Operacja "Czyste ręce" ... - Strona 7

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy uważasz, że wyroki ogłoszone przez Corte Federale, w sprawie Calciopoli, są sprawiedliwe??

Tak
27
42%
Nie
37
58%
Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 30 cze 2005, 0:19

Moggi po raz kolejny pokazał ,ze jest jednym z najlepszych ,zeby nie powiedziec najlepszym "czlowiekiem od transferów i nie tylko"

Juventus (Moggi) odkupił 50 % karty Maresci za ... 7 tys. Euro :lol:

I co wy na to :?:

Nie ma lepszego ..od.. Lucjana naszego :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 17 lip 2005, 12:59

Teraz przeczytałem że Moggi oskarżał Real o brydne gierki podczas transferu Patricka ... i :shock: :shock: :shock: :shock: Kto jak kto ale Moggi ?? Jak gość kazał Emersonowi uciekać do Brazyli do dentysty i mówić ze nie może grać w Romie bo go żęby bolą ... i tylko judaszenie uśmierzy ból... Wstyd brak honoru jak całej Juve. Brudne gierki ... no szkoda że nie rozwina tego tematu o doping :lol:

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 17 lip 2005, 13:48

_*For_zaza_Milan*_ pisze:Kto jak kto ale Moggi ?? Jak gość kazał Emersonowi uciekać do Brazyli do dentysty i mówić ze nie może grać w Romie bo go żęby bolą ...
Ale nie dzwonił do jego przyjaciół w tajemnicy a by go namawiali. To całkiem inna sprawa, bo Emerson ma mózg i wiedział co zrobić, podczas gdy przyjaciele Pata mieli mu wbić do głowy Real. W tajemnicy przed samym vieirą.
Wstyd brak honoru jak całej Juve.
Kto jak kto ale Zaza? O honorze :lol: Koleś założył 2 konto mówiąc że jedno jego ojca :lol:
Brudne gierki ... no szkoda że nie rozwina tego tematu o doping :lol:
Szkoda że nie rozwiną tego tematu o Milanie i bukmacherach :lol:

Zaza nie napinaj sie tak bo ci żyłka pęknie.

Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 17 lip 2005, 20:57

Już lepiej chyba dzwonić (przyjaciele) niż nawawiać do judaszenie :) :P Którko mówiąc można powiedziećze Real zacza robic jak Juve tylko Juve jeszcze ma sedziów a Real nie :lol: :lol:

Honor ?? i Juve nie ma takiego czegos a jak chcesz to zadzwon do mnie mój stary mówi że chetnie się pośmieje z 12 latka który kibicuje klubowy który w latach 90 zabijał football poprzez pewne anaboliki :lol: :lol:

Co ma Moggi do Milanu ?? naszczeście nic bo bym sie musiałe wstydzić a tak moge być dumny ze klub poniósł kare a nie został skazny i smieje sie cała europa no i ten drugi koszyk :lol: :lol:

Teraz można mówić kto nie ma w głowe ten ma z żyłach :lol:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 17 lip 2005, 21:14

_*For_zaza_Milan*_ pisze:Już lepiej chyba dzwonić (przyjaciele) niż nawawiać do judaszenie :) :P Którko mówiąc można powiedziećze Real zacza robic jak Juve tylko Juve jeszcze ma sedziów a Real nie :lol: :lol:
Już wróciłeś i prowokujesz, ale dobra. Czemu namówił na judaszenie? Emerson bardzo dobrze czuje się przy Capello dlatego też przyszedł za nim do Juve. Jeśli dobrze pójdzie to zawita do nas także Cassano chociaż bym go nie chciał. A co powiesz o Pippo? też jest judaszem, to samo Seedorf i chociażby Pirlo, ale co ja ci będę mówił. Za bardzo się zapatrzyłeś w Milan :lol:
_*For_zaza_Milan*_ pisze: Honor ?? i Juve nie ma takiego czegos a jak chcesz to zadzwon do mnie mój stary mówi że chetnie się pośmieje z 12 latka który kibicuje klubowy który w latach 90 zabijał football poprzez pewne anaboliki :lol: :lol:
Pozdrów ojca, widać, że tęskni za nami, ale niestety takie prawo dżungli :twisted: co ty jeszcze z ojcem mieszkasz? :shock: :lol: 30-stka na karku, a jeszcze z ojcem się cieszy...ooo ludzie co to za naród. Mój ojciec śmieje się z Milanu bo kiedy polecieli do Serie B to były jego lata 8) Powiedz mi jeszcze jaki honor ma Milan? co roku pewni są wszystkiego, czują się najsilniejsi, a tu na koniec Carlo i reszta zbierają baty, to jest honor? nawet nie potrafią się przyznać do porażki.
_*For_zaza_Milan*_ pisze:Co ma Moggi do Milanu ?? naszczeście nic bo bym sie musiałe wstydzić a tak moge być dumny ze klub poniósł kare a nie został skazny i smieje sie cała europa no i ten drugi koszyk :lol: :lol:
Oprócz ciebie to nikt się nie śmieje, ale cóż :lol: Chciałbyś żeby Gialliani miał taki łeb do interesów jak Moggi :twisted: Niestety tak nie było i nie będzie.
_*For_zaza_Milan*_ pisze:Teraz można mówić kto nie ma w głowe ten ma z żyłach :lol:
No masz rację Zaza, to samo myślał Gattuso przed testami i zwiał :D :roll: 8)

