Szanse polskich klubów w pucharach

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Która dru?yna najlepiej wypadnie w pucharach?

Wis?a Kraków
27
61%
Legia Warszawa
6
14%
Groclin Grodzisk Wielkopolski
11
25%
Wis?a P?ock
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
kub@s
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Szanse polskich klubów w pucharach

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kub@s » 22 lip 2005, 19:48

Nowy sezon już niedługo się zacznie. A wraz z ligą europejskie puchary. Jak wyglądają szanse polskich drużyn na arenie międzynarodowej? Czy Wisła Kraków awansuje do elitarnej Ligi Mistrzów? Kto najszybciej zakończy swoją przygodę w pucharach?
Oto temat założony przeze mnie. Bardzo jestem ciekaw waszych opinii.

Niklos
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Niklos » 22 lip 2005, 21:32

Mam nadzieje ze w tym roku Legia , Groclin zaistnią w Pucharze Uefa , dzieki czemu zdobedziemy punkty do rankingu , niewiele nam ich brakuje by w nastepnym sezonie 2 polskie zespoly walczyly o Lige Mistrzów.

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 22 lip 2005, 21:38

Szanse na udzial w LM wisly widze raczej marnie .. obym sie mylil , za to legia moze powalczyc w pucharze uefa , jezeli nie trafi szybko na mocnego przeciwnika to moga daleko zajsc.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 22 lip 2005, 21:58

Mysle ze Wisła nie zakwalifikuje sie do LM(chodz jej kibicuje).Natomiast W pucharze UEFA Wisła K.(jak odpadnie z LM), Groclin, Legia mają szanse na awans do rundy grupowej(o ile nie trafia na Dynamo Tibilisi).Wisła P. raczej odpadnie szybko(miejmy nadzieje ze sie myle).Własciwie jestesmy uzaleznieni od wyników losowan ale watpie czy zobaczymy któraś z naszych drużyn zagra wiosna w europejskich pucharach.

Awatar użytkownika
zizou888
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zizou888 » 25 lip 2005, 0:03

chodziaż jestem legionistą. jako polak życze dobrze każdej polskiej drużynie dobrze. mam nadzieje na Awans wisły kraków do fazy grupowej pucharu UEFA. ale czeka ich zapewne cięzka przeprawa. :wink:

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 25 lip 2005, 17:28

puchary rządzą się swoimi prawami:> Wisła była w formie rok temu w potyczkach z Realem, ale Real nawet bez formy jest zbyt dobry na nas..

oczwiscie mam nadzieję ze Engel coś wymodzi z tej drużyny i zagramy w LM...a jesli nie to miejmy nadzieje ze jak najwięcej polskich drużyn awansuje do grup...a potem zobaczymy:)

lukash007
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukash007 » 25 lip 2005, 22:21

zycze wszystkim klubom jak najlepiej ale bez jaj
moze Legia i Groclin cos powalcza w UEFA bo Wisla Plock nie da rady
a jezeli chodzi o Krakowska Wisle to tez jej nie wroze przyszlosci
ale chociaz jestem za Legia to fajnie by bylo jakby jakis polski klub (nawet Wisla) w koncu awansowal bo to juz sie robi smieszne a raczej tragiczne

