FMy - Strona 747

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2400
Kontakt:

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 lip 2014, 20:03

Znowu się nie udało...

Obrazek

W 37. kolejce zremisowaliśmy u siebie z MU 2-2. Prowadziliśmy do 93 minuty, kiedy Czerwone Diabły wyrównały po rzucie rożnym. Ten wynik był praktycznie podaniem Arsenalowi tytułu na złotej tacy.

Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 95

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 18 lip 2014, 20:13

Po ilości straconych bramek widać że twoja drużyna gra dośc dobrze w defensywie ,możesz zdradzić jak ich poustawiałeś,jakie założenia ,bo w moim przypadku ostatnio z grą w obronie różnie wygląda,sa serie że trace malo bramek a są mecze ze nie wyglada to za dobrze .

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 lip 2014, 20:42

Obrazek

Bez poleceń indywidualnych. Trochę się w to bawiłem, ale w końcu zrezygnowałem, bo nie widziałem szczególnych efektów i nie lubię piłkarzom za bardzo narzucać tego, jak mają grać w ataku.

Utrzymanie piłki głownie dlatego, że zarząd chce, bym grał piłką. To polecenie daje mi prawie zawsze minimum około 50% posiadania, więc o to nie marudzą. No i jak my mamy piłkę, to nie ma jej rywal, co też wpływa na defensywę. :)

Reszta to kwestia wykonawców i znajomości taktyki. Jeśli ta znajomość jest we wszystkich elementach na poziomie biegłym, to wygląda to dobrze. Jak jest na zadowalającym to dużo gorzej. Normalka, dlatego staram się unikać wielu zmian personalnych w drużynie podczas jednego okienka i nie robię transferów do drużyny w styczniu.

Przez pierwsze dwa i pół sezonu grałem podobnym ustawieniem (choć również 4-2-3-1, co robiło wiele dziur z tyłu) tylko z trochę innymi poleceniami i mentalnością kontrola. Wyglądało to zdecydowanie gorzej. Taktyki alternatywne są podobne tylko inne polecenia i pełnią rolę zadaniową na końcówki. W jednej mentalność ofensywna, w drugiej powstrzymywanie, ale rzadko z nich korzystam.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 18 lip 2014, 22:33

a czerwonych za duzo nie lapiesz czasem?
Granie na spalonego to tez, zalezy jakich masz obroncow i jak sa zgrani, wiec nieraz mozna sie samemu nadziac :)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 lip 2014, 22:55

Czerwonych kilka na sezon. Niewiele, aczkolwiek mamy dużo fauli, nie przeczę. Tylko ta duża liczba fauli tez podnosi efektywność gry w obronie, daje więcej odbiorów piłki i przynosi więcej okazji do kontrataku.

Czasem rzeczywiście trafia się ostry sędzia i daje sporo kartek. Wtedy piłkarzy z żółtymi staram się zmieniać tak, by w jednej formacji nie było zbyt wielu zawodników z kartką na koncie. Jeśli np. dwóch stoperów albo dwóch pomocników ma kartkę to dla mnie jest to bardzo mocny powód, by dokonać zmiany w tej formacji. Między innymi dlatego staram się mieć na każdej pozycji dwóch w miarę wyrównanych zawodników. Wyjątkiem jest środek ataku, gdzie Fierro jest zdecydowanym numerem jeden, a jego coraz częściej wpuszczany na boisko zmiennik ma 21 lat, najlepszy junior i wychowanek, jaki dotychczas mi się trafił. Ma bardzo duży potencjał, technicznie jeszcze sporo do nauczenia, za to jest bardzo mocny fizycznie, a przyspieszenie 19 oraz szybkość 20 dają świetny efekt i pozwalają wiele nadrobić.

Gdybym nie grał na spalonego, musiałbym cofnąć linię obrony, czego w podstawowej taktyce nie chcę, bo to zaproszenie rywala pod własne pole karne i odbieranie piłki bliżej własnej bramki. Stąd wszyscy obrońcy, których sprowadzam muszą mieć szybkość minimum 13-14 i inni mnie nie interesują. Wyjątek zrobiłem tylko raz, bo była świetna okazja by sprowadzić za grosze młodego i dobrego zawodnika, który dziś jest moim najlepszym stoperem i odrzucam za niego masę ofert z naprawdę dużych i renomowanych klubów. Tylko od razu punkt ciężkości treningu dostał szybkość i nadrobił tyle, ile było trzeba.

Kiedyś stosując inną taktykę i mając innych obrońców traciłem mnóstwo bramek po podaniach z głębi pola. Teraz jest ich bardzo mało.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 18 lip 2014, 23:04

Ja gram dosc podobnie tylko ze mam 4 napastnikow ktorzy graliby w najlepszych klubach swiata bez problemu, a najlepsze jest to ze zaden sie nie burzy ze nie gra czesto.
Mam 2 kozakow ktorych sie trzymam, obaj dosc podobni, swietni egzekutorzy i do tego bardzo szybcy.

Jeden jest Lisem a drugi Kompletnym napastnikiem.
Ja o dziwo grajac na normalnych faulach, lecz wysokim pressingu tez lapie duzo zoltych i czerwonych kartek musze powiedziec.

Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 19 lip 2014, 11:37

Od niedawna mnie zastanawia waga zawodników, patrzycie na to przy sciąganiu kogoś o klubu czy nie za szczupły bądz nie za pulchny ,ma to jakiś wpływ na ich gre ?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6529

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 19 lip 2014, 11:43

Żadnego. Wzrost też.

Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 19 lip 2014, 13:39

Poprosilem dzisiaj Fabiańskiego o opieke na młodym bramkarzem ,a gościu mi odpowiada że nie jest jego przyjacielem na Facebooku i nie bedzie jego mentorem :shock: :shock: Pierwszy raz coś takiego.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 lip 2014, 20:04

Boromir pisze:Żadnego. Wzrost też.
Wzrost sam w sobie nie wpływa, ale niscy piłkarze mają słabo rozwinięty atrybut wyskoku i właśnie w ten sposób odbija się to w grze.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 20 lip 2014, 18:23

Sinik1988 pisze:Poprosilem dzisiaj Fabiańskiego o opieke na młodym bramkarzem ,a gościu mi odpowiada że nie jest jego przyjacielem na Facebooku i nie bedzie jego mentorem :shock: :shock: Pierwszy raz coś takiego.

Tez tak nieraz miewam, wiadomo FM ma opcje dodania rzeczy do FB i Youtube stad wiec kilka nawiazan do tematu :)

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 05 sie 2014, 16:22

pierwszy raz widzę tak ustawiony terminarz ligowy:
http://cloud-4.steampowered.com/ugc/562 ... D6E6FF0BE/

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 05 sie 2014, 17:00

Wszystko na własnym stadionie, przynajmniej zyski będą. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 05 sie 2014, 17:50

Jakie niby zyski? Pod koniec sezonu i tak mu wyjdzie tyle ile zarobilby grając 3 wyjazdy pod rząd.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 05 sie 2014, 18:06

Pod koniec sezonu, ale tuż po tych meczach zaczyna się zimowe okienko transferowe.

Rozumiem, że w Twoim przypadku może to okazać się trudnością, ale traktuj niektóre posty z przymrużeniem oka, szczególnie jak mają takową emotikonę na końcu -> :mrgreen: .

Mam głupie pytanie - jak zaktualizować składy? To znaczy mam ściągnięty plik, tylko gdzie ja mam go do cholerki wkleić? Słyszałem coś o folderze editor, tylko że takowego nie mam...

@E: dobra, mam...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”