Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1074

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 cze 2014, 12:06

MGiggs pisze:De Vrij zaklepany wg poważnych zrodel. trzeba czekać na koniec MS. LVG czeka sporo pracy bo trzeba troszke oczyścić kadre i paru łebków posłać na wypożyczenie.
Wlasnie chcialem pisac ostatnio, ze wykluczacie gre 3-5-2 (czy tam 5-3-2 jak kto woli) z powodu braku srodkowych obroncow, a przeciez okienko dopiero sie otwiera i van Gaal spokojnie moze kupic ze 2 obroncow do tego systemu i bedzie miod malina.

De Vrij to znakomity zakup. Obronca wszechstronny, praktycznie bez slabych punktow, a do tego bardzo elegancki w swojej grze. 22 lata, kapitan Feyenoordu i juz ponad 150 meczow na poziomie seniorskim. Wydaje sie chlopakiem rozsadnym i ulozonym, wiec zadna szajba nie powinna mu odbic. Powazny material na topowego obronce na dlugie lata.

Ja osobiscie zaluje, ze najprawdopodobnie trafi do Was, bo chcialem go w Lazio (staraja sie o niego od kilku miesiecy), ale wiadome bylo, ze po swietnych wystepach na MS, trafi do klubu z wyzszej polki niz Biancocelesti.

Teraz tylko czekac az zaczniecie pytac o Martinsa Indiego :)

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 28 cze 2014, 12:28

Doktor, Indi to już praktycznie jest przez Porto zaklepany za 8,5 baniek €. Jak za darmo patrząc na to jakie kwoty teraz są wydawane ;)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 cze 2014, 12:37

SobolPL pisze:Doktor, Indi to już praktycznie jest przez Porto zaklepany za 8,5 baniek €. Jak za darmo patrząc na to jakie kwoty teraz są wydawane ;)
Rzeczywiscie, wlasnie o tym czytam. A jeszcze kilka dni temu widzialem info jakoby Indi nie chcial przeniesc sie do Portugalii, bo chce znalezc sobie klub w lepszej lidze.

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 28 cze 2014, 13:27

Na temat Herrery i Shawa nie będę się rozpisywał, bo wszystko już właściwie napisaliście. W skrócie ogromnie się cieszę i mam spore oczekiwania co do tej dwójki. A kasa? Duża, ale nigdy nie miałem w zwyczaju ekscytować się kwotami transferowymi i teraz tego też nie będę robił.

Co innego mi teraz chodzi po głowie. Jak zapatrujecie się na pozycję prawej obrony i Rafaela jako pierwszy wybór? Jeszcze do niedawna byłem fanem jego talentu, ale od jakiegoś czasu zastanawiam się czy jest to właściwa osoba na 1 skład. Kontuzje, wahania formy i zdarzające mu się czasem odpały zaczęły mnie wnerwiać i nie wiem czy i na ten bok obrony nie przydałoby się wzmocnienie. Może to też kwestia tego, że Jones i Smalling z przymusu grają na tej pozycji i Rafael właściwie nie ma konkurencji, a to często źle wpływa na samego zawodnika.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 685
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 28 cze 2014, 14:03

Morrow pisze:Cytaty sprzed roku To w końcu tradycja i wychowankowie czy 120 mln za Bale'a?
To określenie jasnej polityki transferowej. Talenty mają do siebie to, że nie płaci się za nie 30 mln, tylko za małą kasę wynajduje perły. Jeśli zestawiasz tu Walijczyka, gdy mówimy od Shawie, to chyba coś nie gra. W tamtym roku byłem za wydaniem milionów na nazwiska będące gwarancją jakości, w tym roku ogromna kasa (większa niż wypadku Rio, Rooneya, czy Carricka) idzie na ludzi, którzy dopiero mogą taki poziom zagwarantować (ale nie muszą).

Ni mniej jednak, cieszę się że takie transfery zrobiliśmy, bo przespanie kolejnego okna byłoby degrengoladą całkowitą. Nie muszę jednak chyba skakać z radości i w myśl jednej słusznej myśli, ślepo wierzyć że te dwa transfery dużo zmienią, a opróżnienie kasetki z pieniędzmi w tak znaczącym stopniu, powinno dawać taką wiarę.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 28 cze 2014, 14:16

Bassu odpowiedz mi na pytanie

kupujemy Bale za 100 mln i Andera za 36- Ander przepłacony?

