Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 1433

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
33%
2
5
24%
3
1
5%
4
4
19%
Poniżej 4
4
19%
Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Re: Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 15 lip 2014, 22:37

Tomusmc pisze:jeszcze Fabio "1:0" Capello Nam przypisują
W obecnej sytuacji skakałbym do nieba. I nie zapędzajcie się z Vidalem :P Jestem pewiem, że jeśli faktycznie Marotta rozważa jego sprzedaż, to do walki włączą się inne kluby. Nie wierze, że po cichu pertraktuje z MU kiedy za plecami czekają Barcelona, City czy PSG. Sam Vidal też ostrożnie się wypowiadał. Z takimi akcjami powinni też zaczekać na wybór nowego trenera. Dodatkowo nasz zarząd baaardzo naraziłby się kibicom puszczając Conte i sprzedając Vidala. Byłby to policzek w twarz wszystkim tifosi, którym obiecywano, że kadra nie będzie osłabiana. Będzie to też praktycznie przyznanie sie do winy w kwestii Conte. Sam Vidal powiedział, że nie naciska i nie będzie naciskał na transfer.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 708

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 15 lip 2014, 22:38

Co by nie mówić, to odejście Conte z powodu sprzedaży Vidala jest na szybko spłodzoną hipotezą przez tych samych dziennikarzy, którzy nie mieli ŻADNEGO pojęcia co się dzieje w klubie. Nie mówię, że nie ma ku temu żadnych podstaw, ale biorę to z przymrużeniem oka, szczególnie, że poziom dezinformacji na temat Chilijczyka sięgnął w zeszłym tygodniu szczytów (wystarczy wspomnieć, że w obiegu krążyły fejkowe newsy wytworzone przez ludzi z juventuz.com).

Swoją drogą, tak na chłodno jeśli się teraz da, czy sprzedaż Vidala (zakładając, że Daily Mail itp. nie mają racji i Vidal nie został jeszcze sprzedany) jest bardziej realna w tym momencie, czy jednak w sytuacji, gdy Conte zostałby w klubie?

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 994
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 15 lip 2014, 22:41

Wiem mamy gorące głowy, ale teraz najważniejsze jest, aby przyszedł trener, który w swojej karierze miał jakąkolwiek wizję oraz utrzymał obecny skład a fajnie byłoby go uzupełnić transferami. Morata chyba odpadnie, bo to był wymysł Conte, Evra też nie wiadomo, Iturbe stracony (Boże, który to raz nawet nie potrafimy ściągnąć alternatywę alternatywy), mam nadzieję... szkoda, że to tylko nadzieja.

A co do samego Conte... cóż, przerabiamy to samo co w maju chyba, gdy mówił, że nie przedłuży umowy ([k****] nie mógł wtedy zrobić to co dzisiaj?). Wtedy miałem ogromny żal do niego, dziś też mam. Conte w ostatnim sezonie to był wariat, odbiła mu palma, wieczne kłótnie z innymi trenerami, z dziennikarzami, niewychodzenie na konferencje prasowe, obrażanie się o wspominanie o tym jak banował, po prostu multum dziwnych akcji miał, których ciężko zrozumieć. Boimy się co dalej, bo Conte to była gwarancja sukcesu chociaż w lidze, niestety w Europie jego asystent lepiej się spisywał niż sam Antek. Myślę, że on nigdy nie wybije się ponad to, bo jest to trener, który mając 32 spotkania potrafi zwyciężyć ligę, ale mając spotkania pucharowe, gdzie jest ważny mecz i rewanż daje ciała, było to widoczne w PW i LM, on mając ryzyko i nóż na gardle (albo przechodzisz albo zostajesz) to w 99 procentach przegrywał. Dlatego jeśli będzie selekcjonerem to może wygra eliminacje, ale na ME będzie tak samo jak teraz z Prandellim.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 15 lip 2014, 22:49

Jestem przekonany, ze do momentu ogloszenia nowego trenera nie bedzie zadnych ruchow do i z klubu. Wstrzymajcie wiec konie fani innych zespolow.

EDIT: Co jest z tymi avatarami?

EDIT: Teraz juz wiemy dlaczego tak zwlekalismy od tygidnia z transferami Evry, Moraty i Iturbe. Decyzja Conta musiala byc znana zarzadowi i stad to spowolnienie w naszym mercato w oststnich tygodniach. No nic. Czekamy na nowego trenera.

Takiego Capello bralbym z otwartymi rekami.
Ostatnio zmieniony 15 lip 2014, 22:58 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1381
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 15 lip 2014, 22:53

Allegri krnąbrnym trenerem...tiaaaa...on jak mu nawet takie drewno jak Matri kupili, to udawał ,że dostał napastnika światowej klasy :rotfl: Natomiast przy sprzedaży Silvy i Zlatana okazywał pełnię zrozumienia...chyba profil pasuje.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 15 lip 2014, 22:56

ozob pisze: EDIT: Co jest z tymi avatarami?
Podobno planowana jest zmiana wszystkich avatarów na jeden, taki sam dla wszystkich - Schweinsteiger z Pucharem Świata.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 15 lip 2014, 22:58

Ale numer!!

