Mistrz Polski 2005/2006 - Strona 4

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto będzie mistrzem Polski w sezonie 2005/06

Wisła Kraków
49
53%
Legia Warszawa
28
30%
Groclin Grodzisk
5
5%
Cracovia
2
2%
inny zespół
9
10%
Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 16 lip 2005, 17:17

piwus pisze:.....aż przykro patrzyć na Koronę przed Płockiem i Dyskobolią.
Korona przed Płockiem?? :shock: HALO!! Wisła Płock sie utrzymuje bo ma hajs i szczescie !! Dla mnie ten zespół to powinien grać w drugiej lidze! Aż roi się w nim odbałkańskich zawodników - Belada, Colakovic, Pekovic, Vujovic, Zivkovic, Zilic, Grizonic...a jeszcze w zeszłym sezonie grał Studen! I co? Tylko Belada gra dobrze - na równi z dobrymi graczami Polskimi! Po cholere sciagać tych dziadów? Zamiast inwestować w młodzieź - Taki Kaziemierczak - jeden z lepszych lewych obrońców w lidze - a oni go odsuneli od składuu! Dlaczego? Pozatym Wisłe opuściło w tym mercato kilku dobrych zawodników(Janus,Wasilewski,Klimek,Grzelak) no i Jikija ma odejsc...ten zespół napewno nie powalczy o najwyzsze cele...licza sie tam tylko Wierzchowski, Belada, Rachwał i Jeleń!!

A jeśli chodzi o Groclin tomają tam sporo graczy dobrych - i tylko dobrych...wybijają sie Ślusarski, Sikora i Mynar! Przyrowski i Vranjes też nie są źli! Ale nadziaja Polskiej piłki - Goliński gra drewsno - inni młodzi piłkarze z których myślalem ze coś bedzie tez kiepsko graja(Radzewicz,Nowacki)...może Piechniak i Zając zaczna w koncu grać na przyzwoitym poziomie....narazie wydaje mi sie ze sezon 2005/06 to bedzie kryzys Grocliny - w przerwie zimowej odejdzie radosli i spora liczba zawodników, a Drzymała kupi nowych!!

Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 16 lip 2005, 18:08

piwus pisze:Lech w nic nie wejdzie, a jakie masz przesłanki by twierdzić, że się wypalimy na LM? W poprzednich latach nic takiego nie miało miejsca, więc i w tym sezonie to tylko pobożne życzenia.
Poprostu tak uwazam, sama strata Żurawskiego jest ogromnym ciosem dla Wisły. Moze sie myle ale tak poprostu uwazam. Watpie czy Paulista bedzie w stanie dorownac Żurawskiemu,a Kuźba to wielki znak zapytania.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 lip 2005, 20:03

Alkoholiko pisze: Korona przed Płockiem?? :shock: HALO!! Wisła Płock sie utrzymuje bo ma hajs i szczescie !! Dla mnie ten zespół to powinien grać w drugiej lidze! Aż roi się w nim odbałkańskich zawodników - Belada, Colakovic, Pekovic, Vujovic, Zivkovic, Zilic, Grizonic...a jeszcze w zeszłym sezonie grał Studen! I co? Tylko Belada gra dobrze - na równi z dobrymi graczami Polskimi! Po cholere sciagać tych dziadów? Zamiast inwestować w młodzieź - Taki Kaziemierczak - jeden z lepszych lewych obrońców w lidze - a oni go odsuneli od składuu! Dlaczego? Pozatym Wisłe opuściło w tym mercato kilku dobrych zawodników(Janus,Wasilewski,Klimek,Grzelak) no i Jikija ma odejsc...ten zespół napewno nie powalczy o najwyzsze cele...licza sie tam tylko Wierzchowski, Belada, Rachwał i Jeleń!!

A jeśli chodzi o Groclin tomają tam sporo graczy dobrych - i tylko dobrych...wybijają sie Ślusarski, Sikora i Mynar! Przyrowski i Vranjes też nie są źli! Ale nadziaja Polskiej piłki - Goliński gra drewsno - inni młodzi piłkarze z których myślalem ze coś bedzie tez kiepsko graja(Radzewicz,Nowacki)...może Piechniak i Zając zaczna w koncu grać na przyzwoitym poziomie....narazie wydaje mi sie ze sezon 2005/06 to bedzie kryzys Grocliny - w przerwie zimowej odejdzie radosli i spora liczba zawodników, a Drzymała kupi nowych!!
Moim zdaniem nie warto mówić, że w czołowych zespołach są przecietni gracze (a Groclin jest takim klubem), bo to żadne odkrycie. Należy się zastanowić raczej czy w innych są lepsi. Wątpię. Cracovia ma potencjał, ale drewnianych napastników. Korona? Jeszcze nie wiem co ma Korona, bo jej nie widziałem. I moim zdaniem to bezsens tak wysoko stawiać beniaminka, nie widząc jego gry na tle innych pierwszoligowców. Dla porównania sezon temu Pogoń weszła do ligi z wyższego miejsca niż Craxa i strasznie cieniują. A wiadomo jakie były założenia pana Ptaka, ktory miał zamiar podbić świat z pominięciem Polski. I efekty widać.

