FMy - Strona 746

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 14 lip 2014, 23:45

Swoją drogą udało wam się ściągnąć jakiegoś obiecującego juniora z innej ligi bez negocjacji z jego klubem? Zawsze gdy składam oferty kontraktowe 14 latkom z Francji(nawet tym występującym w Ligue2) to najczęściej nie są zainteresowani przejściem do mojego klubu a gdy już złoże ofertę transferową to przeważnie oczekują 30 baniek tygodniowo i status kluczowego zawodnika mimo, że atrybuty mają słabsze niż większość graczy z drużyny rezerw(miałem taką sytuację z Wieteską z Legii).

Awatar użytkownika
NeverLie2Me
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NeverLie2Me » 15 lip 2014, 11:26

Ja staram się raczej nie wydawać powyżej 10kk funtów, ale to już na takich z 5. gwiazdkami i z reguły przychodzą bez gadania. Jak mogę proponować kontrakt to proponuje na dość dobrych warunkach, żeby nie został w klubie.

Co do tego czy chcą gadać czy nie, to zależy od renomy klubu i od wymagań zarządu. Jak masz w wymaganiach żeby używać zawodników ze szkółki to będą chętniej przechodzić.

Ogólnie to z ty,i regenami to przegięcie trochę, bo po 1. sezonie jest około 5 gości z potencjałem większym niż Messi...

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 15 lip 2014, 11:38

NeverLie2Me pisze:Ogólnie to z ty,i regenami to przegięcie trochę, bo po 1. sezonie jest około 5 gości z potencjałem większym niż Messi...
samo potenial abillity moga miec na poziomie messiego, ale co z tego, skoro argentynczyk ma best potenial rating(posilkujac sie wyrazeniami z genie scouta) na poziomie przekraczajacym 90% i potenial abillity na 199. nie spotkalem sie jeszcze z regenem, ktorego best potenial rating przekraczalby 90%.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2400
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 15 lip 2014, 20:42

Mam defensywnego pomocnika.

Obrazek

Troszeczkę oszukałem przy jego pozyskiwaniu, bo FMik chciał mnie bezczelnie i nierealistycznie wydymać. Próbowałem pozyskać go wcześniej możliwie tanio, ale Real się uparł na ciągłe podbijanie ceny i w końcu postanowiłem poczekać na możliwość negocjacji z zawodnikiem wolnego transferu. Zawodnikowi wygasa kontrakt po sezonie, w Realu w ogóle nie gra, nie jest nawet zgłoszony do rozgrywek, więc stwierdziłem, że poczekam i nic nie ryzykuję. Tym bardziej, że poza mną nie interesował się nim nikt.

Tymczasem 31 grudnia (!) dostałem informację do skrzynki, że zawodnik przedłużył swój kontrakt z Realem o rok (!) i teraz chcą za niego trzy razy tyle co przedtem (plus minus 20 mln €). :rotfl: Jak ktoś próbował kiedyś przedłużyć kontrakt z zawodnikiem, któremu wygasa umowa i nie gra wcale (ten ani jednego meczu od początku sezonu!) to wie, jakie to jest możliwe w tej grze. :wink: Jeszcze ten tylko rok nowego kontraktu do czerwca 2021. Uznałem, że gra ewidentnie znając moje zamiary co do tego chłopaka chce mnie zrobić w bambuko. Dlatego postanowiłem wczytać poprzedni zapis (kilka dni i dwa mecze wcześniej, no cóż) i dogadać się z Realem. Dogadałem się na 7 mln, choć wszystkie koszty transferu (agent miał część karty i musiałem ją wykupić plus premia za podpis plus opłata za agenta) wyszły około 10 mln. Sporo, ale mam rygla defensywy na następne dziesięć sezonów.

