Celtic Glasgow - Dookoła Klubu - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 13 lip 2005, 23:24

Zurawski w Celticu to wielkie i mile zaskoczenie ( dla mnie ). Jednak niepodoba mi sie to co robia szkockie media z jego osoba .. te cale porownania do larssona ... ehh za wczesnie , pozniej od Polaka bedzie sie wymagalo zbyt wiele. Boruc w Celticu ? hmm watpie ze zabawi tam na dluzszy czas .. ale moge sie mylic :)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 14 lip 2005, 1:16

Napływowi kibice Celtów, łączmy się :!:

Jest to zagraniczny klub, więc sądzę, że będzie się tutaj cieszył dużą popularnością. Ja już rzuciłem Wisłę. Polskie kluby mają za mały format jak dla mnie.

Zapraszamy polskich graczy do Szkocji, najważniejsze, że to za granicą i nie będą musieli grać w tej skorumpowanej nudnej lidze, zwanej ekstraklasą ideą.

Jeśli kibicujesz Celticowi, daj sobie taką sygnaturkę.

Obrazek

PS. Ostatnio rośmieszyła mnie ta wypowiedz:
Polskie i niemieckie dzienniki pisały, że Kosowskim zainteresowały się Celtic Glasgow i Girondins Bordeaux. Szkoci mieliby oferować 1,5 euro. Na mocy kontraktu Wisły z Kaiserslautern 80 proc. tej kwoty trafiłoby do krakowskiego klubu. Ale prezydent1.FCK, René C. Jäggi zbył te doniesienia. - Byłoby wspaniale ( :lol:) , ale jak zwykle w przypadku Kosowskiego okazało się, że wszystko to plotki - powiedział specjalista "Kickera" od Kaiserslautern, Uli Gerke.

radekutd

Post Wyświetl pojedynczy post autor: radekutd » 15 lip 2005, 15:09

Po przeczytaniu tego tekstu sądze, że Boruc będzie bramkarzem numer 1 w Celitcu!!! :D A może by tak jeszcze Dudka kupili :twisted:

Boruc: Najpierw trafiłem na Suttona
Artur Boruc miał dobre wejście w Celticu Glasgow. Jako pierwszy w hotelowych drzwiach przywitał go jeden z najlepszych piłkarzy The Bhoys - Chris Sutton.

"To chyba dobry znak, że trafiłem najpierw na Suttona, bo to przecież jedna z najważniejszych postaci w zespole. Skoro witał mnie właśnie on, to znaczy, że szanują tutaj Boruca" - powiedział z uśmiechem Artur. "Dostałem koszulkę z numerem jeden i tak właśnie ma być. Przyjechałem tu bronić w bramce Celtów, a nie siedzieć na ławce. Dla mnie Celtic to szansa, żeby zabłysnąć i stanąć w bramce reprezentacji Polski w finałach mistrzostw świata w Niemczech." - zakończył Polski bramkarz.

źródło: www.celticpoland.com

Pozdrawiam

radekutd

Post Wyświetl pojedynczy post autor: radekutd » 16 lip 2005, 10:01

Już dziś o godzinie 16, Celtic Glasgow zagra pierwsze spotkanie w okresie przygotowawczym. Na "Celtic Park" drużyna Macieja Żurawskiego i Artura Boruca będą zmierzy się angielską drużyną Fulham. Oto prawdopodobny pierwszy skład na to spotkanie:Artur Boruc; Mohamed Camara, Dianbobo Balde, Stanislav Varga; Neil Lennon, Alan Thomson, Didier Agathe, Stilian Petrov; Maciej Żurawski, Jeremie Aliadiere.

A o to wypowiedź Gordona Strachana przed tym spotkaniem:
"Mimo, że to mecz towarzyski chcemy go wygrać, to dobrze wpłynie na nasze morale" - powiedział Strachan dla Daily Record. "Celem w tym meczu jest sprawdzenie naszych nowych zawodników. Musze przyznać, że najbardziej liczę na Maćka "Magica" i Jeremie Aliadiere." - dodał Strachan.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 lip 2005, 10:10

już w sierpniu święta wojna w Szkocji - Celtic gra z Rangersami.
Dobra rada dla Maćka i dla Artura jeśliu w tym meczu pokażą się z dobrej strony to będą żyć jak 'Szimek' w Trabzonie :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8675
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 lip 2005, 10:54

radekutd pisze: Oto prawdopodobny pierwszy skład na to spotkanie:Artur Boruc; Mohamed Camara, Dianbobo Balde, Stanislav Varga; Neil Lennon, Alan Thomson, Didier Agathe, Stilian Petrov; Maciej Żurawski, Jeremie Aliadiere.
a ja czytalem, ze obaj beda siedziec na lawce rezerwowych, Zurawski ma grac na bank tylko 30min :) a Boruc narazie tylko rezerwa :?

