FMy - Strona 162

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
shevcento
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: shevcento » 17 lip 2005, 9:30

Mi się udało awansować moim 1.Fc Koln do bundesligi z drugiej lokaty, własnie zacząłem przygotowania do nowego sezonu. Wzmocnili mnie:
-Anderson lewy pomocnik z Gremio za free(koniec kontraktu),
-Konrad Gołoś za 200 tyś z Poloni,
-Mark Van Bommel za free, zdecydowamy lider zespołu będzie,
-Mathieu Delpierre z VFB za 50 tyś euro,
-Freddy Adu za 500 tyś euro,
-Gokdeniz Karadeniz za friko,
oraz lewy obrońca z Panathinaikosu ale zapomniałem jak się zwie zaraz sprawdze :oops: ...Mam okres przygotowawczy dlatego za bardzo nie patrze na wyniki sparingów ale obecnie grał z Bastią 1-3 i Le Havre 1-1 podczas tournee, zostały mi sparingi z Celticiem u nich, Borussią u siebie i jakimś holenderskim zespołęm z niższych lig ...Cel zarządu to bezpiczna lokata, ale ja tam mierze w PUEFA 8)

Awatar użytkownika
shevcento
Rezerwowy
Rezerwowy

...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: shevcento » 17 lip 2005, 10:16

Ten obrońca to Darlas gra na lewej stronie oksztował 100 tyś euro

Awatar użytkownika
Rom$on
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Re: ...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rom$on » 17 lip 2005, 13:24

shevcento pisze:Mi się udało awansować moim 1.Fc Koln do bundesligi z drugiej lokaty, własnie zacząłem przygotowania do nowego sezonu. Wzmocnili mnie:
-Anderson lewy pomocnik z Gremio za free(koniec kontraktu),
-Konrad Gołoś za 200 tyś z Poloni,
-Mark Van Bommel za free, zdecydowamy lider zespołu będzie,
-Mathieu Delpierre z VFB za 50 tyś euro,
-Freddy Adu za 500 tyś euro,
-Gokdeniz Karadeniz za friko,
oraz lewy obrońca z Panathinaikosu ale zapomniałem jak się zwie zaraz sprawdze :oops: ...Mam okres przygotowawczy dlatego za bardzo nie patrze na wyniki sparingów ale obecnie grał z Bastią 1-3 i Le Havre 1-1 podczas tournee, zostały mi sparingi z Celticiem u nich, Borussią u siebie i jakimś holenderskim zespołęm z niższych lig ...Cel zarządu to bezpiczna lokata, ale ja tam mierze w PUEFA 8)
Z takim składem możesz mierzyć w UEFA, ale w lidze niemieckiej dużo zalerzy od bramkarza, także musisz mieć porządnego. A sparingi u mnie zawsze były dobym wskaźnikiem. Jak przegrałem wszystkie sparongi to zostawałem potem mistrzem, bądź wice-mistrzem. Także im gorzej idą sparingi tym... lepiej.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 18 lip 2005, 0:14

Dobra, podajcie mi coś do kupienia poniżej 10 mln zł do ligi angielskiej. Problem jest, bo jak wiadomo pozwolenie na pracę dla Afrykańców jest dość ciężkie. Sam budżet również nie zachwyca. Potrzebuję głównie bramkarza (i nie pisać mi tu Kaspar Schmeichel, bo ściągnięcie jest awykonalne :wink:) i jakiejś obrony.

Pomoc forumowiczów jest potrzebna, bo trzeba się przylansować, a jak w bazie danych nie ma Brożków, Głowackich, Jeleni, to Piwus głupieje. Z góry Bóg zapłać.

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 18 lip 2005, 0:51

piwus nie wiem kim grasz, i czy się nie pomyliłeś wpisując kwote, ze masz 10 mln zł, bo w anglii sie gra na funty, mogłeś oczywiście zmienić. Z bramkarzy polecam Michaela Rensinga z Bayernu. 20 lat, grając Villarreal sprowadzę go za 1,3 mln euro, naprawde warto. Możesz sprawdzić także Kameni, wart ok 2 mln euro. Z obrońców to polecam nawet tego Naldo (ktoś go wyżej wymieniał), ja go zakupiłem za 350 tys euro (przyjdzie po sezonie). Dobry jest także z Dunfermline Patrick Scullion (18 lat), ale to bardziej def pomocnik. Na prawą obronę Frazer Richardson (nie wiem czy dobrze napisałem) z Leeds United, ja go kupiłem za 750 tys euro. Ogólnie gram w to mało (wczoraj wzowiłem po kilku miesiącach 8) ) i nie znam za bardzo się na tej grze. Wymieniłem Ci tych co sprowadziłem do siebie, czyli do Villarreal.