Znalazłem podobny przypadek w Dortmundzie. Zawodnik w ogóle nie gra, tylko jeden mecz od początku sezonu, wygląda dobrze jak na opcję na poszukiwanego przeze mnie rozgrywającego, ale ma dłuższy kontrakt i wołają grubej kasy. Zawiodłem się i muszę szukać dalej.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 15 lip 2014, 22:38

Taktyka save&load jest ciekawa jak granie w FMa przy pomocy FM scouta. Takie rzeczy zdarzały mi się wiele razy. Kiedyś jak Sanchez dostał na 11 m-cy kontuzje to wolałem skończyć grę bo w Udine godnego innego stirkera nie było.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 116

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 15 lip 2014, 22:49

E tam. Gra ma sprawiać frajdę. Niech każdy gra, jak chce.

Fajny zawodnik, Kluchmanie. :beer:

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 15 lip 2014, 22:51

Co kto lubi. To jest tylko gra, tworzona przez ludzi mających swoje widzimisię, swoje sympatie i antypatie. Do tego (ta droga) gra jest (jak zawsze) pełna różnorakich błędów. Osobiście nie widzę nic złego w tym, że ktoś grając napotyka jakieś błędy i w pewien sposób je "koryguje".

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 15 lip 2014, 23:06

Slim91 pisze:Taktyka save&load jest ciekawa jak granie w FMa przy pomocy FM scouta. Takie rzeczy zdarzały mi się wiele razy. Kiedyś jak Sanchez dostał na 11 m-cy kontuzje to wolałem skończyć grę bo w Udine godnego innego stirkera nie było.
Zgadzam się i generalnie nie gram save&load, choć lubię sobie zapisać grę co dwa czy trzy mecze jakoś już tak z przyzwyczajenia. To była całkowicie wyjątkowa sytuacja, bo po prostu bardzo dziwna i tylko dlatego to zrobiłem. Zawodnik nawet nie zgłoszony do rozgrywek, wcześniej składałem za niego oferty i nagle przestałem, ale na liście życzeń został. Następnego dnia mógłbym negocjować z nim kontrakt bez gadania z Realem i nagle przedłużył kontrakt o rok (na zupełnie innych warunkach niż dotychczasowe, więc nie ma mowy o uruchomieniu jakiejś klauzuli o automatycznym przedłużeniu)? Co najmniej dziwne. Rozumiem jakby przedłużył o kilka lat, ale rok i to 20-latek? Może się czepiam, ale to naprawdę wyglądało jak zwyczajna złośliwość gry. :P Bo to, że mogę przegrać mecz to normalne i mnie to nie rusza. I tak moja drużyna jest na tyle mocna, że rzadko przegrywa.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 15 lip 2014, 23:27

Ja ogólnie zabezpieczam się tak przed takimi sytuacjami, że od razu po pierwszym lipca patrzę komu kończy się kontrakt za rok. Jak ktoś mi się podoba to ściągam gracza za mniej więcej wartość jego.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 15 lip 2014, 23:32

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 15 lip 2014, 23:37

Ja dopiero w okolicach grudnia wiem, kto mi będzie potrzebny na następny sezon i wtedy zaczynam szukać odpowiednich zawodników tak, by na początku czerwca byli już w klubie. Całe letnie okienko transferowe to tylko odrzucanie miliona ofert za zawodników, których nie mam zamiaru się pozbyć, ewentualnie czasem niełatwe pozbywanie się kogoś, na kogo już liczyć nie będę (takich dziwnym trafem nieraz kompletnie nikt nie chce nawet za grosze). Najlepsze są akcje w stylu, że dany zawodnik odejdzie do nowego klubu, ale tylko pod warunkiem, że będę mu jeszcze płacił ileś tam tysięcy tygodniowo po tym odejściu. Bo tak generalnie to on chętnie się spakuje i wyjedzie nawet na koniec świata, w ogóle nie wyobraża sobie dalszego przebywania w moim klubie, ale obniżka wynagrodzenia absolutnie nie wchodzi w grę! :lol:

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 16 lip 2014, 15:38

Granie w tę grę na nowym patchu 14.3.1 mija się z celem, wszystko co naprawili na sam koniec musieli zepsuć. Polecam grać bez napastników, i tak się nie przydają. W sumie bez obrońców też można, bo to tak jakby ich nie było. ŻENADA.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 lip 2014, 21:54

Kupiony.