trener powiedzial : "Boruc musi udowodnic, ze jest lepszy od Marshalla" (czy jak mu tam)

Awatar użytkownika
LFC FAN
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LFC FAN » 16 lip 2005, 11:57

Żurawski będzie grał ale Boruc musi powalczyć ale to zdolny gość pokaże jeszcze szkotą :wink: :wink:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 lip 2005, 12:04

cloner pisze:
radekutd pisze: Oto prawdopodobny pierwszy skład na to spotkanie:Artur Boruc; Mohamed Camara, Dianbobo Balde, Stanislav Varga; Neil Lennon, Alan Thomson, Didier Agathe, Stilian Petrov; Maciej Żurawski, Jeremie Aliadiere.
a ja czytalem, ze obaj beda siedziec na lawce rezerwowych, Zurawski ma grac na bank tylko 30min :) a Boruc narazie tylko rezerwa :?

trener powiedzial : "Boruc musi udowodnic, ze jest lepszy od Marshalla" (czy jak mu tam)
kiedy i gdzie ma to udowadniac jak nie w sparingach.napewno dostanie 45 gry.

Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 16 lip 2005, 18:21

Celtic zremisowal bezbramkowo z Fulhamem...oj cos Szkoci zawiedli, dla mnie byli murowanym faworytem. Ciekawe ile gral Zurawski, czy te "trenerskie" 30 min. czy przynajmniej 45 min., a moze nie zagral wogule :|...zna ktos fakty z tego meczu :?:

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 16 lip 2005, 18:24

Tylko to co podali na Onecie, że Żurawski nie strzelił karnego. Nie wiem zresztą czemu na onecie napisali, że Żuraw zaliczył fatalny debiut?! Przecież przestrzelić jedenastkę w meczu sparingowym to nic poważnego. Ważne jest jak się poruszał po boisku i czy dochodził do sytuacji. No ale o tym nic nie napisali niestety... :?

Awatar użytkownika
Michal_United
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michal_United » 16 lip 2005, 18:35

Trudno.....Mówią że poszkodowany nie powininen wykonywac jedenastek i to jeszcze w debiucie :wink: . Ja tam sie o niego nie martwie. Ma juz swoje latka jest doświadczony i sobie poradzi. Bardziej żal mi Boruca. Zeby zagrac bedzie musiał czekac na kontuzje Marshala(czy jakos tak :wink: ).

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 16 lip 2005, 18:37

Zabrakło szczęcia, ale widocznie szukał okazji, bo wywalczył tego karnego.
Boruc sie wybije, ma talent.

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 16 lip 2005, 19:34

Debiut jak debiut...jednak w przypadku nie obejrzenia spotkania trudno oceniać postawę 'Żurawia'.

W zielonym mu do twarzy :wink:

Obrazek

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 16 lip 2005, 19:45

Fulham Londyn - Celtic Glasgow 0:0
Sędzia: D. Gallagher.
Widzów: 16 873.

Fulham: Mark Crossley (k) - Moritz Volz (82-Sylvain Legwinski), Adam Green, Zesh Rahman, Alain Goma, Mark Pembridge (82-Darren Pratley), Steed Malbranque, Claus Jensen (82-Michael Timlin), Andrew Cole (82-Dean Leacock), Tomasz Radzinski, Ahmad Elrich;
rezerwowi: Jaroslav Drobny - Liam Fontaine, Neale McDermott.

Celtic: David Marshall - Mohamed Camara, Gary Irvine, Bobo Balde, Chris Suttonl, John Hartson (66-Maciej Żurawski), Aiden McGeady (82-Ross Wallace), Jeremie Aliadiere (66-Sean Maloney), Neil Lennon (k, 88-Michael Gardyne), Stilian Petrov (66-Craig Beattie), Stan Varga;
rezerwowi: Artur Boruc - Stephen McManus, David Fernandez.

==========================================

Nic takeigo sie nie stalo. Zuraw na MŚ w Korei i Japoni tez przestrzelil ejdenastke i jakos nic sie wielkiego nie stalo. Przstrzelic karnego zdarza sie najlepszym i nie nalezy sie zalamywac. Przciez Zuraw jest specjalista od karniakow. Strzela napewno lepiej jak Beckham :]

POZDRO

Awatar użytkownika
Miko77
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Miko77 » 16 lip 2005, 23:40

Żal Żurawia ,ale na pewno sobie poradzi karniak w sparingu przeciez nie wiele znaczy jesli chodzi o wyniki :wink: mysle ze to Maciek powinien miec w Celticu rzuty karne bo je swietnie wykonuje 8) Życze mu powodzenia :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”