Jeszcze co do tematu. Co z tym Moggim? według mnie jest wszystko w porządku :) Jak zwykle transfery przeprowadzone z głową, ale przecież mercato nadal trwa. Chłop ma łeb do interesów i mam nadzieję, że to też pomoże przy sprowadzeniu Miguela. Jedyne co mnie dziwi (możliwe, że to tylko plotki) to jest to, że jak skończy mu się kontrakt (2006 rok) to odejdzie do Interu...i tu się zaczyna problem. Może z Moggim Inter w końcu by coś zdobył? ja jednak wolę żeby siedział w Juve 8)

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 02 sie 2005, 19:50

Powiem Ci tak ZaZa....jestem kibicem Juve, Moggiego naprawde szanuje, cenie i lubie, ale bardzo możliwe, że robi on różne przekręty. Lecz my tego nie możemy wiedzieć. Możemy się tylko domyślać....a prawdy i tak się nie dowiemy. Ale myślę, że wiekszość kibiców gdyby miała okazje to z chęcią zatrudniłaby Moggiego w swoim ulubionym klubie ;)

Awatar użytkownika
zazul
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zazul » 02 sie 2005, 20:01

Moggi to naprawde niesamowty facet, ma dużo znajomości co pomaga w ty zawodzie. Niechciałbym usłyszećo jego odejściu poniważ juve by wiele straciło. osobiście mam nadzieje że siciągnie jeszcze Miguela :D

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 maja 2006, 10:58

Pilka.pl pisze:Najlepszy włoski arbiter - Massimo De Santis, który ma reprezentować Włochy na tegorocznym mundialu, jest podejrzany o udział w aferze, jaka wybuchła na Półwyspie Apenińskim kilka dni temu, kiedy dziennikarze ujawnili treść przechwyconych rozmów telefonicznych przez prokuraturę w Turynie.
W dzisiejszym wydaniu "La Gazzetta dello Sport" napisano, że w dochodzeniu wszczętym przez prokuraturę w Neapolu znajduje się także nazwisko wspomnianego De Santisa. Poza nim o udział w skandalu podejrzani są: Marco Gabriele i Luca Palanca. Cała trójka była śledzona przez prokuratorów z Neapolu w trakcie sezonu 2004/05. W najbliższym czasie cała sprawa może się rozwinąć.

Jeśli podejrzenia znajdą potwierdzenie w rzeczywistości, wówczas wyjazd włoskiego arbitra do Niemiec będzie praktycznie wykluczony.

Sam zainteresowany zachowuje spokój. De Satis zapewnia, że jest niewinny. "Jestem spokojny. Cała ta historia nie ma ze mną nic wspólnego."

De Santis poprowadzi spotkanie ostatniej kolejki Serie A między Regginą Calcio a Juventusem Turyn.

Jak wczoraj w nocy to zobaczyłem - to :shock:

Nie zgodze się że De Santis to najlepszy Włosi obecnie sędzia. Tak jak nie zgodziła się z tym spora liczba Włochów. Paparesta to mlody sedzia który ma przed soba wielka kariere. Jednak zbierając informacje z ostatnich dni - wynikało że Moggi nie tylko wybierał sedziów ale miał wpływ na ich kariery ... I to że De Santis jedzie na MŚ może być własnie efektem układu. Co ciekawe mecz Juventus Palermo sędziował :shock: ten pan a teraz ma sędziować mecz Reggina Juve ? kolejka po kolejce ? :?

