów to to samo!! :D

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 15 lip 2005, 22:45

Rossi pisze:
mimek pisze:Ale Rossi zobacz ze RoRo w peirwszym poscie zapytal sie o druzyny mlodziezowe a nie szkolke :!:
POZDRO
Chyba jakieś male nieporozumienie :D
Ja też mówie o druzynach młodzieżowych takich profesionalnych , sekcjach i chyba RoRo o to sie pytał :roll: Ale przcieżnajwiększe klubu mają swoje szkółki i własinie RoRO chcialby pójść ta takiej szkółki(akademi) Szkółka i drużyna juniorów to to samo!! :D
Dobra mi sie wydaje ze jest tak. Np Ajax ma Ajax Amsterdam, Axax b, Ajax c, Ajax d, Aja e. Do ajaxow tych nizszych mozna isc przez taki casting i wogole a potem pniemy sie w gore i jak idzie nam dobrze to trenezry awansuja nas do wyzszych druzyn :]

Chyba jednak nie ma roznicy miedzy szkolka a druzyna mlodziezowa bo i tu i tu sie szkoli mlodzez :P

POZDRO

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 15 lip 2005, 22:56

Ale mi się wydaje że Ty RoRo jest już troche za stary ( ale nie zniechęcaj się). Bo jak byś był dobry to by cie już w Polsce wypatrzyli, ale życze ci jak najlepiej , kiedyś też tak sabie myślalem że bede grał w United a teraz che grać tak w 3 lidze :D :D

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 15 lip 2005, 23:00

Rossi pisze:Ale mi się wydaje że Ty RoRo jest już troche za stary ( ale nie zniechęcaj się). Bo jak byś był dobry to by cie już w Polsce wypatrzyli, ale życze ci jak najlepiej , kiedyś też tak sabie myślalem że bede grał w United a teraz che grać tak w 3 lidze :D :D
Patrzac na kariere Gabriela Batistuty to mam jeszcze sporo czasu bo on w moim wieku jeszcze pasal owce i kury a w pilke gral tylko od czasu do czasu i sie zbytnio nei przykladal :] A kto powiedzial ze musze w wieku 20 lat grac w powiedzmy perwszej lidze polskiej ?? Jak bede mial 25 lat (czyli za 10 lat ) to do tego czasu moge poczycnic olbrzymie postepy. Uwierz mi, ja nie chce byc genialnym dzieckiem futboly, zdaje sobie sprawe ze nim nei bede ale kto powiedzil ze nie moge zostac pilkarzem i blysnac tak jak Krzynowek, w wieku 27 lat, albo jak Rigano w wieku okolo 30 :wink:

15 lat za stary ?? :wink:

POZDRO

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 15 lip 2005, 23:09

RoRo pisze:
Rossi pisze:Ale mi się wydaje że Ty RoRo jest już troche za stary ( ale nie zniechęcaj się). Bo jak byś był dobry to by cie już w Polsce wypatrzyli, ale życze ci jak najlepiej , kiedyś też tak sabie myślalem że bede grał w United a teraz che grać tak w 3 lidze :D :D
Patrzac na kariere Gabriela Batistuty to mam jeszcze sporo czasu bo on w moim wieku jeszcze pasal owce i kury a w pilke gral tylko od czasu do czasu i sie zbytnio nei przykladal :] A kto powiedzial ze musze w wieku 20 lat grac w powiedzmy perwszej lidze polskiej ?? Jak bede mial 25 lat (czyli za 10 lat ) to do tego czasu moge poczycnic olbrzymie postepy. Uwierz mi, ja nie chce byc genialnym dzieckiem futboly, zdaje sobie sprawe ze nim nei bede ale kto powiedzil ze nie moge zostac pilkarzem i blysnac tak jak Krzynowek, w wieku 27 lat, albo jak Rigano w wieku okolo 30 :wink:

15 lat za stary ?? :wink:

POZDRO
A ty wogóle grasz w jakimś klubie czy chcesz zrobić kariere tak z miejsac :D Napewno jak byś był dobry to w tym wieku powinineś mieć jakieś propozycje albo coś w tym stylu . Mój znajomy teraz jest w Górniku Łeczna ale on w turniejach juniorskich była prawie zawsze najlpeszy zawodnik. Jak był młodszy i był na turnieju we Włoszech to go chcieli kupić makaroniaże i zapewnic dom , prace dla rodziców, szkołe dla niego, więc chłopak ma napewno talent ale co z tego jak ciągle jeszze gra w rezerwach łecznej . Normalnie dla mnie bardzo dobry zawodnik , talent ogromny ale co z tego jak prawie nie gra w pierwszej lidze ale RoRo nie znam cie ale nie sądzie zebys był lepszy od niego więc tobie jeszcze trudniej bedzie zrobic kariere.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 15 lip 2005, 23:18

No mi arczej nie proponowali przenosin do Włoch :wink: Najgorsze ejst to ze w swoim klubie nie moglem pokazac swoich umiejetnosci bo poprostu nie lubialem swoich ludzi z druzyny nie mialem motywacji do gry :P (juz taki ejstem hehe :]) nie wiem po ki h...j ja tam jeszcze siedzialem :P

Musze cos pomyslec bo wzielem rozbrat z klubem i nie zanosi sie zebym tam wrocil, ale ja juz cos wymysle. Troche pomysl jak z filmu Sience Fiction, ale jakbym tak indywidualnie trenowal sobie codziennie technike kodycje, wogole wszytko i gral mecze z kolegami co by bylo rownoznaczne z uczeniem sie boiskowego rzemiosla to ciekawe czy daloby mnie sie tak troche podszkolic :P Taki mam anrazie plan (szalony uz czlowiek jestem, pozycjemy, zoabczymy. A ty Rossi gdzies grasz ?? i amsz jakies plany ??

