Eliminacje do Euro 2016 - Strona 5

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Eliminacje do Euro 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 lis 2014, 22:55

Luminos pisze:Też niedawno zastanawiałem się, jak drużyna z bardzo dobrą obroną i niezłym atakiem (przynajmniej to wszystko jest na papierze) może tak kaleczyć.
Akurat obrona to ich najslabsza strona moim zdaniem. Ivanovic ok, ale para Bisevac & Mitrovic oraz Dusko Tosic na lewej pod nieobecnosc Kolarova dupy nie urywaja. Szkoda, ze Nastasic nic nie gra, bo to jest zawodnik, na ktorym mozna by bylo oprzec defensywe.

Awatar użytkownika
Luminos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luminos » 14 lis 2014, 23:01

Chodziło mi raczej właśnie o obecność Nastasicia czy Kolarova, ponadto przecież byłby też na pewno Subotic. Z nimi Serbia również nie porywała i popełniała masę błędów.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 15 lis 2014, 12:11

Pieknie sie oglada tabele widzac Grecje na ostatnim miejscu nawet za Wyspami Owczymi. Zycze im, zeby nie awansowali z tym swoim antyfutbolem na EURO, bo nie da sie patrzec na ich gre. Jak na razie sa na bardzo dobrej drodze do tego.

Awatar użytkownika
Luminos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luminos » 15 lis 2014, 14:04

Ja oprócz tych zespołów, które wymienił janop, dopinguję również Austrię. Hit tej kolejki eliminacji jednak dopiero jutro - Włochy z Chorwacją.

Awatar użytkownika
qweqwe
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: qweqwe » 15 lis 2014, 15:52

Niepojete jest to, jak taka Grecja mogla przegrac u siebie z Wyspami Owczymi. Tego jeszcze nie bylo.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 17 lis 2014, 9:18

Zmieszany z blotem przez kibicow Galaty Volkan Demirel odmowil wczoraj wyjscia na boisko w meczu z Kazachstanem.

http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... hstan.html

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 17 lis 2014, 12:10

http://www.gazzetta.it/Calcio/Nazionale ... 3759.shtml
Bałkany znów bydła narobili, najlepiej zakazać im wstępu na mecz plus walkowera bo ten region sie nigdy nie nauczy

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 04 wrz 2015, 13:46

Heh, wczoraj gola na wage remisu z Turkami strzelil dla Lotyszy Valerijs Sabala - zawodnik Miedzi Legnica :mrgreen:

Taka mamy mocna lige!

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 07 wrz 2015, 16:43

Islandia z historycznym awansem. Na 99% zadebiutuje tez na EURO Walia, ktorej potrzebny jest ledwie jeden punkcik, a na rozkladzie maja Andore.

Fajnie, ze beda nowe twarze. Niektorzy mowia, ze przez to turniej bedzie mniej elitarny, ale ilez mozna ogladac te same ekipy.

Mocno licze rowniez na Estonie, Wegry i Albanie, choc te dwie pierwsze druzyny moga co najwyzej liczyc na baraze.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 07 wrz 2015, 16:59

Dr.Football1 pisze:Fajnie, ze beda nowe twarze. Niektorzy mowia, ze przez to turniej bedzie mniej elitarny, ale ilez mozna ogladac te same ekipy.
Ja tam się cieszę. Turniej z takimi ekipami jak Islandia, Norwegia czy Walia (o ile utrzymają formę z eliminacji) będzie bardzo nieprzewidywalny. Wreszcie jakaś odmiana. Inna sprawa, że jak patrzę na obecną kadrę Włoch, Holandii czy Portugalii to szału nie ma, w porównaniu do tego, co było kiedyś. Jakoś nie jestem w stanie ze stuprocentowym przekonaniem powiedzieć, że ich mecze będą ciekawsze od wyżej wymienionej trójki.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 07 wrz 2015, 22:40

Na EURO zagrają lub mają szanse zagrać: Islandia, Walia, Izrael, Estonia, Austria, Norwegia, Irlandia Płn i Albania. Pieknie :smoke:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 07 wrz 2015, 22:53

Też ostatnio się zastanawiałem nad przyszłorocznym EURO i zauważyłem, że zagrają takie ekipy, które zawsze utożsamiałem z tym, że są słabe i kopią się po czole jak Walia,Irlandia Północna,Izrael,Węgry ale nie będę zgrywał fachowcy i nie wiem czy dalej jest tak jak to było kilka temu gdzie na drwali z Irlandii nie dało się patrzeć więc może się ruszyło i te mistrzostwa będą dobre bądź też faktycznie obniży się znacznie poziom.Ja chyba wolałem jednak EURO w 16 drużyn, ale poczekam do ostatecznej oceny za rok, po mundialu gdzie czasem wpadnie taki właśnie mecz jak Walia - Izrael.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 08 wrz 2015, 21:35