Bale za 120 mln bo przecież jest wart każdego grosza, Ander za 16- byłbyś zawodowlony?

Pytam bo jak każdy w tym temacie się zgubiłem. Przeplacenia nie uznajesz kiedy są gwiazdy?

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 28 cze 2014, 14:38

O Herrera został w końcu kupiony widzę. Rok wcześniej zdaje się była ta cała szopka w ostatni dzień okna transferowego, że niby przedstawiciele United zjawili się w Bilbao i negocjowali transfer :D Całe lato walczyli o Fabregasa, a skończyło się na Fellainim.
Dobry gracz, oczywiście, że przepłacony (lol Cesc taniej poszedł), ale który klub teraz nie przepłaca. Za tego Shawa to w ogóle kosmiczna kwota, ale też nie sądzę by był to nietrafiony transfer i chłopak stanął by w miejscu. Kto bogatemu zabroni.
Stara gwardia odchodzi również w Manchesterze. Smutno trochę.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 685
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 28 cze 2014, 16:51

MGiggs pisze:kupujemy Bale za 100 mln i Andera za 36- Ander przepłacony?

Bale za 120 mln bo przecież jest wart każdego grosza, Ander za 16- byłbyś zawodowlony?
Bale to w ogóle jest jakaś imaginacja faktów. Pisałem o nim tylko tyle, że jak był transfer do Realu, to United potencjalnie mógł też znaleźć pieniądze żeby takiego zawodnika kupić i połatać linie pomocy. Potencjalnie. Faktem jest, że obalało by to politykę klubu i zmieniało kierunek. Tylko, że po odejściu Fergusona, każda konsekwencja działań jest wskazana. Nie podobałoby mi się to w takim wydaniu, ale z drugiej strony potrzebowaliśmy klasowych graczy, prezentujących poziom klasy światowej. Jeśli ktoś ma wątpliwości, czy oby pewno? Nie wierzę, że jest na tym forum ktoś, kto potrzebuje takiej argumentacji. Dlatego pisałem w tym konkretnym kontekście o Bale'u, Fabregasie (który poszedł taniej do Chelsea), Ozilu (którego 'mi [k****] nie kupili') oraz innych. To logiczne, że każdy większy klub potrzebuje w swojej ekipie graczy tego pokroju. Bo to nie są tylko nazwiska i umiejętności, ale charakter i wola walki.

Bardzo się cieszę, że jest Shaw i Herrera. Jednak suma za jaką kupiliśmy tych zawodników, jest dla mnie nie do zaakceptowania, nawet jeśli w Anglii tak się po prostu płaci. To historia rodem wzięta z historii Andersona, za którego wydaliśmy swego czasu 30 baniek. Na prawdę, tylko czekać jak poszczególni działacze z Old Trafford włożą do głów nowym nabytkom presję, która może im przeszkodzić. Shaw ma Evrę, ale Herrera już jest kreowany na dyktującego tempo gry lidera.

Wiec jeśli ktoś się zapyta raz jeszcze, czy wolę nieoszlifowany talent za 30-40 mln, czy zawodnika na dorobku, który udowodnił swoją wartość, to zawsze będę odpowiadał, że to drugie rozwiązanie jest lepsze.

Nie wiem jak bardziej można wyczerpać temat w tej kwestii.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 28 cze 2014, 17:29

Popatrz też na zarobki.Ander w opini wielu dziennikarzy zgodził sie na pensje rzędu 50 tys funtów by tylko dopiąć transfer.Jakby Kosztował 20 mln i zarabiał 120 to byś tak pisal? Wiele wskazuje na to że Ander dołożył do transferu jak kiedyś Martinez (do Bayernu).

