Chociaż oczywiście jesteś "oszołomem", "faszystą", "podpalaczem państwa", "antydemokratycznym radykałem" i co najważniejsze za grosz u Ciebie merytorycznych argumentów
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 26 lis 2014, 19:39
franz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 27 lis 2014, 0:54
MazurXIII
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 27 lis 2014, 1:18
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 27 lis 2014, 8:57
Nie wiem jaki byłby wynik bez nich. Nigdy się nie dowiemy jaka była skala fałszerstwa, nigdy się nie dowiemy też, na ile protest w PKW miał wpływ na to, że PiS jednak wybory wygrał. Jestem przekonany, że skoro byli tak bezczelni przyklepać 23% dla PSL-u, to szykowali się również na obwieszczenie Polsce, że oto Kaczyński jednak znów przegrał wybory. Różnica mogła być nieduża, bo skoro exit polsy przewidywały (niech mnie ktoś poprawi, bo jakoś nie mogę się doszukać, a kopać w google brak chęci) wynosiły chyba 4 pkt, a oficjalnie to było 0,5%, to co za różnica była, żeby zrobić te 0,5% w drugą stronę? Już tak przecież było przy okazji wyborów do PE, gdzie też exit pollsy wygrał PiS, a jednak oficjalne wyniki dały minimalne zwycięstwo PO. Może to przypadek, może nie, ale wydaje mi się, że bez akcji w PKW nie byłoby zwycięstwa PiS. A już na pewno nie byłoby dymisji leśnych dziadków.Kamil232 pisze:Wygrało mimo wałków nad urną, to teraz sobie pomyśl jaki byłby wynik bez nich? Te 4% w exit poolach to minimum.
Oczywiście, że jest za późno. Cztery tygodnie po pierwszej turze, dwa tygodnie po turze drugiej, tydzień przed świętami. Wiem, że 13 grudnia to szczególna data, w pewnym sensie symboliczna, ale jednak moim zdaniem wybranie daty tak odległej od sedna protestu jest pomysłem jak dla mnie chybionym. Trzeba było działać od razu, jak ludzie mieli gorące głowy, kiedy w mediach się o tym mówiło. Do 13 grudnia media rządowe urobią społeczeństwo, odtrąbią sukces i wyemitują materiały o choinkach czy zakupach przedświątecznych, albo dokumenty o Jaruzelskim.Kamil232 pisze:Mazur ja się wybieramChociaż obawiam się, że to poźno. Dwa tygodnie emocje mogą opaść. Chyba, że pojawi się coś nowego. Ludzie mogą się zając robotą, przyziemnymy sprawami i wielu nie przyjedzie.
A co mają zrobić? Oni swoje protesty już organizowali, zostali potem okrzyknięci V kolumną więc chyba nie trudno przewidzieć, co zrobią.Kamil232 pisze:Ciekawy jestem co zrobi Ruch Nardowy i KNP. Czas stanąć przy jedynej realnej opozycji mającej szansę na władze.
Hmm, jak można mieć większość mając 45%? Wytłumacz mi to, bo przyznam szczerze, pierwszy raz o tym słyszę.Kamil232 pisze:Zdaje się, żeby mieć wiekszość w sejmie starczy koło 45%, były już sondaże, które pokazywały takie poparcie dla PiS. To jest realne. Czas jednak żeby co poniektórzy przestali marnować głosy na kanapowe partie.
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 27 lis 2014, 10:49
red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 27 lis 2014, 10:58
Rojiblanco
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 27 lis 2014, 11:00
red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 27 lis 2014, 11:04
myhalek_acm

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 27 lis 2014, 23:18
To akurat dość logiczne, że do 50% mandatów wcale nie potrzeba 50% głosów, wszak suma punktów procentowych zdobytych przez partie, które wchodzą do sejmu, nigdy nie wynosi 100%, niektóre znajdują się poniżej progu wyborczego.Boromir pisze:Hmm, jak można mieć większość mając 45%? Wytłumacz mi to, bo przyznam szczerze, pierwszy raz o tym słyszę.
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anders » 27 lis 2014, 23:47
Nie wiem czy byłeś, ale więcej było.i to protesty na które potrafiło przyjść z 1000 osób (w Krakowie)
Anders
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 lis 2014, 0:15
Ty, faktycznie.piotrcies pisze:To akurat dość logiczne, że do 50% mandatów wcale nie potrzeba 50% głosów, wszak suma punktów procentowych zdobytych przez partie, które wchodzą do sejmu, nigdy nie wynosi 100%, niektóre znajdują się poniżej progu wyborczego.
Nie, nie byłem, ale taka liczba się przewijała w mediach. Jak było więcej, to jeszcze lepiej.Anders pisze:Nie wiem czy byłeś, ale więcej było.
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anders » 28 lis 2014, 0:30
Anders

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 28 lis 2014, 0:50
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 29 lis 2014, 13:42
http://pikio.pl/wellman-i-prokop-zszoko ... ina-video/Andrey Iłłarionow był przez 5 lat doradcą ekonomicznym prezydenta Władimira Putina. W programie Dzień Dobry TVN 28 listopada wypowiedział się między innymi na temat katastrofy smoleńskiej.
„Żadne drzewo, żadna brzoza nie jest w stanie zniszczyć skrzydła takiego samolotu, to jest absolutnie jasne, poza wątpliwością. Dlatego musimy wiedzieć co tak naprawdę stało, musimy zadawać pytania. Wiemy, że oficjalny raport MAK-u zawiera pewne elementy czy odpowiedzi, które nie odnoszą się do rzeczywistości, czyli warunków panujących na lotnisku. Mimo to, wrak samolotu nadal jest w Smoleńsku, nadal nie został przekazany stronie polskiej. I powstaje pytanie, dlaczego?” – mówił były doradca Putina.
” Również pamiętamy, że po tej tragedii pojawiają się tak zwani „świadkowie” tejże sytuacji i okazało się, że byli to agenci służb specjalnych, a nie prawdziwi świadkowie. Dlatego musimy zrozumieć czemu to się stało?” – dodał.
– Dużo pytań, na które dziś nie znajdziemy odpowiedzi, ale warto je zadawać – powiedział zdumiony Marcin Prokop.
Rojiblanco
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 lis 2014, 15:31
Kamil232
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio