Premier League Fantasy Football - Strona 62

Forumowe gry i zabawy, dział, w którym nie są naliczane posty.

Punkty liczymy od 2 kolejki ?

Tak
15
39%
Nie
23
61%
Awatar użytkownika
MicNoc
Junior
Junior
Reputacja: 0

Re: Premier League Fantasy Football

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MicNoc » 31 sie 2014, 19:08

Chambers na ratunek dnia :D

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 31 sie 2014, 21:39

A za mną kolejna kolejka do dupy. :angry2: Formacja 1-3-4-3 średnio wypaliła. Szczególnie zawiodłem się na ataku i tutaj zdecydowanie muszę przeprowadzić zmiany. Bony trzeci mecz z rzędu robi jedynie dwa punkty. :cry: O ile Swansea gra naprawdę świetnie, o tyle Bony zarobił dla mnie dotychczas sześć punktów co jest karygodnym wynikiem... Podobnie Rooney - pierwszy mecz za siedem punktów, co mnie bardzo ucieszyło i pozytywnie zobrazowało jego przyszłość w moim zespole, w dwóch następnych meczach wziął przykład z Wilfrieda. :| O występ Dżeko też byłem średnio spokojny po ostatnim urazie, ale miał się wykurować do tego czasu. -.- Nie dość, że wszedł w drugiej połowie, to w dodatku Stoke wygrało. :lol:

Najbardziej wnerwiło mnie jednak to, że na ławce miałem dwóch graczy z "Dream Teamu" tej kolejki. Tylko skąd ja miałem przypuszczać, że Stoke poradzi sobie z City, a Pieters zaliczy mecz w swojej karierze w Premier League i w dodatku zaliczy asystę? O Greena jestem mniej zdenerwowany, bo De Gea nie był gorszy i zdobył tylko jeden punkt.

Najlepsze jest to, że we wszystkich(dosłownie :!: ) ligach awansowałem. :D Wygrałem wszystkie mecze w moich czterech ligach H2H, a zielone strzałeczki pojawiły się u mnie także przy reszcie 14 lig klasycznych.

Jakie zmiany na najbliższy tydzień? Formacji nie zmieniam, 1-4-3-4 gra mi się dobrze, w sumie prócz pierwszej kolejki, to dotychczas notowałem więcej punktów, niż ma średnia gry. Problem leży przede wszystkim w moich napastnikach. Szykuję się na kupno Diego Costy. Chelsea gra kozacką piłkę, a Hiszpan jak na razie nie spadł formy, choć mało który klub lubi tak prowadzić napastników na "złą drogę". :D W dodatku poważnie zastanowię się nad zostawieniem Debuchy'ego w składzie. Mimo wszystko dam mu chyba szanse, bo nie chcę po raz kolejny tracić punktów przed kolejką, choć jak na razie bardziej sobie tym nie zaszkodziłem. :)

Teraz przerwa na reprezentacje - czas zrobić sobie listę zawodników, którzy dostali powołani i ogarnąć skróty. Oby żaden z nich, a już szczególnie żaden napastnik, nie doznał choćby najmniejszego urazu, bo wtedy będą problemy...

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 31 sie 2014, 21:44

Ja co kolejkę przeprowadzam po 2-3 transfery pierw zmiana wykonawców a teraz przejście na inną formację z 4-5-1 na 4-4-2 8)
Na początku myślałem,że skład mocarny,ale Y.Toure tak jak Giroud zmiana wykonawców nic nie dała,a pomyśleć,że na początku chciałem grać Alexisem,Sigurdssonem i Weimmanem(tym drugim ponieważ nie starczyło kasy na lepszego napadziora) - ale zawsze mądry po szkodzie :P

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 31 sie 2014, 21:54

ddemon pisze:Ja co kolejkę przeprowadzam po 2-3 transfery pierw zmiana wykonawców a teraz przejście na inną formację z 4-5-1 na 4-4-2 8)
Jak Ty mogłeś grać 1-4-5-1? :mrgreen: Przecież formalnie to napastnicy zdobywają najwięcej punktów(czasem pomocnicy), nie wyobrażam sobie grać tylko jednym, no chyba, że masz naprawdę mocarną linię pomocy, dobrego bramkarza i przynajmniej dwóch klasowych defensorów. :D
ddemon pisze:Na początku myślałem,że skład mocarny,ale Y.Toure tak jak Giroud zmiana wykonawców nic nie dała,a pomyśleć,że na początku chciałem grać Alexisem,Sigurdssonem i Weimmanem(tym drugim ponieważ nie starczyło kasy na lepszego napadziora)
]

Sigurdsson na razie w dream teamie jest, więc dobry zakup, sam go mam od drugiej kolejki. :P Alexis w tej kolejce dziesięć punktów zdobył, co jest moim zdaniem świetnym wynikiem, w dodatku prócz tego, że strzelił w Lidze Mistrzów gola, to jeszcze dziś władował jednego Leicester, co dobrze wróży na przyszłość. ;)

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 31 sie 2014, 22:00

No właśnie miałem mocarną pomoc - Eriksen,D,Silva,Mata,Fabregas oraz Yaya Toure - pomocnicy,którzy nie tylko potrafią strzelać,ale i dogrywać :P Tego ostatniego sprzedałem i kupiłem drugiego napastnika...Dżeko też nie pomógł,bo grał z ławki ze Stoke,a miał mi zastąpić Giroud :/ A mając takich pomocników wcale nie przekreśliłem obrony - bo zarówno obrońca Arsenalu,Chelsea,City i Vlaar - to mogło wypalić,ale nie wypaliło :D

Awatar użytkownika
MicNoc
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MicNoc » 06 wrz 2014, 13:48

Panowie, chętni do ligi forumowej w rozgrywkach LM?

http://en.uclfantasy.uefa.com/

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 06 wrz 2014, 15:22

MicNoc pisze:Panowie, chętni do ligi forumowej w rozgrywkach LM?

http://en.uclfantasy.uefa.com/
Zapraszamy do tematu dot. fantasy LM :) http://swiatpilki.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=3836

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 18 paź 2014, 18:25

Obrazek
Nie grało jeszcze trzech zawodników, no i musiałem na tę kolejkę posadzić na ławce Costę i Chadliego, więc chyba nie jest najgorzej. :P

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 18 paź 2014, 19:54

Widze że pilnujesz składu, ja Costy niestety zapomniałem zmienić ;/ chyba masz na kapitanie Aguerro co ? ;p

Zastanawiam co zrobić z Silvą. Ani nie asystuje, ani nie strzela. Marne 2 pkt to zdobywałby mi nawet Downing. Chyba wzmocnie sobie jego kosztem obrone

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 18 paź 2014, 20:11

Nie mam nawet Aguero w składzie, zresztą od początku nie miałem, moim zdaniem za drogi. :D

Ciekawi mnie Tadic - przed tą kolejką wybrany przez 3.2%, ciekawy jak teraz wskaźnik podskoczy. :lol:

O, 81 punktów już, chyba mi kogoś nie naliczyło. :D

Awatar użytkownika
MicNoc
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MicNoc » 02 lis 2014, 1:27

Sanchez (c)+Chambers

8)

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 02 maja 2015, 21:15

Myhill chyba będzie miał rekord punkty wśród bramkarzy w tej edycji FF - już 14, a nie wyliczyli jeszcze bonusów, na bank dostanie + 3
Dziękuje trenerowi AV, że nie wystawił Guzana bo bym sobie tępym nożem gardło poderżnąl :rotfl4: :D

Awatar użytkownika
MicNoc
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MicNoc » 24 maja 2015, 17:56

Ostatnia kolejka niesamowita!

Dzięki za ten sezon, niedługo walczymy ponownie )

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 26 maja 2015, 16:45

Ogarnijcie sobie, że najlepszym Polakiem w grze został tenisista i to znany!
Wywiad z nim tutaj:
http://www.fantasypl.pl/wywiad/mariusz- ... tasypl-pl/

Kurde, dziwnie się czuję, że takie osoby w ogóle grają w FPL. :D

Awatar użytkownika
.MgM.
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: .MgM. » 09 lip 2015, 13:14

Obrazek

Stronka już ruszyła z nowym sezonem. :D