POZDRO

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 15 lip 2005, 23:18

W tym roku w moim mieście byl turniej maist partnerskich. Byly druzyny młodziezowe Arki Gdynia, Lech oraz 2 zespoly z zagranic Czesi oraz Niemcy...Jako z egram juz w seniorach a bardzo chciałem zagrać z Lechem zagralem przez połowke tylko...Przegraliśmy 8:1 mialem asyste ale poziom widać, Kolesie niektórzy naprawde dobrzy byli ale moj kolega byl na konsultacji kadry Polski do lat 17 (u-17 kadra Michala Głobisza), rozmawial z trenerem Lecha no i dogadal się ze bedzie mogł przyjechac a testy, wrecz się prosil o to aby tam pojechać (probował szczescia w wielu klubach ma naprawde potencjał).Zagraliśmy mecz no to jak mialem piłke a przez 30 min mialem ja moze z 5 razy probowałem pozostawić po sobie dobre wrazenie no więc probowalems aam szczescia jako ze jestem szybki objechalem obroncow ejdnemu zalozylem sito ale jakos stzrały byly niecelne...po meczu trener Lecha podszedl do mnie i się mnie pyta czy ja czasem nei chce ejchac na testy...Powiedziałem czemu nie skoro kumpel ma ejchac pojade z nim. Przemyslalemsprawe i doszłem do wniosku ze odmowie i odmowiłem, nie akzdy am szanse tam jechac i nie kazdy ma szanse odmowic ja odmowilem i jestem z twego zadowolony uwazam ze ejstem za stary aby grac wpilke, i moze gdybym nie miał rozterki z piłka 3 letnij w najlepszym dla mnie wiekiu moze i by coś ze mnie było. Teraz nadal trenuje w swojej lidze V liga zajelismy 3 miejsce problemy kadrowe nas zmusiły wrecz do tej pozycji bo mielismy szanse na spokojnie 2...W Polsce cięzko ejst dojśc do czegoś wybić się itp...tzreba naparwde być ambitynym i wkladac w to cale serce, nie mzona sie obijać na treningach i robic czegos aby zrobic tzreba to robic dla siebie...tzreba wiedziec czego sei chce i stawiac na swoim, fakt ejst taki ze w Polse rzadzą znajomości, co z tego ze moj kolega lapal się do kadry u-17 jak zaden z polskich klubow nei chcial miec w szeregach klubu reprezentanta...to chore ale znajomosci kruluja to dlatego poziom ligi polskiej jest zenujaco słaby, tylko pojedyncze ejdnostki potrafi sie wybic, neistety w Polsce tak nie ejst ze umiejetnosci stawiane sa nad znajomosci...nawet Ci kolesie z LEcha mowilijak jest...to przykre na szczescie za granica tak nie jest na przyklad daje chyba najlepszy Brazylia tam wiekszasc jest biedna i nie ma wtykow...ale graj naprawde graja... Tyle doemnie :wink:

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 15 lip 2005, 23:21

Figo, an pilke nigdy nie jest za poźno :P Ile masz wlasciwie lat ?? I ile twoim zdaiem powinienes miec zeby zaakceptowac te oferte ??

POZDRO

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 15 lip 2005, 23:28

podobno napastnik sportingu, Liedson zaczął grać w piłkę dopiero w wieku 18 :P ale nie wiem czy to prawda.. a teraz jest calkiem niezly :wink:

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 15 lip 2005, 23:29

o ja gram!!!!!! I nie wyobrażam sobie życia bez pilki. Plany narazie sezon się skoniczył a moja druzyna zajeła 5 miejsce w makrolidze lubelskiej wygrał górnik łeczna( chociaż w pierwszej rundzie cykneliśmy ich u siebie 4:2 ale potem zmienił się trener i lipa w drugie rundzie) Teraz mam zamiar atakować na senorów ( 5 liga) albo dlaej będe się kisił w juniorach ale do tego nie dopuszcze. Dzieki Piłce zwidzialem cała Polske , turnieje w Chorwacji, Holandii , obozy piękna sprawa niezapomniane chwile. Teraz to ja sobie tak maże żeby w seniorach zadebiutować :D co wydaje mi się możliwe. I nie poddawaj się a będzie dobrze. Szkoda że tej ligi nie wygraliśmy ( po pierwszej rundzie 2 miejsce) a jak byśmy zwycięzyli to na mistzrostwa Polski i tam mozna sie pokazać. No i mam Mistzra Polski szkół gimnazjalnych rok 2002/2003 :D :D i narazie kupe radoch z grania.
Oto moja kariera pilkarska buhahaahhaha

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”