Bayern - Borussia - Strona 5

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Afgan888
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Re: Bayern - Borussia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Afgan888 » 26 lis 2013, 15:21

Piękny mecz! BVB wcale nie była gorsza, przynajmniej w pierwszej połowie. Ciesze się, że obstawiłem ten mecz w Toto-Mixie, bo był dobry kurs! Teraz już nikt nie jest w stanie zagrozić Bayernowi w Bundeslidze. Pep ma znów świetny zespół, którego nie trzeba trenować, tylko zbierać tytuły. Równowaga we wszechświecie zachowana.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 13 sie 2014, 17:08

już tylko jedna godzina, oczekuję zwycięstwa, w końcu gramy u siebie :)

BVB: Langerak - Piszczek, Sokratis, Ginter, Schmelzer - Kehl, Kirch - Hofmann, Mkhitaryan, Aubameyang - Immobile
On the bench: Alomerovic, Subotic, Bender, Jojic, Großkreutz, Ramos, Durm

Obrazek

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 13 sie 2014, 17:50

Człowiek znowu rozdarty. Nie znoszę BVB, nie cierpię Lewandowskiego, ale Bayern lubię. I kto by nie wygrał źle będzie :roll:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 13 sie 2014, 18:33

Professor Chaos pisze: nie cierpię Lewandowskiego
A jaki powód jeśli można wiedzieć?

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 13 sie 2014, 18:40

Co jest z Gundoganem? Długo jeszcze nie będzie grał?

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2685

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 13 sie 2014, 18:41

Reus ubiór jakby murzynem był. :roftl3:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 13 sie 2014, 18:52

Professor Chaos pisze:Człowiek znowu rozdarty. Nie znoszę BVB, nie cierpię Lewandowskiego, ale Bayern lubię. I kto by nie wygrał źle będzie :roll:
to jak większość przy Gran Derby :)

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 13 sie 2014, 18:54

Dobra połówka. Na początku więcej z gry miał Bayern, zatrudnili Langeraka, ale później już dominacja Dortmundu. Pressing jakim grają gracze Kloppa imponujący, ciekawe na ile im tarczy sił. Lewandowski póki co słabiutko, ale zapewne będzie innym graczem, gdy dojdą Robben, Ribery, Schweinsteiger i inni.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 14 sie 2014, 11:38

po raz kolejny Jurgen pokazał swój geniusz, wychodzimy z Kirchem, Kehlem i Ginterem, wszyscy łapią się za głowę, bo na ławce zostaje Subotić, Bender czy Grosskreutz a tu proszę, wielki Bayern rozbity w pył :)

In minus chyba tylko Ciro, ale dużo walczył, więc nie będę się go czepiał, to jest jego pierwszy sezon i nie oczekujmy, że od razu będzie królem strzelców, jak będzie miał koło 15 goli w lidze na koniec to będę zadowolony. Podobnie było rok temu z Mikim, walczył, zasuwał, ale ciągle podejmował złe decyzje, a dzisiaj chyba nikt sobie nie wyobraża pierwszej "11" bez niego :)

Dla mnie MOTM zdecydowanie Sokratis, Grek krył Lewego, którego uważamy za top 3 świata jeśli chodzi o nominalnych napastników i Robert przy nim nic nie pograł, dawno nie widziałem, żeby ktoś zostal tak totalnie wyłączony z gry poprzez krycie indywidualne.

Z przodu ładnie Miki z Obamą ogarniali. Ten drugi to w ogóle ostatnio jest w takim gazie, że nie wiem, oj nie wiem czy Błaszczykowski sobie pogra jak wróci, bo wygląda na to, że Gabończyk będzie w pierwszym składzie. Na duży plus po raz kolejny Piszczek, który robil swoje z tyłu a i z przodu pomagal, dobry występ podsumował ładną asystą :)

Do drugiej bramki graliśmy na jednego napastnika, jak wszedł Ramos to graliśmy na dwóch i wydaje mi się, żeby trzymać się opcji z dwoma skrzydlowymi i jednym napastnikiem, lepiej to wygląda u nas. Niech wraca Marco, w środku Miki, z prawej Obama, szpica Ciro i powinno być ok. Kehl prawdopodobnie podniosl jakikolwiek puchar po raz ostatni jako kapitan, więc to też była szczególna chwila na pewno dla niego :)

Podsumowując: nie taki straszny ten Bayern jak go malują, obrona zagrała mega solidnie i to jest najważniejsze, bo z przodu zawsze coś tam wpadnie, mamy szeroką kadrę i moim zdaniem śmiało możemy celować w mistrzostwo.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 14 sie 2014, 11:59

no i gdzie jest ebi jak jest potrzebny :lol:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 14 sie 2014, 12:04

Przeciez Ebi zawiesil swoja dzialalnosc na forum.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 936
Kibicuję: Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 14 sie 2014, 12:04

Ebi zakończył kariere, teraz podobno został kibicem Realu.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 14 sie 2014, 12:35

Bienias pisze:Przeciez Ebi zawiesil swoja dzialalnosc na forum.
wiem, do tego wlasnie nawiązuje

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 14 sie 2014, 13:17

Aker pisze: wielki Bayern rozbity w pył :)
No tak, wprost rewelacja. Zważywszy, że graliśmy praktycznie połową kadry, gracze, którzy zagrali w końcowej fazie mundialu, trenowali do tej pory ze 2 razy, a na dodatek w 30 min. straciliśmy najważniejszą postać defensywy (i to niestety na dłużej). Jak podajesz przykład Kircha, to nie zapomnij, że u nas grał 17-letni Gianluca Gaudino, który do tej pory najwyżej grywał na szczeblu juniorów do lat 19. Przykłady Kehla i Gintera są tu raczej chybione, chyba, że uważasz ich za słabych zawodników.

Rozumiem jednak oczywiście radość Dortmundu i te skoki jak najwyżej Kloppa - w końcu gdzieś trzeba rozładować frustrację po kolejnym sezonie, w którym Borussia pozostała pobita przez Bayern.
Aker pisze:Dla mnie MOTM zdecydowanie Sokratis, Grek krył Lewego, którego uważamy za top 3 świata jeśli chodzi o nominalnych napastników i Robert przy nim nic nie pograł, dawno nie widziałem, żeby ktoś zostal tak totalnie wyłączony z gry poprzez krycie indywidualne.
Indywidualne mówisz? Ja tam widziałem Lewego osamotnionego w walce przeciwko 2 lub 3 piłkarzom Dortmundu. Owszem Sokratis wygrał wczoraj wiele pojedynków, ale nie był w tym zupełnie osamotniony, w przeciwieństwie do Roberta. Co akurat jest naszą winą.
Aker pisze:moim zdaniem śmiało możemy celować w mistrzostwo.
Powodzenia, w zeszłym roku też w końcu wygraliście superpuchar, a jak było na koniec, każdy wie.

Chociaż z pewnością ten rok nie będzie należał do łatwych dla Bayernu, głównie z uwagi na bardzo krótki okres przygotowawczy dla trzonu zespołu, jak również niezwykłą ostatnio podatność na kontuzje naszych czołowych zawodników. Także przynajmniej w 1 rundzie rywalizacja będzie zacięta i najważniejsze dla Bayernu to nie stracić dystansu na początku rundy jesiennej.

Wczorajszy mecz oczywiście rozczarował (niezależnie od osłabienia składu i "wakacyjnej" formy kilku istotnych dla nas zawodników), przez pierwsze 20-25 min. ładnie prowadziliśmy grę i kontrolowaliśmy przebieg spotkania, a później nagle to się posypało. Z pewnością niezbyt szczęśliwym pomysłem był wyjazd do USA, ale nie mnie to oceniać, w końcu jak wiadomo, marketing ma czasem ważną pozycję. W każdym razie nie przywiązywałbym się aż tak mocno do wczorajszego spotkania i nie wyciągał z niego przedwczesnych wniosków. Dla nas ważniejsza niż porażka w tym całym superpucharze jest strata Martineza i mam nadzieję, że włodarze odpowiednio na nią zareagują.

Ciekawe, kiedy DFB zniesie ten przepis, że mecz pomiędzy zdobywcą pucharu lub wicemistrzem (jeśli mistrz ma też puchar) a mistrzem Niemiec odbywa się na boisku tego pierwszego. Ileż można rozgrywać tych spotkań w Dortmundzie :P

Jeszcze na koniec - mała ciekawostka, po 2 remisach i wygranej Bayernu w 1/4 Pucharu Niemiec w sezonie 2012-2013, każde kolejne spotkanie kończy się na przemian zwycięstwem Bayernu albo Borussii:

finał LM - 2:1 dla Bayernu
superpuchar Niemiec - 4:2 dla BVB
liga 1 runda - 3:0 dla Bayernu
liga 2 runda - 3:0 dla BVB
finał Pucharu Niemiec - 2:0 dla Bayernu
superpuchar Niemiec - 2:0 dla BVB

Awatar użytkownika
B-Klasa
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: B-Klasa » 14 sie 2014, 17:01

Szkoda Martineza, dość nieszczęśliwe zdarzenie, chciał uderzyć w piłkę, a przypadkowo przywalił w Schmelzera. Jak ktoś nie widział to wyglądało to tak

Co do meczu, to też nie wyciągałbym pochopnych wniosków. Borussia po prostu na ten moment i przy takich składach okazała się drużyną zdecydowanie lepszą, Bayern nie za dużo wczoraj zdziałał. Lewy osamotniony w ataku, parę razy przyjął piłkę, próbował rozegrać, ale nawet nie miał do kogo, Ribery, Roben dziś ich nie było, a to będzie przecież siła Bayernu. Sokratis ładnie radził sobie z Lewem, szybki jest, raz w pojedynku biegowym z Lewym mogliśmy to zoabczyć, gdzie Polak był bez szans :). W Bayernie z kolei bardzo słabo Boateng, może jest jeszcze na MŚ. Najlepszy chyba Neuer, który coś tam wyłapał ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”