Buttner poszedł za 5,5 mln euro co jest naprawde dobra kwotą.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 28 cze 2014, 17:30

Ja patrząc po pryzmacie wielomilionowych transferów Anglików do United powiedzmy w ostatnim 15 leciu ufam zarządowi. Ferdinand, Carrick, Rooney, Jones to też były bardzo drogie transfery młodych (poza Carrickiem), o których w żadnym razie nie można było powiedzieć jako o ukształtowanych w pełni zawodnikach. Jeżeli taki Shaw wypali, a jestem w stanie uwierzyć, że wtopą raczej się nie okaże, to te 30 milionów jakby nie patrzeć to będzie promocja. Chyba, że przyjmujemy politykę, gdzie kupujemy nie wiem - Bainesa i za dwa, trzy lata szukamy alternatywy. I tak na ten moment nie widzę nikogo lepszego, DOSTĘPNEGO, na rynku, który chciałby u nas grać na lewą obronę.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 cze 2014, 17:39

Arwin pisze:Ja patrząc po pryzmacie wielomilionowych transferów Anglików do United powiedzmy w ostatnim 15 leciu ufam zarządowi. Ferdinand, Carrick, Rooney, Jones to też były bardzo drogie transfery młodych (poza Carrickiem), o których w żadnym razie nie można było powiedzieć jako o ukształtowanych w pełni zawodnikach.
każdy kij ma dwa konce:
Zaha 15 mln, Young 17, Smalling 10 (choć tego trudno niewypałem nazwać, przynajmniej na razie), Hargreaves 17.
dla równowagi podaję, nie by się napinać. Od razu zaznaczę, bo tu wielu przewrażliwionych ludzi zagląda :)

Mnie te transfery (obecne) się nie podobają, bo United znów będzie mocne :P

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 28 cze 2014, 17:42

fieldy pisze:
Arwin pisze:Ja patrząc po pryzmacie wielomilionowych transferów Anglików do United powiedzmy w ostatnim 15 leciu ufam zarządowi. Ferdinand, Carrick, Rooney, Jones to też były bardzo drogie transfery młodych (poza Carrickiem), o których w żadnym razie nie można było powiedzieć jako o ukształtowanych w pełni zawodnikach.
każdy kij ma dwa konce:
Zaha 15 mln, Young 17, Smalling 10 (choć tego trudno niewypałem nazwać, przynajmniej na razie), Hargreaves 17.
dla równowagi podaję, nie by się napinać. Od razu zaznaczę, bo tu wielu przewrażliwionych ludzi zagląda :)

Mnie te transfery (obecne) się nie podobają, bo United znów będzie mocne :P
Może źle mnie zrozumiałeś, albo ja jakoś to dziwnie napisałem. Chodziło mi o zakup młodych zawodników, jak kupowaliśmy Carricka, Younga, Hargo, Rio to już swoje lata mieli, z drugiej strony z młodych tylko Zaha okazał się niewypałem jak na ten moment.

Ale gafe palnąłem :suicide:

No to mówimy o Jonesie, Rooneyu.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 28 cze 2014, 17:53

Rooney miał już jednak zupełnie inną renomę niż taki Jones. Ferdinand także. To były już uznane nazwiska, młodzi zawodnicy to fakt, można rzec, że nie w pełni ukształtowani, ale na Euro 2004 Wayne jechał jako potencjalna gwiazda turnieju, do Korei i Japonii Ferdinand również wybywał jako solidna marka za czasów występów w Młotach i tego wspaniałego Leeds.
Dlatego Shaw to taki Jones, czyli fanatycy angielskich boisk znają go doskonale, ale dla szerszej społeczności piłkarskich kibiców to jeszcze nieznajomy.

Na pewno nie wrzucałbym ich do jednego worka, nawet jeśli łączy ich wiek w momencie zakupu.

Natomiast transfer Herrery trochę mi przypomina ten Hernandeza sprzed czterech lat. Co prawda, Javier był już raczej zaklepany przed Mundialem, ale też najpierw zasłynął w turniejach młodzieżowych (Herrara na IO, Hernandez U-20 w Kanadzie), kolejno dobry występ Mundialu i następny krok to powitanie na Old Trafford.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8402

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 28 cze 2014, 17:59

Blackmore, wiadomo, ile zarabia Cesc w CFC? Czytałem coś o 200k, ale nie wiem, na ile to wiarygodne info.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 28 cze 2014, 18:32

piotrcies pisze:ile zarabia Cesc w CFC? Czytałem coś o 200k, ale nie wiem, na ile to wiarygodne info.
Z tego co wiem to będzie zarabiał w granicach 150, bo to tak przed transferem mówiono, że Chelsea przytaknęła na 200, ale gdy już Fabregas został ogłoszony jak nowy zakup to pojawiły się informacje przede wszystkim o tych 150.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”