W sumie to poza wyjątkowo fatalnym momentem to nie ma się bardzo czemu dziwić...jęczał, jęczał i się skończyło.

Moim zdaniem można by znaleźć przynajmniej nie gorszego trenera ale znowu - fatalny moment. Prandelli byłby fajną opcją, Deschamps byłby jeszcze lepszą, ale na to chyba nie ma szans. Może Capello nie byłby taki zły, ale mam wrażenie, że on od dawna nie miał dobrych wyników jeśli nie pracował z gwiazdami...

Co do Vidala - kurcze. Może Barcelona? :P Nie mogę powiedzieć, żebym się jakoś jarał opcją, ale samo wyobrażenie miny Pereza, który się dowiaduje, że na jego transfer Kroosa odpowiadamy Vidalem sprawia mi kupe radości :D

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 15 lip 2014, 23:24

Na ten moment Allegri jest najpowazniejszym kandydatem na trenera. Bez komentarza. :foch:

Swoja droga to Pirlo bedzie zachwycony :rotfl4:, ale moze Max zmieni zdanie o bramce Muntariego, przez ktora stracil mistrzostwo. Moze Wilmore w takiej sytuacji tez zmieni opinie :D.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 994
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 15 lip 2014, 23:30

Wilmore nie, ale Allegri bardzo możliwe.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 15 lip 2014, 23:49

Pewnie Marotta powiedzial: Sorry Antonio, ale nawet Iturbe nie kupimy. Conte sie wkurwil i po ptokach. :D

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 16 lip 2014, 0:59

Di Marzio, Agresti i Sky zgodnie donoszą, że wybór padł na Allegriego, który wstępnie zaakceptował oferte Juve. Jutro ma pojawić się w Vinovo by dogadać szczegóły.
Iturbe za 30mln w Romie. Czyżby jednak to był powód?

Się posypało... :(

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 16 lip 2014, 1:09

Spadlismy na sam pysk.

Jak Conte jebnal fochem tylko dlatego, ze nie chielismy zaplacic za Iturbe 30 mln go krzyz mu na droge.

EDIT: Niech jeszcze sprzedadza co lepszych zawodnikow i zaczniemy od tego 0 punktow, o ktorych mowil Agnelli. Dokladnie jakbysmy sie cofneli 3 lata wstecz.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 16 lip 2014, 5:39

Conte to powinien się cieszyć, że nie daliście 30 mln za Iturbe. On jest wart może połowę tej kasy :rotfl4:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6746

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 lip 2014, 6:57

:roftl3:

Co za sytuacja. Obraził się, bo mu Iturbe za 30 baniek nie kupili...

Na poważnie to jedyną sensowną opcją wydaje mi się jego przejęcie reprezentacji. Innej nie widzę, dla której miałby rezygnować. Szkoda, że dopiero teraz jak Prandelli już zajęty. Sam Cesare pewnie teraz siedzi przed TV, patrzy z okna na Haga Sophia i krzyczy "NO!!! WHY!!!"

Tylko czemu by robili z tego taką tajemnicę? Przecież każdy zrozumie, rodzima reprezentacja to jest największa nobilitacja dla trenera. Czemu w takiej atmosferze, z nagrywanym filmikiem i innymi cudami?

Nie wiem kto po nim. Capello spoko, chociaż od dawna nie prowadził klubu. Allegri jest solidny, w końcu mistrza z Milanem zdobył, ale jeśli Roma będzie tak punktować jak w zeszłym sezonie (w co osobiście wątpię) to może być ciężko. Jest jeszcze Napoli.

Nareszcie będzie ciekawie, bo ten trzeci sezon zabił we mnie większość emocji jakie miałem do Serie A :D

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 855

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 16 lip 2014, 7:13

Kuźwa człowiek przychodzi po zajebiście ciężkiej nocce do domu i dostaje taki strzał w pysk że nie może się otrząsnąc. Nic tylko :pijemy:

EDIT: a co do kandydatów na nowego treneiro to mi kiszki skręca. Allegri, Mancini, Spaletii? No ja Was proszę... Capello? Trzeba kogoś z nową wizją gry bo piłka się zmieniła z biegiem czasu i schematy które za czasów Fabio były skuteczne, już się skończyły. Ja to bym Juup'a chętnie zobaczył, ale podejrzewam że wybór padnie na któregoś z "Włochów". A tu tylko i wyłącznie Montella bądź Sinisa. Jugol pokazał w Sampie że potrafi grac ładny ofensywny football, a Montella strasznie mi Conte przypomina.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”