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 25 lip 2005, 23:22

Wisla Krakow - Niby najmocniejszy sklad z Polskich ekip , niby duze doswiadczenie w Europejskich pucharach , ale cos mi sie zdaje , ze Europy w tym sezonie nie zawojuja. Awans do LM moze uda sie uzyskac przy wielkim szczesciu , ale watpie. Zalezy jeszcze na kogo trafia. Po ewentualnej porazce w el.LM Wisla zagra w UEFA , ale szczytem mozliwosci bedzie chyba awans do rozgrywek grupowych i solidna tam postawa.
Groclin Grodzisk - moim zdaniem zespol ktory sposrod naszych druzyn zajdzie najdalej. Poukladany pod kazdym wzgledem klub , ktory moze przejsc nawet faze grupowa Pucharu UEFA
Legia Warszawa - jesli po drodze wyeliminuja jakis solidny klub to bedzie ok. Jesli uda sie awansowac do rozgrywek grupowych Pucharu UEFA to bedzie wielki sukces Legii. Na wiecej poki co nie licze .
Wisla Plock - Niezbyt duzo sobie po nich obiecuje (chyba tak jak kazdy). Dobrze bedzie jesli sie nie zblaznia , czyli dojda przynajmniej do 1 rundy Pucharu UEFA. Ale reki bym nie dal za przejscie eliminacji tego pucharu przez Ploczczan.

Nie jest za dobrze , ale i tak licze , ze bedzie lepiej niz w poprzednich sezonach ktore byly katastrofalne :|

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 25 lip 2005, 23:25

serek408 pisze:Wisla Krakow - Niby najmocniejszy sklad z Polskich ekip , niby duze doswiadczenie w Europejskich pucharach , ale cos mi sie zdaje , ze Europy w tym sezonie nie zawojuja. Awans do LM moze uda sie uzyskac przy wielkim szczesciu , ale watpie. Zalezy jeszcze na kogo trafia. Po ewentualnej porazce w el.LM Wisla zagra w UEFA , ale szczytem mozliwosci bedzie chyba awans do rozgrywek grupowych i solidna tam postawa.
Groclin Grodzisk - moim zdaniem zespol ktory sposrod naszych druzyn zajdzie najdalej. Poukladany pod kazdym wzgledem klub , ktory moze przejsc nawet faze grupowa Pucharu UEFA
Legia Warszawa - jesli po drodze wyeliminuja jakis solidny klub to bedzie ok. Jesli uda sie awansowac do rozgrywek grupowych Pucharu UEFA to bedzie wielki sukces Legii. Na wiecej poki co nie licze .
Wisla Plock - Niezbyt duzo sobie po nich obiecuje (chyba tak jak kazdy). Dobrze bedzie jesli sie nie zblaznia , czyli dojda przynajmniej do 1 rundy Pucharu UEFA. Ale reki bym nie dal za przejscie eliminacji tego pucharu przez Ploczczan.

Nie jest za dobrze , ale i tak licze , ze bedzie lepiej niz w poprzednich sezonach ktore byly katastrofalne :|
I co najważniejsze, liczę, że niektórzy działacze poszli po rozum do głowy.Np. panowie z Plocka, to musieli się nachodzić.Nie będzie już pamiętnego błędu z przed 2 lat mam nadzieję.Dobrze, że Jeleń został.Legia to raczej będzie jedna wielka niewiadoma, ale wątpie, by odegrali jakąś rolę.Wisła i Groclin to 2 ekipy, które stać na pokazanie się w grupie.Bardziej licze na Grodziszczan, jakiś jeden ligowo-spektakularny transfer tylko by pomógł.

Awatar użytkownika
Robson
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Robson » 01 sie 2005, 13:04

Jak większość z was zagłosowałem na Krakowską Wisłe sądze,że w tym roku właśnie ta drużyna zajdzie najdalej z polskich ekip w europejskich pucharach :wink: myśle,że są w stanie pokonać klub z Aten a awans do LM to naprawde spory sukces jak na Polski klub.

Awatar użytkownika
Carvalho
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carvalho » 01 sie 2005, 15:26

Nie ma co się oszukiwać. Legia i Wisła Płock dużo nie pograją w UEFA.
Groclin zaczął niemrawo zobaczymy co pokażą nam w pucharach.
Wisła nie jest faworytem, ale Koniczynki przekonają się o sile naszego klubu i o tym jaką mamy silną pake :twisted: !