Postaram się zaraz znaleść dwa inne mecze [oprócz Palermo] tego sezonu które sędziował Juve pan De Santis: 1 wygraną i 1 remis...

Wyniki meczów 37. kolejki Serie A: [czyli w popszednią niedziele]
Juventus Turyn – US Palermo 2:1 (1:0)

1:0 – Nedved 31’
2:0 – Ibrahimovic 51’
2:1 – Godeas 62’

Juventus Turyn: Buffon, Balzaretti (82’ Zebina), Robert Kovac, Fabio Cannavaro, Zambrotta, Camoranesi, Emerson, Vieira, Nedved (79’ Mutu), Trezeguet, Ibrahimovic (60’ Del Piero).
US Palermo: Agliardi, Conteh, Zaccardo, Barzagli (46’ Biava), Grosso, Santana, Mutarelli, Barone, Gonzalez (75’ Makinwa), Di Michele (63’ Caracciolo), Godeas.
Żółte kartki: Camoranesi, Vieira, Zambrotta (Juventus) oraz Conteh (Palermo).

Sędzia: De Santis

Forza Calcio ....

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 09 maja 2006, 12:56

*_Zaza_* pisze: Co ciekawe mecz Juventus Palermo sędziował ten pan a teraz ma sędziować mecz Reggina Juve ? kolejka po kolejce ?

Może Moggi dalej dzieli w Lega Calcio :wink: :P

Prokuratura w Turynie grozi karą zawieszenia Moggiego na 6 (!) miesięcy ( :lol: ) i odjęciem kilku pkt. zespołowi. Lepsze za to są prokuratury w Rzymie i w Neapolu :] "Juventusowi grozi odjęcie punktów w przyszłym sezonie (jeden lub więcej), degradacja do niższej klasy rozgrywek lub odebranie tytułu wywalczonego przed rokiem."
Oby wygrała sprawiedliwość :D Bo to co wyrabia się tam już od kilku lat to jest śmiechu warte. Warto także podkreślić, że ludzie którzy przed wcześniejszymi wybrykami bronili swojego dyrektora, teraz się odwrócili i to nie tylko od Moggiego, ale od całej "triady" :]

Troche uspokoiła się UEFA powołując się na włoskie prokuratury. Ale niewykluczone, że i ich komisja wejdzie w gre jeśli będzie taka konieczność :]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 maja 2006, 13:44

Sero nie uwieżysz :shock: :shock: :shock:

W tym sezonie - Delle Alpi mecz Juventus: Milan - Stara Dama przez 90 minut broni 0:0 w 10 na własnej polowie - mimo że czerwona kartke dostaje Rino Gattuso ... i kilka innych kontrowersyjnych sytuacji a sedzią tego meczu był :? :> pan Massimo De Santis z Rzymu ... :shock:

:evil: żenada w biały dzień. Teraz wychodzi wszystko. Ja to powiedział ktoś - fani Juve oddali by te wszystkie "brudne" scudetta by ich klub miała nadal renome i szacunek ... Że też Juventus tak nisko upadł ...

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 09 maja 2006, 13:51

Sero pisze:Lepsze za to są prokuratury w Rzymie i w Neapolu "Juventusowi grozi odjęcie punktów w przyszłym sezonie (jeden lub więcej), degradacja do niższej klasy rozgrywek lub odebranie tytułu wywalczonego przed rokiem."
Przy dobrych wiatrach to Roma z 5 miejsca moze miec LM;)
CZy Lega Calcio zgodzi sie na to zeby taki klub rep Wlochy w LM?! czy oni maja na to jakis wplyw?!

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 09 maja 2006, 13:51

Wiesz Zaza, my wiemy swoje ( całe Calcio ) oni wiedzą swoje i możemy walić głową w mur. Zaraz polecą posty że chcą dowodów itd... Ale ten mecz był mniej kontrowersyjny niż te z zeszłego sezonu.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 maja 2006, 14:03

Łukasz dowody każdy widział. Przepraszam są tacy którzy nie chca widzieć. Zreszta prokuratura to nie my. Oni wiedza co zrobic. Głową w mur ? jak to wczoraj napisałem Sfoltanowi w newsie czy to nasza wina że co dziennie Juventus jest mieszany z błotem ? i lepiej sie Włosi wypowiadaja o nowym beniaminku z Bergamo niz Starej Damie ? komu to zawdzieczają ... oni dobrze wiedzą.

