Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1213

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 lip 2014, 16:49

No, dostał 18,. Wcześniej z tym numerem grali Squillaci, Silvestre i Cygan... Oby to nie był zły znak.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 337

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 12 lip 2014, 18:51

Zanosi sie ze sciagniecie jakas '9' czy in Giroud we trust?

Sensowny napastnik + jakis dobry DMF do srodka i ten sklad zaczyna sensownie wygladac faktycznie

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2335
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 lip 2014, 18:54

Podobno Sanchez ma iść na CF-a.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 12 lip 2014, 18:56

Ja bym ściągnął Remiego ,szczególnie że wiele by nas nie kosztował i moim zdaniem miałby więcej bramek niż Giroud.

Marzy mi się Schneiderlin,Debuchy,Remy i kończyłbym to okienko oczywiście przy założeniu ,że nikt nie odejdzie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 lip 2014, 19:16

nie wydaje mi się by ktoś jeszcze przyszedł, Giroud, Podolski, Walcott, Sanchez, Campbell i Sanogo. Mało?
Sporo kasy poszło na Sancheza, ok 10-12 mln pójdzie na Debuchy'ego, to już jakieś 45 mln, a przecież trzeba sprowadzić rezerwowego bramkarza (o Ospinie się wspomina, nie miałbym nic przeciwko) no i jednak def. pomocnik też byłby wskazany, np. Khedira.... Kasa na transfery jest, ale bez przesady, że jeszcze na jakiegoś cracka do ataku wystarczy...
Choć może Wenger zaskoczy :P

Awatar użytkownika
lukas_k
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas_k » 12 lip 2014, 19:17

Jak znowu będziecie grali z Giroud w ataku to znowu nic z tego nie będzie.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 12 lip 2014, 19:27

Kim będziemy grać w ataku tego nikt nie wie.Jak będzie grał tam Sanchez to będzie wymagało zmianę naszej taktyki ,dlatego wolałbym Remiego kupić a na skrzydło dać Sancheza.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 12 lip 2014, 19:33

Sanchez to doskonały zakup jednak zastanawiam się czy faktycznie AW nie ma 100 mln na transfery :wink: . Zeby walczyc o coś poważnego trzeba mieć znakomitego napastnika, Ziru takim nie jest więc jeśli z nim zostaniecie to słabo to wygląda. Brak DM też się odbije. Debuchy to dobry transfer za Sagne, Sanchez to klasa sama w sobie tylko że obsadza 2 pozycje ktore u Was są mocne.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 lip 2014, 19:51

Ja wciąż wierzę w Girouda. Chłopak w poprzednim sezonie nie miał żądnego konkurenta (Bendtner, Sanogo? no nie bardzo, Theo połamany praktycznie cały sezon) i zimą, przez to, że musiał cały czas grać wpadł w dołek, przez co kaleczył niemiłosiernie. Teraz będzie kim grać na środku, bo i Theo wróci i Sanchez dojdzie, więc odpowiedzialność za zdobywanie bramek rozłoży się na kilku graczy, a i Giroud nie będzie musiał grać non stop. Jako samotny napastnik w ekipie walczącej o tytuł Giroud się nie sprawdzi, ale jako jeden z napastników już powinien podołać.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 13 lip 2014, 12:46

A jest szansa, że Theo po powrocie zacznie grać na środku? Coś mi świta, że on przy podpisywaniu nowego kontraktu chyba postawił warunek Wengerowi, że chciałby grać jako 9. I zawsze mi się wydawało, że to wcale nie jest takie głupie, a i piłkarz zupełnie inny niż Giroud, więc to byłaby ciekawa alternatywa w zależności od taktyki przyjętej na dany mecz. No, ale oczywiście w pierwszej kolejności nie wiadomo jak będzie wyglądał fizycznie po kolejnej dłuższej przerwie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 lip 2014, 13:03

Theo na środku ataku traci swój najwiekszy atut. Wydaje mi się, że zarówno Theo, jak i Sanchez będą się po prostu wymieniać pozycjami. Ozil, Ramsey, Cazorla, Rosicky też przecież nie są przywiązani do jednej pozycji. Duża wymienność=wiecej kłopotów dla rywali, myślę ze o takim czymś myśli Wenger, nawet chwalił wczoraj specjalnie uniwersalność Sancheza.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 13 lip 2014, 13:08

Ale Theo jak na skrzydłowego ma całkiem niezłe wykończenie akcji, kilku środkowych napastników mogłoby się od niego poduczyć. Nie mówię, że to musi być dla niego pozycja nr 1, ale spokojnie może tam łatać ewentualną dziurę.

I była taka umowa z Wengerem czy coś mi się pomyliło?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 lip 2014, 13:30

nie wiem czy była oficjalnie podpisania, czy uzgodniona taka kwestia, ale mówi się od lat o tym, że Theo ostatecznie ma na środku ataku skończyć. Miał tam już grać od kilku ładnych lat, ale co tam idzie, to średnio to wychodzi. Niby te bramki strzela, ale nie wykorzystuje tam szybkości, nie ma się gdzie rozpędzić, no i jednak nie przepchnie się z rosłymi obrońcami. Na skrzydle daje więcej druzynie.

Awatar użytkownika
NeverLie2Me
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NeverLie2Me » 13 lip 2014, 16:04

Theo niby wziął "14" po to żeby być drugim Henrym, więc w końcu pewnie będzie go ciągnęło do środka.

Ja bym to widział tak:

---------------------------------------------Szczęsny/?--------------------------------------
?/Jenkinson-----------Mertesacker/?-----Koscielny/Vermaelen-------Gibbs/Monreal
--------------------------Ramsey/Flamini-----------Wilshere/Arteta--------------------
Sanchez/Oxlade-------------------------Ozil/Rosocky-----------------Cazorla/Podolski
------------------------------------------Giroud/Walcott-----------------------------------

Jak na dłoni widać, że brakuje nam 3 zawodników: GK zmiennik, PO pierwszy skład i ŚO zmiennik. GK, no tu konieczny transfer. Debuchy pewnie będzie naszym PO, ŚO ktoś z młodzieży, ale fajnie byłoby kupić kogoś z jajem. Do tego Gnarby pokazał już, że potrafi grać w piłkę i coraz więcej młodzieży puka do pierwszego składu. Oczywiście jak się da coś więcej kupić to tylko na + dla nas.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 13 lip 2014, 16:15

Defensywny pomocnik na gwałt potrzebny ,bo Arteta powinien być rezerwowym ,a Flamini nie da nam siły w środku pola.Ja bym kupił Schnerdelina albo już tego Khedire jak będzie chciał zarabić mniej niż 150 k funtow tygodniowo bo to zdecydowanie za dużo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”