Mendels
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mendels » 02 sie 2005, 20:54

wydaje mi sie ze wbrew tego co piszecie najwieksze szanse na awans ma Wisla.To jest jednak jak na nasza lige futbolowa potęga.Jestem kibicem z Grodziska wiec mocno wieze w awans także Dyskobolii i zycze go Wiśle Płock i nawet tak znienawidzonej w Grodzisku Legii :D .Wydaje mi sie ze wiekszosc kibicow troche lekcewazy Dukle,to jest vice mistrz slowacji ktory do konca bil sie o mistrzostwo,a co mistrz slowacji zrobil z Celticiem kazdy wie :twisted:

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 02 sie 2005, 21:49

Wisła Kraków-na krajowym podwórku nie ma na nich mocnych, jednak w Europie potrafia przegrac z Dinamo Tbilisi. Mam nadzieję, że w tym roku będzie inaczej :)
Groclin Grodzisk Wlkp-w Polsce jeszcze nie zdobyli mistrzostwa i nie pokonali Wisełki, jednak o wiele lepiej im radzi w Europie niż Krakusom.
Legia Warszawa-sprzedali swojego najlepszego snajpera-Marka Saganowskiego do Victorii Guimares, Włodarczyk jest w slabej formie, a Chmiest czy Klatt dopiero w tym roku debiutowali w Ekstraklasie a tym bardziej w pucharach :shock: Zespół jest młody i potrzebuje zgrania a wiec wątpie, żeby zawojowali w Europie.
Wisla Plock-zespół już raz występowal w Pucharze UEFA, jednak z marnym skutkiem ponioeważ już w pierwszej rundzie eliminacji odpadli. Zespół bez niespodzianek i zapewne nic nie zdobędzie w pucharach.
Zagłębie Lubin-fantastyczny w Pucharze Polski a tragiczny w lidze, zespoł "do bicia" w pucharze, zapewne już po pierwszej rundzie skonczy im sie przygoda z pucharami[/b]

indianin

Post Wyświetl pojedynczy post autor: indianin » 02 sie 2005, 21:59

Ja bym chciał, aby wkońcu Wisła zagrała w LM, ale wątpie żeby pokonała "koniczynki". Daje im jednak szanse na faze grupową pucharu UEFA. Groclin może nawet przejdzie grupę. Legia może dojdzie do 1 rundy. Co do Wisły Płock to wątpie by przeszli eliminacje...

Awatar użytkownika
nowok
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nowok » 02 sie 2005, 22:13

Mikusinski pisze:Wisła Kraków-na krajowym podwórku nie ma na nich mocnych, jednak w Europie potrafia przegrac z Dinamo Tbilisi. Mam nadzieję, że w tym roku będzie inaczej :)
Groclin Grodzisk Wlkp-w Polsce jeszcze nie zdobyli mistrzostwa i nie pokonali Wisełki, jednak o wiele lepiej im radzi w Europie niż Krakusom.
Legia Warszawa-sprzedali swojego najlepszego snajpera-Marka Saganowskiego do Victorii Guimares, Włodarczyk jest w slabej formie, a Chmiest czy Klatt dopiero w tym roku debiutowali w Ekstraklasie a tym bardziej w pucharach :shock: Zespół jest młody i potrzebuje zgrania a wiec wątpie, żeby zawojowali w Europie.
Wisla Plock-zespół już raz występowal w Pucharze UEFA, jednak z marnym skutkiem ponioeważ już w pierwszej rundzie eliminacji odpadli. Zespół bez niespodzianek i zapewne nic nie zdobędzie w pucharach.
Zagłębie Lubin-fantastyczny w Pucharze Polski a tragiczny w lidze, zespoł "do bicia" w pucharze, zapewne już po pierwszej rundzie skonczy im sie przygoda z pucharami[/b]

przepraszam ale co tutaj robi Zagłębie ?? dobrze zagrali w rewanzu finału PP z Groclinem, ale nie zdobyli tego trofeum wiec nie zagrają w PU ............. troche sie zagalopowałes 5 klubów w europejskich pucharach hehe kiedy tego doczekamy ;)

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”