Dzisiaj wygrałem z Barceloną 2:1 :!: :D mecz kończyłem w 9 :P ale jakoś się udało, tylko przez to przegrałem kolejny mecz z Sociedad, bo miałem w kadrze tylko 2 sprawnych graczy ofensywnych, reszta pauzowała za kartki bądź kontuzje. Bramke straciłem w 88 minucie meczu i to był pierwszy strzał na bramke Sociedad :? Ja miałem dwie poprzeczki (przynajmiej od czegoś się tam obliło i wróciło do bramkarza). Cóż szkoda, ze przegrałem, bo bym wyprzedził Barcelone, ale narazie mam 3 miejsce i mój cel pozostaje ten sam: awans do Ligi Mistrzów :twisted: Jeszcze 8 kolejek do końca, 2 pkt straty do lidera i już 6 przewagi nad 5 miejscem :D

Mam już 3 zaklepanych graczy na kolejny sezon:
-Michael Rensing 1,3 mln euro musze zapłacić
-Naldo 350 tys euro
-Ali Karimi za darmoche :P

Mam ok 15 mln euro na transfery, wiec planuje sie wzmocnić i to poważnie :P Zaoferowałem 8 mln za Baptiste i klub się zgodził :D Teraz czekam co powie piłkarz na moją oferte kontraktu :)

Wojtass
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wojtass » 18 lip 2005, 8:46

Ja gram Man City! budżet byl cos ok 2,6...troche malo..kupilem za to Radka Kałużnego za 90 tys(jest kluczowym zawodnikiem)Marco Stellera za 375tys Nicola Legollatie za 675(nie wiem jak sie pisze:P)i ogolnie po 12 kolejkach jestem na 2 miejscu w lidze za Arsenalem..Jakos to bedzie:)

Awatar użytkownika
maly_1236
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maly_1236 » 18 lip 2005, 11:07

Piwus z bramkarzy to sobie zobacz takich graczy jak:
:arrow: Jan Lastuvka - 22 lata, gra w Szachtarze Donieck, warosc 2 mln euro
:arrow: Tim Wiese - 23 lata,
:arrow: Sebastian Saja, 25 lat, gra w San Lorenzo, wartosc 1,3 mln euro - mialem go w Udinese to wymiatal
:arrow: Marteen Stekelenburg, 22 lata, wartosc 3 mln euro, ale on chyba nie przejdzie do ciebie bo trzeba dac za niego duzo wiecej
:arrow: Igor Akinfeev, 18 lat, gra w CSKA Moskwa, tani, po dwoch sezonach wymiata
Kup sobie tego Sebastiana Saje tylko jest jeden problem bo mozesz go nie miec, bo on jest chyba tylko w najwiekszej bazie danych. No i pozwolenia o prace do Anglii moze nie dostac bo jest to Argentyńczyk, ale ma tez drugie obywatelstwo hiszpanskie.

Z obroncow to tak:
:arrow: Matei Radoi, srodkowy obronca, gra w Dinamo Bukareszt, wartosc 1 mln euro, 23 lata
:arrow: Tobias Rau, lewy obronca, gra w Bayernie Monachium, wartosc 1,6 mln euro, 23 lata
:arrow: Julian De La Cuesta, srodkowy, gra w Cadiz, wartosc niecaly 1mln euro, 21 lat
:arrow: Anthony van Denborre, moze grac na srodku, prawej stronie obrony i na defensywnym pomocniku, sciagniesz go za darmo, 17 lat
:arrow: Naldo, moim zdaniem najlepszy srodkowy obronca w grze, wartosc 1,8 mln euro ale mozesz go sciagnac za duzo mniej tylko musisz sie targowac, 21 lat, gra w Juventude, moze nie dostac pozwolenia na prace bo jest z Brazylii

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 18 lip 2005, 11:13

piwus pisze:Dobra, podajcie mi coś do kupienia poniżej 10 mln zł do ligi angielskiej. Problem jest, bo jak wiadomo pozwolenie na pracę dla Afrykańców jest dość ciężkie. Sam budżet również nie zachwyca. Potrzebuję głównie bramkarza (i nie pisać mi tu Kaspar Schmeichel, bo ściągnięcie jest awykonalne :wink:) i jakiejś obrony.