Nie byłem zachwycony ostatnio grą Austrii w meczu z Mołdawią, ale dziś zachwycają. Bardzo wymagający teren, a Conchity przyjechały jak po swoje i jadą ze Zlatanami. Ciekawa ekipa się uformowała.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 09 wrz 2015, 14:27

Wygląda na to, że był jakiś konflikt(nieporozumienia) miedzy Kovacem a czołowymi zawodnikami(np Modriciem)
Suker chyba doszedł do wniosku, że z gwiazdami nie wygra i zdusił konflikt w zarodku usuwając tego słabszego

Z resztą Kovac też objął reprezentację w "dziwnych okolicznościach" tuż przed zakończeniem eliminacji MŚ(albo barażami do nich) ?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 09 wrz 2015, 14:28

Eliminacje zmierzają w decydującą fazę, kilka ciekawych rozwiązań się szykuje, ale poprzez rozszerzenie liczby drużyn to było wiadome. Teraz nas to zaskakuje, za cztery lata i w kolejnych turniejach już nie będziemy zszokowani widokiem drużyn typu Walii czy Islandii.

Grupa A: Największe chyba zaskoczenie. Czesi i Islandczycy już na Euro, Turcy mają wszystko w swoich nogach, Holendrzy muszą liczyć na rywali. Turcy mają w teorii trudniejszy terminarz, ale ich rywale już nie ograją o nic. Holendrzy mają niby łatwiej, ale tak jak napisałem, muszą liczyć na potknięcie, poza tym ich forma jest daleka od doskonałej.

Grupa B: Walia i Belgia wygrają z Andorą więc też awansują. O baraże gra Izrael i Bośnia, obie ekipy mają na rozkładzie Cypr. Kto z nimi straci punkty, ten przegra baraże. Należy zaznaczyć, że Żydzi mają lepszy bilans bezpośredniego spotkania (3-0, 1-3).

Grupa C: Tu też wszystko jasne. Hiszpanie i Słowacy ograją Luksemburg, Ukraina w barażach.

Grupa D: IMO Niemcy i my. Kto w barażach jest sprawą otwartą.

Grupa E: Anglicy roznieśli w proch i pył wszystkich. Szwajcaria wygrywa z San Marino i wystarczy im nie przegrać z Estonią. Słowenia pewnie wygra dwa pozostałe mecze i prawdopodobnie zagra w barażach. Awans przegrali na własne życzenie w Bazylei.

Grupa F: Ciekawa grupa. Rumunia ma Wyspy Owcze i Finlandię. 4 pkt dają im awans, przy trzech muszą liczyć na to, że Grecy ograją Węgrów. Tak naprawdę wszystko zależy od formy Greków, jak się przestaną wygłupiać to mogą namieszać faworytom.

Grupa G: Austria pewnie wygrywa grupę. Ruskie mieli ciepło, ale się ogarnęli i to oni są na pole position. Ale wszystko możliwe, nawet awans Czarnogóry. IMO jednak Ruskie z drugiego miejsca, a Szwedzi w barażach.

Grupa H: Tu niby ciekawie, ale jak się przyjrzeć, to nie bardzo. Chorwaci mimo trzeciego miejsca obecnie mają prostą drogę, bo jak wygrają oba mecze to na 99% mają awans. Nawet bez tego jednego punktu co im zabrali. Zadecyduje forma Włochów, bo po nich nie wiadomo teraz, czego się spodziewać. Gra nie powala, ale są w stanie zarówno wygrać na ciężkim terenie w Baku i u siebie z Norwegami, jak i oba mecze wtopić. Mecz Włochy - Norwegia jest kluczowy dla obu ekip.

Grupa I: Tu najciekawiej. Portugalia, Dania i Albania mają trudne mecze. Portugalczycy grają z Danią i Serbią. Albańczycy z Serbią i Armenią, ale w Erewaniu, gdzie wtopili już Duńczycy. W tej grupie może paść każde rozwiązanie.

Co ciekawe, gdyby uznać towarzyskie mecze Francji, to sytuacja w tej grupie byłaby następująca:

FRA 17, POR 15, ALB 15, DEN 12. Albańczycy mieliby lepszy bilans bramek więc teoretycznie wszystko w swoich nogach. Portugalia miałaby wtedy ciepło, a tak muszą po prostu wygrać z Danią, nie oglądając się na nikogo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”