Ale mogą sami zadać sobie pytanie. Nie było by "smrodu" nie było by scudetto ? są tacy co wolą smród ...

UltraInter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: UltraInter » 09 maja 2006, 14:07

Piszcie co chcecie. Wydaje mi się jak to powiedział pan Lipiński oczywiście rozejdzie się po kościach. Przed nami MŚ i to one bedą tematem nr. 1. Jestem na 100% że gdyby w ta aferę byli zamieszni ludzie z klubów :
:arrow: Inter
:arrow: Roma
:arrow: Viola
:arrow: Palermo

Już by były wyciągnięte kosekfencje a nie dymisja prezesa Calcio.
Wstyd

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 maja 2006, 14:08

*_Zaza_* pisze:Co ciekawe mecz Juventus Palermo sędziował ten pan a teraz ma sędziować mecz Reggina Juve ? kolejka po kolejce ?
Nie ma co ukrywać, że jest to dość dziwna sytuacja, że jeden sędzia prowadzi dwa mecze Juventusu pod rząd. Poderjrzane to jest niewątpliwie, zwłaszcza że jak się okazuje De Santis również mógł być zamieszany w ten skandal. Ciekawe czy Moggi również tutaj wciął swój nos.
Sero pisze:Prokuratura w Turynie grozi karą zawieszenia Moggiego na 6 (!) miesięcy
Jak się jednak okazuje możliwe jest zawieszenie dożywotnie. To by było w sumie dobre wyjście, gdyż nigdy nie wiadomo co Maggi wykombinowałby po minięciu tych sześciu miesięcy.
Sero pisze:Juventusowi grozi odjęcie punktów w przyszłym sezonie (jeden lub więcej), degradacja do niższej klasy rozgrywek lub odebranie tytułu wywalczonego przed rokiem."
Tych punktów to powinno być trochę więcej niż jeden. Tak jak niejednokrotnie miało to miejsce w naszym kraju (patrz Szczakowianka) np. 10 pkt.
Sero pisze:degradacja do niższej klasy rozgrywek
Ciekawie to brzmi. Kara ta była by niewyobrażalnie dotkliwa. Juventus mógłby przez długie lata nie odzyskać swej pozycji w kraju i Europie. Degradacja spowodowałaby wielki cios dla budżety klubu i dla jego wartości sportowej. Trudno przypuszczać, aby któryś z zawodników pierwszego zespołu zdecydował się grać w Serie B. Co gorsza Juventus nie miałby wielkiego pola manewru w kwestji negocjowania ceny, gdyż piłkarze chcieliby możliwie szybko zmienić "brudne" otoczenie na takie, które gwarantuje czystą walkę.
Sero pisze:odebranie tytułu wywalczonego przed rokiem.
To również byłaby wielka kara. Już zachwiane zaufanie kibiców mogłoby przejść ciężką próbę. Po przełknięciu tak "gorzkiej pigułki" zapewne część fanów zmieniłaby swe upodobania i przywiązanie do barw klubowych. Pozostaliby tylko ci najwierniejsi, choć przecież nic wielkiego by się nie stało, jeśli chodzi o poziom sportowy klubu. Zachwianiu uległyby tylko względy mentalne i Juventus zawsze znajdowałby się "pod lupą" i zawsze byłby podejrzany na wypadek kolejnego skandalu we włoskiej piłce nożnej.
*_Zaza_* pisze: żenada w biały dzień.
Żenada w piękny, słoneczny tydzień.
*_Zaza_* pisze:Że też Juventus tak nisko upadł ...
Może nie tyle sam Juventus, co jego działacze.
*_Zaza_* pisze:Teraz wychodzi wszystko. Ja to powiedział ktoś - fani Juve oddali by te wszystkie "brudne" scudetta by ich klub miała nadal renome i szacunek ...
Coś mi się zdaje, że Juventus już tej renomy i szacunku tak do końca nie odzyska. Nawet, gdyby Moggi i reszta zostali oczyszczeni z zarzutów, to i tak klub będzie ponosił konsekwencje tej sprawy przez długie lata. Byle jaka podejrzana sytuacja, to zawsze oczy wszystkich będą skierowane na klub z Turynu.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”