Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu - Strona 982

XXIII Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026

Kto wygra MŚ?

Hiszpania
4
15%
Francja
3
11%
Anglia
3
11%
Brazylia
5
19%
Argentyna
1
4%
Portugalia
6
22%
Niemcy
1
4%
Holandia
1
4%
Belgia
0
Brak głosów
Ktoś inny
3
11%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Knajpa, czyli swobodnie o MŚ

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 lip 2014, 10:18

szefu91 pisze:Ciekawe ile Zuniga meczów kary dostanie? A.. pewnie zero, bo robił to po raz pierwszy, bo miało to dużo wspólnego z graniem w piłkę, no i odbyło się to podczas walki, więc luks. Złamane nogi, kręgi, nevermind.
inna sprawa, że sędzia trochę winy musi wziąć na siebie. Blisko 60 fauli, a kartki można policzyć na palcach jednej ręki. Pozwalał na bardzo dużo, Fernandinho np. poniewierał Jamesem i sędzia pozwalał. Ostatecznie doszło do kontuzji jednego z graczy. Jakby wcześniej reagował, to kto wie, czy Neymar nie szykowałby sie teraz do półfinału, zamiast leżeć w szpitalu.

glowas12345
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glowas12345 » 05 lip 2014, 10:22

szefu91 pisze:Brazylia nie dość, że w półfinale żołnierz ranny, to jeszcze bez karabinu. Nie wiem czasem czy dla Niemców trudniejszym przeciwnikiem nie byłaby Kolumbia niż taka Brazylia bez gracza, który ofensywne akcje napędzał i kończył oraz prawdziwego tytana w defensywie; imo najważniejszego ogniwa. Kogokolwiek by tam nie wstawili - czy Willian czy Dante to naturalnie nie ta klasa. Tak jak wspomniano - po prostu Niemiaszki nie mogły dostać przed tym spotkaniem lepszego handicapa niż wypadek dwóch mvp tej drużyny. Męczyli się z Ghaną, Algierią, to i Brazylię wymęczą.

Ciekawe ile Zuniga meczów kary dostanie? A.. pewnie zero, bo robił to po raz pierwszy, bo miało to dużo wspólnego z graniem w piłkę, no i odbyło się to podczas walki, więc luks. Złamane nogi, kręgi, nevermind.
No właśnie paradoksalnie ten mecz może być na plus dla Brazylii. Teraz to oni tylko "mogą" wygrać z Niemcami, bo wszyscy wiedzą ze są mocno osłabieni. Niemcy w obecnej sytuacji są pod lekką presją i "muszą" wygrać, no bo jak nie pokonać kulawego? Sądzę że wybór padnie na szybkiego Bernarda i Henrique, a może Dante z racji obeznania z niemieckim futbolem hm. Zawsze może przesunąć Marcelo do ataku i zagrać Maxwellem w obronie, już różne rotacje w futbolu były stosowane.

Oj gdyby to zrobił taki Pepe to temat miałby kilka stron więcej, ale wiadomo recydywista..

Awatar użytkownika
fan_R10
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 34

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fan_R10 » 05 lip 2014, 10:30

skurwysyństwo bez kary.

truizm, świat nie jest sprawiedliwy :!:

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 05 lip 2014, 10:37

1.Sędziowanie wczoraj doprowadzało do szału. Brazylia przeważała, ale została przepchnięta kolanem. Jak stwierdził mój kumpel (w innym miejscu więc nie mógł się sugerować moim zdaniem) - sędzia zrobił Brazylii "łaskę" :wink:
2.Nie mogę już słuchać tego "HUlk". To się wymawia mnie więcej "HAlk". Pogrzało ich z tym.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 05 lip 2014, 11:28

No nie, Neymar już nie zagra na tych Mistrzostwach... Brazylia straciła lidera, ich klucz, bez którego mieliby teraz problemy z taką Kostaryką. Moim zdaniem jest nie do zastąpienia. Z Niemcami szykuje się niezły pogrom...

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 05 lip 2014, 11:42

Tak jak napisano wyżej, osłabienia Brazylii ogromne ale jednocześnie ściągną z tej drużyny trochę presji. Teraz Ci co wybiegną na boisko będą herosami jak przejdą dalej a Scolari stanie się legedną, jak odpadną będzie można łatwo wytłumaczyć niepowodzenie brakiem dwóch filarów. Od pierwszego meczu na Brazylijczykach ciążyło ogromne ciśnienie, tylko mistrzostwo i nic innego a Neymar na MVP turnieju. W tej chwili już tylko mogą a nie muszą, nadzieje są ale to już nie będzie system zerojedynkowy.