Obrazek

Kandydatów było kilku, wszyscy drodzy. Roma z jakiegoś powodu pierwsza znacząco obniżyła wymagania i zamiast wcześniej oczekiwanych 20 mln zapłaciłem 8 mln. Tym samym skład na kolejny sezon mam raczej skompletowany. Minus tego zawodnika to tylko to, że jest kolejnym z niezbyt okazałym wzrostem piłkarzem w kadrze, nie powalczy w powietrzu i odbiór też ma na razie słaby. Coś za coś, na pewno wniesie jeszcze więcej jakości do środka pola jako rozgrywający, a to najważniejsze. Ponieważ ma do tego świetne predyspozycje, również jego pouczę grać na skrzydle, by stanowił tam alternatywę na wypadek kontuzji. Ostatnio Deulofeu wypadł mi na cztery miesiące i zostałem z trzema skrzydłowymi. Ktoś wszechstronny zawsze się przyda, tym bardziej, że nie lubię zbyt liczebnej kadry.

Sezon? W Pucharze Ligi porażka z City po rzutach karnych. W FA Cup porażka w półfinale z Brighton, choć już prowadziliśmy w tym meczu i rywal grał w dziesiątkę. Nie wiem jak moi rezerwowi mogli to zepsuć, a zmiany już nic nie pomogły. W Lidze Mistrzów odpadliśmy w 1/8 z Juventusem po bardzo zaciętym boju, choć ich 5-3-2 było ustawieniem wyjątkowo mojej drużynie nie pasującym i mieliśmy sporo problemów ze stwarzaniem klarownych okazji. Liczyłem, że zagrają jak zazwyczaj w lidze, dużo ofensywniej, to by nam sprzyjało, ale nic z tego. Tak czy siak w Turynie 0-0, u nas w rewanżu prowadziliśmy 1-0 po bramce środkowego obrońcy z rzutu rożnego. Później ten sam obrońca dostał czerwoną kartkę za faul taktyczny na wychodzącym sam na sam z bramkarzem napastniku rywali, a Juventus wcisnął na 1-1 po... wrzucie z autu i strzale głową. Tak dobrze się bronić przez tyle czasu, być blisko awansu i stracić takiego głupiego gola. :(

Dużo lepsza gra w defensywie wraz z upływem sezonu odbiła się na wynikach bardzo korzystnie i jednak na kilka kolejek przed końcem sezonu wciąż zachowujemy realne szanse na mistrzostwo, o które powalczymy z Arsenalem i MU (z nimi mamy jeszcze mecz bezpośredni, który być może będzie kluczowy). City i Chelsea rozgrywają słabe sezony w Premier League. Chelsea nie ma już szans na czwarte miejsce, City musi liczyć na potknięcia zaskakująco mocnego Southampton.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 17 lip 2014, 22:18

w 2026 roku wkoncu udalo mi sie wszystko wygrac co mozliwe w jednym sezonie :jupi:
a wiec jestem spelniony!

Ok dobra tylko z repra nic nie wygralem jeszcze :/ wyrzucili mnie z Wloch i teraz po MS i odpadnieciu w cwiercfinale z Hiszpanii.

Awatar użytkownika
NeverLie2Me
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NeverLie2Me » 18 lip 2014, 10:19

Arwin pisze:Granie w tę grę na nowym patchu 14.3.1 mija się z celem, wszystko co naprawili na sam koniec musieli zepsuć. Polecam grać bez napastników, i tak się nie przydają. W sumie bez obrońców też można, bo to tak jakby ich nie było. ŻENADA.
Mi to się dosłownie nóż w kieszeni otwiera, jak boczny obrońca ma polecenie - Rzadziej strzelaj - i oddaje 5 strzałów w meczu. Nie wspominając o tym, że oddaje 20-25 strzałów na bramkę, przeciwnik 2 i kończy się 1-1.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”