Co do Wisły Płock, to technikę "na obcokrajowca" pokazał Groclin i nie jest to zły kierunek. Nie mówię, że go pochwalam, ale na ligę wystarczy. Twierdzisz, że sprowadzają dziadów. Pod rękom nie mam statystyk, ale bałkańska obrona całkiem nieźle sobie radziła w rundzie wiosennej. A że Wasilewski i Janus to obrońcy, to z kogoś trzeba było zrezygnować. Bałkan tańszy i niewiele gorszy, więc jakościowo nie przewiduję większych zmian.
Andreyew pisze:Poprostu tak uwazam, sama strata Żurawskiego jest ogromnym ciosem dla Wisły. Moze sie myle ale tak poprostu uwazam. Watpie czy Paulista bedzie w stanie dorownac Żurawskiemu,a Kuźba to wielki znak zapytania.
A owszem Żurawskiego nie da się zastąpić, więc powodem do słabszej gry (której jako kibic oczywiście nie zakładam), może być brak Żurawia i węższa ławka (przynajmniej jeśli chodzi o obrońców). Bynajmniej nie Liga Mistrzów. Paulista nie może, moim zdaniem, grać na ataku, bo wyobraź sobie napad złożony z dwóch Frankowskich. Gigantyczny :wink:. Oczywiście Paulista jest wyższy od Franka, ale Scottie Pippen to nie jest.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 16 lip 2005, 22:27

stawiam na Legie i mam nadzieje ze zobedą mistrza :lol:
mają młody i obiecujący skład, który nie wiadomo co pokaże ale szanse są duze :!:
natomiast wisła kraków wątpie ze pod wodzą engela cos pokaze, widac ze po Kasperczaku juz nie ma tam dobrego trenera, a obecny to raczej menager niz trener :P
dlatego czekam z ciekawoscia co pokaze młoda Legia

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 19 lip 2005, 10:18

Moim zdaniem w tym roku to Legia zdobędzie tytuł. Zespół z Łazienkowskiej gra w sparingach coonajmniej dobrze. Ale chyba zarówno w Wiśle jak i Legii przyszedł czas na zmianę warty. Odchodzę piłkarze i przychodzą nowi niekoniecznie lepsi. No ale z jakim skutkiem to wyjdzie to dopiero zobaczymy ;-)

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 19 lip 2005, 12:42

moj glos poszedl na legie , nie mam nic do wisly .. zreszta w ogole nie interesuje sie polska pilka .. ale po prostu w tym roku ktos inny niz wisla moglby siegnac po mistrzostwo .... a chyba jedyna druzyna ktora moze sie o to postarac jest jeszcze Legia. :wink:

pozdrawiam

Awatar użytkownika
fala
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 19 lip 2005, 16:13

Coś wszyscy typują na Legię lub Wisłę , a jest jeszcze wicemistrz Polski Groclin , który nie pozbył się żadnego ze swoich kluczowych zawodników i w moich oczach to oni są cichym faworytem do mistrzostwa w przyszłym sezonie .
Cracovia mistrz - było by super . 8)

Wojtass
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wojtass » 20 lip 2005, 22:04

KOLEJORZ MISTRZEM POLSKI BEDZIE!!!

Awatar użytkownika
kub@s
Skład C
Skład C

Wisła Mistrz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kub@s » 22 lip 2005, 20:13

Moim skromnym zdaniem po raz kolejny po tytuł zmierza Wisełka. Pomimo braku Żurawia jest nadal chyba najmocniejszą ekipą w kraju. Nie zapominajmy, że Legia pozbyła się Boruca i Saganowskiego czyli chyba dwóch najlepszych graczy. Do Wisły powrócił Uche, który chyba znów jest w formie (oby tak było), a jej najważniejszą postacię może być Frankowski.
Groźny będzie Groclin, ale ja i tak stawiam na Wisłę!!

Awatar użytkownika
Van Der Matti
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Van Der Matti » 24 lip 2005, 17:05

a mi sie wydaje że to będzie Groclin 8)

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 24 lip 2005, 17:49

Moim skromnym zdaniem uważam, że Wisła Kraków powinna obronić tytuł chociaż będzie to trudniejsze niz w tym sezonie. Moim zdaniem Groclin zajmie 2 miejsce ponieważ jest stabilny finansowo i ma dobry skład. Legia może powalczyc o 2 miejsce, lecz wydaje mi się, że zajmie jednak 3. Podoba mi sie, że w tym zespole bęzdie grał Jańczyk, który może pokazać klasę i miejmy nadzieję, że nie "skończy' tak jak Maciej Korzym.

4 miejsce Cracovia
5 miejsce W.Płock
6 Amica/Lech

Beniaminków nie brałem pod uwage ponieważ nie wiem jak grają 8)

Cya

Awatar użytkownika
bengal1
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bengal1 » 24 lip 2005, 20:11

1. Wisła Kraków
2. Groclin
3. Legia.
4. Cracovia.
5. Amica/Wisła Płock

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 24 lip 2005, 20:33

Byle nie Legia :...."Bo w nienawiści do tej drużyny,tak wychowano nas"
A tak poważnie to myśle,że Groclin jest w stanie nawiązać równorzędną walkę z Wisłą.W tym sezonie jeszcze wisła...a za rok miejmy nadzieje WIDZEW!!!

Niklos
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Niklos » 24 lip 2005, 22:36

Oczywiscie lige wygra Wisla Kraków. Po co zakładać ten temat wogole: :D .
Ciekawy jestem bardzo w tym sezonie postawy Groclinu Grodzisk Wielkopolski , Który zwiekszył swój budżet do ponad 30 mln. W ostatnich czasa wychodzilo na to , że kto jest najbogatszy ten zwycieza lige. Jednak nie wydaje mi sie by Groclin zagrozil Wiśle zdobycia kolejnego.

Awatar użytkownika
zizou888
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zizou888 » 24 lip 2005, 23:59

Mistrzem polski jest (L)egia, (L)egia najlepsza jest, (L)egia to jest potęga, (L)egia CWKS!!!!!

jestem warszawiakiem i u nas tylko ten klub się liczy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”