Pomoc forumowiczów jest potrzebna, bo trzeba się przylansować, a jak w bazie danych nie ma Brożków, Głowackich, Jeleni, to Piwus głupieje. Z góry Bóg zapłać.
Bramakarz z zespolu "Colo Colo" Claudio Bravo. Dobry jest rowniez 20 latek z druzyny mlodziezowej Bayernu, zapomnialem jak sie nazywa :D

Awatar użytkownika
shevcento
Rezerwowy
Rezerwowy

...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: shevcento » 18 lip 2005, 23:00

a ja wam polecam bramkarza z Norwegii a nazywa się Lasse Staw mam go w swoim Koln 8) , a co do obrony to zdecydowanie Restelica,Cagara,Hangeland, Sinkiewicz i Martesacker :D

Awatar użytkownika
zioło
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zioło » 19 lip 2005, 22:37

A ja mam takie pytanie ściagłem sobie z http://www.fcmc.pl taktyke ale nie wiem gdzie ją wkleić by była w grze :oops: :oops: Pomoze mi ktoś?

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 19 lip 2005, 23:10

zioło pisze:A ja mam takie pytanie ściagłem sobie z http://www.fcmc.pl taktyke ale nie wiem gdzie ją wkleić by była w grze :oops: :oops: Pomoze mi ktoś?
W "moich dokumentach" masz folder "Sports Interactiv" tam wchodzisz, potem wchodzisz w folder "FM 2005" i masz folder Tactics, tam go wklejasz.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 19 lip 2005, 23:42

Lakier pisze:
zioło pisze:A ja mam takie pytanie ściagłem sobie z http://www.fcmc.pl taktyke ale nie wiem gdzie ją wkleić by była w grze :oops: :oops: Pomoze mi ktoś?
W "moich dokumentach" masz folder "Sports Interactiv" tam wchodzisz, potem wchodzisz w folder "FM 2005" i masz folder Tactics, tam go wklejasz.
oj jest troszke inaczej :] domyslnie jak instalujesz FMa na dysku c to zazrucasz tacsy do

c:\Program Files\Sports Interactive\Football Manager 2005\user data\tactics

POZDRO

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 19 lip 2005, 23:45

RoRo pisze: oj jest troszke inaczej :] domyslnie jak instalujesz FMa na dysku c to zazrucasz tacsy do

POZDRO
Zalezy jaki masz system operacyjny, w Xp jest tak jak ja podalem, a w 98 jest tak jak Ty podales.

Awatar użytkownika
shevcento
Rezerwowy
Rezerwowy

...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: shevcento » 19 lip 2005, 23:57

Sezon Fc Koln zacząłem juz i narazie grałem 2 mecze w lidze z Hsv 3-2 Podolski x3 8) i dwie brameczki w koncówce a potem pokonałem 2-0 Mainz po golach Poldiego i Pezzarosi'ego ...oba mecze grałem u siebie ...mama 2 miejsce bo Bayern ma lepszą rozniece goli ...ale i tak się ciesze szczególnie z wygranej z Hsv po mielismy ogromną przewage...najpierw na 1-0 Poldi potem samoboj Hangelanda,potem 1 celny strzał Hsv i Romero na 1-2 ale Poldi w 90' w zamieszaniu na 2-2 i 93' bramakarz HSv wykopywał wolnego i wprost pod nogi Poldiego i 3-2 8)

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 20 lip 2005, 10:32

Lakier pisze:
RoRo pisze: oj jest troszke inaczej :] domyslnie jak instalujesz FMa na dysku c to zazrucasz tacsy do

POZDRO
Zalezy jaki masz system operacyjny, w Xp jest tak jak ja podalem, a w 98 jest tak jak Ty podales.
A no tak, a wiesz ze w XP trzeba folder User Data (czyli tam gdzie nasze taksy, savy itd sa zapisywane) trzeba utworzyc samemu ?? Bo wlasnie domyslnie gra zapisuje do tefo folderu co podales ale potem nie widzi ich, a jak sie utworzy recznei folder user data to wszytko gra :]

POZDRO

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”