Zwała - Strona 299

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8773
Kontakt:

Re: Zwała

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 lis 2014, 11:50

Kolejny raz utwierdzam się w przekonaniu, że to co zrobiłem chyba rok temu (ignore) było bardzo mądrym posunięciem. Takie dzieci jak samael nie powinny mieć prawa w ogóle się rejestrować.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 01 lis 2014, 14:30

Tomusmc pisze:Czarny sam jest pedrylem skoro twierdzi, że trzynastolatka nie jest dzieckiem. Nawet nie chcę żebyś odpowiadał na ten post i mam nadzieję, że nie doczekasz w swoim życiu córki
Od Twojego kretynizmu boli głowa.

Myślałem, że każdy kretyn zrozumie, bez sięgania po definicję, ale widać są szczególne przypadki braku mózgu:
Pedofilia – rodzaj parafilii: stan, w którym jedynym lub preferowanym sposobem osiągania satysfakcji seksualnej jest kontakt z dziećmi w okresie przedpokwitaniowym lub wczesnej fazie pokwitania[1].

W świetle powyższej definicji należy rozróżnić pedofilię od czynów pedofilnych, których dokonywanie nie musi być przejawem właściwej pedofilii; wbrew potocznemu znaczeniu słowa pedofil, osoba dokonująca czynu pedofilnego nie musi być dotknięta pedofilią w znaczeniu medycznym
Pedofil - kwestia medyczna, chory świr który musi bzykać dzieci żeby osiągnąć satysfakcję seksualną.
Osoba karana za czyn pedofilny - osoba, która uprawiała seks z małoletnią/-letnim, co jest zależne od kraju. W Polsce ten wiek wynosi bodaj 15 lat.

Ale wy się nie przyznacie do błędu, bo Gozdyra i c s to lewaki i nic nie rozumieją. Ja chrzanię jak można być zamkniętym na wiedzę, jak wy to ciężko pojąć.
Pedophilia or paedophilia is a psychiatric disorder in which an adult or older adolescent experiences a primary or exclusive sexual attraction to prepubescent children, generally age 11 years or younger
Anglojęzyczna wiki. Dodaje się tam, że w szczególnych przypadkach mowa może być o starszych osobach - normalny czytelnik rozumie, że chodzi o osoby które późno osiągają dojrzałość płciową.
Z ang. wiki:
One aspect of the story which now seems problematic is Juliet's age. As the story occurs, Juliet is approaching her fourteenth birthday.
Czyli Julia miała wtedy 13 lat.

O sprawie na polskiej wiki:
W marcu 1977 roku uprawiał seks z trzynastoletnią modelką, Samanthą Gailey. Prasa oskarżyła go o uwiedzenie nieletniej, sama Samantha chciała zrobić wrażenie na reżyserze i zachowywała się jak doświadczona seksualnie. Podczas zbliżenia spanikowała i udała atak astmy, by zakończyć niezręczną sytuację. Sprawa zakończyłaby się pewnie zwykłą karą grzywny, gdyby nie sędzia i prasa, chcący przykładnie go ukarać.
I anglojęzycznej:
On 11 March 1977, Polanski, then 43 years old, was arrested in Los Angeles for the sexual assault of 13-year-old Samantha Geimer during a photo shoot for French Vogue magazine. Polanski was indicted on six counts of criminal behavior, including rape.[105][107] At his arraignment he pled not guilty to all charges. Many executives in Hollywood came to his defense.[108]

Geimer's attorney next arranged a plea bargain in which five of the six charges would be dismissed, and Polanski accepted.[109] Because Polanski fled the country before final sentencing, the charges were not dismissed and still remain pending.
Innymi słowy został uniewinniony z 5 na 6 zarzutów.
In March 1977, film director Roman Polanski was arrested and charged in Los Angeles with five offenses against Samantha Gailey, a 13-year-old girl[1] – rape by use of drugs, perversion, sodomy, lewd and lascivious act upon a child under 14, and furnishing a controlled substance to a minor.[2] At his arraignment Polanski pleaded not guilty to all charges,[3] but later accepted a plea bargain whose terms included dismissal of the five initial charges[4] in exchange for a guilty plea to the lesser charge of engaging in unlawful sexual intercourse

To jest właśnie różnica w prawodawstwie i medycynie. To, że ktoś złamał prawo, które jest wrażliwe społecznie, nie znaczy że zaraz ma się go traktować na równi z rzeczywistymi pedofilami. Dlaczego prawica jest taka głośna w tej sprawie? Bo szybko chce pokazać, że lewa strona sobie zaprzecza mówiąc o PRAWDZIWYCH pedofilach w sutannach. Wesołowski to prawdziwy pedofil (JP2 takich chronił) - Polański to facet który poszedł z młódką do łóżka, która była na to wciąż za młoda. To naprawdę proste - chyba że ktoś jest kretynem.
Rezus pisze:A później się samael dziwi dlaczego się go uważa za najsłabsze ogniwo forum.
Doszedłem do wniosku, że tylko debile mogą dochodzić do takich wniosków ( w tym prawaczki), więc nie mam zamiaru się tym przejmować.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 01 lis 2014, 14:36

Nie dość, że broni starego pedofila, to jeszcze tu obraża. Chamska ta dzisiejsza młodzież.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2918

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 01 lis 2014, 14:42

ubek pisze:Nie dość, że broni starego pedofila, to jeszcze tu obraża. Chamska ta dzisiejsza młodzież.
Śmiesznie żałosny jest ten koleś:
czarny samael pisze:"Lewactwa" - :boruta: Kocham to określenie.
czarny samael pisze:Doszedłem do wniosku, że tylko debile mogą dochodzić do takich wniosków ( w tym prawaczki)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 lis 2014, 14:46

proponuje jednak się trochę hamować z tym obrażaniem

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 01 lis 2014, 15:19

Rezus - sarkazm.

Fieldy - na moje możesz nawet skasować tę pyskówkę. To nie jest żadna dyskusja, skoro tylko jedna strona posługuje się argumentami prawnymi i definicjami, a druga na to odpowiada oskarżeniami, bo czegoś nie rozumie.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2464

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 01 lis 2014, 15:25

czarny samael pisze:Rezus - sarkazm.

Fieldy - na moje możesz nawet skasować tę pyskówkę. To nie jest żadna dyskusja, skoro tylko prawa strona posługuje się argumentami prawnymi i definicjami, a lewa nie rozumie.
zabawne, Polański to pedofil i tyle,
Ja sobie zabiję człowieka i nie będę mordercą tylko popełniłem czyn mordercy :lol:
Zabawne jak elity bronią Polańskiego, wyszukują wszelakich argumentów byle go tylko przedstawiać w mniej złym świetle :rotfl:

Awatar użytkownika
Minor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Minor » 01 lis 2014, 15:32

Fieldy - na moje możesz nawet skasować tę pyskówkę.

Ależ po co to wszystko usuwać? Przecież ta dyskusja świetnie pasuje do nazwy tematu, szczególnie nawiązywanie do czasów gdy ludzie palili sąsiadów na stosie czy wyrzucali szczyny przez okno dla pokazania , że ruchanie trzynastek to nic złego było wyborne :haha:.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6327
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 01 lis 2014, 15:38

A jakbyście te sytuacje odnieśli np do Hanka Moody'ego z Californication, który wyruchał 16stke. Czy był pedofilem?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 lis 2014, 15:54

sickstick pisze:Czy był pedofilem?
W Polsce granicą jest skończenie 15 roku życia, trzeba sprawdzić ile jest w kraju, w którym on to zrobił.

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 01 lis 2014, 16:05

Czyli moze być też tak że w jakimś wypiździejewie bzykniesz 14stke i jest spoko bo prawo nie zabrania a robiąc to na drugim końcu świata jesteś chory psychicznie i powinno ci się obciąc drąga. Bajka

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 lis 2014, 16:07

klopx pisze:Bajka
Tak jest od zawsze przecież. W jednym państwie możesz zabijać i dostaniesz max dożywocie, a w drugim dostaniesz od razu karę śmierci.

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 01 lis 2014, 16:15

ale w obu krajach jesteś mordercą ;) piszesz jedynie o wymierzeniu długości kary.

Tutaj, zasłaniacie się przepisami prawa, cytatami z wikipedii a i tak ostatecznie dochodzimy do wniosku że jesteś lub nie pedofilem w zależności od tego gdzie puknąłeś małolate :P

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 lis 2014, 16:21

Jeśli nie prawo to trzeba w takm razie... posiadać info od lekarza, że się jest pedofilem, a po jednym seksie z 14-letnim dzieckiem nie jest się chyba pedofilem. To tak samo jak z np. z trawką, po jednym zapaleniu jointa nie jest się przecież narkomanem. Ale specjalistą nie jestem, nie robiłem ani jednego, ani drugiego :P

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 01 lis 2014, 16:27

Spróbuj jednego i drugiego. Raz można

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”