No i dochodzi jeszcze jeden czynnik związany z nieobecnością Neymara. Półfinał półfinałem ale przed Brazylią dwa mecze i tak będzie JAKIŚ medal do zdobycia, taki mecz o brąz z Argentyną też byłby być łakomym kąskiem. 4 miejsce jednak byłoby wielkim rozczarowaniem.

Dziś jeden z najważniejszych meczów Messiego na Mundialu. Jeśli Argentyna przejdzie dalej Leo wreszcie zamknie usta ludziom, którzy go krytykowali za to, że nie potrafił poprowadzić swojej reprezentacji do znaczącego sukcesy. Dzisiejsza wygrana sprawi, że Argentyna zagra o medale a w dodatku każde z dotychczasowych zwycięstw miało miejsce głównie za sprawą błysku Messiego. Kolejnej okazji na dorzucenie do swojej kariery tego jednego czego do tej pory nie ma, czyli sukcesu z kadrą może Messi już nie mieć. Za 4 lata będzie już po 30tce a i klimat w Rosji mniej przyjazny niż w Ameryce Płd.

https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hph ... 0170_n.jpg

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 05 lip 2014, 11:53

fajne zdjęcie, ale nie wiem czy Luiz jest takim kozakiem, że potrafił zmienić się z mulata w białego faceta :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 lip 2014, 11:55

już kiedyś to zdjęcie było wklejane i było dużo głosów, ze fake.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 lip 2014, 14:06

fieldy pisze:
szefu91 pisze:Ciekawe ile Zuniga meczów kary dostanie? A.. pewnie zero, bo robił to po raz pierwszy, bo miało to dużo wspólnego z graniem w piłkę, no i odbyło się to podczas walki, więc luks. Złamane nogi, kręgi, nevermind.
inna sprawa, że sędzia trochę winy musi wziąć na siebie. Blisko 60 fauli, a kartki można policzyć na palcach jednej ręki. Pozwalał na bardzo dużo, Fernandinho np. poniewierał Jamesem i sędzia pozwalał. Ostatecznie doszło do kontuzji jednego z graczy. Jakby wcześniej reagował, to kto wie, czy Neymar nie szykowałby sie teraz do półfinału, zamiast leżeć w szpitalu.
Dokładnie.Jestem ciekaw czy jakby Hamesowi coś sie stało po jednym ostrym wejściu Ferd to byłby płacz i chęć zawieszenia sprawcy.Jakby Bieber wczoraj wstał i grał to nikt by nic złego na Zunige nie powiedział.Dochodzimy do paradoksu.Za niedługo zawodnik walczacy ostro bark w bark popchnie jednego na bandy, ten sobie złamie reke i będę czytał ze powinien dostać rok zawieszenie bo Suarez to i tam. Fernandinho wszedł nie lepiej w Hamesa i chłopaczkowi mogło coś się stać z miednicą np- jednak nic się nie stało wiec o graczu City nikt nie pisze. Wiec kara czy nie dla Fernandingo bo mogło się coś stać? Tutaj pytam wojujących fanów Barcy- karzemy tylko jak jest uraz czy karzemy każde ostrzejsze zagranie?

Awatar użytkownika
Bouma
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 128

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bouma » 05 lip 2014, 14:25

It seems Memphis Depay will start tonight for Netherlands at left wing back. #NED
:shock: :shock: :shock:

Obrazek

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 05 lip 2014, 14:39

Mgiggsie mój miły, pytaj mnie wprost, a nie innych "wojujących fanów Barcy". Matuidi złamał nogę Nigeryjczykowi, którego zupełnie nie znam i który generalnie mnie nie obchodzi, i też optowałem by została nałożona na Francuza odpowiednia kara. Ale nic z tych rzeczy. Zadowolony Francuzik już w następnym meczu wybiegł i właściwie nic nie stało na przeszkodzie by połamał znów nogi - tym razem Niemiaszkom. Żadnej kary, żadnej kartki. Nagroda zawieszenia powinna być przede wszystkim uzależniona od konsekwencji zajścia. Co nie wyklucza tego, że jeśli typ wejdzie sankami, poszkodowanemu nic się nie stanie, a sędzia będzie równie ślepy jak Ty czytając kontrargumenty innych, to odpowiednie organizacje nie powinny zawieszać dżentelmena. Powinny. Najlepiej również zakazać mu trenowania z drużyną i bywać na trybunach.
MGiggs pisze:Jakby Bieber wczoraj wstał i grał to nikt by nic złego na Zunige nie powiedział
Ano, logiczne w sumie. Ostatnio Giroud przepychał się łokciami i rzeczywiście nikt tu o nim nie wspominał. Jak zwykle twoje "jakby". Jakby Mata grał w Chelsea to ta świętowałaby mistrza. Who fuckin cares.
MGiggs pisze: jednak nic się nie stało wiec o graczu City nikt nie pisze
No jak nikt nie pisze jak Ty piszesz. O Zunidze też nie widzę, żeby trwała tutaj jakaś zażarta dyskusja, jedynie ja o nim wspomniałem. No ale Ty widzisz pewnie całą zgraje barcelonczyków kamieniujących kryminalistę. No co zrobisz? Nic nie zrobisz.

Rzuć jeszcze tekstem, że gdyby Suarez nie był tak blisko Barcy, to bym nie szydził z fifowskiej kary. Nie powstrzymuj się.

Oczywiście z fieldym się zgadzam. Ja jednak nie mam pytań do fanów Manchesteru.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 05 lip 2014, 14:45

Ci co chwalili karę dla Suareza powinni być teraz pierwszymi zwolennikami długiej kilkumiesięcznej dyskwalifikacji dla Zunigi.

Awatar użytkownika
B-Klasa
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: B-Klasa » 05 lip 2014, 14:47

Brazylijczykom ciężko będzie zastąpić Neymara, dla ich kibiców to przecież Bóg futbolu, w kraju panika jakby wojna wybuchła. Już nawet nie chodzi o jego umiejętności, bo na tych MŚ grał różnie, ale nie wiem czy to nie będzie taki właśnie mentalny cios dla drużyny. Dodatkowo nie zagra Silva, po reakcji Scolariego było widać, że będzie to spory problem, pomimo że np Dante to nie jest jakiś ogórek.

Niemcy już trochę takich ważnych spotkań jak nadchodzący półfinał rozegrali, nie grają już może tak efektownie, ale nie muszą. Nie wydaje się by to wypuścili, tym bardziej z osłabioną Brazylią . Drużyna dojrzała i w końcu mogą sięgnąć po jakiegoś misia

Awatar użytkownika
fan_R10
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 34

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fan_R10 » 05 lip 2014, 15:19

myślę że powoli zmierzamy do tego że fifa zmięknie, i wprowadzi wreszcie jakieś zmiany, np karanie po meczu, na podstawie tv, za symulki, za faule.

surowe kary dla boiskowych bandytów. kara dla suareza jest miłym początkiem ostrego karania. abstarhując zupełnie od tego czy faktycznie to jego ugryzienie w bandyctwie się mieści :wink:

normalnie za taki faul jak na neymarze ( przede wszystkim jego konsekwencje) gość powinien być karany jak w sądzie za umyślne spowodowanie uszczerbku na zdrowiu. włącznie z odszkodowaniem za utrate wynagrodzenia na okres kontuzji faulowanego.

może szaleństwo, ale na pewno część z tego, a przynajmniej kierunek, powinien być obrany.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 05 lip 2014, 15:35

rzeznik pisze:Ci co chwalili karę dla Suareza powinni być teraz pierwszymi zwolennikami długiej kilkumiesięcznej dyskwalifikacji dla Zunigi.
Przepraszam, ale późno dziś wstałem i jeszcze nie zdążyłem. Już mogę? No to tak: DAWAĆ DŁUGĄ KARĘ DLA ZUNIGI!
:badziewie:

Neymar jak wróci, to już może nie byc tym Neymarem, co wcześniej. Wyleczyć go wyleczą, ale ból pozostanie do końca życia - a jest naprawdę upierdliwy. Zanim jednak wróci, to niechby najlepiej popracował porządnie nad masą, aby w przyszłości delikatniejsze starcie na boisku go nie zabiło - w tym przypadku miał ogrom szczęścia.

fan_R10 pisze:normalnie za taki faul jak na neymarze ( przede wszystkim jego konsekwencje) gość powinien być karany jak w sądzie za umyślne spowodowanie uszczerbku na zdrowiu. włącznie z odszkodowaniem za utrate wynagrodzenia na okres kontuzji faulowanego.
:roftl3:
mistrz

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”